2019. november 27., szerda

Engedd el azokat az embereket, akik még nem állnak készen...


Ez nem a büszkeség vagy a tudás alapú hozzáállás, hanem a következetesség. Továbbra is fogod szeretni őket, de más szemszögből, a kompressziós, a megértés és a tudat másik szintjén.
Ez a legnehezebb dolog, amit meg kell tenned az életedben és ez is az egyik legfontosabb: ne légy kapcsolatban azokkal, akik még nem állnak készen arra, hogy szeressenek téged.
Hagyd abba a nehéz beszélgetéseket olyan emberekkel, akik nem akarnak megváltozni.
Ne légy szereplő olyan emberek számára, akik nem érdeklődnek a jelenléted iránt. Ne add meg a szerelmed és az energiád azoknak, akik még nem állnak készen arra, hogy szeressenek téged.
Tudom, hogy az ösztönöd azt mondja, hogy mindent meg kell tenned, hogy keresd a jót, amit csak tudsz tegyél meg, de ez is az az impulzus, ami ellopja az idődet, az energiádat és a józan eszed.
Amikor kezd már teljesen az életed részévé válni, örömmel, fejlődéssel és elkötelezettséggel teszed már a dolgod, körülötted nem mindenki áll majd készen arra, hogy így találkozzon veled.
Ez nem jelenti azt, hogy meg kell változnod vagy változtatnod azt, ami vagy. Ez azt jelenti, hogy el kell engedni azokat az embereket, akik még nem állnak készen arra, hogy veled legyenek.
Ha ki vagy zárva, sértegetnek finoman, elfelejtenek vagy könnyedén figyelmen kívül hagynak azok, akikkel a legtöbb idődet töltöd, nem teszel szívességet azzal, hogy továbbra is rájuk pazarlod az energiád és az életed.
Az igazság az, hogy nem vagyunk mindenkivel egy rezgésen és nem is kell, hogy ez így legyen. Ettől lesz olyan különleges élmény, amikor megtalálod azt a pár embert, akivel barátságba, szeretetbe vagy valódi kapcsolatba kerültök: tudni fogod, hogy ő milyen értékes, mert te is ezt tapasztaltad, azt amit más nem.
De minél tovább próbálsz arra kényszeríteni valakit, hogy veled legyen, amikor nem képes erre, annál tovább fogod megfosztani magad ezektől a minőségi kapcsolatoktól. Ez csak Rajtad múlik. Több milliárd ember van ezen a bolygón és sokan találkoznának veled a te rezgéseid alapján, szintjén, mert itt már a rezgés szinteden kapcsolódnak a szálak.
... de minél tovább maradsz ilyen ismerősök körében, akik folyamatosan csak ki használnak téged, egy második kiugrási lehetőségnek látnak benned, egy terapeutát vagy egy stratégát, az érzelmi munkádra lenne szükségük, ezért tovább maradsz velük, abban a közösségben, amire neked nem is lenne szükséged.
"Talán, ha nem jelenek meg, többé nem fog szeretni?
Lehet, hogy teljesen el fogod felejteni.
Talán ha abbahagyják a próbálkozásokat, a kapcsolatotok megszűnik.
Talán, ha nem írsz többet és a telefonod napokig vagy hetekig sötét marad.
Talán, ha már nem szeretsz valakit, a szeretet köztetek újra feloldódik ".
Ez még nem jelenti azt, hogy tönkretettél egy kapcsolatot. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen dolog, ami egy kapcsolatot összetartott, az az energia, amit Te és csak Te tettél bele. Ez nem szerelem.
Ez a kötődés.
A legértékesebb és legfontosabb dolog, ami az életedben van, az az energiád. Ez nem a te időd, ami korlátozott, hanem az energiád. Amit minden nap adsz, az az, amivel egyre többet fogsz alkotni az életedben. Aminek az idődet adod, az az, ami meghatározza a létedet.
Amikor erre rájössz, kezded máris megérteni, hogy miért vagy olyan nyugtalan, amikor olyan emberekkel töltöd az időd, akik nem emelnek téged, a munka amit végzel, a helyek vagy a városok, amelyek nincsenek rád jó hatással.
Majd rájössz, hogy a legfontosabb dolog, amit az életedben tehetsz, magaddal az összes, amit tudsz tenni az, hogy jobban véded az energiádat, mint bármi mást.
Tedd át az életedet egy biztonságos menedékbe, amit csak az tud, akit te oda engedsz, figyelni, hallgatni és kapcsolódni hozzád.
Nem vagy felelős az emberek megmentéséért.
Nem vagyunk felelősek azért, hogy meggyőzzük őket, ha nem akarnak megváltozni maguktól.
Nem a te dolgod, hogy megjelenj az emberek életében és add nekik az életed, egy kicsi pillanatát, mert te törődsz velük, mert rosszul érzed magad, mert "kell", mert kénytelen vagy, mert ennek az egésznek a gyökere az, hogy félsz attól, hogy nem fogja majd viszonozni a szívességedet. Ez nem azért van, hogy szeresd, hogy milyen érzés elengedni azokat, akiket szeretsz, és nem állsz készen arra, hogy veled legyenek, hogy éld azt, amit élned kell, miközben tovább mész találj valakit, akivel boldog vagy, hogy meg tud osztani az egészséges szerelemet és ezt viszonozzák (légy olyan, amilyen vagy!). Ez egy másik szintű tudat.
A te dolgod csupán csak annyi, hogy rájöjjön arra, hogy ő maga az élete kovácsa és létrehozója, és hogy elfogadja azt a szeretetet és törődést, amiről te azt érzed, hogy irányodból megérdemel.
Döntsd el, hogy megérdemelsz egy igazi barátságot, egy igazi elkötelezettséget és egy teljes szeretetet az egészséges és sikeres emberekkel.
Akkor állj meg csak egy pillanatra.... és érezd meg azt, így milyen gyorsan kezd körülötted minden megváltozni.
Forrás: Illyefalvi Laszló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése