2015. július 19., vasárnap

Az Önbizalomhiányról
Az első amit megállapíthatunk, hogy aki önbizalom hiányos az nem hisz, a saját értékében. Sőt abban hisz, hogy bárkivel összehasonlításban alul marad. Gyakran találunk a gyermekkorban megszégyenülési helyzetet vagy a szülők sosem voltak elégedettek, de az is lehet, hogy szó szerint valamivel kapcsolatban kimondták, hogy alkalmatlan.
Nagyon nehéz ilyen helyzetből kijönni. Van aki kompenzál, úgy tesz mintha semmi gondja nem lenne sőt. de van aki teljesen lebénít ez a helyzet. Csak a hit oldaláról tud az egyén megváltozni. Az első lépés, hogy a Teremtett világban elfogadja, hogy semmi sincs véletlenül, és minden érték. Érték egy virág, egy állat, és érték MINDEN EMBER! Ezt minden nap tudatosítani kell. A második, hogy sosem máshoz, más véleményéhez mérje Magát. Mindannyian Önmagunktól, a létezésünktől vagyunk értékesek és nem egy másik emberi lény véleményétől, ítéletétől.
A harmadik, hogy kezdje el összeszedni, összegyűjteni, hogy eddig miben volt sikeres?
Pl megtanult járni, beszélni, enni stb. Ha körülnézünk, rá fogunk jönni, hogy sokkal több mindenben vagyunk sikeresek, mint sikertelenek. A kudarc sem feltétlenül kudarc, lehet hogy tudat alatt egy adott dologhoz nincs kedvünk affinitásunk.
Legyünk szeretően türelmesek Magunkhoz!
Július 19-20-ra (Kalo Jenő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése