2013. február 1., péntek

Hét lépés a szenvedésből a szabadság felé


Hét lépés a szenvedésből a szabadság felé

Ezen a világon senki sem szabad a szenvedéstől. Mit tehetünk azért, hogy megszabaduljunk a szenvedéstől?
Sri Bhagavan: Nagyon egyszerű. Kérlek kövesd az alábbi hét igazságot, ami a szenvedéstől való megszabadulásról szól.
1. Minden ugyanabból a forrásból jön. Ez Isten vagy Energia. Nincs kezdete és vége az életnek.
2. Ha felismered ezt a forrást, nem fogsz többé különbséget tenni jó vagy rossz, helyes vagy helytelen között. Mindezek csupán a mi látásmódjaink. Minden egy forrásból jön.
3. Az élet nem más, mint önmagad keresése. Az életedben a dolgok, amik történnek veled, az emberek, akiket látsz, minden téged tükröz vissza. Ha szegénységtől szenvedsz, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben benned. Rendbe kell ezt raknod, hogy kikerülj a szegénységből. Ha gyűlölet van benned, akkor bármerre nézel is, ugyanezt a minőséget fogja mutatni neked, amit látsz. Ha ördögi gondolataid vannak, azoknak az embereknek, akikkel találkozol, szintén ördögi gondolatai lesznek. Próbáld megérteni először magadat.
4. Ismerd fel, hogy bármit is tapasztalsz ebben az életben, az Isten áldása. Tegyük fel, elcsúszol séta közben, próbáld meg felismerni, hogy az is Isten áldása. Ha Istent látod mindenben, az életed csodálatos lesz.
5. Ismerd fel, hogy bármit is tapasztalsz ebben az életben, az csupán Isten tesztje számodra. Nem pedig egy rossz tapasztalat. Ha úgy tekinted, mint egy rossz tapasztalatot, akkor az azt jelentené, hogy Isten nem együttérző. Ha egy problémát tapasztalsz, értelmezd úgy, mint egy lehetőséget számodra ahhoz, hogy szembenézz vele és megoldd. Adatott neked emberek, jólét és bizalom, hogy szembenézz a kihívásokkal. Ha ezt megérted, a bizalmad növekedni fog. Isten, pedig teszteli a bizalmadat.
6. Ha felismered azt, hogy bármi, amit tapasztalsz, Isten tesztje számodra, akkor majd mélyebben leszel képes gondolkodni a problémádról, és képes leszel azt megoldani egy jobb úton. Meg fogod érteni az eredményét. Így aztán már nem fogsz félni.
7. Ha megérted az előbbi hat igazságot, majd átalakulás megy végbe benned. Onnantól kezdve nem csupán együttérző leszel, hanem te leszel maga az együttérzés. Ha követed ezt, a kapcsolataid fejlődni fognak. Nem fogsz félni, nem fogsz szomorkodni, csupán örülni fogsz. Ne próbáld meg ezt analizálni logikai alapon. Amennyiben csupán 21 napig követed az alábbi hét igazságot, örömtelivé válsz. A probléma velünk az, hogy mi csupán szomorúságot és szenvedést szórunk szét, sugárzunk magunkból. Ezért haldoklik a Föld. Amikor majd örömöt és boldogságot tapasztalsz, csak örömöt és boldogságot leszel képes sugározni másoknak. 
Sri Bhagavan üzenete




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése