2020. augusztus 10., hétfő

Heti tarot 08.10.- 16.

 Heti tarot  08.10.- 16.

Meglehetősen erős energiájú hét lesz ez is, amely vár ránk. A közelmúlt lapja, azaz amit most elhagyunk reményeim szerint, az a Kardok Hármas, Szomorúság. Ez az aggodalmak, tudatos és tudattalan félelmek, a borúlátás lapja, megfűszerezve féltékenységgel. Ez a lap kicsit olyan, mint amikor kiskorunkban a szobában elalváskor lekapcsolták a villanyt és nem volt kislámpa, amely egy kis világosságot és támpontot adott volna, persze, hogy féltünk olyankor. A félelmek arra valók, hogy valamit megmutassanak magunkról, nem kell menekülni tőle, érdemes átengedni és megérteni.
A jelen lapja is elég érdekes, a Kardok Kilences, Kegyetlenség lapja, amely nem mondom, hogy könnyű tarot lap. Utalhat különféle önbüntető programokra, ítélkezésre, sértegetésre vagy szenvedésre és fájdalmakra, akár manipulációkra. Ez egyébként teljes mértékben jelen van a világban, ezért célszerű csak annyi információt beengedni az életünkbe és onnan, amely nem kelt félelmet, nem gyűlölködik és ítélkezik. Sokak érezhetik magukat most épp áldozatnak, akár egy kapcsolatban, helyzetben, amelyből nehezen találnak kiutat. Utóbbi esetben mindenképpen javaslom a segítségkérést. Sokszor azért ragad benne valaki rendkívül hosszan egy ilyen helyzetbe, mert egyedül nem találja a megoldást. Segítséget kérni bátorság.
Mint segítő lap ismét megjelent nekünk a Kardok Hercege, aki épp levágni készül magáról azokat a szálakat, amelyek még a múltba vezetnek, lehetnek régi hitrendszerek, téves és lejárt minták, önbüntető programok, vagy olyan kapcsolatok, melyek lehúznak. Továbbra is javaslom ezeket megtenni, hiszen egy nagy erejű felszabadulást, gyógyulást és újrakezdést eredményezhet. Nem kell mindig kompromisszumokat kötni kényelemből, vagy a függőségek miatt. Egyszer mindennek eljön az ideje és akármilyen fájdalmas is a felismerése a fentieknek, gyógyító hatással lesz és felszabadít.
Tehát nagyon fontos, hogy most ne akarattal, harccal menjünk neki mindenkinek és mindennek, ha valamiféle elképzelést szeretnénk véghezvinni. Ha egy ajtó nem nyílik, azt nem kell ütni és rugdosni, hanem érdemes észrevenni és másik bejáratot keresni. 😊(Botok Ötös, Küzdelem)
A figyelemfelhívó lapunk a Botok Kilences, Erő lapja, amely nekem mindig nagyon szépen mutatja azt, mi van akkor, ha a tudatalattiban lévő eddig nem használt belső erőt napvilágra hozzuk. Magyarul, megláttuk a félelmeket, gyengeségeket, mert megvilágítottuk őket és ezáltal elvesztik a félelmetes hatásukat. Mindig mindenkiben képes ez a belső erő megmutatkozni, ha nem nyomogatja le folyton.
„A gondolkodásunk felett rendelkezünk hatalommal, míg a külső események felett nem. Ismerd fel ezt, s rátalálsz az erődre!” (Marcus Aurelius)
A külvilág felől jelentős tűz energia érkezik, amely egyrészt átrepíthet az eddigi határaid felett, másrészt felperzselhet sok mindent, ha nem tudjuk jól irányítani. Nem tanácsos a tűzzel játszani, csak felelősséggel és átgondoltan érdemes kezelni. A kontroll fontos a tűz elemnél, nem lehet jelen agresszió és romboló szándék, mert az jelentős károkat okozhat. (Botok Ásza)
Ez az energia viszont magával hozhat több életerőt, energiát, vitalitást, amely segít abban, hogy most sokkal könnyedebben ugorj át az akadályokon, mint eddig. Engedd, hagy lobogjon a belső tüzed! Szabadítsd fel a belső erődet! Azt tedd, amelyet a szíved súg és képviseld bátran azt, amelyet a lelked legmélyén igaznak érzel! (Botok Lovagja)

"Amit a fényben láttál, arra a
sötétben is emlékszel majd.
Reménységet akarok lopni a szívedbe, ahogyan
Prométheusz lopott tüzet az istenektől
az embereknek.
Meg akarlak tanítani tüzet
gyújtani a bensődben,
a gondolkodó szívedben.
Fáklyaként vezet majd a
labirintusban..."
(Kornis Mihály)

Legyen örömteli és békés, egyensúlyban töltött hetünk!
Szeretettel, Vizdák Andi

Kép: Crowley Thot tarot/Botok Ásza



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése