2020. május 11., hétfő

Május 11-én a Szaturnusz, 13-án a Vénusz, 15-én a Jupiter kezdi meg a Földről nézve tolató mozgását....

Május 11-én a Szaturnusz, 13-án a Vénusz, 15-én a Jupiter kezdi meg a Földről nézve tolató mozgását. A már retrográd Plútóval együtt így összesen 4 bolygó halad majd kozmikus irányba, ami azt jelzi, hogy figyelmünket az egyéni, földi szintről az égi, közösségi irányba kellene, hogy fordítsuk. Ebből három, a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó, ennek az évnek és a sorsfordító változásoknak a kiemelt szereplője. A retrográd mozgások mindig fontos fordulatokat jeleznek.
A Szaturnusz szeptember 29-éig, a Sas csillagaitól és a Bak múltba tekintő fejétől a Nyilas csillagképébe tolat vissza, az állatövön pedig a Vízöntőből a Bakba.
Ahhoz, hogy valóban szabadok lehessünk még meg kell tanulnunk valamit a felelősségvállalással, idővel, mértéktartással, fegyelmezettséggel, értékkel kapcsolatosan - üzeni a tapasztalatok bölcsességének bolygója.
A Sas az elragadtatott, újjászületett lélek jelképe, a bennünk megszületett fény által világossá vált feladatainkat jelző Bak fejének szellemisége a múlt megértésére fókuszál, a múlt tanításainak megértésére épülhet fel az új világ. Megújulás, felszabadulás abból születhet, ha megértjük, hogy mi a feladatunk ezen a Földön, mitől kell megtisztulnunk, hogy egységbe kerülhessünk önmagunkkal, (ezáltal pedig társainkkal is). Mi az, ami még a fél-elem állapotában tud tartani?
Mi akadályoz az egész-ségben?
A Nyilas a fénynemzés, a távlatokban, nagyobb összefüggésekben látás helye. Ide tolat vissza a Szaturnusz, jelezve, hogy még több fényre van szükség, hogy minden tapasztalatunk mostantól szeptemberig azt szolgálja, hogy elmélyítsük magunkban azt a tudást, hogy a világosság bennünk van, önmagunkból szülhetjük meg azt, nem várhatjuk másoktól a megváltást. Jézus arra intett, hogy Isten országa bennünk van. Van-e hely benned számára?

Be tudod-e fogadni a szeretetet, Isten végtelen kegyelmét? Ebből vizsgázunk a következő hónapokban, hiszen a Szaturnusz megmér, hogy mesterré válhass.
És vizsgázunk most a szeretetre való képességünk mellett a közösségvállalásból, az összefogásból is, hiszen a Nyilas poláris párja az egymás szolgálatába állított polaritások jelképe, az Ikrek.
Ez előtérbe állítja azt a kérdést, hogy hogyan tudjuk a különböző nézeteinket, ellentmondásainkat, ellentétesnek tűnő érdekeinket összefésülni, a szembenállás helyett az együttműködésre, a szintézisre koncentrálni. Szeptember 29-éig minden kihívás ezt szolgálja.
(A többi bolygó retrográd mozgásának üzenetéről a napokban írok.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése