2016. december 3., szombat

Rudolf Steiner: A világ tele van lélektelen bábemberekkel…

"...Egyre gyakoribbak ugyanis azok az esetek, amikor is olyan gyerekek születnek emberi formában, ahol nem emberi lélek bújik meg az "én" mögött. Ehelyett az utca tele van olyan lényekkel, akik nem tartoznak az emberek osztályba. Számos emberi lélek nélkül született véglény mászkál köztünk, azaz olyan entitások, akik nem születnek újjá haláluk után. Emberi alakok, aki természet-démonokat hordoznak. Sok ember van például manapság, akik köztünk járnak, de nem igazán emberek, csak a forma szerint. Valójában a démonok különféle kasztjai uralnak sok emberi alakot!
Egy kozmikus hiba természetesen nem lehetetlen, főleg ha erre rá is segítenek! Az egyén, aki a földi létbe inkarnálódik, már előre meghatározott.
Vannak pl. egész generációk, akik nem akarnak visszainkarnálódni a földi pokolba, de a karmájuk miatt mégis testet kell ölteniük. Ilyen esetekben más lények kényszerítő hatására érkeznek vissza a fizikai létbe, de nem teljesen lesznek kompatibilisek ezzel a világgal. Ez olyasmi, mint amikor egy jármű kormányos nélkül szaladgál, és így más lények veszi felette át az irányítást. Ezek valójában nem emberek, hanem csak egy emberi alak formáját veszik fel. Vannak pl. olyan lények, mint a kísértetek vagy népi nyelven „szellemek”, melyeknek a természetben mincsen létjogosultsága, mivel természetellenes módon beleerőszakolják magukat egy már meglévő emberi formába.
Ők is nagyon különböznek az emberektől minden lelki és szellemi tekintetében, mivel megszállók. Az ilyen ember nem emlékszik a dolgokra, melyeket tett, vagy bódultságában nem emlékszik semmire. Vannak ugyan emlékei, de ezek csak a megszálló tudat átszűrődései.
Az élet egy rejtély, ami rendkívül összetett. Ha pl. egy ilyen fent említett lény meghal, visszatér abba a természeti birodalomba, ahonnan jött. A test szétesik, de nincs valódi felbontás, mivel az étertest más összetételű, és így csak a fizikai test tér vissza a természethez."

!!! "De olyan is előfordulhat, hogy egy ember csak simán egy biorobot, egy automata. Ebben az esetben az egész emberi szervezet létezik, de nincs benne lélek (így szellem sem), csak egy automatizált élő életszikralény, melynek az agya rendesen dolgozik, de csak program szerinti ál-erkölcsi normákat követ!" !!!
"Nem szeretek beszélni az ilyen dolgokról, mert ezt nehezen értik meg, s gyakran támadják. Képzeljük el, hogy az átlagemberek mit szólnak, ha megtudják hogy léteznek köztünk lények, akik valójában nem emberek. Mindazonáltal ezek tények. Az emberi kultúránk azért hanyatlik, mert sok lélek nélküli és nem emberi lelkületű ember erősen degenerálja azt fellépésével, mivel sok ilyen látszatember járkál a Földön, akik teljesen kíméletlen módon bekebelezik az emberiséget. Ezzel létrehoznak valamit, ami mára már nem emberi, hanem inkább démoni - emberi formában…"
(Részlet Dr. Rudolf Steiner előadásából – Antropozófiai konferencia 1923. július 2-3.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése