2016. január 2., szombat

A végső megértés





"Hallgass a Belső Hangodra, érezd, és indulj el ezzel az érzéssel. És amint megtalálod a középpontodat, rendkívül erőssé válsz. Így történhet meg, hogy egyetlen ember olyan erős lesz, hogy egy egész társadalom, egy egész történelem nem képes egyetlen centire sem elrángatni. Így létezhetett Jézus, így létezhetett Buddha...
Semmire nem lehet kényszeríteni. Nem azért, mert annyira hajthatatlan vagy makacs lenne, hanem pusztán azért, mert ő már Lénye közÉPpontjában van, és tudja mi a jó neki, mi az, ami boldoggá teszi. Türelmesen végighallgat Téged, Te azonban nem tudod őt elmozdítani. Ő már ott van a középpontban.
Az értő ember se nem jó, se nem rossz - ő megérti mindkét oldalt. És ebben a megértésben túl is lép mindkettőn. Egy bölcs se nem jó, se nem rossz ember. Nem gyömöszölheted be őt egyetlen kategóriába sem. Számára nem létezik skatulya, nem tudod sehová sem besorolni. Megragadhatatlan, kicsúszik a kezeid közül. Akármit is állíts róla, az mindig csak részigazság lesz, soha nem lehet teljes."

(Osho: A végső megértés)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése