2015. november 3., kedd

Tudatalatti blokkjaink felszámolása

Az érzelmek és a test rezgésszámának növekedésével együtt a tudatalatti blokkjai, amelyek alacsony frekvenciájú, félelem alapuló érzelmek, többé nem fojtódnak el a mélyben.

Az alacsony frekvencia nem marad meg a magas frekvenciájú energia- és tudatmezőben. A blokkok úgy reagálnak mint a kukoricaszemek a hőre: felpattannak a tudatunkba.

Ezzel egyidejűleg felszínre törnek az elfojtott emlékek, egyéni drámák és traumák zajlanak le, valamint újra feltámadnak a régi önkorlátozó és negatív hiedelmek. Életre kel a szégyen, a gyász, a páni félelem, a gyűlölet és pszichénk minden titka. Szilárdan el kell határoznunk, hogy hősiesen átküzdjük magunkat az alvilágon, hogy a tudatalatti és az ismeretlen világba behatolva, értelmet találjunk a történésekben. Természetesen erős ellenállást fogunk érezni, vagyis minden bátorságunkra szükségünk lesz. Ez a ponton nem árt tudatosítani magunkban, hogy jól bevált módszerek léteznek az előrejutásra, ez a szakasz sem tart örökké, és a felszínre kerülő dolgok nem mi vagyunk.


A tisztulás során az egykor egyensúlyban lévő dolgok kibillennek a helyükről, félelem törhet ránk. Botrányok, tabuk, visszaélések, eltusolt ügyek kerülnek nyilvánosságra. A magánélet szentsége már a múlté. Nagy robbanásokra - agyvérzésekre, ámokfutásokra, családon belüli erőszakra, terrorcselekményekre és vulkánkitörésekre - lehet számítani, mint amikor a fedő lerepül a kuktáról. Vagy krónikus fájdalmat élünk át, amikor a túlkapásokkal kapcsolatos emlékek felszínre kerülnek.


Amikor tudatalattink kinyílik, mint Pandora szelencéje, észre fogjuk venni, mennyire sarkosan, fekete-fehéren gondolkodunk. A félelmek a polaritáson alapulnak. pl. "ha kinyitom a számat, megbüntetnek, ezért csöndben kell maradnom." Most azonban már felismerjük a végletes gondolatokat és a hozzájuk kapcsolódó hiedelmeket vagy érzelmeket: rossz-jó, kint-bent, fekete-fehér, férfi-nő, fiatal-öreg, okos-buta, szép-csúnya, nyertes-vesztes, élet-halál.

Megtapasztaljuk, mennyi akaraterőre van szükségünk ahhoz, hogy elválasszuk egymástól az ellentéteket, hiszen a felgyorsult energia össze akarja kapcsolni őket., hogy egymásba olvadjanak, és felvegyék egymás alakját - mint ahogyan a jing-jang szimbólum. Amikor ez bekövetkezik, szembesülünk énünk árnyoldalával, amelynek eddig igyekeztünk ellenállni: majd az energia ismét a világos oldal felé kezd áramolni, rájövünk, hogy a sötét és a világos, a maga pozitív aspektusait figyelembe véve, egymást táplálja energiával. Kezdetben azonban az elmozdulás révén kialakuló nyomás a nyolcas alakú áramlás blokkjait mutatja meg - előítéleteinket, rögeszméinket, és ellenállásunkat - bárhol is rejtőzzenek.


Természetesen könnyebb másokon észrevenni saját nem tudatos rögeszméinket, és azt hinni, hogy azok csak a többi emberben vannak jelen: "nekem csöndben kell maradnom, vagyis te rossz vagy, amiért ennyi hangoskodsz, és megpróbálod magadra vonni a figyelmet."

Kapcsolatok, főleg azok, amelyek az őszinteség és a kommunikáció hiányán alapulnak tönkremennek.

A szakasz pozitív eredményei közé tartozik, hogy amennyiben hagyjuk, hogy a magasabb rendű energia keresztüláramoljon rajtunk, és türelemmel, szeretettel viszonyulunk a felmerülő helyzethez, rájövünk, hogy mivel nem tudjuk elkerülni a számunkra nem kedves végleteket, minden lehetőséget az élet részének tekintünk.

Elsajátítjuk a "tükrözés" fogalmát, miszerint ami benned van, az ott van bennem is, és fordítva. Megtanulunk együtt élni az ellentétes végletekkel: megtanuljuk,hogyan tápláljuk egymást, és azt is hogyan nyerhetünk energiát és információt azokból a személyiségjegyeinkből, amelyeket elutasítunk. Tudatosan tekintünk a korábban fel nem ismert érzelmi " gyújtóbombáinkra".


"Még ha megérjük a százéves kort, sem élünk sokáig.

Miért nem fordítjuk hát arra ezt az időt, hogy önmagunkat fejlesztjük,

kitárjuk szívünket és lelkünket, felkutatjuk valódi énünket -

ahelyett, hogy a rögeszméinkben, a harácsolásban,

a megcsontosodásban, a bezárkózásban próbálunk

egyre JOBBAK LENNI?" (Pema Chödrön)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=530236083730663&set=gm.494943227271555&type=3&theater






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése