2015. november 18., szerda

BOLDOGSÁGTRÉNING






"A boldogság nem a körülményeinkben,
hanem BENNÜNK rejlik. A Boldogságot nem látjuk,
mint a szivárványt, és nem érezzük, mint a Tűz melegét.
A BOLDOGSÁG MI MAGUNK VAGYUNK. " - John Sheerin

Hányszor történt már meg, hogy te magad vagy valaki más a környezetedben effélét mondott : "Ha ez meglesz, boldog leszek"?
Hát ez bizony nem így működik, először ugyanis meg kell tanulnod magadtól boldognak lenni a jelenben.

A FELTÉTEL NÉLKÜLI BOLDOGSÁG AZ IGAZI SZABADSÁG ! Ez a körülményektől és eshetőségedtől való függetlenség annyit jelent, hogy nem a megfelelő pillanatra vagy lehetőségekre vársz, hogy boldoggá tegyenek, hanem egyszerűen boldog VAGY.

Ilyenkor mindig, minden helyzetben tudod, hogy áldott vagy!
Az igazi boldogság tehát megszabadít a külső körülmények befolyásától. Általa szabadon élhetsz a jelenben, az örök MOST-ban.
A feltétel nélküli boldogságot TANULNI kell. Eléréséhez meg kell ismerned önmagadat, és képesnek kell lenned pontosan azonosítani azokat a pillanatokat, amikor a boldog és ellazult állapotból kellemetlen és zavart állapotba váltasz.

Az igazi boldogsággal az a probléma, hogy nem létezik hozzá kulcs, nincsenek odavezető lépcsőfokok, és nincsenek sem szabályai, sem feltételei. Nem tanulható meg kézikönyvből, és nincsenek rá receptek.
Az igazi boldogság ÁLDOTT állapot. Kicsit olyan, mintha vérünkben természetes állapotban előfordulna egy vegyület, amely táplálja agyunkat, lelkünket pedig pozitív energiával tölti fel. Semmit sem kell lenyelnünk, belélegeznünk, látnunk, szagolnunk vagy tennünk, hogy boldogok legyünk. Ez az állapot magától jön és megy.
Mivel természetes hozadéka a jelenben való létnek, és semmiféle feltételhez nem kötött, megtervezni sem lehet. Egyetlen dolgot tehetünk: tréningezhetjük magunkat arra, hogy mindig ELÉRHETŐEK és NYITOTTAK legyünk a boldogság számára.

A Boldogságtréning tulajdonképpen azt jelenti, hogy megtanulod elfogadni mindazon értékeket, amiket az Angyalok képviselnek: a humort, a szeretetet, a szépséget, a könnyedséget és az örömöt.
Két dolog elengedhetetlen hozzá: a JELENBEN VALÓ LÉT ÉS AZ ÉBRENLÉT.
Vagyis ki kell kapcsolnod a robotpilótát. Ez utóbbi egy olyan személyiségbeli program, amelyet néhány ember arra használ, hogy elkerülje a fájdalmat, a jelen átélését és megtapasztalását.
Ők, azáltal, hogy bizonyos előre meghatározott, megjósolható és jól bejáratott mintákkal és sablonokkal azonosulnak, szinte alvajáróként élik a napjaikat. Még véletlenül sem akarják megváltoztatni életük rutinszerű rendjét, nemhogy megrázni és megváltoztatni a világot, szerintük ezek veszélyes dolgok. Az automata vezérlésű embert folyamatosan kísérteni fogja az ÜRESSÉG ÉRZÉSE.
A gyerekek nagyon hasonlítanak az Angyalokra, ők is boldogok és kreatívak. A fény küldöttei szerint ez a természetes állapotunk - mindannyiunknak.

ÉBREDJ FEL ÉS ÉLESÍTSD KI ÉRZÉSEIDET - kapcsold ki a robotpilótát! Hajolj meg és szagolj meg egy rózsát, vagy szívd be a jó reggeli kávé illatát!
A boldogság (vagy a boldogtalanság) állapota nagy részben annak következménye, ahogyan mi magunk hozzáállunk és reagálunk az élet történéseire!
A napi dolgokra nem szabad félelemmel, dühösen vagy kiábrándultan válaszolni. Fogadj minden pillanatot érdeklődéssel és csodálattal, és tudd, hogy az valójában sem nem jó, sem nem rossz.
SOSE REAGÁLD TÚL A DOLGOKAT, NE TULAJDONÍTS TÚL NAGY JELENTŐSÉGET A KÖRÜLMÉNYEKNEK, ÉS NE HASONLÍTGASS !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése