2013. március 2., szombat

Elengedés magasabb Lényünk segítségével...





"Gyökerestül ki kell irtanunk lelkünkből
azt a félelmet és szomorúságot,
amelyet a jövővel szemben érzünk.
El kell sajátítanunk a HIGGADTSÁGOT,
és nyugodtan kell szembenéznünk a jövővel.
Tökéletes közömbösséggel kell tekintenünk mindenre,
ami vár ránk, és amit a bölcsességgel teli
isteni irányítás mér ránk.
Ez az amit a ma emberének meg kell tanulnia:
BIZALOMMAL KELL ÉLNIE, anélkül, hogy bármivel is biztosítani akarná LÉTÉT, és
BÍZNIA kell abban, hogy a SZELLEMI világból
mindig érkezik számára SEGÍTSÉG.
- Rudolf Steiner

Az ember hajlamos korlátok közé szorítani magát, méghozzá gyakran olyan mértékben, hogy elfelejti: LÉTEZIK egy INTELLIGENCIA, ami hatalmasabb valamennyi korlátnál. Ennek a mindent átfogó intelligenciának mi magunk is a részei vagyunk. Messze meghaladja dualista gondolkodásunkat, informál bennünket arról, mi helyes, és mi helytelen, és megkérdezhetjük tőle, mit kell tennünk bizonyos helyzetekben.
Hozzánk tartozik, ezért bármikor segítségért fordulhatunk hozzá.
A "magasabb lény" együtt dolgozik testtudatunkkal, amitől bár képeket és gondolatokat is kap, mindent átfogó bölcsességgel rendelkezik.
Testtudatunkkal ellentétben - ami egy kedves barátunk, és azt szeretné, hogy a mi bölcsességünk irányítsa - a magasabb lény ugyanennek a bölcsességnek a legmagasabb szintje.

Már Einstein is utalt rá, hogy " egy problémát nem lehet azon a szinten megoldani, amelyen keletkezett ". A "magasabb lény" alázatot vált ki bennünk, amivel belátjuk, hogy még az értelem segítségével sem tudhatunk mindent. Arra késztet, hogy a probléma megoldását egy magasabb erő kezébe tegyük, és együttműködjünk vele.
Nevezhetjük ezt az ERŐT bárhogyan, a lényeg hogy a segítségéért forduljunk hozzá, mert ÁTFOGÓBB és TÁGABB MINT A TUDATUNK és BÖLCSEBB, mint hétköznapi gondolataink.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése