2013. február 12., kedd

Teremtés a szív szakrális terében





Teremtés a szív szakrális terében


   Ahhoz, hogy bevonzzuk, megteremtsük amire vágyunk és az meg is valósuljon, fontos, hogy e tekintetben is tudatosak legyünk. A legtöbb tudatos teremtéssel foglalkozó tanítás, útmutató - legyen az „komolyabb” vagy kommerszebb - az elme általi teremtéssel foglakozik. A szív szakrális terében való teremtésről kevesen hallottak. Drunvalo Melchizedek: Élet a szívben c. könyvében ír ez utóbbiról.
   A két tudatos teremtés típus nemcsak módjukban tér el egymástól, hanem a természetük is más. Az elme általi teremtésnél nem vagy egységben, megmutatkozik a kettősség, és az árnyék is megteremtődik, ami valahol felbukkan. A szív szakrális terében történő teremtésnél nincs árnyék.
Az elme általi teremtés lépései:
1. Figyelem. Elménket arra összpontosítjuk, amit szeretnénk, hogy megvalósuljon. (Fáj a térdem, de jó lenne, ha nem fájna, meggyógyulna.)
2. Szándék. Megfogalmazzuk az erre vonatkozó szándékunkat (Szeretném/akarom, hogy a térdem meggyógyuljon).
3. Mentális test. Látnunk kell, megvalósult az adott dolgot. (Egészségesnek látom a térdemet.)
4. Érzelmi test. Érezni kell, hogy milyen érzéseket kelt bennünk a megvalósult dolog. (Milyen érzés az egészséges térddel mozogni, stb.)
5. Éteri test, fizikai test. Ezen a szinten is éreznünk kell, hogy milyen a megvalósult terv. Itt nem emóciókat értünk az érzések alatt, hanem a testérzeteket /valódi testérzetnek az egészséges térd érzetét kell keltenie a testben./
   A szív álmokon, képeken keresztül alkot - a szellem is így kommunikál, dolgozik - s ezek érzéseken és érzelmeken keresztül nyilvánul meg. Itt az elme általi teremtéssel szemben a logikának nincs szerepe, a logika nem korlátoz. A teremtés úgy zajlik, mint az álomban, egyik percről a másikra is olyan változások történhetnek, amelyeket hétköznapi ésszel lehetetlennek tartunk. A könyveli példa szerint, ha szíven keresztül imádkozunk az esőért, nyomban esni kezdhet még akkor is, ha előtte egy perccel még egyetlen felhő sem volt az égen.
   Melchizedek egy működő módot mutat be könyvében arra, hogyan lehet bejutni a szív szakrális terébe. A kogi mamák /egy kolumbiai törzs matrónái/ által gyakorolt utat nem tartotta a mi világunkban megvalósíthatónak. A lényege az volt, hogy legyél egyedül kilenc napig egy sötét helyen, csak vizet igyál, imádkozzál és ez után biztos, hogy menni fog.
Melchizedek által javasolt módszer:
Egység lélegzet:
1. A szokásos előkészületeket tedd meg a meditációhoz.
2. Jeleníts meg lelki szemeid előtt egy neked kedves, szép természeti helyet, érzékeiddel is fogadd be a hely milyenségét. Hagyd, hogy átjárjon a természet, a Földanya iránti szeretet, engedd növekedni, addig, amíg átjárja testedet.
3. Ekkor fogd a szeretetedet és tedd egy kis gömbbe, küld el a Földanyának.
4. Várd meg, amíg viszonozza szeretetedet, érezd, hogy beáramlik a testedbe. Hagyd, hogy átjárjon.
Út a szívedbe: 
A szív szakrális tere a fizikai szíved egy kis pontja.
1. Keresd meg, hogy a tudatod éppen a tested melyik részén tartózkodik.
2. A tudatodat vezesd a fizikai szívedhez.
3. Belső hangodra figyelve, keresd meg a bejáratot.
4. Hagyd, hogy finom energetikai membránon keresztül belépj a szívbe.
5. Nézz körül, ébredj tudatára annak a hangnak is, amely átjárja a helyet.
6. Hallgasd ezt a hangot, ha eleget hallottad, akkor bocsásd ki Te is.
7. Keresd meg az átvezetést a harmadik dimenziós valóságba.

Egy második meditáció alkalmával keresd meg a szakrális téren belüli parányi helyet, azt, ahol elkezdődik a teremtés. Figyeld meg.
A szív szakrális terének hangját valószínűleg nem fogod elsőre megtalálni, ahhoz általában huzamosabb gyakorlás szükséges.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése