SZUROKFŰ
Az oregánó + tojásfehérje....
Az oregánó a természet antibiotikuma,baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré. Enyhíti a megfázásos,influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.
De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is,
eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi
fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja. Ha valakinek a házi
patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje beszereznie.
A Science Daily online tudományos magazin híradása szerint az oregánó
olaj relatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség
baktériumai ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölő
képességeivel hasonlatos. A staphylococcus jelentős szerepet játszik
kórházi járványok kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó pár
antibiotikumra rezisztens. Rengeteg baktériumfaj ellen hatásos Az
aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől
foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta az
oregánó olaj hatásosságát.
A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal szemben is hatékonynak bizonyult: laboratóriumi körülmények között az oregánó olaj például elpusztította a pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint a neisseria, a proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92 százalékát.
A pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást,
tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá arcüreggyulladást okozó
baktérium. A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség
okozó neisseria gonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria
meningitidis, más néven memingococcus, amely szintén súlyos
fertőzéseket, például agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazita.
A proteus baktériumok bélfertőzéseket okoznak, a staphylococcus baktériumok pedig az akut hányással járó, csoportos ételmérgezésekért is felelősek.
Az oregánó olaj továbbá elpusztította a streptococcus baktériumok 83 százalékát és az enterococcus 78 százalékát is. A streptococcus egyes fajtái felelősek az akut torokgyulladásért, az enterococcus baktériumok pedig szerepet játszhatnak húgyúti fertőzésekben, sebek elfertőződésében, de még az anorexiával is kapcsolatba hozzák. Belaiche professzor kísérletei azt is igazolták, hogy az oregánó olaj hatásos a candida baktériumok ellen is (78 százalékukat pusztította el), valamint a tüdőfertőzésekért felelős klebsiella baktériumok ellen (szintén 78 százalékukat ölte meg).
Egy mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás
fertőzések esetén találta hatásosnak az oregánó olajat, és egy
amerikai kutatás pedig nagyon előnyös antibakteriális tulajdonságaira
hívja fel a figyelmet az olyan népszerű parazitákkal szemben, mint a
staphylococcus, az E. coli, és listeria. Végül egy brit kutatás 25
különböző baktériummal szemben mutatta ki az oregánó olaj baktériumölő
képességét. A természet tehát egy különleges antibiotikummal
ajándékozta meg az emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi
patikában. Itthon inkább fűszerként ismerjük A szárított oregánó vagy
magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna leginkább az olasz konyha
ételeinek fűszereként ismert itthon. Hatásában és aromájában leginkább
majoránnára és a kakukkfűre hasonlít. Bab-, paradicsom-, hús- és
halételek ízesítésére használják. Teaként elsősorban
köhögéscsillapításra, nátha ellen használják. Remek meghűlés elleni
izzasztó teakeverék a következő: 1-1 csomag oregánó, bodzavirág,
hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2-3 evőkanálnyit adunk
egy liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom
szűrön átszűrjük, melyből napjában többször melegen iszogatunk. Az
élet gyógyfüve!
Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy: a hagyma, a fokhagyma és
a gyömbér az élet három gyökere.
A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) pedig az élet három
gyógyfüve.
ÉGÉSRE-TOJÁSFEHÉRJE!!!
Egy kurzuson tanították, ahol a tűzoltókat készítették fel
elsősegélynyújtásra. Ha valaki megég, - legyen az bármilyen nagy
terjedelmű - legelőször a megégett részt folyó hideg víz alá kell
tartani, míg a megégett bőr lehűl. Azután egy tojásfehérjét kicsit
felverünk habnak, - csak hogy könnyebb legyen kenni. Több rétegben
rákenjük a megégett felületre.
Egy nő odatett vizet főni. Mikor le akarta venni a tűzről, ráömlött a
kezére és egy nagy részen leégette a bőrt. Azonnal hideg vizes csap
alá tartotta, míg le nem csillapodott kicsit a tüzessége - bár az erős
fájdalom maradt. Azután felütött 2 tojást, a fehérjét kicsit felverte
és rákente az égett bőrre. Annyira el volt égve a keze, hogy ahogy
rákente a fehérjét a bőrre, az rögtön rászáradt és egy hártyát képzett
rajta, ami azután megkeményedett, - ez tulajdonképpen natúr collagén
volt. Legalább 1 órát tartott, míg rétegenkéntrákente az egész
tojásfehérjét. Később már nem érzett fájdalmat és másnap már csak alig
volt az égés helye pirosas-barnás. Eredetileg azt hitte, hogy nagy
hegesedések maradnak vissza az égés után, de legnagyobb csodálatára 10
nap múlva semmi nyoma nem maradt!!! A bőr színe sem változott el.
A megégett bőr teljesen recuperálódott, köszönhetően a tojásfehérjében
található colagénnek, - ami a valóságban egy placenta és tele van
vitaminnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése