2012. április 6., péntek

A szíverősítő bor - 700 éves recept



Sz í v b o r

Az igazság így szól: A bor nem alkohol, és az alkohol nem bor, a bor
különleges nedű!

Végy 8-12 darab hosszú, friss petrezselyem gyökeret! Tedd bele 1 liter
minőségű borba, adj hozzá 1-2 evőkanál tiszta borecetet! 10 percen át főzd
az egészet! Öntsd bele egy 4-5 literes zománcozott fazékba, tégy hozzá 40
dkg tiszta mézet! Kis lángon főzd 4-5 percig, majd forrón gondosan szűrd le,
és töltsd forrón jól kimosott csavaros orvosi fél literes üvegekbe!

Ha jól készítetted el, a szíverősítő bor korlátlan ideig felhasználható.

Amikor egyszer - másszor "érzed" a szíved, végy be naponta 1-3 vagy több
evőkanállal ebből a szerből, s minden időjárástól, izgatottságtól származó
szívszúrás elmúlik, mintha elfújták volna. Nem kell kicsinyeskedned  vagy
aggodalmaskodnod, semmiképpen nem árt! Ám nemcsak a szív esetenkénti könnyű
fájásainál, hanem igazi szívgyöngeségeknél is gyorsan segít a petrezselymes,
mézes bor, sőt még a teljes gyógyulást is megadhatja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése