2017. augusztus 29., kedd

Az emberiség sorsa - Prince Ea

Sokan próbálják hárítani a felelősséget magukról, amikor környezetszennyezésről és klímaváltozásról beszélünk. 
Mindig a nagyvállalatokat, az ipart hibáztatják, de valójában a nagyvállalatok a mi igényeinket szolgálják ki, mi vásárolunk és fogyasztunk. A mi autóinkkal vannak zsúfolásig tele az utak, a városok. A túlfogyasztásunk miatt pörög a gazdaság, nekünk termel az ipar és a mezőgazdaság. Sokan próbálnak meg környezettudatosan élni, de vajon közülük mindenki tudja, hogy a divat a világ második legszennyezőbb iparága az olajágazat után a masszív szén-dioxidkibocsátással, vízpazarlással és vegyszeres szennyezéssel? 
http://index.hu/…/divatipar_kornyezeti_hatasok_viszkoz_fas…/
Sokan pedig a tudomány által megállapított tényekkel sem hajlandók szembenézni, és állítják, hogy nincs klímaváltozás. 
Talán éppen most Texasban már nem így látják, amikor Houstonban legfeljebb csónakkal lehet közlekedni, és egyes helyeken közel 2 méter (!!!) eső esett pár nap alatt, és az esőzés még napokig eltart. Vagy talán már azok sem állítják ezt, akik már előre félnek a következő nyár forróságától. De vannak olyanok is, akik azt állítják, hogy van klímaváltozás, de az ember nem tehet róla. Akárhogyan is nézzük, az emberiség pusztítja az erdőket, elég, ha saját környezetünkben körülnézünk. 
A kulcs tehát a mi kezünkben van. Olyan új rendszerre van szükségünk, ahol a valódi emberi értékeket tartjuk szem előtt a halmozással, profittal, divattal szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése