2015. május 21., csütörtök

Hajnalhozók: A tudatosság szimfóniái




A fény tudást ad. Felemel, hiszen a tudás birtokában sokkal erősebbnek érzed magadat. Tudás nélkül erőtlen vagy.


A hang az információhordozás másik eszköze, hiszen része a fénynek. Mivel a fényt a szemetekkel, a hangot pedig a fületekkel fogjátok fel, azt hiszitek, hogy a fény és a hang két különböző dolog. Két különböző testi érzékelőszervetek használata miatt számotokra a hang és a fény is egymástól külön létezik. Valójában nagyon szoros kapcsolatban állnak egymással. Egymás körül forgolódnak, mert mind a kettő információt szállít.


A bolygón felépített szerkezetek közül sok őriz kőben tárolt információt, elsősorban a szent helyek. Ugyanilyen módon a testeteket felépítő csontok is információkat tárolnak. Ha engeded, hogy átáramoljon rajtad a hang, az kinyit egy ajtót, amelyen keresztül beáramlik az információ. Behatol a földbe is, hatást gyakorol a Föld vibrációira, és elősegíti az információ molekuláris behangolását. Azok, akik mások testének ápolására hangokat használnak, elősegítik a molekulaszerkezet átalakulását - megnyitnak egy kaput, amelyen keresztül beáramolhat az információ. Egyre növekvő mélységeket ér el ez a fajta munka.

Tibetben, ha meghalt egy mester, aki képes volt túllépni a realitásokon, megőrizték a testét. Hagyták, hogy természetes módon semmisüljön meg, mert a csontváz őrizte a frekvenciákhoz vezető utat. Az információt a csontok és a kövek tárolják. Tibet néhány területén a szerzetesrendek ősfolytonossága sok-sok ezer évre vezethető vissza, mert az emberek megőrizték a mesterek koponyáit. A koponyákat szigorúan titkos kriptákban és szobákban őrzik. Ha az ember belép egy ilyen helyre, a hang által megérezheti a koponyák hajdani tulajdonosai intelligenciájának kisugárzását.

Érted már, miért készültek kristálykoponyák ? A kristályszerkezetek olyanok, mint a holografikus számítógépek - az érett, rendszerbe bekapcsolt ember számára elképesztő mennyiségű információt tudnak átadni. Koponyaformát terveznek, hogy kódjával megértesse veletek a saját koponyátok felépítését, és azt, hogy a testetekben lévő csontok felbecsülhetetlen értéket képviselnek.

A hang az átalakítás, a transzformáció eszköze. A Frekvencia Őrei - akikké válnotok kell - megtanulják, miként modulálják a bensőjükben rejlő frekvenciát a hang segítségével. A hang bármilyen anyagon áthatol, molekulákat mozdít el és átrendezi a valóságokat.

Az ősi Egyiptomban az ankh, vagyis az egyiptomi kereszt, az élet szimbóluma, valójában frekvenciaátalakító volt. Olyan emberek használták, akik a frekvenciák mesterei voltak és sokféle dolgot tudtak velük művelni. Az ankh olyan, mint a hangvilla, képes a hang irányítására. Erre használták valamikor régen. Ahhoz, hogy úgy tudjátok használni a hangot, mint az ősi egyiptomiak, bizonyítanotok kell az egységességeteket. Beavatáson vagy próbán kell keresztülmennetek, hogy kiderüljön, rátok lehet-e bízni ekkora hatalmat. A bolygó még nem érett meg rá, hogy ezt az energiát egyszerűen akárki kezébe adják. Ha már most képesek lennétek ilyen jellegű megnyilvánulásokra, az életetek nem lenne biztonságban, mert túl sokan akarnának visszaélni ezzel a képességgel. A képességeket olyan ütemben kapjátok meg, ahogy fokozatosan megértek a kezelésükre.

A legjobban úgy kezdhetsz el dolgozni a hanggal, ha hagyod, hogy „játsszon" a testeden. Teremts magadban egyensúlyt, tisztítsd ki az agyadat, és hagyd, hogy átáramoljanak rajtad a hangok. Az ősi misztériumiskolák ezzel a módszerrel dolgoztak a hanggal, és csoportosan végezve a technika nagyon hatásos. Sok év múlva, de még ebben az évtizedben meglepetéssel fogjátok tapasztalni, mi mindent vagytok képesek érzékelni a tudatosság összecsengő hangjai vagy szimfóniái játékának eredményeként. Amikor egymásra hangolódtok, megláthatjátok, mire vagytok képesek anélkül, hogy tudnátok, hogy képesek vagytok rá. Megtanuljátok, miként kell használni és gondozni ezt az energiát, hogy elkészíthessétek a saját ankh kulcsotokat. Ha gyurmát adsz a gyermek kezébe, először még nem tudja, miképpen készítsen belőle különböző formákat. Tehát gyúrsz neki kis gömböket, hosszú szálakat, hogy lássa, mit lehet kihozni a gyurmából. A gyermek később, miután már sokszor játszott vele, felfedezi saját kreativitását.

A hang teremtő formáját először lehetőségként látod meg. Vezetnek és rávezetnek a használatára. Végül saját magad fedezel fel néhány olyan dolgot, amit a hanggal el lehet érni. Akkor sokkal merészebbé válsz és megtanulod, mit tud a hang teremteni. Az energiákat ilyen módon vezetik be, mert biztosan kell tudni, hogy senki nem fogja rossz célra felhasználni, és senki nem fog túlzásokba esni lelkesedésében.

Nagyon messzire el tudtok majd jutni a hang használatában, ha már egy ideje dolgoztok vele. Olyan, mintha egy nagyteljesítményű szerszámot adnánk egy csecsemő kezébe. A kellő tudatosság hiányában mindenfélét művelnél, de nem vennéd észre a szerteágazó hatásait annak, amit tettél.

Csak gondolj bele, mit művel a hang a stadionokban és az előadótermekben. A tömeg éljenzése vagy fütyülése létrehoz egy bizonyos atmoszférát. Amikor embercsoportok együtt adnak ki hangot, sajátos légkört teremtenek. Ilyenkor különféle energiák játszhatnak a testetek hangszerén. Megváltok az előítélettől, és engeditek, hogy más dallamok és energiák használják a testeteket, lehetőséget teremtve arra, hogy megmutathassák magukat a bolygón. Valójában az energiák életerejét tapasztaljátok meg, amely lényeteken keresztül fejezheti ki önmagát. Csatornákká váltok. Ahogy a mi eszközünk rendelkezésünkre bocsátja testét, hogy átjöjjünk a ti valóságotokba, ti is lehetővé teszitek, hogy a vibráció teljes pompájában eljusson a bolygóra testetek és összehangolt együttműködésetek járművén. Életre hívtok valamit. Létrehoztok egy lehetőséget, amit egy energia kihasznál.

Az érzést létrehozó és az érzéssel összekötő érzelem segítségével felfedezheted a tudatosság különböző stádiumait. A tudatosság különböző szakaszainak felfedezését a logikus elme nem engedi, mert ragaszkodik saját azonosságához. Be van zárva az én határai közé és nem hajlandó más területeket megismerni. Ezzel ellentétben az érzelem mindig ismer más területeket, mert érzi a különbséget. Az érzésnek nevezett energia által leszel képes arra, hogy megértsd a jeleket és a meghatározásokat. Ez valójában egyfajta vibráció. A hang különféle érzelmi állapotokat hoz létre. A harmonikusan összecsengő hangok emlékeztetik a testedet valamire. A test örömre derül, de időnként nyomasztóan el is szomorodhat. Keresi és el akarja érni a frekvenciát, amely után vágyakozik, és amelyre a hang emlékeztette. Ha engeded, hogy a hang játsszon a testeden, megtalálod a frekvenciát, amelyet kerestél. Ez a frekvencia a testedben lévő spirálok evolúciójával van kapcsolatban. A hang egy eszköz vagy vezeték, amely a testen kívül elhelyezkedő magasabb csakrákhoz kapcsol, mert azokhoz logikai úton nem juthatsz el. Minden frekvenciát és energiaközpontot az érzés által közelíthetsz meg, és az érzéssel, amely lehetővé teszi, hogy megértsd az információt, a hang köt össze.

Ha a hangot le lehetne festeni, sokan megigézve bámulnátok a képet. Vannak realitások, ahol a hang képi formában megjeleníti önmagát. Amikor a testedet ringatod, vagy mozgatod a kezeidet, érezheted a hang mozgását és nyelvét. A hang önkifejeződésének érzékelése révén megtapasztalhatod a kommunikáció e formájának gazdagságát, és azt, hogy minden többdimenziós, ami csak létezik. A hangnak saját nyelve van és saját formája.

A hang egy bizonyos frekvenciát hordoz, és a test felismeri ezt a frekvenciát. A test arra van hangolva, hogy reagáljon a frekvencia elérhetőségére. A nagy zeneszerzők, mint Beethoven és Mozart magukban hordozták a stabil szerkezetű információ megszerzésének a kódját. Olyan időszakban tudták testükbe fogadni a harmonikus hangok csodáját, amikor az egész bolygót sűrű sötétség borította. E mesterek elméjében a hang alacsonyabb vibrációs frekvenciái képződtek le, hogy nyitva tartsák az emlékezés bizonyos kapuit az emberi nem agyában.

A hang kibontakozóban van. Az összhang kialakulásával az emberek már képesek lesznek rá, hogy hangszerekké váljanak. Az emberi lények furulyává, zongorává, hárfává, oboává és a tubává lesznek. Átengedik fizikai testüket az energiáknak, hogy különböző hangokat játsszanak, amelyek terjedelmét nem szabják meg, illetve nem próbálják irányítani. A Lélek játszik, az emberek pedig csak nézik, mekkora nézősereg gyűlt össze az általuk és mindenki más által játszott szimfónia hallatán. Ez egyszerűen csodálatos.

A harmonikus frekvenciák alkalmazása nem ismer határokat, hiszen rengeteg dolgot képesek létrehozni. Használatuknál talán a legfontosabb a teljes csend, amikor a harmonikus frekvenciák teljes összhangban vannak. Megváltoztatnak valamit - kinyitják az ajtót. Az emberi testen keresztül lejátszott hangok bizonyos kombinációja felszabadítja az információt és az intelligencia frekvenciáit. Ha az ember egy darabig csendben marad a harmónia játéka után, testét a rezgések fogadására és beépítésére képes használni, és a légzés segítségével szinte önkívületi állapotba emelheti magát.

Másokkal összhangba kerülve csatlakozhatsz a csoportszellemhez, amire a hang kiadása előtt nem voltál képes. Ez hatalmas előrelépés a tudatosságban. A kulcsszó az összhang. Ha a bolygó teljes területén megszületik a gondolat harmóniája, megváltozik az egész Föld. Ez az, amiért dolgozunk. A rezgés, a hang, amit kibocsátotok, eljut mindenhová. Az emberi fajban leküzdhetetlen vágyat ébreszt a harmónia visszaszerzése után - a csoportszellem erejéhez való visszatérés és az ember mint egyed ezzel egyidejű megerősödése után.

Az a legfontosabb, hogy mit szándékoztok tenni a hanggal. Ha nem vagytok tisztában saját szándékaitokkal, a hang képes magába burkolózni, és eredeti kapacitásán túlnőni. Saját ereje révén megduplázza, megnégyszerezi magát. Ezért nagyon fontos a tiszta, egyértelmű szándék arra nézve, mit akartok kezdeni a hanggal. Ez az egyik.

A másik dolog, hogy a hang energiát gerjeszt. Frekvenciát frekvenciára halmozva álló hullámoszlopot képez. Ezt az energiát aztán bármire, bármerre lehet irányítani. Hallottál már a Jerikó városa körül menetelő emberekről. Napokon át meneteltek a város körül, amelynek következményeképpen kialakult egy állóhullám. A hullám végül akkora energiát gyűjtött össze, hogy a város falai ledőltek.

A bennszülöttek tánca, a csörgetés, a rázás és a körbejárás létrehozza ennek a hullámnak az energiáját. Ha egy körön belül, vagy a fényoszlop kerületén adsz ki hangot, olyan tornyot hozol létre, amely minden képzeletedet felülmúló dolgokat képes megtenni. Robbanásokat tud előidézni, realitásokat teremt és rombol le.

A harcos törzseknél az ütközetbe indulók csatakiáltást hallattak. Az egységes és akaratlagos hangadással kérték a fizikai valóságon túli erőket, hogy kísérjék el őket. A harcosok az ellenség legyőzésére is használták ezt a hangot, átküldték az energiát a kapukon, amely állóhullámot épített fel. Ha csatakiáltás-szerű hangot hallasz, kellemetlen emlékeid támadnak a hang egykori használatával kapcsolatban, mert nagyon nagy ereje van. Másoknak kényelmetlenséget okoz, mert emlékezteti őket a hanggal járó felelősségre. Sokan félnek a hangtól. Féltek attól, hogy hallassátok a saját hangotokat, és félreérthetetlenül kinyilvánítsátok az akaratotokat. Sejtemlékeitekben megőriztétek, mire képes a hang, és egyesek számára meglehetősen lesújtó a tudat, hogy mekkora ereje van, és mi mindent vagytok képesek művelni vele. A hang összekapcsolhat benneteket olyan helyekkel, ahová az ész nem juttat el. Az eszetek kategorizálni próbál, de a hangot nem tudjátok rendszerezni; csak megtapasztalni tudjátok.

A hangot mindig szándékosan fordítják rossz célra. Felfedezhetitek a hang hatalmát, majd kihasználhatjátok mások manipulálására. Mit érzel, ha városban élsz, és szirénát hallasz ? Félelmet. Ez a hang egyik negatív felhasználása, amikor módosítja a frekvenciátokat. Meglehetősen aljas eljárás. Azok, akik a hangot adják, ismerik annak az emberi lélekre gyakorolt hatását. Bénító, zavaró és megakadályozza, hogy a figyelmedet valami másra tereld. Az a frekvencia olyan, mint egy zár. Hipnotizálja és foglyul ejti a tudatodat és az elmédet. Olyan, mintha az elméd nem lenne képes semmi másra koncentrálni. Majdnem olyan, mintha fogdában lennél, hiszen a hang bebörtönzi a tudatosságot. Olyannyira, hogy az rátapad egy rezgési síkra, vagy megragad benne, és nem érdekli semmi más. Megadja magát. Gondolj a televízióra és a többi elektromos berendezés által kisugárzott hangokra is.

Mindig felkavaró látni a frekvenciaszabályozás különböző formáit és azt, hogy olyan hatalmas szövetségeseket, mint a hang, arra használnak, hogy irányítsanak benneteket. A tudat manipulálására használt titkos eszközök az emberekből mindig hatalmas felháborodást váltanak ki, nyugtalanságot, zűrzavart és izgalmat keltenek. Számos okunk van rá, hogy ezt elmondjuk. A végcél az, hogy eljuttassunk benneteket a legnagyobb önerő állapotába. Tudnotok kell, hogy nem vagytok kiszolgáltatottak semmilyen helyzetben, és az agyatok a legerősebb fegyveretek. Agyatok és gondolataitok tervezik meg tapasztalataitokat, mindegy, hogy milyen technológia felhasználásával.

A saját valóságukban tökéletes vezetéssel, a harmónia iránti elkötelezettséggel és a fény iránti bizalommal élő emberek egyesítik magukat dimenziós hasonmásaikkal, akik ugyanezt teszik. Fényhidakat építhettek, és a fénykódolt szálakat pászmaként tartva kapukat nyithattok meg. Akik már képesek rá, hogy megértsék, az lesz a feladatuk, hogy munkájuk részeként használják a hangot, akik hallják a hívást és válaszolnak rá, nagyon gyors ütemben fogják ezt megvalósítani. Ha ilyen tempóban fejlődtök, bármelyik nap elérkezhet hozzátok a hívás, a felkérés, hogy képviseljetek sok embert, legyetek ott a tudatosság világtalálkozóin, és hangotokkal változtassátok meg a jelenlegi frekvenciát.
Közzétette: www.fenyorveny.hu

Kereszty András György: A Csodálatos Halál! Ha még félsz az élettől...


Egy biztos: én is Te is meg fogunk halni:) A halál tehát az Élet része. Eddig sokszor féltünk tőle, de találnunk kell rá egy jó megoldást, mert biztosan átéljük majd.
 A természettudomány, a modern lélektan és az ősi bölcsesség megnyugtató és kielégítő választ ad az ÉLET LEGFONTOSABB KÉRDÉSÉRE! Kereszty András előadása hiánypótló, könnyed és informatív módon meséli el a legfontosabb információkat az életről.

A NASA bejelentette, hogy bizonyítékot talált a dimenziókapuk létezésére


DELFINEK HAVI ÜZENETE






2015. MÁJUS


Figyelj a belső bölcsességedre és bízz benne. Ne kérdőjelezd meg magadat. Bízz abban az üzenetben, amit az angyaloktól kapsz. Figyelj az érzéseidre is. Állj ki magadért, ha szükséges.
Fókuszálj a pozitív dolgokra az életedben, így még több pozitív helyzetet fogsz bevonzani. Adj hálát, hogy eljutottál már idáig, ahol most vagy. A hála érzése felemel az áldozat szerepből, és emlékezz arra, hogy milyen erős is vagy és mennyire szerethető. Az Univerzum a hálás embereknek még több ajándékot küld.  Készíts egy listát, amikért hálás lehetsz. Meditálj a hála érzésével, és figyeld meg az eredményt a testedben. Az imáid meghallgattattak és új lehetőségek érkezhetnek be az életedbe, amik pozitív módon hoznak változást. Vedd észre és öleld át a lehetőségeket; élvezd a tanulást és az új tapasztalatokat. Arany Krisztusi energia vesz most körül téged és a körülötted lévőket. Figyelj az ismétlődő jelekre, amik felbukkannak előtted!

Forrás:http://www.bluedolphin.hu/cikkek/nyitooldal/delfinek-havi-uzenete.html

Köszönöm, hogy VAGY, hogy találkoztunk.





Köszönöm, hogy VAGY, hogy találkoztunk. Szeretlek.
Elfogadlak – akárki vagy, akármilyen vagy.
Nem várok Tőled semmit.
Nem megváltoztatni akarlak, hanem megváltozni akarok Általad.
Köszönöm, hogy léted arra indít, hogy túllépjem felszíni önmagam,
és a tolakodó lényegtelenen túl felismerhetem a Benned és
bennem lakozó Mindenséget, azt, hogy a
Mindenség Szívében egyek vagyunk.
Biegelbauer Pál

Dalok a szélben



Édesapám ez a gyertya most érted égjen,

Ki fent laksz már a magas égben!
Ki vigyázol rám onnan fentről,

S lelkemhez szólsz a végtelenből.

Enigmák – Egy láma mesél: Tibet titkos történelme – 2015.05.20.


Emberek, helyek vagy dolgok keresése Az isteni Jelenlét Dr. David R. Hawkins




Az isteni Jelenlét megtapasztalása melletti döntés kívül esik az időn.
Ez azt jelenti, hogy semelyik jövőben nem létezik; csak a jelenben juthatunk el hozzá.
Ennek nincs és nem is lehet más szükséges feltétele, hiszen a jelen pillanat állandó,
sohasem változik, soha nem tűnik el a tegnapban vagy a hol-napban.
Ami azt illeti, elkerülhetetlen. Mindenki teljes biztonságban van a most jelen pillanatában.

A megfigyelés nyilvánvalóvá teszi, hogy csupán a dolgok megjelenése változik.
A most mozdulatlan, a vetítővászon változatlan.
Noha a film forgatókönyve változik és a történet kibontakozik,
ez is csak a most jelen pillanatában történhet.

A „mostság" a tapasztalás legalapvetőbb, mindenen túlmutató, mindenható, változatlan és elemi követelménye.
Ez a létezés és a van tudomásának lényege. Lehetetlenség a most kézzelfogható, alapvető valóságán kívül létez-ni.
Csak ez a pillanat létezik.
Saját Énünk tudata az egyetlen Szem, amellyel bármit is megtapasztalhatunk vagy megismerhetünk.
A valóságosság belülről fakadó érzetével az Én ruházza fel a „külső" környezetet, amely ezért tűnik valósnak.
A valóságosság érzetét tehát a tudat vetíti ki az én által, és az Én-ből ered.
Ezért nem a valós világ jelenik meg előttünk.
Valójában e látszólagos valóság forrása vagyunk.
Tulajdonképpen a világ egy szórakoztató mű-sor, és mint egy mulatságot, könnyedén kellene venni.
A menny bennünk van, és az éberség tárja fel előttünk. A világ csupán egy jelenség.
Színjátéka az eltorzult észlelés káprázata, amely azt a képzetet kelti,
hogy a világ nagy, hatalmas és állandó, az Én pedig kicsiny, gyenge és átmeneti,
holott ennek éppen az ellenkezője igaz.

Az észlelés által meghatározott megjelenési formájába vetett hit nélkül
a valóságosnak vélt világ szertefoszlik.
Ha úgy döntünk, hogy az öröm és a békesség belső, mindig jelenlévő lehetőségével azonosulunk,
a világ mulatságos vidámparkká változik, és minden színjátékot egyszerű színjátéknak látunk.

Mindig megvan a lehetőségünk, hogy a valóságot, a békét és az örömöt válasszuk,
habár ezeket látszólag elfedi a tudatlanság és a tudattalanság,
amely a más lehetséges gondolkodásmódbeli szokások választásának következménye.
A belső valóság akkor fedi fel magát,
amikor átadva magunkat Istennek, minden egyéb lehetőséget elutasítunk.

Dr. David R. Hawkins A Valódi Én hatalma 38. oldal

Spirituális Gyógyulás - Dr. David R. Hawkins


Buddha azt mondta, hogy minden fájdalom és szenvedés a ragaszkodásokra és a vágyra épül.
Ha alaposabban megnézzük, a vágy a félelemből fakad,
ami a hiányérzetnek és annak a hiedelemnek a következménye, hogy az ember elkülönült Istentől.
A vágy maga egyre fokozódó frusztrációhoz és az igazságtól való elkülönültség érzéséhez vezet.
Az állandó akarás és vágyódás a csapdába ejtettség és a leigázottság érzéseihez.
Itt nincs tehát „helyes” vagy „helytelen”.
E vég nélküli frusztráció következménye a harag.
A szerzés és a vágy büszkeséghez és a veszteségtől való félelemhez visz.
Az ambíciók kudarca apátiába és bűntudatba.
Az egós álláspontok következményei tehát nem szolgálják az igazság felé történő haladást.

Érdemes megfigyelni, hogy a negatív energiamezők hajlamosak előtérbe hozni az ego valamennyi álláspontját,
és így a vágy nem marad tiszta.
Rendszerint haragot, büszkeséget, félelmet, bánatot és apátiát hoznak magukkal.
A bánatot általában félelem teli, dühös vágy kíséri, és ezek mindegyike vonzza a többit is.
Minden spirituális munka kritikus pontja az a hajlandóságot biztosító belső kapacitás, hogy az igazat mondjuk.
Ez az igazság nagyon gyakran az, hogy „nem tudom”,
és e „nem tudom”-ból születik az Istennek történő önátadás hajlandósága.
Az igazság az önátadás mozzanatán keresztül nyilvánul meg.
Nem az igazság „okozza” a fájdalmat, és hiba lenne bálványozni a fájdalmat azt gondolván,
hogy a szenvedés a Megvilágosodás fejedelmi útja.
Az éppen abból a felismerésből születik, hogy a szenvedés nem az igazságnak köszönhető,
hanem azon vonakodásunknak, hogy elengedjük a hamisságot.
Az igazság az Istennek történő megadás révén fedi fel önmagát.

Amikor spirituális munkába kezdünk, emlékezvén belső ártatlanságunkra kérjük,
hogy bukkanjon tudatosságunk felszínére az, ami nem igaz.
A folyamat így a siker bizonyítéka.
Következésképp a spirituális keresőnek címkézettek élete kissé kaotikusnak tűnhet.
Ám a belső személy örül, mert
„arra kértek, lássam meg, mi áll köztem és az igazság közé, és ez felbukkant a tudatomban,
hogy elismerjem, magaménak tudjam, újraértelmezzem és meggyógyítsam.”

Biztonságos helyet és kontextust biztosítunk a spirituális munka számára azáltal,
hogy a Szívben találjuk meg a középpontunkat – nem a fizikai szívben, hanem az abszolút együttérzésben,
abban, hogy ezen a szinten elismerjük önmagunkat a spirituális munka örömében,
és abban, hogy hálából mindennek köszönetet mondunk, ami csak felbukkan bennünk.
A spirituális gyógyulás lényegi velejárója a krízis.
Mert ebből a krízisből születik a gyógyulás.

8 csodálatos dolog történhet veled! - egyedüllétben






Sokan tekintenek negatív állapotként az egyedüllétre, és sajnálják azt az antiszociálisnak, szomorúnak gondolt valakit, aki társ nélkül éli mindennapjait. Pedig a magány, ha tudjuk, hogyan kezeljük, rendkívül inspirálóan hathat ránk. 

Nem azt mondjuk, hogy mostantól menekülj az emberektől, amikor csak a közelükbe kerülsz, hanem azt, hogy ha az egyedüllét lapjait osztja neked a sors, próbáld meg jól keverni őket. Ha megteszed, 8 remek dolgot tapasztalhatsz meg! 

1. Feltöltődhetsz. 

A zsúfolt mindennapok során hajlamosak vagyunk elfelejtkezni magunkról, és a legtöbb energiát a körülöttünk lévő emberekbe fektetjük. Igyekszünk boldoggá tenni a szeretteinket, időt szakítani a barátainkra, megfelelni a munkatársainknak.
A folyamatos figyelem és tenni akarás nem csak testileg, hanem mentálisan is nagyon megterhelő - ha viszont egyedül vagyunk, van néhány percünk magunkra is. 
 

Feltölthetjük a már lemerülőfélben lévő elemeinket, elmélyedhetünk lelkünk "bugyraiban", és felfedezhetjük, mit is kellene változtatni, fejleszteni. Ha éppen nincs senki az életedben, használd ki az ajándékba kapott napokat, heteket, hónapokat, és tarts szünetet!  

2. Többet gondolkodhatsz, mérlegelhetsz.  

Az életünk olyan szédületes sebességgel robog nap mint nap, hogy nagyon ritkán van időnk leülni, és elmerengeni valamin. Csak tologatjuk ide-oda a fontos problémák, események átrágását, miközben tisztában vagyunk vele, hogy sürgősen meg kellene állnunk.
Az egyedüllét remek alkalmat kínál arra, hogy átgondold a jövődet, a jelenedet, és kitaláld, mit hogyan lenne célszerű megoldani. 
  

 3. Jobban megismerheted a saját érzéseidet. 

Ha sok emberrel vagy körülvéve, akkor automatikusan az ő érzéseikre figyelsz, magadat pedig háttérbe szorítod. Pedig a saját boldogságod, kiegyensúlyozottságod érdekében hihetetlenül fontos, hogy tudd, mi okoz örömet neked, mitől leszel szomorú és mi inspirál a nehéz helyzetekben. Használd magányos napjaidat arra, hogy elgondolkozol ezeken, és megpróbálod jobban megismerni önmagad - így a jövőben sokkal jobban fogod tudni irányítani és kezelni az érzéseidet. 

4. Annak a tevékenységnek hódolhatsz, amit valóban élvezel. 

Egy csapat tagjaként, vagy egy párkapcsolatban sokszor kénytelenek vagyunk lemondani a saját vágyainkról, és a másik óhaját szem előtt tartani. Félreértés ne essék, ez nem rossz dolog, hiszen minden jól működő együttlét áldásos lemondásokkal jár. Ha viszont egyedül vagy, nem kell senkihez sem alkalmazkodnod: azt és akkor csinálsz, amikor csak akarsz! Te döntesz, te szabod meg a feltételeket, és te élvezed a magánnyal járó szabadságot.  

5. Produktívabb lehetsz.  

Minél több ember van körülötted, annál kevésbé vagy aktív, és annál kevésbé tudsz odafigyelni arra, amit csinálsz. Természetesen ez nincs kőbe vésve, de az esetek többségében így van: jobban teljesítünk, ha nem zavar minket senki.
Amikor egyedül vagy, egyetlen dologra kell koncentrálnod, ez pedig jelentősen megdobhatja a produktivitásod. Ha úgy alakul az életed, hogy társ nélkül maradsz, fejezd be a félbehagyott dolgaidat, vagy vágj bele valami újba, és adj bele apait-anyait!


6. Szabaddá válsz.  

Az egyedüllét szabadságot, függetlenséget ad neked, és egyúttal felelősséget, megfontoltságot is, hiszen nincs senki más, akire támaszkodhatsz, csak saját magad.
Ha megtanulod kezelni a magányt, és túljutsz az egyedüllét "borzalmán", akkor soha többé nem fogsz idegeskedni azon, hogy mikor találsz újra párt magadnak. Egyszerűen elfogadod, hogy most egy önálló életre kell berendezkedned, és ennek megfelelően cselekszel, gondolkozol, érzel. Hidd el, élvezni fogod.


7. Nem kell bocsánatot kérned.  

Ha megtanulod szeretni a magányt, előbb-utóbb rájössz, hogy nem kell a sarokba húzódnod, és könnyes szemmel elnézést kérned azért, amit tettél, vagy mondtál.
Senki előtt sem ismeretlen az a helyzet, amikor egy-egy átgondolatlan véleménnyel, közbeszólással (ami lehet, hogy jogos!) megbántunk másokat - az eredmény pedig az, hogy mi esedezünk bocsánatért. Egyedülállóként azonban nem kell kétszer meggondolnod, mi hagyja el a szádat, és fölösleges félned attól, hogy magadra haragítasz valakit. 
 

8. Nem fogsz mindig megerősítésre várni. 


Megszámolni sem tudjuk azokat a szituációkat az életünkben, amikor egy-egy döntés kapcsán megerősítésre van szükségünk. Tanácsot kérünk, merre menjünk tovább, mi a jó nekünk. És bár nem haszontalan mások véleményét kikérni, az egyedüllét megtanít arra, hogy elsősorban magadban kell bíznod. Bármiről is van szó, a megérzéseid és saját elgondolásaid mindig sokat segíthetnek majd.







Meddig tart a kapcsolatunk?


Kapcsolatunk addig tart, ameddig érted a szavaimat.
Nem pattannak le rólad, mintha simára csiszolt felület lennél és én egyre csak dobálnálak szavaim színes kavicsaival, vég nélkül, céltalanul.
Ameddig nem ismételgeted a múlt sérelmeit, szavaid nem végszavak,
éles felszólító mondatok és ameddig nem horzsolnak, nem sebeznek, vagy nem találnak el halálosan.
Ekkor lemaradok majd tőled az úton, észre sem veszed, úgy haladsz tovább. Kapcsolatunk addig tart, ameddig észleled, igényeled, hiányolod és szomjazod a jelenlétemet. Társaságom, hangom, illatom, lényem, teljes nőiségem nélkülözhetetlen, nem pótolható hamis imitációnak esélye sincsen.
Kapcsolatunk addig tart, ameddig nyugodtan alszom a mellkasodon,
ameddig úgy nyugtat meg emelkedése és süllyedése,
hogy nincs szükség szavakra sem.
Ameddig nyitva a szívem és érzéseimről nyugodtan suttoghatok neked a sötétben, mert tudom, ugyanezt érzed, csak Te hallod és én.
Kapcsolatunk addig tart, ameddig női kisugárzásom rád ragyog és megrészegít. Ameddig megleplek, megnevettetlek, rám csodálkozol, megilletődsz, és sírsz. Ameddig érzéseket váltok ki benned.
Ameddig vakon megbízol mindenben, amit feléd nyújtok, nem érzékeled mérgező szerelmi bájitalnak, nincs gyanakvás benned, nincs félelem.
Ameddig úgy szagolsz bele a nyakam bőrébe, hogy a tüdőd megtelik az illatommal, engem szívsz magadba mélyen.
Ameddig nem mosod le magadról a szerelmünk illatát, nem helyettesíted, nem feded le szintetikus szappanokkal, engem akarsz érezni, nem engedsz sokáig el.
Kapcsolatunk addig tart, ameddig szabadon követhetjük egymást. Bár élesen érzékeled, hogy lemaradok tőled, mégis észreveszed, mikor haladnék kicsit egyedül az úton. Mindvégig látlak magam előtt, és bármennyire lemaradok, sosem hagylak el. Magányomba burkolózva új élmények érnek, ezek megújítanak, frissítenek, időt hagynak, hogy rácsodálkozzam a körülöttem lévő dolgokra. Szükségem van ilyen időszakokra is. Téged mindvégig látlak, lehet közeli vagy távoli a sziluetted, élesen kirajzolódó, vagy homályos, mindvégig ott vagy és engem mindannyiszor bevársz.
Kapcsolatunk addig tart, ameddig vitázunk, és nem szitkozódunk.
Ameddig nem érzed azt, hogy mert engedtél, akkor behódoltál nekem.
Ameddig háborgó lélekkel álmatlanul forgolódsz,
és amikor felkelt a nap, alig várod, hogy magadhoz ölelj.
Ameddig úgy érzed, minden problémánk megoldható,
mert az általános, nem megtámadható tény, hogy szeretjük egymást, a problémapiramis legtetején áll, megingathatatlanul.
Kapcsolatunk addig tart, amíg büszke vagy rám és segítesz az utunkon.
Ameddig kudarcaimat nem rovod fel, nem használod fel ellenem, nem élsz vissza gyengeségeimmel.
Ameddig nem válik lélekgyilkos belőled, és nem ismered a lélek meggyilkolásának ezer módozatát. Nem akarom ezt az arcodat látni.
Kapcsolatunk addig tart, ameddig folytatni tudod az általam harapott almát,
nincs benned undor, nem vágod le azt a részt, amit ajkaim érintettek.
Addig, ameddig enni adsz a vacsorádból.
Ameddig minden szavad, megnyilvánulásod kettőnk köré irányul.
Ameddig nem engedsz az ágy és asztal alapvető kettősségéből.
Kapcsolatunk addig tart, ameddig mi ketten éltetjük.
Ameddig újraélesztjük, ameddig mesterségesen lélegeztetjük,
ameddig beszélünk hozzá,
ameddig ápoljuk, és nem hagyjuk, hogy elhagyjon bennünket.
Idő előtt nem kapcsoljuk le a gépről és nem engedjük elmenni.
A szerelemnek nincs kegyes halála.
Király Eszter