2015. május 8., péntek

Kínai orvoslás - szerveink meghatározott időrendben működnek és pihennek... (szerv-óra)





Az asztmások hajnali 3 és 5 óra között köhögnek, az epeproblémákkal küzdő emberek pedig éjfél körül görcsölnek legtöbbször....! Vajon miért van ez így?
A Kínai orvoslás négyezer éve megtalálta a választ! Szerveink meghatározott időben működnek és pihennek, vagyis a táplálkozásnak, a pihenésnek, és a testmozgásnak is megvan a megfelelő ideje. A tizenkét fő szervünk kétóránként "váltja egymást". Szervezetünkben az energia áramlása megfelelő egyensúlyba kerülhet, ha odafigyelünk.
Egyensúlyban az energiaáramlás
Jártak már úgy, hogy este későn alaposan bevacsoráztak, aztán éjjel egy és három között valamikor arra ébredtek, hogy úgy érzik magukat, mintha súlyos kövek lennének a gyomrukban? De miért éppen ebben az időben ébredünk fel, ha este megterheltük gyomrunkat? Az asztmások miért hajnali 3 és 5 között köhögnek a legintenzívebben, az epeproblémákkal küszködők pedig miért éjfél körül görcsölnek be a legtöbbször? A kínai orvosok már mintegy négyezer évvel ezelőtt megtalálták ezekre a kérdésekre a választ. Szabó Olga természetgyógyász most velünk is megosztja a szerv-óra működésének elvét.
A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A periódikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje. A táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát azenergiaszint állandóan változik. Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például ne késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, ha éppen pihen.
A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja. Mindegyiknél megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor a csi áramlása maximális
1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a legalacsonyabb. A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.
3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.
5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.
7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni, tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.
9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.
11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.
13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.
15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energiabedobással.
17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben. Ilyenkor érdemes elfogyasztani a könnyű vacsorát is.
19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre. Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.
21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa. 
23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom.
A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia a csí(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti. A keringés akadályoztatása betegséghez vezethet. Érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat. 

Kristály koponya – kristály tudat – május hó szeretet alkímiája






Ősi energiák kelnek életre bennünk és lüktetnek körülöttünk, egyre intenzívebbé válik spirituális érzékenységünk és érzékelésünk.
Május hó 5-ös szám misztikájában érkező alkímiai és szakrális energiái azokat a változásokat hozzák el életünkben, melyek emelnek bennünket az Aranykor Krisztusi Szeretethálójának kristálytiszta világába.
Beérik az a sok-sok spirituális lélekgyógyítás, amit végzünk, végeztünk.
A spirituális emelkedés már sokunknál életek óta elkezdődött, vannak, akik évszázadokkal ezelőtt kezdtek dolgozni lélekfejlődésükön.
A spirituális érzékenységünk és spirituális érzékelésünk, mint a csatornáink és képességeink, egyenes arányosságban fejlődnek szívünk megnyitásával. Szívünk megnyitásának célja, hogy minél magasabb szeretet-rezgésen, vagyis minél nagyobb szeretetben létezzünk ismét. Újra tanulunk szeretni.
Fontos a lexikális tudás, hiszen az információ könnyebb megértésbe, így feloldódásba elengedésbe visz bennünket, ám önmagában az információ mit sem ér, ha elmarad a szeretet alkímiája és a szeretet varázslatos csodája – a megbocsátás.
A spirituális gyógyulás, a szív gyógyulás és megnyitás akkor tud megtörténni, ha a feltárt és megfejtett ok – okozati karmikus történeteinkben és kapcsolatainkban még jelen lévő sérüléseket, alacsony rezgésű érzelmeket a megbocsátás alkímiájában áttranszformáljuk szeretetté.
A lélek igaz szeretetben gyógyulása rétegekben történik.
Rendkívüli önismeretet és önmagunk felé tanúsított türelmet igényel.
Időről időre, egyre mélyebbre merülhetünk lelkünk kútjában.
Hatnak ránk a kollektív gyógyulások is, oda-vissza kölcsönhatásban gyógyul az egyén és a kollektív.
E május energiái még mélyebb zónákat, időtereket nyitnak előttünk, és ha van elég bátorságunk igazán mélyen megrekedt lélekrészeinket szabadíthatjuk fel. Onnan emelkedhetünk fel, ahol egykoron eltörött a fényünk, ahol megtörték a lelkünket, ahol megtagadásba került az ősi, szent, szakrális tudás és igazság…
A kristály és Krisztus szavunk a szeretet megnyilvánulását jelölik. Kristályosodni azt jelenti, hogy egyre több bennünk az igaz szeretet.
Így a kristály-szív és kristály-tudat válik ismét létünk részévé.
A kristály-szív és kristály-tudat szimbólum, mint a tiszta, szeretetenergia.
A kristály-szív és a kristály-tudat jelöli azt a szeretet-tisztaságot, ami az ősi, szent, tiszta tudás.
A szeretet tisztasága emel bennünket át az Aranykor minőségébe.
A kristály-szív az érzelmeink, az asztrális tér megtisztítását jelöli,
a kristály-tudat a gondolataink, a mentális tér megtisztítását jelöli.
Eme tisztaságban történik meg a valódi kapcsolódás magasabb rendű szeretetlény forrásunkkal, önmagunk Isteni és Istennői minőségével.
Ez a kapcsolódás nem egy meditáció, vagy egy „beavatás” esemény útján történik meg, hanem a hétköznapok pillanatiban, amikor lényünk valósága mutatkozik meg a krízis helyzetekben, a mindennapi stresszben, hogy amikor éppen feszültebbek vagyunk, akkor mennyire vagyunk képesek (spirituális képesség) tiszták maradni: vagyis szeretetben tartani a cselekedetinket,
a szavainkat, a gondolatainkat, hogy kristály tiszta érzelmi és mentális térrel éljünk világunkban.
A spirituális képesség a szeretetben maradás képessége mindenkor és mindenhol, a spirituális gyógyítás a szeretet gyógyítása, a spirituális érzékenység a szeretet megbocsátó képessége. A kristály koponyák ősi tudása a szeretet, a kristály koponyák szimbolizálják a kristály tiszta mentális teret,
a kristály tiszta gondolatokat, a kristály – tudatot, a kristálytiszta tudást, mint ősi tudást… a Krisztusi szeretet ősi tudását…
Saint-Germain Fénymester és Michael Arkangyal közvetítésében írta: Kristályfény33

Avalon fényei kigyúlnak – 2. rész


Amikor a Római Birodalom összeomlott, kaotikus állapotok uralkodtak Európában és azon területeken, ahol a Római fennhatóság volt jelen évszázadokon át. A káosz erői átrajzolták Európa térképét, harcok dúltak a földekért, új birodalmak, új államok alakultak. Így történt a Brit-szigeten is…
A kelta legenda-kör energiaáramlásában lebeg Avalon, a világok feletti világ, az ősi, szakrális tudás őrzője, védelmezője, Atlantisz, Lemúria és más ősi civilizációk szent és titkos tudásának őrzője. Avalon papnői és papjai (druidák) tartják életben ama ősi misztikumot, mely összeköti az emberiséget a Szent Forrással, a Szellemmel. Avalon lélekvilága ápolja és gondozza az igaz szeretet gyógyító és alkímiai erejét. Avalon papnői és druidái őrzik az ősi fényt, az ősi hitet és reményt…
Ám, az új hatalmaknak nem áll érdekükben, hogy az emberiség emlékezzen arra, hogy honnan ered, honnan jön és hova megy vissza, és hogy az ember milyen csodálatos teremtménye a Mindenség Ősatya-Ősanya Forrásának. Az új hatalmaknak nem a szeretet központúság az érdeke, hanem a félelem. Az új hatalmak félelem központú világot szerveznek, hiszen ők maguk is félelemben élnek, így mások félelem-energiáiból táplálkozhatnak, maradhatnak fenn. Így a sötétség világa, az épülő középkor (sötét középkor) erői és Avalon tiszta szeretet energiái összecsapnak, egymásnak feszü lnek… mint a hideg és meleg, és dörög és villámlik az Ég… és a megrázkódik Föld…
Eltiporják az Istennőt, eltiporják Gaia Földanyát…
A sötét középkor évszázadaiban az ősi tudás elpusztítása a cél, ezért megkezdődik Avalon világának pusztítása, a papnők és papok boszorkányüldözése, kínzása. A boszorkányüldözések célja valójában a minél tovább tartó kínzás, mert a test fájdalmán keresztül megtörhető a lélek. A lélek megtörése a fény eltörését jelenti: Eskük és fogadalmak, megtagadások áramlata indul meg, csak hagy szabadulhasson a kínból, mint szenvedésből a lélek. Inkább bármit megtagad, megalkuszik a lélek, csak legyen már vége a gyötrelemnek. Ez volt a cél: A rezgés lecsökkentése. A szeretet lezuhanása a félelembe és a fájdalomba, az Ősforrás Anya - Atya megtagadása, a lélek önmaga megtagadása…
Mert amelyik kapun elhagyja a lélek a testet, azon a kapun térhet vissza: A sötét középkor inkvizíciója a politikai és vagyonszerzés céljain túl szólt a fénylény-tudat (kristály-tudat) megtöréséről, a fénylény valóság elködösítéséről, hogy „ködbe vesszen” (Marion Zimmer Bradley: Avalon ködbe vész c. könyve) az ősi kristály – szeretet - tudás…
Avalon az a lélekvilág, ahol még együtt vannak a lélekpárok, a nők és férfiak szent szakrális szertartásban élik a test, a lélek és a szellem (szexuális) egyesülését, a kundalini és a tantra energia csodáját. A szerelem csodája (a szex) csatorna az Égi világokhoz…
Jól tudja ezt az inkvizíció is, így elpusztítják a szent szakrális szeretkezés igazságát. Hasítják a női és a férfi kollektív tudatot is. A női tudat hasadásának két szélsősége a Szűz és a Kurtizán, a nő, aki az avatott papnő, vagy megtagadásba kerül, vagy mocskossá válik, mindkettő gyökerében a bűntudattal. Ami egykoron szent és istennői csoda volt, azaz a női test, az a sötét középkor üldözésében bűnössé és ördögivé válik. A kollektív női tudat skizofrén tudatállapota jön létre…
Hasonlóképpen a férfi kollektív tudatban: ami egykoron természetes férfierő volt, miszerint a férfi vágyta a nőt, eme csodálatos vágy bűnné és szennyé változik. Egykoron istennőként tisztelte a férfi a nőt, és istenként tisztelte a nő a férfit. A férfi ébresztette a kundalini energiát, emelte a nőt, és a nő a Szent Kelyhén át, a Méhén át, hazavitte a férfit a Mennyországba. Hazatértek mindketten, mert a Szakrális Tantra energiájában a szerelmeskedés csodájában a nő imádta az ő istenét, és a férfi imádta az ő istennőjét, kristály tudatállapotot és kristály szeretet á llapotot teremtve…
Eme magas szeretet rezgésen az ember teremtett és gyógyított, lélekpár (isten és istennő) szerelem energiában.
Ám, a szerelmeskedés bemocskolásával sérült a lélekpár energia is, lélekpárok ezrei és milliói szakadtak el egymástól… E szakadás tudatállapot csökkenést eredményezett, egyre inkább távolodott az emberiség az ősi Forrástól…
Azonban a Mindenség alaptörvénye az egyensúly, és nem létezik azaz erő, ami ezt megszüntethetné, így mindig van egy szélsőséges pont, ahol a folyamatok megfordulnak. A sötétség évszázadai után Fényküldöttek érkeznek a Terrára, hogy fényt gyújtsanak a sötétségben. Feltalálók és felfedezők, tudósok, Felemelkedett Fénymesterek inkarnálódnak emberi testbe, hogy az emberiségnek elhozzák a remény, a hit, a szeretet fényét és lángját, tüzét… (A legenda szerint Michael Arkangyal ajándékozza az emberiségnek a tudás tüzét, és Michael Arkangyal felelős a karma örv&eac ute;nyből való felülemelkedésért…)
Majd megérkezik azaz alkimista Fénymester, aki több száz évig tartózkodik a Földön emberi testben, küldetésében kapcsolódik az akkori társadalmat irányító hatalmakkal, és a mentális térben végzi alkímiai fénymunkáját. Eszméket és filozófiákat horgonyoz le, szabadság harcokat és forradalmakat indít a szabadság, egyenlőség, testvériség nevében. Saint-Germain Fénymester államról államra jár, transzformál, átalakít, alkímiáz…
Elérkezünk száz évek alatt a jelenünkbe, felülemelkedve a sötétségen, életek óta gyógyítva a lélek önmagát… és egyre közelebb kerülnek ismét egymáshoz az őseredet lélekpárok…
Avalon energiái jelen vannak, Avalon körül oszlik a köd… Avalon lélekpárjai egymásra találnak… Szent szellemben, lélekben és testben egyesülnek…
Michael Arkangyal és Saint-Germain Fénymester közvetítésében írta: Kristályfény33