2015. május 5., kedd

Aki mérges, annak nemcsak a lelke, hanem a teste is meg van “mérgezve”



"Mert aki mérges, annak nemcsak a lelke, hanem a teste is meg van “mérgezve”.
Ha én nem bocsátottam meg magamnak vagy valaki másnak, esetleg tőlem nem kértek valamiért elnézést, akkor a testünkben destruktív folyamatok indulnak el.
Ha hihetetlenül kifinomultan működő agyunk úgy “dönt” és úgy “érzi”, hogy az adott sérelem nekem fontos és negatív, akkor arról bizony az egész testem értesülni fog, és döbbenetes, de egy negatív hormonkoktél áramlik ilyenkor a testembe, az összes sejtembe, és szó szerint lerakódik a méreg. Ha szorongok, ha szomorú vagyok, vagy megbántott valaki, akkor az egész lényem éli ezt meg, és nemcsak a testem vagy a lelkem egy kicsiny része.
A sejtjeimre folyamatosan lerakódó stressz pedig egyszer csak elkezdi nem bírni a nyomást, és összeomlik a nagy egész. Ekkor lehet, hogy csak azt tapasztalom, hogy hullik a hajam, de legbelül tudom: valami nagyon nincs rendben. A dolog nem áll meg itt, és ha nem sikerül megtalálni a megoldást a mentális higiéniára, akár keringési panaszok, vagy rákos folyamatok is elindulhatnak bennem.
A szeretet, amellett, hogy jó érzés, olyan gyógyító erővel rendelkezik, hogy képes elindítani az öröm folyamatát. A szeretet jótékony hatással van a testünkre is, ugyanis tágítja az ereket, megakadályozza a mérgek lerakódását és harmóniát teremt.
Ma, amikor tele vagyunk értelmi tudást biztosító iskolákkal, nincs lehetőségünk arra, hogy megtanítsák nekünk az érzelmi tudást. Rengeteg az érzelmi analfabéta, és mára elfelejtettük, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, miért vagyunk itt, ezen a földön, és mi a dolgunk egymással. Elfelejtettük, hogy kölcsönös egymásrautaltságban se élni, se halni nem tudunk mi emberek egymás nélkül."


Üzenet az Angyaloktól 2015. május 2.


Májusi energiák - válogatás







Kedves Barátom!
Szeretnék Neked most is - mint minden hó elején - egy válogatást adni a Csillagleső 2015-ből. Összeszedtem Neked azokat az részeket, amelyek hosszabb időszakokról szólnak májusban. Bízom abban, hogy segítségedre lesznek ezek az információk. Érdemes egy emlékeztetőt hagynod magadnak, hogy a hó közepén illetve a végén is újra elolvasd, mert tapasztalatom szerint az életeseményeid utólagos értelmezésében és megértésében nagy hasznodra lehet.
(Csak tekerj lejjebb az olvasáshoz, és bátran küldd tovább barátaidnak, ismerőseidnek!)
* * *
A májusi Én-Átalakító táborban már csak 3 hely van, mert a szokásos utolsó pillanatos visszamondások miatt ilyenkor fel szoktak még szabadulni helyek :) Ezért ha eddig vaciláltál, akkor most van üresedés.


Illetve nyáron (június vége, július eleje körül) tervezek még egy kifejezetten kis (~20 fő) létszámú tábort is, mert azt tapasztaltam, hogy ilyenkor sokkal mélyebben egymásra tudunk hangolódni, és van idő a személyes problémákat, példákat megbeszélni. Ugyanakkor a "nagyobb" táborokban pedig könnyebb elbújni úgymond azoknak, akik nem szeretnek annyira a középpontban lenni, illetve nagyobb energiákat tudunk megmozgatni. Mind a két energetikájú tábort kedvelem... Na, majd erről mesélek... :) 
* * *
Májusi összefoglaló –
részletek a Csillagleső 2015 –ből:
Május eleje-közepe: A Mars eléri az Algol csillagot, ami a Perszeusz csillagkép legfényesebb csillaga, és mindenképpen szót kell ejtenem róla. Ez a csillag a Perszeusz kezében tartott Medúza fejét szimbolizálja. A pillantásával kővé dermesztő Medúza a világ végét őrizte, s Perszeusz a Hős, tükör-pajzsába pillantva tudta legyőzni e mitológiai lényt. Az Algol csillag mindig nagyon komoly próbatételek jelölője, amikor is a Hős (Te) belepillant a tükörbe és meglátja sötét oldalát. Ha elkezd harcolni ez ellen, akkor „kővé dermed”, azaz megöli magát. Ám ha felismeri, hogy a sötétség nem rajta kívül van, hanem belül, akkor képessé válik azt kézben tartani és működtetni. Ez a mostani napok próbatétele számodra: képes vagy-e felismerni a világban lévő mocsokban saját magadat? Ha igen, mert őszinte vagy önmagadhoz, akkor egyszerűen elfogadhatod ezt, és később nem fogod magad büntetni esetleges „bűneidért”, képes leszel túllépni rajtuk. Ez az önlegyőzés és önmeghaladás ideje.
* * *
A Vagyok-Aki-Vagyok megélése nem úgy történik, hogy odamész valakihez, és jól megmutatod magad neki. Ez az akarat nélküli létezés, ez a csönd, amikor bár hallod zakatoló gondolataidat és látod az élet folyását, ezeken kívülálló, megfigyelő maradsz. Amikor csak vagy, lélegzel, és ennyi az egész. Figyelsz. És ezt senki nem fogja észrevenni úgy, ahogyan Te szeretnéd: bumm, ez egy hatalmas pofon az egódnak! Nem fogják isteníteni a Lényedet sem – sajnálom. Nem fognak mások a lábadhoz borulni és a nagyságodat, hatalmas spiritualitásodat vagy más „értékeidet” dicsérni. Ha erre vágysz, soha nem fogod megkapni! Viszont ha a Vagyok-Aki-Vagyok állapotában létezel, mindenki örömmel lesz a társaságodban, mert megengedő vagy, amiben mindenki Vagyok-Aki-Vagyokká válhat. Van ennél nagyobb ajándék a Földön? Csak legyél hát, és minden a lábad elé hullik, amiben megélheted Önmagadat! Ebbe nyújt egy apró betekintést e hónap varázsereje.
* * *
Az oroszlán jegyében álló Jupiter (nyár végéig)  azt a lehetőséget mutatja, hogy most képes vagy rálátni azon igazságokra, amelyek szerint élsz. Ugyanakkor a gőg, a mindentudás érzése is csapdába ejthet, amikor azt hiszed, hogy te már mindent tudsz, mindent ismersz. Használd ki a nyarat arra, hogy tényleg bölcsen, uralkodói módon szemléld az életedet! Azaz abból a nézőpontból, ami nem az egyén szenvedését vagy örömét helyezi előtérbe, hanem az egész „országod” működését. Lehet, hogy rövidtávon nyersz azzal, ha a mindennapi örömöket és győzelmeket hajszolod, de valójában csak feléled az erőforrásaidat. Nem tudom – neked kell bölcsen megvizsgálni ezeket a forrásokat magadban. Például, hogy mennyire tiszta az a tudás, és hit, ami meghatároz téged? Nem lehet, hogy olyan hitrendszert alakítottál ki magadnak, ami a kényelmedet szolgálja és igazolja a balgaságaidat? Ezeket értem nem-tiszta igazságok alatt. Most ezek feltárásának van itt az ideje.
Vizsgáljuk tovább a jupiteri kérdéskört, azaz a téged meghatározó hitet, igazságot, tudást és szeretetet. A Jupiter a Chrionnal kapcsolódik, ezért erről essék most szó: Chiron a Teremtőtől való elszakítottság miatt a magadban hordozott ősfájdalom szimbóluma, valamint személyes vonatkozásban azt mutatja, hogyan, milyen módon próbálod ezt a sebzettséget önmagadban meggyógyítani – annak fájdalmát, hogy nem vagy egész. Ezt csak a szeretet, önmagad szeretete tudja begyógyítani! Ám amíg azt gondolod, hogy a világnak ezt be kellene bizonyítania számodra, vagy neked a világ számára, addig ez sosem fog sikerülni. Hiszen a világ egy része mindig is elégedetlen lesz veled! Ahogy Soma Mamagésa szokta mondani: „Jézus sem jött be mindenkinek!” Az elme sajnos abban a kórságban szenved, hogy elhiszi, neki csodálatos és egyedi személyiségnek kell lennie, aki isteni tökéletességében mindenki szeretetét begyűjti. Ám ez egy illúzió, és éppen ezért így mindig csalódni fogsz magadban – és másokban is. Ám ha szereted magad, úgy ahogy vagy, ez nem történik meg. Május közepe ezt a tapasztalást hozza el számodra.
* * *
Ismét terítéken a párkapcsolat, hiszen ez az egyik legnagyobb tanítónk. A Juno kisbolygó kerül a Plútóval trigon kapcsolatba. Juno a görög Héra istennő megfelelője, aki Zeusz – a főisten – felesége volt. Nem csak a feleség archetípusát testesíti meg, hanem arról is üzen, hogy egy párkapcsolaton belül hogyan törekszik az ember a magasabb szintek felé. Nők esetében a Juno a feleségidea jelölője, illetve annak, hogy milyen módon éli meg valaki a párkapcsolatban a feleség minőségét (ami nem a társadalmilag „lepapírozott” szintet jelenti). Férfiak esetében a nőkről alkotott elképzeléseket, „elvárásokat”, illetve az ideális társat jelképező kisbolygó.
A Plútó által gyökeres átalakulás valósulhat meg a fentiek terén, érdemes most erre figyelned az életedben. Amiről például soha sem gondoltad volna, hogy elfogadnád a társadtól, az most könnyen a mindennapjaid része lehet! Például ha eddig zavart, hogy a társad ledobja a koszos zokniját a földre, akkor egyszer csak azon veszed észre magad, hogy már nem akad meg rajta a szemed és nem hoz ki a sodrodból. Persze ez egy butuska példa, de meg tudod találni az analógiákat, ha megfigyeled, melyek azok a témakörök, amikből eddig sosem engedtél a párkapcsolatodban.
* * *
Aktív a Jupiter–Plútó kvinkunksz, és ezért a korábbi jupiteri üzenetekhez szeretnék kiegészítéséket tenni a mélyebb megértés érdekében. Sokszor írtam az igazságokról a Jupiter kapcsán. Mit is értünk ez alatt? Igazság az, hogy az ég kék, a fű zöld. Ugye milyen egyszerűen hangzik? Ám az a baj MINDEN igazsággal, hogy nem igazak. Hiszen a fű ki is száradhat, az ég naplementekor rózsaszínben fürdik és így tovább. Ha bölcs vagy, akkor MINDEN igazságot, amit gondolsz – BÁRMIT – képes vagy bebizonyítani egy olyan nézőpontból, ahol az már nem igaz. Ha elég bátor vagy, a világodat alapjaiban meghatározó létkérdésekkel is ezt tudod tenni. Csak ezt nagyon sokan meg sem próbálják, mert úgy érzik, szükségük van valamilyen Igazságra, amire támaszkodhatnak. Ám ha nincs ilyen igazság, akkor mire is tudnál támaszkodni? Akkor az egész élet értelmetlen lenne – az ego szempontjából persze. Ezért érdemes újra és újra megvizsgálnod minden igazságot, amit rá tudsz húzni az életedre, hogy megértsd meddig tart a határa. És persze sok igazság van, amire szükségünk is van, de mindig van egy határ – tulajdonképpen csak az a kérdés, hogy nálad hol húzódik ez a határ. A Plútó – mint a minőségi változás szimbóluma – azt üzeni ezen kapcsolódás által, hogy az életbeli konfliktusaid oka abban rejlik, hogy berögzültél egy adott igazság-állapotba, de a tudatod és az életed már továbbhaladt, átlépte azt, miközben te még ragaszkodsz hozzá, pedig az már nem te vagy – ebből születik a konfliktus. Nézd meg, hol éled meg ezeket mostanában, és változtass a léthez való hozzáállásodon!
Sok szeretettel,
Kiss Balázs Kunó




5:5:5 Elsöprő változást hoz a mai dimenziókapu nyitás!


A mai nap dátumában (2015.05.05) háromszor is szererepel az 5-ös szám szellemi, lelki és fizikai szinten is, ami egészen elképesztő hatást gyakorol a nap energiájára. Ma nyílik meg az 5:5:5 számú dimenziókapu, aminek az energiája hosszú távon is veled marad.
Az 5-ös szám a jótékony felforgató energia szimbóluma. Hatására látszólag kicsúszik a lábad alól a talaj, de ha tudod, hogy pontosan mi történik veled, akkor egyáltalán nem kell semmitől sem megijedned.

A mai nap energiája óriási megtisztító erővel bír…

Ezt a hatást úgy éri el, hogy felszabadítja a lekötött és megszilárdult energiákat, amik még mindig fogva tartanak téged a múltban és emiatt nem tud beáramlani az életedbe az új, friss és erőteljes energia, ami ebben a pillanatban is ott van körülötted.
A mai nap energiája kíméletlenül lerombolja a falakat, amiket magad köré húztál, mert eljött az ideje, hogy kilépj a biztonságos börtönből, amit magad köré építettél és meglásd végre a csodát, amiért olyan régóta imádkozol. 

Mindez félelmetesnek tűnik, mégis csodálatos

Az 5:5:5 dimenziókapu által képviselt változást hirtelen jön és az első pillanatban ijesztően felforgat körülötted mindent, de mégsem hagy téged magadra. Egészen addig veled marad ez az erő, míg végül a változás pozitív hatását nem érzed az életedben. Jó ha tudatosítod magadban, hogy ennek a változásnak MINDIG JÓ A VÉGE és ha még nem érzed jónak az mindössze annyit jelent, hogy nincs még itt a vége.
Ez a nap csak az energia belépését indítja el az életedben azáltal, hogy kinyitja az 5:5:5 számú dimenziókaput. Ez a kapu nyitva marad és folyamatos hatással lesz az életedre. Ennek az energiának a célja, hogy elsöpörje az akadályokat az életenergiád szabad áramlása előtt, de ahhoz, hogy ez megtörténhessen a beleegyezésedre és az együttműködésedre lesz szüksége.

Engedd meg végre magadnak, hogy felszabadulj!

http://faceportal.hu/555-elsopro-valtozast-hoz-a-mai-dimenziokapu-nyitas/

Meddig tart a kapcsolatunk?

Kapcsolatunk addig tart, ameddig érted a szavaimat. Nem pattannak le rólad, mintha simára csiszolt felület lennél, és én egyre csak dobálnálak szavaim színes kavicsaival, vég nélkül, céltalanul. Ameddig nem ismételgeted a múlt sérelmeit, szavaid nem végszavak, éles felszólító mondatok és ameddig nem horzsolnak, nem sebeznek, vagy nem találnak el halálosan.



Ekkor lemaradok majd tőled az úton, észre sem veszed, úgy haladsz tovább. Kapcsolatunk addig tart, ameddig észleled, igényeled, hiányolod és szomjazod a jelenlétemet. Társaságom, hangom, illatom, lényem, teljes nőiségem nélkülözhetetlen, nem pótolható, hamis imitációnak esélye sincsen. Kapcsolatunk addig tart, ameddig nyugodtan alszom a mellkasodon, ameddig úgy nyugtat meg emelkedése és süllyedése, hogy nincs szükség szavakra sem. Ameddig nyitva a szívem és érzéseimről nyugodtan suttoghatok neked a sötétben, mert tudom, ugyanezt érzed, csak Te hallod és én.
 
Kapcsolatunk addig tart, ameddig női kisugárzásom rád ragyog és megrészegít. Ameddig megleplek, megnevettetlek, rám csodálkozol, megilletődsz, és sírsz. Ameddig érzéseket váltok ki benned. Ameddig vakon megbízol mindenben, amit feléd nyújtok, nem érzékeled mérgező szerelmi bájitalnak, nincs gyanakvás benned, nincs félelem. Ameddig úgy szagolsz bele a nyakam bőrébe, hogy a tüdőd megtelik az illatommal, engem szívsz magadba mélyen. Ameddig nem mosod le magadról a szerelmünk illatát, nem helyettesíted, nem feded le szintetikus szappanokkal, engem akarsz érezni, nem engedsz sokáig el.
 
Kapcsolatunk addig tart, ameddig szabadon követhetjük egymást. Bár élesen érzékeled, hogy lemaradok tőled, mégis észreveszed, mikor haladnék kicsit egyedül az úton. Mindvégig látlak magam előtt, és bármennyire lemaradok, sosem hagylak el. Magányomba burkolózva új élmények érnek, ezek megújítanak, frissítenek, időt hagynak, hogy rácsodálkozzam a körülöttem lévő dolgokra. Szükségem van ilyen időszakokra is. Téged mindvégig látlak, lehet közeli vagy távoli a sziluetted, élesen kirajzolódó, vagy homályos, mindvégig ott vagy és engem mindannyiszor bevársz. Kapcsolatunk addig tart, ameddig vitázunk, és nem szitkozódunk. Ameddig nem érzed azt, hogy mert engedtél, akkor behódoltál nekem. Ameddig háborgó lélekkel álmatlanul forgolódsz, és amikor felkelt a nap, alig várod, hogy magadhoz ölelj. Ameddig úgy érzed, minden problémánk megoldható, mert az általános, nem megtámadható tény, hogy szeretjük egymást, a problémapiramis legtetején áll, megingathatatlanul. Kapcsolatunk addig tart, amíg büszke vagy rám és segítesz az utunkon. Ameddig kudarcaimat nem rovod fel, nem használod fel ellenem, nem élsz vissza gyengeségeimmel. Ameddig nem válik lélekgyilkos belőled, és nem ismered a lélek meggyilkolásának ezer módozatát. Nem akarom ezt az arcodat látni. Kapcsolatunk addig tart, ameddig folytatni tudod az általam harapott almát, nincs benned undor, nem vágod le azt a részt, amit ajkaim érintettek. Addig, ameddig enni adsz a vacsorádból. Ameddig minden szavad, megnyilvánulásod kettőnk köré irányul. Ameddig nem engedsz az ágy és asztal alapvető kettősségéből.
 
Kapcsolatunk addig tart, ameddig mi ketten éltetjük. Ameddig újraélesztjük, ameddig mesterségesen lélegeztetjük, ameddig beszélünk hozzá, ameddig ápoljuk, és nem hagyjuk, hogy elhagyjon bennünket. Idő előtt nem kapcsoljuk le a gépről és nem engedjük elmenni.
A szerelemnek nincs kegyes halála.
 
 
Király Eszter









Müller Péter: "Mindent megtehet a másik – ha nem szereted, hiába"


"Ha nem látlak a szívemmel, s te engem, remény sincs rá, hogy megértsük egymást."
Ez minden párkapcsolati probléma, és „beszéljük meg” - terápia végső igazsága.
Ez minden párkapcsolati probléma, és „beszéljük meg” - terápia végső igazsága.
És legnagyobb gondja. Csak azt érted meg, akit szeretsz. Ha van egy ugatós, ugrálós és harapós kutyád, vidáman élsz vele, ha szereted. Tudod, hogy ilyen: ugatós, ugrálós, harapós – ezzel együtt szereted. Nem jó, hogy ilyen – mégis szereted. De ha van egy férjed, aki nem ugatós, nem ugrálós és harapós, de néha lehamuzza a szőnyeget, máris a plafonon vagy, s azt mondod: nem lehet élni veled! Miért?
Mert nem szereted. Ha szeretsz valakit, elfogadod, hogy olyan, amilyen. Jobb lenne, ha más lenne, de így sem olyan nagy baj.
A szeretet – mondja Pál apostol –mindent elfedez. Egy idő után nem is igen látod, hogy ilyen ugrálós, ugatós kutyád van, a szomszédok figyelmeztetnek rá – a te szemed „elfedezi”, hogy milyen kutya ez: mert szereted, és ez mindent felülír.
De ha ez a tekintet hiányzik egy párkapcsolatból – vagyis a szív tekintete -, akkor nincs, ami „felülírja” a másik hibáit. Akkor jön a kívánságlista:
"Ne hamuzd le a szőnyeget!... Ne cigarettázz!... Add rám a kabátot!... Légy figyelmesebb, udvariasabb!... Osszuk be, ki mosogat, ki megy a gyerekért!... Ne bámuld állandóan a televíziót!... Néha hallgasd meg, mit mondok neked!..."
Minden hiába. Nem ezeken múlik egy jó kapcsolat. Mindent megtehet a másik – ha nem szereted, hiába. És ha ő nem szeret, akkor is hiába. Ha nem a szív szemével látjátok egymást – minden hiába. Hiába minden lélektani trükk, szolgálati szabályzat, nevelés, kérés, könyörgés, parancs, alkalmazkodás, szexuális tanácsadás, műveltség, jóakarat, igyekezet. A lényeget semmi sem tudja pótolni. A lényeg pedig mindent pótol. Sok éven át porszívózod a lehamuzott szőnyeget, bosszúsan és morogva ugyan, de mégis - mert szereted! És ha meghal, azt gondolod: „Bárcsak visszajönne, és elszívna még egy cigarettát, és lehamuzná, sőt kiégetné a szőnyeget! A legboldogabb pillanatom lenne!”
Ha szeretsz az élet dolgain gondolkodni, még azt is figyeld meg, hogy mindig a lényeg van meg először, s csak utána a részletek. És hiába stimmelnek a részletek: abból a lényeg sohasem áll össze! Szeress! És szeressen!
A többit majd megoldjátok. Vagy elviselitek.