2015. május 5., kedd

Májusi energiák - válogatásKedves Barátom!
Szeretnék Neked most is - mint minden hó elején - egy válogatást adni a Csillagleső 2015-ből. Összeszedtem Neked azokat az részeket, amelyek hosszabb időszakokról szólnak májusban. Bízom abban, hogy segítségedre lesznek ezek az információk. Érdemes egy emlékeztetőt hagynod magadnak, hogy a hó közepén illetve a végén is újra elolvasd, mert tapasztalatom szerint az életeseményeid utólagos értelmezésében és megértésében nagy hasznodra lehet.
(Csak tekerj lejjebb az olvasáshoz, és bátran küldd tovább barátaidnak, ismerőseidnek!)
* * *
A májusi Én-Átalakító táborban már csak 3 hely van, mert a szokásos utolsó pillanatos visszamondások miatt ilyenkor fel szoktak még szabadulni helyek :) Ezért ha eddig vaciláltál, akkor most van üresedés.


Illetve nyáron (június vége, július eleje körül) tervezek még egy kifejezetten kis (~20 fő) létszámú tábort is, mert azt tapasztaltam, hogy ilyenkor sokkal mélyebben egymásra tudunk hangolódni, és van idő a személyes problémákat, példákat megbeszélni. Ugyanakkor a "nagyobb" táborokban pedig könnyebb elbújni úgymond azoknak, akik nem szeretnek annyira a középpontban lenni, illetve nagyobb energiákat tudunk megmozgatni. Mind a két energetikájú tábort kedvelem... Na, majd erről mesélek... :) 
* * *
Májusi összefoglaló –
részletek a Csillagleső 2015 –ből:
Május eleje-közepe: A Mars eléri az Algol csillagot, ami a Perszeusz csillagkép legfényesebb csillaga, és mindenképpen szót kell ejtenem róla. Ez a csillag a Perszeusz kezében tartott Medúza fejét szimbolizálja. A pillantásával kővé dermesztő Medúza a világ végét őrizte, s Perszeusz a Hős, tükör-pajzsába pillantva tudta legyőzni e mitológiai lényt. Az Algol csillag mindig nagyon komoly próbatételek jelölője, amikor is a Hős (Te) belepillant a tükörbe és meglátja sötét oldalát. Ha elkezd harcolni ez ellen, akkor „kővé dermed”, azaz megöli magát. Ám ha felismeri, hogy a sötétség nem rajta kívül van, hanem belül, akkor képessé válik azt kézben tartani és működtetni. Ez a mostani napok próbatétele számodra: képes vagy-e felismerni a világban lévő mocsokban saját magadat? Ha igen, mert őszinte vagy önmagadhoz, akkor egyszerűen elfogadhatod ezt, és később nem fogod magad büntetni esetleges „bűneidért”, képes leszel túllépni rajtuk. Ez az önlegyőzés és önmeghaladás ideje.
* * *
A Vagyok-Aki-Vagyok megélése nem úgy történik, hogy odamész valakihez, és jól megmutatod magad neki. Ez az akarat nélküli létezés, ez a csönd, amikor bár hallod zakatoló gondolataidat és látod az élet folyását, ezeken kívülálló, megfigyelő maradsz. Amikor csak vagy, lélegzel, és ennyi az egész. Figyelsz. És ezt senki nem fogja észrevenni úgy, ahogyan Te szeretnéd: bumm, ez egy hatalmas pofon az egódnak! Nem fogják isteníteni a Lényedet sem – sajnálom. Nem fognak mások a lábadhoz borulni és a nagyságodat, hatalmas spiritualitásodat vagy más „értékeidet” dicsérni. Ha erre vágysz, soha nem fogod megkapni! Viszont ha a Vagyok-Aki-Vagyok állapotában létezel, mindenki örömmel lesz a társaságodban, mert megengedő vagy, amiben mindenki Vagyok-Aki-Vagyokká válhat. Van ennél nagyobb ajándék a Földön? Csak legyél hát, és minden a lábad elé hullik, amiben megélheted Önmagadat! Ebbe nyújt egy apró betekintést e hónap varázsereje.
* * *
Az oroszlán jegyében álló Jupiter (nyár végéig)  azt a lehetőséget mutatja, hogy most képes vagy rálátni azon igazságokra, amelyek szerint élsz. Ugyanakkor a gőg, a mindentudás érzése is csapdába ejthet, amikor azt hiszed, hogy te már mindent tudsz, mindent ismersz. Használd ki a nyarat arra, hogy tényleg bölcsen, uralkodói módon szemléld az életedet! Azaz abból a nézőpontból, ami nem az egyén szenvedését vagy örömét helyezi előtérbe, hanem az egész „országod” működését. Lehet, hogy rövidtávon nyersz azzal, ha a mindennapi örömöket és győzelmeket hajszolod, de valójában csak feléled az erőforrásaidat. Nem tudom – neked kell bölcsen megvizsgálni ezeket a forrásokat magadban. Például, hogy mennyire tiszta az a tudás, és hit, ami meghatároz téged? Nem lehet, hogy olyan hitrendszert alakítottál ki magadnak, ami a kényelmedet szolgálja és igazolja a balgaságaidat? Ezeket értem nem-tiszta igazságok alatt. Most ezek feltárásának van itt az ideje.
Vizsgáljuk tovább a jupiteri kérdéskört, azaz a téged meghatározó hitet, igazságot, tudást és szeretetet. A Jupiter a Chrionnal kapcsolódik, ezért erről essék most szó: Chiron a Teremtőtől való elszakítottság miatt a magadban hordozott ősfájdalom szimbóluma, valamint személyes vonatkozásban azt mutatja, hogyan, milyen módon próbálod ezt a sebzettséget önmagadban meggyógyítani – annak fájdalmát, hogy nem vagy egész. Ezt csak a szeretet, önmagad szeretete tudja begyógyítani! Ám amíg azt gondolod, hogy a világnak ezt be kellene bizonyítania számodra, vagy neked a világ számára, addig ez sosem fog sikerülni. Hiszen a világ egy része mindig is elégedetlen lesz veled! Ahogy Soma Mamagésa szokta mondani: „Jézus sem jött be mindenkinek!” Az elme sajnos abban a kórságban szenved, hogy elhiszi, neki csodálatos és egyedi személyiségnek kell lennie, aki isteni tökéletességében mindenki szeretetét begyűjti. Ám ez egy illúzió, és éppen ezért így mindig csalódni fogsz magadban – és másokban is. Ám ha szereted magad, úgy ahogy vagy, ez nem történik meg. Május közepe ezt a tapasztalást hozza el számodra.
* * *
Ismét terítéken a párkapcsolat, hiszen ez az egyik legnagyobb tanítónk. A Juno kisbolygó kerül a Plútóval trigon kapcsolatba. Juno a görög Héra istennő megfelelője, aki Zeusz – a főisten – felesége volt. Nem csak a feleség archetípusát testesíti meg, hanem arról is üzen, hogy egy párkapcsolaton belül hogyan törekszik az ember a magasabb szintek felé. Nők esetében a Juno a feleségidea jelölője, illetve annak, hogy milyen módon éli meg valaki a párkapcsolatban a feleség minőségét (ami nem a társadalmilag „lepapírozott” szintet jelenti). Férfiak esetében a nőkről alkotott elképzeléseket, „elvárásokat”, illetve az ideális társat jelképező kisbolygó.
A Plútó által gyökeres átalakulás valósulhat meg a fentiek terén, érdemes most erre figyelned az életedben. Amiről például soha sem gondoltad volna, hogy elfogadnád a társadtól, az most könnyen a mindennapjaid része lehet! Például ha eddig zavart, hogy a társad ledobja a koszos zokniját a földre, akkor egyszer csak azon veszed észre magad, hogy már nem akad meg rajta a szemed és nem hoz ki a sodrodból. Persze ez egy butuska példa, de meg tudod találni az analógiákat, ha megfigyeled, melyek azok a témakörök, amikből eddig sosem engedtél a párkapcsolatodban.
* * *
Aktív a Jupiter–Plútó kvinkunksz, és ezért a korábbi jupiteri üzenetekhez szeretnék kiegészítéséket tenni a mélyebb megértés érdekében. Sokszor írtam az igazságokról a Jupiter kapcsán. Mit is értünk ez alatt? Igazság az, hogy az ég kék, a fű zöld. Ugye milyen egyszerűen hangzik? Ám az a baj MINDEN igazsággal, hogy nem igazak. Hiszen a fű ki is száradhat, az ég naplementekor rózsaszínben fürdik és így tovább. Ha bölcs vagy, akkor MINDEN igazságot, amit gondolsz – BÁRMIT – képes vagy bebizonyítani egy olyan nézőpontból, ahol az már nem igaz. Ha elég bátor vagy, a világodat alapjaiban meghatározó létkérdésekkel is ezt tudod tenni. Csak ezt nagyon sokan meg sem próbálják, mert úgy érzik, szükségük van valamilyen Igazságra, amire támaszkodhatnak. Ám ha nincs ilyen igazság, akkor mire is tudnál támaszkodni? Akkor az egész élet értelmetlen lenne – az ego szempontjából persze. Ezért érdemes újra és újra megvizsgálnod minden igazságot, amit rá tudsz húzni az életedre, hogy megértsd meddig tart a határa. És persze sok igazság van, amire szükségünk is van, de mindig van egy határ – tulajdonképpen csak az a kérdés, hogy nálad hol húzódik ez a határ. A Plútó – mint a minőségi változás szimbóluma – azt üzeni ezen kapcsolódás által, hogy az életbeli konfliktusaid oka abban rejlik, hogy berögzültél egy adott igazság-állapotba, de a tudatod és az életed már továbbhaladt, átlépte azt, miközben te még ragaszkodsz hozzá, pedig az már nem te vagy – ebből születik a konfliktus. Nézd meg, hol éled meg ezeket mostanában, és változtass a léthez való hozzáállásodon!
Sok szeretettel,
Kiss Balázs Kunó
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése