2013. június 5., szerda

BELSŐ MUNKA ÖNMAGUNKON





A Spirituális Pszichológia egyik alaptétele az a felismerés, hogy semmi sem jelezheti világosabban azt, ha valamit meg kell TANULNOD LELKED TANANYAGÁBÓL, mint ha valami "ZAVAR TÉGED" - csak meg kell tanulnod ebbenaz összefüggésben szemlélni a világot!

Amikor kiborulsz, az olyan, mintha az Élet egy piros zászlót lengetve jelezné: "Figyelem! Ez az! Idenézz! Itt a legközelebbi feladatod, a BELSŐ MUNKÁD! Itt a lehetőség, hogy meggyógyítsad azt a belső helyet, ahol ez a nyugtalanság lakozik. Ne kívül keresgélj! Ami történt, az csak segített a felszínre hozni ezt a háborgást. Vedd vissza a saját ERŐDET!

Amint az emberek Spirituálisan Tudatossá válnak, ráébrednek, hogy a LELKÜK, a saját IGAZI ÉNJÜK leglényege hozza elébünk mindazt, amit a saját lelki fejlődésünk érdekében éppen MOST meg kell tapasztalnunk. Minden negatív érzést felfoghatunk egy-egy spirituális feladat lehetőségeként, amelyen dolgozva végül megoldhatjuk vagy véglegesen meggyógyíthatjuk azt.

Persze ezt is, ahogyan minden jó dolgot az életben, könnyű mondani, de sokkal nehezebb megtenni. A legtöbben nem így nevelkedtünk. Sokkal inkább a "Ki vagyok borulva, mert....." szerint élt életre szoktattak rá minket úgy, hogy még csak nem is tudunk róla, hogy VAN MÁS LEHETŐSÉG IS.

Ahelyett, hogy azt mondanák "most éppen áldozati szerepben látom magam", sokkal hajlamosabbak kijelenteni,: " Én tényleg ÁLDOZAT VAGYOK, MERT EZ ÉS EZ TÖRTÉNT VELEM, ez a valóság. " Vagy: "Ne ábrándozz! Az életben már csak így működnek a dolgok! "

Ahhoz, hogy tényleg sikerüljön a Spirituális Ébredés útjára lépned, változtatnod kell a prioritásaidon, és fel kell hagynod a meggyőződéssel, amely szerint a Célvonal valósága az egyetlen igazi valóság. Merj belépni a Saját Tudatod Szerkezetébe, és vizsgáld meg alaposan az ego működésének dinamikáját! Ezt a vizsgálódást a Spirituális Pszichológia összefüggésrendszerén belül végezd, mert soha nem fogsz belső Békéből és Szeretetből érettségizni, ha a MIÉRT szintjén próbálsz közbelépni - hiszen az az ego birodalma.

MINDEN "MERT" CSAK KIVÁLTÓ OKA EGY-EGY MEGOLDÁSRA VÁRÓ BELSŐ PROBLÉMA FELSZÍNRE KERÜLÉSÉNEK !

Ahogy a Valódi Én mondaná: " A kiborulás nem rajtam kívül zajlik. Belül történik." Hát akkor....mi lenne, ha ugyanez történne, de neked NEM KELLENE KIBORULNOD MIATTA ? Nem lenne nagyon jó, ha tudnád ezt, és megtanulnád, hogyan kezelheted ezt a dinamikát?

Mi lenne, ha minden "MERT"-re úgy tekintenél, mint a spirituális tananyagodat tudatosító módszerre?
Az igazi gyógyulás nem rajtunk kívül történik, csak is az adott emberi lény tudatában, ez Belső Munka.

MINDEN EGYES ALKALOMMAL , AMIKOR VALAKI MEGOLD EGY PROBLÉMÁT, ÖRVENDEZNEK AZ ANGYALOK, ÉS AZ EGÉSZ EMBERISÉG ELŐBBRE LÉP A FEJLŐDÉS ÚTJÁN!

Maguk a belső háborgások is fontos alkotóelemei az itt elsajátítandó spirituális tananyagunknak.

Ebben az összefüggésben a harag, a sérelmek, a neheztelés, az árulás, az elhagyatottság, a bűntudat, a szégyen, az elutasítás, a csalódás, a szomorúság és a többi mind-mind a tudatunkba kódolt spirituális leckék, amelyek Isten áldotta lehetőséget nyújtanak az eddig megoldatlan problémák végső gyógyítására vagy megoldására.

Elképesztő dolog ráébredni erre!

Amikor készen állsz arra, hogy
- FELELŐSSÉGET VÁLLALJ A SAJÁT TUDATODBAN HÁBORGÓ HELYEK GYÓGYÍTÁSÁRA, AKKOR OLYAN MÓDON FEJLŐDHETSZ SPIRITUÁLIS ÉRTELEMBEN, AMELYET TELJESSÉGGEL TE HATÁROZOL MEG ÉS AMI NEM FÜGG SEMMILYEN RAJTAD KÍVÜL ÁLLÓ VÁLTOZÁSTÓL.

Végre rábukkantál arra a megerősítő titokra, amely megoldja a "Ki vagyok borulva, mert......" dilemmát. Csak befelé kell fordulnod, és közvetlenül azzal a tudati területtel kell foglalkoznod, ahol a kiborulást észleled.

A MEGOLDATLAN PROBLÉMÁK NEM ROSSZAK, EGYSZERŰEN CSAK SPIRITUÁLIS TANANYAGOD RÉSZEI ÉS A GYÓGYULÁS LEHETŐSÉGEI !

Az EGO persze vitába száll ezzel :

-- Badarság! igazam van, amikor úgy érzek, ahogy, hiszen szörnyű dolgok történnek. Azok, akik nem dühöngnek vagy nem érzik magukat megsértve, amikor igazságtalanság történik, nem csak agyhalottak, de közönyösek, és valószínűleg tagadásban élnek.

A VALÓDI ÉN szelíd, szeretetteljes válasza így hangzik.

-- Pontosan azért vagy itt, hogy kigyógyulj a harag és a méltatlankodás érzéséből. Amint ez megtörténik, nem kell többé átélned az érzelmi háborgást, ha olyasmivel kerülsz szembe, ami nem tetszik neked, hanem szabadon arra használhatod az energiádat, hogy BÖLCSESSÉGGEL, SZERETETTEL és HATÉKONYAN kezeld a KIHÍVÁST JELENTŐ HELYZETEKET.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése