Ugrás a fő tartalomra

Szőke István Atilla: IdőkortyolókKedves Barátaim, Levelezőtársaim!
Az óév utolsó napjaiban olvastam ki Szőke István Atilla Időkortyolók című könyvét, mely nagy élmény volt számomra. Szőke István Atilla gyönyörű verseit régóta élénk
érdeklődéssel követem, mert Ő a nemzet költője. Verses köteteinek ott a helye minden iskola könyvtárában és minden igaz magyar ember könyvespolcán. Bárcsak így lenne!
Szőke István Atilla minden verse a magyar múltat, jelent és jövőt énekli meg.
Nemcsak csodálatos költő, hanem tehetséges drámaíró is.
Az Újszínházban nagy sikerrel játsszák Országjáró Mátyás király históriás 
játékát és a komáromi Magyarock Dalszínház művészei előadták a Don Bosco élete nyomán írt Gyermekek fénye című rockoperát. A szöveget Szőke István Atilla írta, 
Szűts István zenésítette meg.
Tizenhét verseskönyve után 2016-ban megjelent egy regénye is.
Az Időkortyolókban a prózaíró Szőke István Atillát ismerhetjük meg. 
Lenyűgöző olvasmány kicsiknek, nagyoknak egyaránt.
Bemutatja a magyar múlt néhány helyszínét és szereplőit, megelevenedik Atilla, hun király, Árpád fejedelem, Napsugár, a szép, magyar tündérleány, Mátyás király, Dobó kapitány, Lúdas Matyi, Döbrögi, Kodály Zoltán, Kőrösi Csoma Sándor, Csontváry, Grosics Gyula, Puskás Öcsi, Buzánszky, Hun apó, a Pilis tudója, Vörösmarty Mihály, Jedlik Ányos, Czuczor Gergely, Botond, és még sokan mások....


Idézek a könyvből:
"...Ma már tudom, hogy az emberi igénytelenség, közömbösség, ostobaság és a világ változása tiltott, távolított el ezektől a szavaktól. Ezeknek a boldog békességű, megáldott, vén világot jelentő régies szavaknak még volt ízük, még volt illatuk, még volt lelkük.
 Több száz, több ezer ilyen szavunk van, melyek már kikoptak a köztudatból, a hétköznapokból, az életből. Pedig fontos üzeneteket hordoznak!
A múltat, a jelent és a jövőt kapcsolják egybe , mert ezek együvé tartoznak, egyik a másik kettő nélkül nem létezhet. Vajon látott-e már valaki olyan fát, melynek kivágták a gyökerét, s mégis üde szépségű lombot és gyümölcsöt ád?
A múlt a gyökér, a jelen a fatörzs, a jövő pedig a lomb s az érett gyümölcs. Aztán az ősi körforgás okán lehull a levél, s a fa körül új élet sarjad."
"... Még órákon át beszélgettek az utazásról, a tapasztalatokról, s arról, hogy mennyire másképpen tanítják a történelmet manapság. Mennyi mindent kihagynak belőle, s mennyi mindent megmásítanak kényükre-kedvükre.
Előre megfontoltan vagy hozzá nem értés miatt teszik?
 S vajon kik?
S miért, mi okból? Hiúságból? Tán gyűlöletből? Magyargyűlöletből? Talán irigységből? Ezt is fontos lenne minél hamarabb megtudni, kideríteni..."
"...Ismerték ők is a mondást: Vedd el egy népnek a múltját, s azt teszel vele, amit akarsz. Ezt pedig nem hagyhatják.
Főként egy ilyen utazás után. Ráadásul mindketten, Tudós Töhötöm, a feltaláló, és Kovács Gyuri, az iskolás fiú is érezték, tudták, hogy a világban harc folyik, harc a múltért.
Akié a múlt, azé a jövő. S a jövő szellemi építményének legfontosabb támasza, pillére a múlt.
Ha az nincs, vagy nem  olyan, amilyennek lennie kell, a jövő építménye összedőlhet, s maga alá temethet mindent és mindenkit. Értékek tömkelege tűnhet el a süllyesztőben.
Most már felelősségük van ebben a kérdésben, állapították meg..."

A könyv megvásárolható a Magyar Menedék Könyvesházban és a Püski Könyv Kiadóban is.

http://puskikiado.hu/szoke-istvan-atilla-idokortyolok.html

Január 21.-én lesz a könyvemutató az Atilla Nagykirály Hotelben, ahol személyesen
is megismerhetik az írót, és megvásárolhatják ezt a nagyszerű könyvet.


http://s9.images.www.tvn.hu/2017/01/01/18/40/www.tvn.hu_b7c26fe0e373dc4a009fcb85c7df8966.jpg

Kérem terjesszék széles körben ezt a hírt. Köszönöm!
Szeretettel,
              Ballán Mária

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Húzz egy kártyát

Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a gombot és vége a fájdalomnak!

Yin Shun Jyutsu egy japán orvos, aki szerint az egyes ujjainkon lévő “gombok” megnyomásával elfelejthetjük a fájdalmakat, a lelki akadályokat és az álmatlanságot, valamint sok más dolgot.
Hüvelykujj
Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.
Mutatóujj
Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.
Középső ujj
Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.
Gyűrűsujj
Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.
Kisujj
Ezen az ujjon lévő “gomb” megnyomásával v…

Sarlós Boldogasszony napja július 2.

Kedveseim!

Sarlós Boldogasszony napjával nagy változások következtek be a
természetben és az életünkben is. Égi Édesanyánk sarlója elvágja a régi
szálakat, kapcsolatokat, hogy újak jöhessenek életünkbe. Egy lehetőség
életünk megújítására az Ő segítségével és jóváhagyásával.
Ismerjétek meg e napnak a dolgait és Boldogasszony erejével kezdjetek
életetek megújításához az újító erők segítségével.
Fohászkodjatok az Égi Anyához. Minél többen fordulunk oda, kérésünk
annál foganatosabb.


Áldás havának 2. napja,
Sarlós Boldogasszony ünnepe


Boldogasszonyunk e napjának az elnevezése utal a régi sarlós aratásra, amikor a nők még sarlóval arattak. Nem véletlen, hogy Boldogasszonyunk jele a Holdsarló (a Hold a nőiesség). A hagyomány szerint a férfi aratott, az asszony pedig a nyomában járva sarlójával felnyalábolta a levágott gabonát, és kötözte a kévét. 

Kalotaszegen a férfi halott fejfájára ekevasat, az asszonyokéra orsót vagy sarlót festettek. A sarló megszentelt, mind fizikai síkon, mind szellemi síkon érte…