2013. október 13., vasárnap

Lúgosító szódabikarbóna kúra

A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) gyengén lúgos, vízben jól oldódó só. Bikarbonát-ionból (HCO3-), és nátrium-ionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxidszabadul fel.
A 21 napos kezelés során, reggel, éhgyomorra kell szódabikarbónát magunkhoz venni.
Naponta, reggel éhgyomorra, egy pohár forró vizet iszunk egy púpozott teáskanál nátronhozzáadásával, mégpedig olyan forrón és gyorsan, amilyen gyorsan csak tudjuk. A nátront kb. 2 evőkanál hideg vízben feloldjuk, majd ráöntjük a forró vizet.
Tíz perc elteltével egy pohár hideg, lehetőleg tisztított vagy (gőzzel) desztillált vizet iszunk, amelyhez 10-12 csepp citromlevet (frissen facsart) csepegtetünk. Utána 30 percig NE EGYÜNK!. 

30 minuteFontos a 30 perc betartása!
 Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a gyomorból a gyomorfalon át kiürüljön. (ez a meleg víz nem kerül a bélbe, annak flóráját így nem változtatja meg) Ez a szódabikarbónás meleg víz szinte átmossa a gyomor belső felületét, és utána a tiszta gyomor azt az emésztőnedvet fogja kiválasztani, ami az ivás után bevitt táplálékhoz szükséges.
Ez erős potenciaként hat és segíti a savak kiválasztását.
Ezt egy hónapon keresztül napról napra elvégezzük. Már egy hét után az ember könnyebbnek és vidámabbnak érzi magát, és kevesebb táplálékkal is megelégszik, mert a savak közömbösítése és kiválasztása teljes gőzzel folyamatban van. A kúra második hónapjában már nem iszunk nátronos vizet, hanem naponta reggel éhgyomorra csak 2 pohár forró vizet, 10-12 csepp citrommal. A kúra harmadik hónapjábanreggel éhgyomorra naponta már csak egy pohár citromleves vizet iszunk. A harmadik hónap elteltével abbahagyjuk a kúrát.
Aki erősen el van savasodva, annak javasoljuk, hogy legalább az első hónapban közvetlenül ebéd és vacsora előtt, egy pohár hideg vizet igyon negyed teáskanál szódabikarbóna hozzáadásával, hogy az étel, melyet elfogyaszt, szervezetében ne savasodjon el.
FONTOS! A kúra megkezdése előtt mindig kérje ki orvosa, természetgyógyásza tanácsát! Veseelégtelenség esetén óvatosan használjuk a szódabikarbónát!
TERMÉSZETES SZÓDABIKARBÓNÁT ajánlom. Egy doboz két kúrára vagy 2 főnek egy kúrára elegendő!  Amennyiben ezt nem tudjuk beszerezni, akkor válasszuk a patikai tisztaságú szódabikarbónát. (így kérjük a gyógyszertárban)
term szodabikarbona
A kúra ideje alatt némi étrendváltoztatásra is szükség van, mivel a szódabikarbóna lúgosító hatással rendelkezik.
Táplálkozásunkba iktassuk be a lúgosító étrendet. Együnk  csíraféléket, zöldséget és gyümölcsöt, és kerüljük a savasító húsféléket, fehér cukrot, fehér lisztet, tojást és sajtot. A kúrát bármely évszakban elkezdhetjük, de táplálkozás szakértők szerint a legideálisabb tavasszal.
Milyen betegség esetén ajánlott?
Immungyengeség, fekélyesedés, gyulladások, cukorbetegség, reuma, szervezet elsavasodása, fertőzések
A vizelet, a nyál, az izzadság mind a szűrt vérünk.
A szervezet elsavasodása állandóan változhat. A vérünk pH értékét két tizedes pontossággal ellenőrizni tudjukpH mérő indikátor papírral.
duotestA Duotest bioboltokban, gyógyszertárakban és az Azúr Vegyszerboltban (1085 Budapest, József krt. 65.) megvásárolható.

Forrás: MAZDAZNAN, a víz életelixír könyvecske

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése