2017. január 2., hétfő

Januári energiák

A Merkúr egész hónap elején pont a Tejúton jár, tehát a Tejút csillagainak fényereje, magas tudatossága hatja át a szellemiségedet. Érdemes a hónap első felében minél többet a CSÖND-ben lenni és figyelni. A kommunikációd szorítkozzon a drámamentességre. Minél kevesebbet áramoltass magadból kifelé, figyelj a befelé irányuló áramlatokra: azaz keveset beszélj, de annál inkább figyeld, hogy mások mit mondanak! A véleménynyilvánításnak nincs ideje, csak a figyelmes, őszinte beszélgetésnek. Kerüld a fórumokat, keveset csetelj, és a Facebookot is kevesebbet használd.
* * *
A hónap elején egy szextil alakult ki ma az égen, mégpedig a Merkúr és a Vénusz között. A halak és a bak jegyek kapcsolódnak így össze, ezáltal az emberi kapcsolataid tekintetében most fontos egy nagy „leltárt” készítened. Elengedni azokat a kapcsolatokat, amelyekre VALÓJÁBAN nincs szükséged, de mégis öntudatlanul, vagy csak az élethelyzetedből fakadóan együtt kell élned azokkal, vagy találkoznod velük. Merthogy MINDEN tapasztalásra mindig szüksége van az embernek: mert öntudatlan játszmákat kell játszani, és ehhez társra van szükséged, akivel egymás energiáját szívhatjátok. Lehet, hogy utálod és eleged van belőle, de akkor is szükséged van rá – különben nem csinálnád! Így hát ezekben a napokban leltározz és nézd meg, hogy miért is vagy benne bizonyos kapcsolódásokban? Mert ha bölcs vagy, felismerheted és elengedheted. S az ember (vagy a kapcsolat milyensége) hipp-hopp, eltűnik, ha VALÓJÁBAN megtetted az elengedést. Habár szilveszter után járunk a hét elején, mégis próbálj meg kimozdulni otthonról, de az is megteszi, ha a munkahelyeden próbálsz meg olyan emberekhez kapcsolódni, akikkel még soha nem beszéltél, pedig szerettél volna. Ezek persze csak példák, amelyek segítenek a saját életedben felismerhetővé tenni, hogy mivel is van dolgod.
* * *
A hónap közepén aktivizálódik a Mars és a Plútó szextil kapcsolata, ami a belső tüzes erőidet szimbolizálja, és most ezen erő aktív működtetésének jön el az ideje. Képes vagy átalakítani azokat a törekvéseidet, amelyeket eddig arra használtál, hogy önmagadat másokhoz képest kiemeld. Amikor mások ellen törtél, hogy bebizonyíts valamit magadnak vagy a világnak, akkor azzal valójában mindig elvettél egy kis darabot önmagadtól. A belső harcosod akkor működik magas szinten, ha önmagadat akarod legyőzni. Ha sok benned az agresszió vagy a düh (vagy ezek elfojtásai; azaz erőtlennek, irányíthatónak és kiszolgáltatottnak érzed magad), akkor az annak a szimbóluma, hogy nem működteted ezeket az erőket magas szinten. Magaddal foglalkozz hát, ne másokhoz képest mutasd meg erődet és teremtésedet! Csakis önmagadat akard túlnőni!
* * *
A január 12-én aktiválódó Nap–Jupiter kvadrát jelentése: átlépés a gátló hiedelmeken. A Jupiter ebben az évben amúgy is „főszerepben” lesz (majd látni fogod, érdemes feljegyezned magadnak…), tehát azok az igazságok, amelyek a világképedet adják, most átalakulóban vannak. Vizsgáld meg, mik azok, amik nem a te igazságaid! Amiket tanáraid, vallási vezetőid, szüleid adtak neked, amelyeket könyvekből és tapasztalatokból szedtél össze, és azonnal elfogadtál anélkül, hogy igazán kipróbáltad volna őket. Persze ezek közül jó néhány most is támogat még téged – ám sok van, amivel csak börtönbe zárod magad, ami inkább elvesz tőled. Ezeket az igazságokat keressük most. Csak meg kell látnod, hogy a veled történő életesemények milyen szinten támogatják ezt, és mennyire csalják elő belőled a kialakuló konfliktusok.
* * *
A hónap második felében a Mars–Szaturnusz kvadrát fényszög egy igen érdekes energia, hiszen a Mars a haladni vágyást, a Szaturnusz pedig a stabilitásra törekvést szimbolizálja. Mindez a kvadrát – a teremtés és megvalósítás – esszenciájával áthatva azt fogja előhívni, amibe erőt kell fektetned. Ma nagy energiákat vagy képes összpontosítani, de ez mindenképpen odafigyelést kíván. Ma semmi sem megy könnyedén – csak akkor, ha a lehető legjobban a Jelenben vagy, ám akkor minden ajtó kinyílik előtted. Ez az a pont, ahol be kell lépned. S nem az, amin be akarsz lépni.
Ne ítélkezz, ne akaratoskodj, viszont merj haladni! Tetteid legyenek egyszerűek, valódiak és mentesek az elvárásoktól. Csak legyél vagy cselekedj úgy, hogy azzal mindennek és mindenkinek a javára legyél. A Szaturnusz küszöbén csak az léphet át, ami VALÓDI, ami nem a múlandóság világát erősíti. Nézd meg, mi az, ami nem sikerül: biztos, hogy olyan formában kell az neked, ahogyan te szeretnéd? Egyáltalán, szükséged van rá?
* * *
A hónap végén a Vénusz együtt áll a Chironnal, s ez utóbbiról mindenképpen érdemes néhány szót ejtenünk. A Chiron – ahogy korábban már említettem – a benned őrzött sebek szimbóluma. Ha bármi, amihez ragaszkodsz, mert azt hiszed, hogy ettől élet az élet, vagy ez tesz téged emberré, és ha el kellene hagynod, akkor megszűnnél az emberségedben: akkor ez valójában a chironi drámád. Engedd meg, hogy ez mutassa most meg azt az irányt, amerre haladnod kell, és engedd, hogy megmutassa, hol nem vagy még egész! A vénuszi energiák tekintetében a napokban a társadtól igencsak „negatív” energiákat tapasztalhatsz, ám ne feledd: ez is benned van, a párod csak tükrözi számodra, még ha nem is akarod magadban meglátni. Ugyanígy, amiről úgy érzed, hogy megzavarja a szépérzetedet, felborítja a harmóniádat, azzal kapcsolatban tudatosítanod kell, hogy az oka önmagadban keresendő.
Merj találkozni, merj szembenézni a fájdalmaiddal!

Szeretettel,
Kiss Balázs Kunó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése