2016. szeptember 3., szombat

A láb energiapontjainak kezelése

 A pontok és (terápiájuk) ismeretében irányítható a prána valamennyi formája, amely a test minden struktúráját (a szervrendszerektől a DNS-ig) harmonizálja, így hosszú távon megőrzi az egészséget, és számos betegség gyógyulását elősegíti.   
A marmapresszúra 3000 éves gyógyító technika, a test energiáinak irányítása. A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.
A marmapresszúrát bárki alkalmazhatja; a kezelés sikeréhez nincs szükség orvosi előképzettségre. Alkalmazása során nem kell félni semmilyen mellékhatástól. Ez a gyógymód technikai eszközök nélkül, szinte bármikor használható.
Menete:Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot.
A kezelt testrészt helyezze stabil alapra, mert csak ez biztosítja, hogy a kezelés során kellő intenzitással tudjon hatni a pontra. Kezelés közben mindig a pontban tárolódó életenergiáira koncentráljon, és ne a betegséggel járó tünetekre, fájdalomra figyeljen. Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több pontot. Hagyjon időt, hogy a beteg teste feldolgozza a kapott ingert, bioinformációt! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal. Vannak olyan pontok, amelyeknél a kezelés után 30-40 perc múlva válik érezhetővé a hatás. A kezelés időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától is. Kisgyermeket legfeljebb (pontonként) fél percig szabad kezelni.
Ha a páciens szervezete azt jelzi, hogy a további inger-információt, energia-csomagot nem tudja felvenni, feldolgozni, akkor hagyja abba a kezelést. Általában naponta egyszer-kétszer végezzen marmapresszúrát. Egyes pontokat – szükség szerint –naponta többször is kezelhet. A nyomás intenzitása mindig a kezelt személytől függ!
Most bemutatjuk a láb energiapontjait:
Elhelyezkedése:Achilles-ín (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: impotencia, merevedési zavarok, magtalanság, heregyulladás, hereműködés elégtelensége, szexuális zavarok, Achilles-ín sérülése, Achilles-ín gyulladása, Achilles-ín nyálkatömlő-gyulladása, bokaficam, bokafájdalom, bokadagadás, bokaízület- fájdalom, boka idegsérülése, bokatáji ödéma, bokasüllyedés.
Masszázstechnika:a hüvelykujjal és a mutatóujjal végzett ritmikus (közepesen erős és gyengéd válta- kozású) nyomás.
Testgyertya: zsálya, natúr.
Elhelyezkedése:szárkapcsi izmok inait leszorító szalagok (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: sarokcsont sarkantyú, sarok érzékenysége, sarokdudor, sarokfájdalom, bokafájdalom, bokadagadás, bokahúzódás, boka idegsérülése.
Masszázstechnika:hüvelykujjal a pont körül végzett (erős nyomással) körkörös  mozgás.
Testgyertya:zsálya, natúr.
Elhelyezkedése:lábtő és lábközépcsontok közötti ízületek (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: lábfej fájdalma, lábsérülések, lúdtalp, lábközépfájdalom, lábfej idegsérülése, lábfáradékonyság, lábfejdagadás.
Masszázstechnika: a test irányába végzett simító mozdulat.
Testgyertya: kamilla, borsmenta.
Elhelyezkedése: öregujjhajlító izom ina (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: lábujjzsibbadás, lábujjízület-fájdalom, lábujjfájdalom, lábujj cellulitise, lábujjak elgörbülése, nyirokpangás, nyiroködéma, nyirokmirigy-gyulladás, nyirok- csomó-gyulladás, immunzavarok, gyulladások, orrmelléküregi váladékgyülem, orrmelléküreg-gyulla- dás.
Masszázstechnika:hüvelyk- és mutatóujjal végzett csipkedő mozdulat.
Testgyertya: csalán, ilang-ilang.
Elhelyezkedése: talpi csontközi izmok (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: lábsérülések, fáradt láb, lábzsibbadás, talpbőnye zsu- gorodása, talpi íngyulladás, talpfájás, talpi reflex rendellenessége, lábszag.
Masszázstechnika:pontból kiinduló, simító mozdulat minden irányba.
Testgyertya: cickafark, ciprus, limett, eukaliptusz.
A testgyertyázás menete: A kezelendő személy feküdjön kényelmesen. A marma pont előmasszíro- zásával tegyük érzékenyebbé a kezelendő területet, így a kezelés hatékonyabb lesz. Az adott marma pontnak megfelelő illatanyagú gyertya alsó, keskeny végét helyezzük a kiválasztott területre, majd gyújtsuk meg és égessük le a zöld vonalig. A meggyújtás után szívóhatás (a meleg levegő felfelé száll) jön létre, amely az adott marma pont felett vérbőséget okoz, és serkenti a vérkeringést, ezzel elősegítve a testi, lelki és mentális amák (mérgek) távozását.
 A gyertya meggyújtása után adja ki gondolatban a következő utasítást: Távozzon azonnal a füsttel, a gyertyán át, a marma ponton (az adott pont neve) keresztül a pontnál lerakódó, energiatorlaszt oko- zó, összes testi, lelki és mentális méreg!
A vákuum az alsó szárba húzza fel az energiapontnál lévő lerakódásokat (zöld vonal alatt), és juttatja be (spirál vonalban lefelé haladva) a hatóanyagot tartalmazó füstöt.
Akkor tartja helyesen a gyertyát, ha csak felül távozik a füst belőle. A csonkot egy odakészített, vízzel teli edényben oltsa el. A meleg füst és a vákuum a marma pontnál szereplő Javallat masszázs és test- gyertyázás esetén című részben felsorolt betegségeknél alkalmazható energiablokkot oldó, egyensúly- teremtő, a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindító hatásának köszönhetően.
A kezelés időtartama: 15 perc
Késmárki László:Indiai akupresszúra Marmapresszúra és marma-jóga Ankh Kiadó 2012.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése