2015. június 16., kedd

Isten sohasem téved






Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap, mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába. Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.

Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen elégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle. A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött sorsába és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.

"Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat? Pedig már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett ezt is elvenned tőlem?" - kiáltott Istenhez.

Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van.
"Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten." - felelte a kapitány.

Az ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza!
 (ismeretlen szerző)

Nép(be)Vándorlás -- Szaniszló rendesen beolvas


Amikor úgy érzed, hogy elérkeztél valaminek a határára




"Amikor úgy érzed, hogy elérkeztél valaminek a határára, és már egyetlen lépést sem tudsz tenni, vagy amikor úgy tűnik, céltalanná vált az életed, micsoda nagyszerű lehetőség áll előtted, hogy minden újrakezdj! ......




Egységben élek lényem férfi és női kifejeződésével





..."Az ötödik dimenzióban feltétlen szeretet, feltétlen megbocsátás, és a feltétel nélküli elfogadás állapotában élünk. Nem ítélkezünk, nincs bűntudatunk, vagy nem érzünk negativitást "alsóbb" részeinkkel kapcsolatban, amelyek azon fáradoznak, hogy emlékezzünk Magasabb Énünkre. Sőt, az ötödik dimenziós énünk útmutatóként szolgál tudatunk alsóbb aspektusaihoz, valamint a többihez is.

Egységben élek lényem férfi és női kifejeződésével. Megtanultam a feltétel nélküli szeretetet, feltétel nélküli elfogadást, és feltétel nélküli megbocsátást minden élet és részei számára, amit magammal tudok azonosítani.

Személyes identitásomat a Minden, Ami Van egységén belül értelmezem. Gondolatok és érzéseim azonnal manifesztálódnak, és a Fénytestem örökké a MOST-ban él..."

https://sites.google.com/site/balazsrozalia/2013-aktulis-energik/az-tdik-dimenzis-tudat

Pál Feri: A szorongástól az önbecsülésig




"A segítés gyerekbetegsége, ha kizárólag az egyes embert látjuk, és a személyt önmagában nézzük.
Például adva van egy fiatal nő, aki nem lázadt otthon, mindig jó kislány volt, a serdülőkor nehézségeit, annak későbbi hozadékaival nem élte meg.
Most harmincvalahány éves, és a személyiségfejlődésének ez az állomása kikerülhetetlenül bekopog, mert nem tudna tovább fejlődni, ha megmaradna a tekintélytisztelet gyermeki fázisában.
Ekkor elmegy segítséget kérni, és az avatatlan segítő kiszimatolja, hogy miről van szó. Lázadni kell! Biztatja a nőt, hogy élje meg a személyiségfejlődése kimaradt állomását, mondjon keményen nemet, használja az akaratát! Ez nagyszerű is volna - ha közben éppenséggel nem egy feleségről, anyáról lenne szó. Mert így lehetséges, hogy ezt az elmulasztott lépését most valóban két kapura bepótolja, csak rámegy a kapcsolata, családja. Tehát nem a problémán kell segíteni, hanem az emberen, ő pedig kapcsolatokban él.
Azt is mérlegelnünk kellene, hogy milyen módon és mértékben érdemes a hiányokkal, sebekkel, beteljesületlen késztetésekkel foglalkozni - mert ha rosszul kalkulálunk, akkor végül kis nyereség és nagy veszteség lesz a mérleg. Tehát soha nem csak az egyes embert és az ő személyiségfejlődését kellene nézni, hanem a kapcsolatrendszert, az összefüggéseket, amelyekben él. A kérdés tehát úgy szól, hogyan élhetné meg az elmaradt szakaszt úgy, hogy azzal ne tegye tönkre a kapcsolatait."
Pál Feri: A szorongástól az önbecsülésig


Csillagüzenetek (25. hét) Sorsfordító napok – ha nem boldogít, engedd el! A nyári napfordulóval zárul a hét






Mit üzennek a bolygóállások, milyen energiák hatnak ránk az év 25. hetében? Esztergomi Gréta életút- és életmódvezető, horoszkópelemző előrejelzése.

Gyakorlati tanácsok a csillagüzenetekhez

A heti csillagüzenetek mindannyiunknak szólnak, az energiahatások viszont értelemszerűen mindenki életében másképp, más-más helyzetben jelentkeznek. Hogyan tudjuk beépíteni az üzeneteket mindennapjainkba?
Először csak olvassuk, aztán egy-egy helyzetben, pillanatban bevillanhat, hogy erről a hatásról mintha már hallottunk volna. Egy idő után már kezdjük figyelni a jeleket, végül eljuthatunk oda, hogy az üzenetekre tudatosan figyelünk, s megpróbáljuk a napi rutinokban, élethelyzeteinkben is megélni ezeket.

2015. június 15 – 21.

A Nap ezen a héten egészen különleges égi tartományban jár. Június 16-án, kedden a Bika csillagkép szarvainak végénél fellép a Tejútra. A csillagos égbolton még ott lüktet a Bika szarvai által a magasabb minőségek felé törő energia, de ott csillog alatta a Nimród csillagkép feje. Így ezen a héten június 17. és 20. között a Nap a fényével megkoronázza az Orion csillagképet. Az Orion csillagkép Nimród, Ménrót király energiája.
Az Orion csillagkép ott fent az égbolton a Bika csillagkép felé fordul, hogy legyőzze. De mit is? Hisz a Bika csillagkép a Teremtés energiája. Nos, az Orion, Nimród és a mi feladatunk is az, hogy azokat a dolgokat, melyekben már nincs teremtés, „győzzük le” és engedjük el. Ez életünk fejlődésének egyik alappillére. Elengedni azt, ami már nem emel minket – ez az egyik legnagyobb beavatásunk. Saját életünk beavató mesterei mi magunk vagyunk azáltal, hogy megérünk egy új szintre és minőségre.
Június 16. kedd Újholddal indul, miközben a Nap mellett szorosan ott tartózkodik a Mars is. A három égitest együttesen egy igen különleges beavatást ad számunkra: erőt, lelkesedést és akaratot ad ahhoz, hogy életünkben a karmikus terheinket letegyük, és/vagy egy új irányt adjunk az életünknek.
A héten igazán érdemes tudatosan működnünk, hiszen most tehetjük meg a legtöbbet saját magunkért. Gondoljuk át, hogy életünk egyes területein (munka, hivatás, kapcsolat, család stb.) milyen szinten működünk: a kezdet, a kiáradás, a teremtés, a fejlődés, a harmónia, a megrekedés, a fásultság, a kiégés, a közöny, a visszahúzódás, a fájdalom, a félelem szintjén? Minden olyan helyzet, ami már nem épít, amiben nem tudunk harmóniában működni, magával hozza a belső szembesülés idejét. Ez az igazi beavatás. Legyünk önmagunkkal őszinték – mi nem működik már bennünk? Ezeket kell elengedni!
Ez a hét az igazi, mély spirituális fejlődés lehetőségét hozza: elengedni azt, amiben már nincs teremtés.
Úgy válunk saját életünk királyává, királynőjévé, ha azokat a dolgokat, melyek nem magas szinten működnek bennünk, „lenyesegetjük” magunkról. Az igazi királyi minőség azt jelenti, hogy nem másokat, hanem önmagunkat tudjuk uralni. Hogy tudatában vagyunk a képességeinknek. Ez Nimród tarsolya, életünk esszenciája.
Június 17. és 20. között az égi király teremtő energiájával segítséget ad ahhoz, hogy az életünkbe behívjuk azokat a teremtő energiákat, melyeknek itt az ideje.
Június 20-án, szombaton délelőtt 10 óra magasságában a Nap elhalad az Orion csillagkép válla, a Betelgeuse csillaga felett. A Betelgeuse üzenete: legyél igaz és tiszta! Működtesd a benned élő Istent!Vállald fel azt, aki vagy!

Vasárnap: Napforduló

Június 21-én, vasárnap 18 óra 38 perckor a Nap az egész évet tekintve a legmagasabban ragyog fent az égbolton. Ez a Nap a nyári napforduló napja, ezen a napon a leghosszabb a nappali, a fénnyel teli órák száma. Asztrológiai értelemben a Nap belép a Rák zodiákus jegybe, a csillagok világában pedig pont az Orion csillagkép elengedő keze felett halad el. A hétvége jelszava: szeretettel engedd el azt, ami „nem épít”. Így tudunk magasabb szintre jutni az életünkben.

Forrás: http://eletszepitok.hu/csillaguzenetek-2015-25-het/#.VYBCL_ntmkp

Energiák áramlása - VÁLASZTÁS





Jelenleg olyan energiák mozgatnak minket, melyek döntésre, választásra kényszerítenek. Most, ebben az időszakban mindannyiunknak döntenie kell, hogy a Fényt választja vagy a sötétséget. Most nem elég választani, bizonyítani is kell. Olyan dolgokat kell tenni, úgy kell viselkedni, olyan energiát kell magunkból kibocsátani, ami valóban Fényes.

A következő két hétben nem kell lemerülni nagyon a saját belső mélységedbe, most meg kell kapaszkodni valamiben, ami segít neked, és nem hagyni, hogy az energiák csak úgy magukkal sodorjanak téged.
A Tudatosság a kulcs most mindenhez! Tudatosan dönteni, választani és amennyire csak lehetséges minden pillanatban tudatosan élni. A Fényt, a szeretetet szolgálni, megosztani, segíteni, támogatni másokat és természetesen önmagamat. Most legyél kint, cselekedj, tegyél konkrét dolgokat, amivel megmutathatod, megoszthatod saját belső Fényedet, szeretetedet.
Nem számít, ha valaki azt gondolja körülötted, hogy sok vagy számára…a Nap sem süt kevésbé, mert nagyon melegünk van. Aki megunta a Fényét, az elvonul az árnyékba. Te is légy biztos abban, hogy akinek sok vagy, az majd leválik rólad. Ne fogd magad vissza, most szeress teljes erővel, ontsd a belső Fényedet!
A Mindenség is segít, támogat minket ezekben a napokban, legyünk hálásak azért a sok Fényért, melegért amit kapunk tőle. Láss mögé a dolgoknak és ismerd fel, hogy ez a sok Fény, most elengedhetetlen. Értünk van, hogy nekünk könnyebb legyen.
Honnan tudhatod, hogy jó irányban haladsz, jó úton vagy, elég tudatos vagy?
Onnan, hogy amikor jó irányba haladsz, akkor könnyűnek érzed magad, nagy tered van, amiben szabadon mozoghatsz. Az életedet, mint egy vígjátékot látod, sok fény van benned és körülötted, öröm van benned és az életedben. Már nem az ÉN a legfontosabb, együtt szeretnél működni, szeretnéd magadat megosztani, szeretnél segíteni, támogatni. Az életed egy szabad áramlás, adsz, tovább adsz, megosztasz. Önmagadat, Fényedet, értékeidet, konkrét dolgokat. Bármit, ezt mindig te döntöd el az aktuális helyzetben.
Fókuszáljunk most együtt arra, hogy megtartsuk a Fényt, engedjük, hogy átjárjon minket, és mindazt a szeretetet, amit bennünk felébreszt, osszuk meg. Sok minden történik a világban…ez nem a mi dolgunk. A mi dolgunk az, hogy magunkra figyelünk és bármi is történjen, odakint mi csak tesszük a dolgunkat és Szeretünk!
Sosem volt még a dualitás ennyire kézzelfogható, mint a napokban. Indulj el a szélsőségek felől a középpont irányába, ott találod meg stabilitásodat. Állj ott meg egy pillanatra, hunyd be a szemedet és érezd meg, hogy micsoda hatalmas erő van a középpontban! Itt semlegesség van. A semlegességben hatalmas erő van. Lásd, érezd és tapasztald ezt meg, és mutasd meg minél több embernek, hogy ők is megtehessék ezt.
MI is és te is a Fény küldöttei vagyunk, emlékezzetek és tegyétek meg azt, amit vállaltatok mielőtt leszületettetek a Földre. Azért jöttünk, hogy Fényt gyújtsunk, és vigyázzuk, nehogy kialudjon. Tegyük a dolgunkat, amit elvállaltunk!