2015. május 28., csütörtök

Az Elfogadás Szentsége






Az elfogadás szentségét magadban kell kibontanod.
Ez a szentség a szívben avatódik és nyílik meg.
Az elfogadás csatornákat nyit meg benned, a SZERETET csatornáját.

Az elfogadás szentségét magadban találod meg. Elfogadod magadat és embertársaidat olyannak melynek Isten megteremtette.
A cselekedetek azok amelyek változóak,- amelyek bűnbe ejtenek.
A cselekedetekre, a kimondott szavak súlyára ügyelnetek kellene.
Minden gondolat, minden szó és cselekedet amely nem a Fényt tükrözi, árnyékként sző körbe és gátat szab a megvalósulásnak, életed boldogulásának.
Ezért nagyon fontos, hogy ügyelj gondolataid, szavaid, cselekedeteid tisztaságára!
Az elfogadás szentségét ha elzárod magadban, a feléd jövő áramlást nem tudod megnyitni.
Isten gondoskodó Fénye átölel, magához vonz, de neked elfogadással kell lenned, a magad és az Ő irányába.

Lejegyezte: Feketéné Lendvay Katalin





Eckhart Tolle: Az elfogadás bölcsessége



Az elfogadás bárminek a magadba fogadását jelenti, feltételek nélkül. Aki eleget élt, tudja, hogy a dolgok sokszor bizony “rosszul mennek”. Pontosan az ilyen időkben van szükség az elfogadás begyakorlottságára, hogy száműzhesd életedből a fájdalmat és a szomorúságot.
Az elfogadás egyszerű, mégis alapvető bölcsesség. Sokkal hatékonyabb, mint ellenszegülni az élet áramlásának. A Most az egyetlen ahol igazán megtapasztalhatod az élet áramlását, az elfogadás tehát a jelen pillanatra vonatkozik: feltételek és fenntartások nélkül. Ekkor minden belső ellenállásról le kell mondanod.
Az elfogadás nem gyengeség. Hallatlan erő és spirituális hatalom rejlik benne. Az elfogadással belső szabadságot vívsz ki magadnak minden helyzetben. Azt tapasztalod, hogy a változás nem kerül erőfeszítésedbe. Szabad vagy.
Az elfogadás nem jelenti azt, hogy nem cselekszel, nem kezdeményezel változásokat, és nem próbálsz meg célokat elérni. Az elfogadásban mégis egészen másfajta áramlatok motiválják a cselekvést. Ebben az állapotban kristálytisztán látod, hogy mit kell tenned, és egyszerre csak egy dolgot csinálsz, egy dologra összpontosítasz.
Az elfogadással spirituális energia érkezik világunkba. Ha hirtelen fényt, világosságot és mély békét érzel, a félreérthetetlen jele lesz annak, hogy igazán elfogadóvá váltál. Ezek után már ellenállás nélkül, kegyelemben és fényben fogsz élni, minden küzdelemtől mentesen.
Az ellenszegülés merevvé teszi a lelkedet, megkeményíti éned burkát, s így elkülönít mindentől. A megengedéssel minden kapcsolatod alapjaiban változik meg, hiszen így mindenkit olyannak fogsz elfogadni, amilyen.
Bármit hozzon is a pillanat, fogadd úgy, mintha te választottad volna! Fogadd el, és cselekedj! Dolgozz mindig vele együtt – soha ne ellene! Tedd a barátoddá, a szövetségeseddé – ne az ellenségeddé! Egész életed csodálatos változáson fog keresztülmenni.
Ha elfogadod, ami van, és teljesen jelenlévővé válsz, a múlt minden ereje megszűnik. Nem lesz rá szükséged többé. A jelenlét a kulcs. A Most a kulcs.
Ha nem állsz ellen az életnek, a kegyelem és a könnyedség állapotába jutsz. Ez az állapot nem függ attól, hogy a dolgok jók-e vagy rosszak. Figyelj meg egy állatot, és hagyd, hogy az elfogadásra tanítson! Figyeld meg, ahogyan megadja magát a jelen pillanatnak! Hagyd, hogy Létezni tanítson!
Ha nem tudsz kilábalni egy helyzetből, és tehetetlennek érzed magad, akkor engedd, hogy ez a helyzet elmélyítse benned elfogadásodat, a Most és a Létezés tudatosságát.
Hogyan lehet abbahagyni az ellenállást? Kezdd az egészet egyszerűen azzal, hogy felismered. Az ego azt hiszi, hogy ellenállásod az erődet bizonyítja, pedig csak elvág a Létezéstől, a valódi erő egyetlen forrásától.
Ne állj ellen a fájdalomnak! Add meg magad a bánatnak, a kétségbeesésnek, a félelemnek, a magánynak, a szenvedés bármely formájának! Légy szemtanúja anélkül, hogy minősítenéd! Engedd ott lenni! Öleld át! Aztán lásd, ahogyan az elfogadás csodája a szenvedést mélységes békévé alakítja.
Vizsgáld meg, milyen gyakran kalandozik el a figyelmed a múltba vagy a jövőbe! Kérdezd meg magadtól: tényleg örömet, könnyedséget és világosságot ad nekem, amit teszek? Ha nem, akkor lélektani időd elfedi a jelen pillanatot, és az életet torzított észleléssel merő küzdelemnek, fájó tehernek érzed.

Megszabadulás a változáson keresztül

A megvilágosodás nem pusztán a folyamatos belső és külső konfliktus végét jelenti, hanem a szüntelen gondolatáramlás borzasztó szolgaságának a végét is. Milyen döbbenetes is a felszabadulásnak ez az élménye!
Amikor a kényszeres küzdelem megszűnik, a Létezés öröme áramlik minden tettedbe. Amint figyelmed a Mostra irányul, jelenlétet, nyugalmat, békét fogsz érezni.
Az igaz megváltás megszabadulás a kényszeres gondolkodástól, a negativitástól, s mindenekelőtt a múlttól és a jövőtől mint pszichológiai szükséglettől.
Az igazi változás mindig belül, nem pedig kívül megy végbe. Találd meg belül a Mostot! Bárkivel is kerülsz kapcsolatba, jelenléted megérinti, s hatással lesz rá a belőled sugárzó béke – akár tud róla, akár nem.
Az igazi üdvözülés beteljesülés, béke, az élet megélése a maga teljességében. Nem egy passzív élmény, hanem maradandó jelenlét. Tudod, hogy ki vagy, érzed magadban a jót, amelynek nincs ellentettje. megtapasztalod a Létezés örömét, amely nem függ semmitől.
Bármilyen külső feltétel, amely ellenállást vált ki benned, megváltoztatható vagy feloldható az elfogadáson keresztül. Ez igen jelentős átalakító erő mind a helyzetekre, mind az emberekre nézvést. Ha a körülmények nem változnak meg azonnal, a Most elfogadása képessé tesz, hogy felülemelkedj rajtuk. Így is, úgy is szabad leszel.
Ha olyan helyzet adódik, amellyel meg kell birkóznod, cselekvésed akkor lesz tiszta és mélyreható – és még inkább hatásos – amennyiben a jelen pillanat tudatosságából származik. Nem az elméd múltbeli kondicionálása által meghatározott reakció lesz, hanem a helyzetre adott intuitív válasz.
Legyél alkimista! Változtasd az alapfémet arannyá, a szenvedést tudatossággá, a szerencsétlenséget megvilágosodássá.

Forrás:http://filosz.hu/blog/olvasoszoba/az-elfogadas-bolcsessege/






Felejtsd el a normákat, a társadalmi beidegződéseket,






Felejtsd el a normákat, a társadalmi beidegződéseket, a történelmi hovatartozásod skatulyáit, sőt még az Univerzális Törvényeket is. Minden bomlik.
Azzal, hogy a régi ideákat hajkurászod, becsapod magadat. Olyan energiákat kutatsz, melyek már alig léteznek. Szétesik, majd újra összeáll. Itt az idő, hogy valóban a Jelenben Élj, magadból kiindulva.
Használj módszereket, olvass tanokat, de csak egy célod legyen vele, hogy közelebb vigyenek a saját válaszaidhoz. SENKI, SENKI sincs, aki jobban tudná, mi a jó neked, miért vagy itt a Földön.... mint TE MAGAD! El akarták, akarják hitetni veled, hogy egyedül kevés vagy, hogy nyájba kell tartoznod a haladáshoz. Hát nem!!!
Emeld fel a fejedet, és indulj! Olyan útra, amelyen járnod hivatott!
Mindegy ki mit gondol, érez, tesz...
Te értsd cselekedeteid okát, s az ok legyen az amit küldetésedül választottál.
A múlt dilemmái rég elenyésztek, a jövő eddig ismeretlen módon képlékeny, csak a MOST van! Eddig is így volt, de mára pláne igazzá vált, hogy a jelenbeli cselekedetek, gondolatok hozzák létre a nálunk jövőnek hitt valóságot.

Beavatott vagy, energetikádon felüli erőket birtokolsz, közvetítesz (pl.reiki) ezzel meghatványozódik a ráhatásod minden egyes megnyilvánulásodnak.
Figyelj jobban oda! Arra pláne, hogy mit adsz oda másoknak.
Emlékszel milyen, mikor tiszta égen süt a Nap? És arra, milyen az ereje, ha felhők takarják? Légy tiszta egű Nappá, és úgy segíthetsz, oldhatsz, hogy észre sem veszed. Hatásod globálissá válik, és még csak ki sem kell tenned a lábad az utcára.
Ha mégis megteszed, figyelj oda, ismét. Van, aki napernyőt húz, van, aki begubózik, van... nekik nem kell a fényed. Hagyd őket, ne akarj mindenkin segíteni.
És mindenekelőtt mostantól, és mindig magadon segíts!!!
Játssz, örülj, kérdezz, okulj, merj LENNI, puszta látszódás helyett.
Kezedben a kulcs, generációd mindegyik tagjánál ott van.
Ti vagytok, akik támogatjátok leginkább a változást.
Van, aki dühvel, van, aki meditálva, van, aki tétlen elkeseredésével... mindenki úgy, ahogy neki kell.  Nincs jó, rossz módszer, alternatíva, csak történés van.
A káosz uralkodik, a szeretet éber, és hat. Tedd át a központodat a fejedből a szívedbe, és kitárulnak ama kapuk, melyek után megszületésed óta vágyódsz.
A feladatod a Tiéd! Te választottad. Támogató erők végtelen sora várja, hogy melléd állhasson, de senki sincs, aki mehetne helyetted. RAJTA!!!
Te, egyedül! Te, és még sok millió Te, mind-mind a külön útján.
Érezd, mekkora erő rejlik abban, ha csak egy kis része ennek a soknak felfedezi önön magát, és naponta eszerint cselekszik.
Itt a szeretet, összetartás ideje!!! Teremts lényed legmélyéből.