2015. július 1., szerda

Csillagmag: Júliusi energiák

Amikor valakivel arról beszélgetek, hogy miképpen lehet „megoldani” az életében található problémákat, van egy mondat, amivel szinte kivétel nélkül találkozom: „Igen, tudom. De…”
Hiszen tudni olyan könnyű: könyvekből és előadásokból felszívott gondolatok, amelyekhez társul egy csodálatos „aha!”-élmény, és máris azt gondolja az ember, hogy tudni elég. Majd ezzel az ál-hittel felvértezve ugrik bele minden élethelyzetbe, és sorozatosan tapasztalja, hogy nem sikerül, nem működik. Mert tudni nem elég. Sőt, most valószínűleg ennek a gondolatnak az elolvasása után is arra gondolnak sokan: „hát persze, ez egyértelmű, minek ezt újra leírni, én ezt tudom”.
Hadd meséljek el egy tanulságos történetet ezzel kapcsolatban, ahol nagyon könnyen tetten érhetjük magunkat, hogy vajon mennyire éljük is azt, amit tudunk. A minap megosztottam a Facebook-on egy általam fontosnak tartott régi bölcsességet, amely a következő:
„Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokban vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele: Elmúlik.”
Ha ezt az egy bölcsességet úgy igazán éled is az életedben, akkor soha, semmilyen negatív élethelyzetben nem fogod magad kényelmetlenül érezni. Semmilyen kihívás nem fog letörni. Semmilyen élménytől nem leszel függő… és úgy igazából tökéletesen megtalálod a lelki békédet.
Ezt az idézetet 40.000 ember olvasta el, és vajon ebből a sok emberben hányan képesek a legnagyobb veszteség közepette azt mondani: „elmúlik”? Amikor elveszíted a munkádat, el fog múlni ez az állapot, és úgy is lesz egyszer munkád. Amikor elhagynak, elveszíted a szerelmedet, vagy megcsalnak: hidd el, az állapot el fog múlni. Ha elveszíted szeretteidet, édesapádat, édesanyádat, gyermekedet: akkor tudd el, a szomorúság és a fájdalom egyszer el fog múlni.
Az úgynevezett boldogság, amit keresel, nem abban rejlik, hogy soha nem történik veled semmi negatív. Hanem ott találod meg, ahol képes vagy azt mondani minden negatív életeseményre: elmúlik. És el tudod engedni.
Mert könnyű az ilyen életbölcsességekre bölcsen bólogatni, majd a megfelelő helyen szajkózni, például a barátaidnak vagy szüleidnek. De vajon a legnagyobb ÖRÖM és FÁJDALOM közepette te azt tudod-e mondani, hogy „elmúlik”? S vajon azt gondoltad a kis idézet elolvasása után, hogy ezt te „tudod”?
Sőt, könnyen lehet, hogy te nem is szeretnéd ezt a bölcsességet a magadénak tudni: szeretnél szenvedni a fájdalomban, szeretnél sírni az elvesztés érzésekor, szeretnél ragyogni minden pozitív élménynél… Ezt megértem, de ebben az esetben SOHA nem leszel boldog, soha nem találod meg azt az életörömöt, amit keresel: mert ragaszkodsz az élményhez, ragaszkodsz az érzéshez.
Viszont, ebben az esetben legalább ne hazudj magadnak, hogy „tudod”.
Írta: Kiss Balázs Kunó

Részlet a Csillagleső c. könyv júliusi üzeneteiből:
Tudd, hogyha egy „sötét” energiára a tudatod fényével rávilágítasz, az nem képes ez ellen mit tenni. A „sötét”-nek nevezett (ismerheted sátáni energiának is) energia akkor tud hatni, amikor Te magad úgy döntesz, hogy a fényedet visszaszorítod a sötét „hatására”. Látható, hogy a sötét nem képes semmire, csakis a benned lévő sötétséggel tud együtt dolgozni – éppen ezért semmilyen démonikus energia, rossz hely vagy negatív ember nincs rád hatással, mert a sötét nem tud kiterjedni, csak a Fény. Te a benned élő sötétség tükrét látod a világodban, aminek hatására tulajdonképpen a saját sötétséged elől menekülsz, mert félsz vele találkozni, mert benned van. A hónap fényszögkapcsolatai abban segítenek, hogy szembe tudj nézni a félelmeiddel, sötét és takargatott részeiddel, mert csak akkor sugározhatsz tisztán, hogyha már minden részedre rávilágítottál. Ha a fenti sorok olvasása közben gondoltál olyasmire, hogy „na, BENNEM aztán biztosan nincs sötétség”, akkor ez a legcsodálatosabb példája annak, hogy van benned valami, amivel nem akarsz találkozni. Akárhogyan is van, lényegtelen, hogy igaz-e vagy sem a fentebb olvasott gondolat, ma mindenképpen foglakozz a spiritualitás valamilyen formájával.
* * *
Szeretném neked megmutatni a Merkúr egy igen magas szintjét, amely által most átértékelheted mindazt, ami veled történt az elmúlt hónapban. Merkúr, más néven Hermész volt az az istenség, aki hírvivőként az emberi és a felsőbb isteni világ között közvetített. Innen ered a hermetikus tudás fogalma is, ami már egy magasabb szintű „tudást” jelent, és túlmutat a háromdimenziós valóságon. Éppen ezért Merkúr a Beavatás szimbóluma is: általa beavatást nyersz a hermetikusan elzárt dolgokba, azaz a megismerés és tudatosság létráján egyre feljebb és feljebb lépkedhetsz, egyre jobban rálátsz a magasabb (Forráshoz közeli) dimenziókra, valóságokra. Megvilágosodsz, ha úgy tetszik. A napokban egy ilyen Beavató energiahullámon utazol, tehát egyre mélyebb (vagy ha úgy tetszik magasabb) megismerésben lehet részed. Minél kevésbé tudatosan állsz hozzá, annál kilátástalanabb lesz számodra a valóság, ám ha képes vagy tudatodat kitágítani, hatalmas felismerésekre tehetsz szert.
Sokszor hallottam spirituális emberektől, hogy „köszönöm, én nem akarok megvilágosodni”. Nos, ez olyan, mintha egy gyermek azt mondaná, hogy „köszönöm, én nem akarok felnőni”. A tudatosodás, ahogy a növekedés is, egy természetes folyamat. Megvilágosodsz – hogy ez alatt mit értesz, milyen előítélettel és elképzeléssel rendelkezel róla, az pontosan azt az állapotot tükrözi, ahol éppen most tartasz ebben az utazásban. 50 évesen még mindig egy huszonéves világát akarod élni, vagy képes vagy növekedni bölcsességben? Netán 20 évesen azt gondolod, hogy hatalmas bölcsességgel rendelkezel az élet igazságairól? LÉNYEGTELEN. A lényeg, hogy utazol, tapasztalsz, és Te döntesz minden pillanatban. Minden rajtad áll!
* * *
A Neptunusz kerül trigon kapcsolatba a Merkúrral, ami egy nagyon inspiráló lehetőséget biztosít, hogy megtaláld az egységet a gondolati világod és a mély lelkivilágod között. Ez a konstelláció elhozza a szellemi átalakulás megvalósulását, amiről eddig beszéltünk: képes vagy kiszabadulni régi gondolkodásod hálójából? Amennyire választásaid engedték és amennyire képes voltál rá, most azt a szintet pecsételi meg a Merkúr–Neptunusz kapcsolat. A szellemiségedet emeli magasabb egységbe, hogy tudj az elmén túl, Felsőbb Éneddel karöltve „gondolkodni”. Hívhatjuk akár kvantumgondolkodásnak is, aminek előtagja ugyan egy manapság divatos kifejezés, és lehet, hogy nem is értjük pontosan, mit is takar, mégis talán ez a fogalom adja a legjobban vissza számunkra, hogy a gondolkodás a linearitáson túl, a fizikai létsíktól elszakadva is képes működni. Nos, ez a kvantumgondolkodás most könnyen megtapasztalható lesz számodra, érdemes próbálkoznod.
* * *
A figyelmed a legcsodálatosabb fegyvered a tudatlanság ellen. A tudatos jelenlétet érdemes gyakorolnod a napokban, mert ezen a téren izgalmas tapasztalatokra tehetsz szert. Gyakorold minden órában legalább 10 percet, hogy egy cselekedet közben egyszerre próbálsz jelen lenni, beleolvadni a cselekedetbe és közben figyelni is önmagadat. Például ha táncolsz, oldódj fel a táncban, de közben lásd magad kívülről is, ahogy éppen táncolsz. Ez nem lesz egy egyszerű feladat annak, aki még soha nem gyakorolta, viszont ez által olyan szellemi készségekre teszel szert, hogy a legnehezebb pillanatokban is képes leszel „kizoomolni” a helyzetből, és ránézni arra, aki vagy, és amit csinálsz. A kommunikáció során próbálj meg precíz lenne, nem ígérgetni, és nem félreérteni, amit hallasz. Könnyen lehet, általában észre sem veszed, hogy mást szoktál kiérteni abból, amit mondanak neked, mint ami a közlő szándéka.

2015.07.23

A Nap és Merkúr egyszerre lépnek be egy együttállással az oroszlán jegyébe, ezért a tegnapi és a tegnapelőtti üzeneteket újra érdemes feleleveníteni, hiszen azok még most is fokozottan érvényben vannak. A Nap–Merkúr együttállás során a túlzott elmeműködés, a túlzott gondolkodás jelenhet meg. Ebben a hónapban különösen figyelj oda, hogy ne legyél túl fölényes, mindentudó. Ha abba a „hibába” esnél, hogy azt gondolod, egy beszélgetés során csak olyanokat mondhatnak neked, ami már a könyöködön jön ki, amit már ezerszer hallottál, akkor tudd, hogy tévedsz. Elbizakodott vagy a saját elméddel kapcsolatban, és valójában nem is akarod meghallani a szavak mögötti valódi jelentést. Az oroszlán stációjában egyfajta uralkodói trónusról történő letekintés történik az élet többi részére. Könnyű abba a hibába esni, hogy te magasabb rendű vagy az alattvalóidnál, ám a bölcs király pontosan tudja, hogy az országa őt tükrözi! Mint ahogy az ÉLETED is téged tükröz. S ha nem mennek jól a dolgaid, akkor magadon, a kormányzásodon kell változtatni, nem pedig még szigorúbb törvényeket hozni – például elzárkózni embertársaid elől. Ezekre érdemes figyelned főleg ma, de a hónap végig mindenképpen.
07.23 – 08.23: A Nap az oroszlán jegyében jár és ezzel uralmi helyzetbe kerül. Éld meg kreativitásodat, élvezd az élet örömeit. Ebben az egy hónapnyi időszakban minden égitestre figyelj oda, ami a Nappal kapcsolatba kerül. Ne ess túlzásokba, kerüld az irányítást, az uralkodást! Ne légy pöffeszkedő és elbizakodott, vedd észre, hogy mikor mondod meg másoknak mit és hogyan tegyenek. (Aktivált napok: 08.01., 08.13., 08.15., 08.22. – ezen napokon érdemes emlékezetedbe idézned a fenti sorokat.) Amikor a Nap az oroszlán jegyében jár, használd ki a nyár ragyogó energiáját, éld meg az önfeledt szórakozás magas szintjét, vesd bele magad az életbe, töltekezz!
07.23 – 08.07: A Merkúr belép az oroszlán jegyébe. Ilyenkor a gondolatok uralásának témája jelenik meg. A látható világban az a kérdés, hogy mennyire akarsz másokon uralkodni, őket irányítani? Mennyire akarod megmondani a tutit? Ha túlzottan szókimondó lennél, szavaidban inkább jóindulat és nagylelkűség tükröződjön. Írás, olvasás, tanulás, megértés szintjén használd ki ezt az időszakot kreatív tettekre, teremtésre. Olvass sokat olyan témában, ami lelkileg vagy szellemileg emel téged!

Sok szeretettel,
Kiss Balázs KunóNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése