2015. május 26., kedd

Súlyproblémák és testkép


" Amikor felmerül valamilyen probléma, ismételgesd a következő szavakat újra meg újra:

Minden rendben.
Minden úgy alakul, hogy az én legfőbb javamat szolgálja.
Ebből a helyzetből csak jó dolgok származnak.
Biztonságban vagyok.

Ez csodákat fog tenni az életedben.





Súlyproblémák és testkép A testsúly- és testképproblémákkal küszködő emberek adakozó és cselekvő személyek, akik gyakran túlzottan nagylelkűek.
Első pillantásra ezek jó tulajdonságok. Azonban amint az a harmadik érzelmi központ egészségi problémáktól szenvedő embereket is általában a félelem és az alacsony önbecsülés vezérli. Az összes energiájukat másokra fordítják, és kevés marad önmaguk számára. Létüket az határozza meg, hogy mennyit tesznek másokért.
 A hízás és a fogyás jelezhet valamilyen háttérben rejlő egészségi problémát, például utalhat pajzsmirigy-vagy hormonális egyensúlytalanságra, de egészségi probléma oka is lehet, mint például szívbetegség esetén. Tehát először kezeld a fizikai problémákat, amelyeket a túlsúly vagy az alultápláltság váltott ki, vagy bizonyos testképzavarok,
mint például az anorexia és a bulímia. Amint megértetted a legsúlyosabb problémát,
ideje szembenézni azzal az érzelmi zűrzavarral, amely hozzájárul a testsúllyal kapcsolatos gondokhoz. Itt is az egyensúly a legfontosabb.
Nem azt ajánlom, hogy többé ne tegyél jót, vagy ne segíts másoknak, vagy válj önzővé.
Az a lényeg, hogy vizsgáld meg, miért hajszolod magad, hogy segíts másoknak, miközben a saját igényeid nincsenek kielégítve.
Amint ezt megtetted, elkezdheted átalakítani azokat a negatív gondolatokat és viselkedéseket, amelyek hozzájárulnak az egészségi problémáidhoz, azáltal, hogy odafigyelsz arra, amit a tested közöl veled, és beépíted a megerősítéseket az életedbe. Louise megerősítésekről szóló elmélete megmutatja, hogy a testsúly önképünket tükrőzi. Tehát például a túlsúly vagy a túlzott étvágy az alacsony önbecsülés és az érzések elkerülésének eredménye.
Louise szerint a háj általában éve egy védőburok, amelyet a túlzottan érzékeny emberek hoznak létre, akik úgy érzik, oltalomra van szükségük.
E védőburok eltávolításának megkezdéséhez és a fogyás támogatásához a következő megerősítést használhatod:
„Megbékéltem az érzéseimmel.
Biztonságban vagyok ott, ahol vagyok. Megteremtem a saját biztonságomat.
Szeretem és elfogadom magam.”

Az anorexia szélsőséges félelemmel és önutálattal kapcsolatos.
Az önmagunk értékelési folyamatának kezdeténél használt megerősítés a következő: „Szeretem és elfogadom magam.
Biztonságban vagyok. Az élet biztonságos és örömteli."

 A bulímia arról szól, hogy az ember az önutálat, a reménytelenség és a rettegés miatt teletömi és hánytatja magát. Az erre vonatkozó gyógyító megerősítés a következő:
„ Az élet maga szeret és táplál és támogat. Biztonságos dolog számomra életben lenni.” Louise megerősítései a gondolati mintától és a betegség által érintett testrésztől változnak. Például a has területén lévő súly ahhoz a haraghoz társul, hogy valakitől megtagadják a táplálékot, míg a combon lévő túlsúly gyermekkori haraggal kapcsolatos- ami valószínűleg az apára irányul.
A régi negatív gondolati minták megsemmisítése különösen fontos a súlyproblémákkal küzdők esetén. Az alacsony önbecsülés az önpusztító gondolatok túláradásához vezethet. Változtasd meg ezeket pozitív, az önbecsülést erősítő megerősítésekkel, mint például: „Bölcsen szeretek. Éppen úgy táplálok és támogatok másokat, ahogyan önmagamat is."
 Ha jószívű, kedves és nagylelkű barát vagy, gratulálok! De tartsd észben, hogy önmagaddal szemben is legyél ugyanilyen odaadó.
Nem önzés, ha saját szükségleteinkre, megjelenésünkre és boldogságunkra koncentrálunk. Valójában, ha így teszünk, az az egyetlen módja annak, hogy igaz barátok, társak vagy szülők legyünk. Ha nem törődsz magaddal, egyszer csak nem marad semmid, amit adhatnál. Tehát az első teendőd az, hogy megvizsgálod, miért teszel folyamatosan dolgokat másokért a saját károdra.
Meggyőződésed, hogy csak akkor érsz valamit,
ha másoknak szükséged van rád?
Eszedbe jut-e olyan kapcsolat vagy helyzet, amely kiváltotta ezt a hiedelmet?
Próbál naplót írni ezzel kapcsolatban. Figyeld meg, hogy képes vagy-e megállapítani, miért érzel így. Dolgoznod kell e téves hiedelmekkel szemben, és erre az a legjobb módszer, ha szünetet tartasz a kötelességeidben. Tarts havonta egy napot vagy heti egy órát, amikor semmit sem teszel másokért. Ez az időszak arra való, hogy kizárólag önmagadra koncentrálj. Járj valamilyen tanfolyamra, vagy, vagy találj egy hobbit, amit élvezel. Tápláld az önbecslésedet, ismerd fel, hogy vannak veled született értékeid, és ítélheted meg magad kizárólag az alapján, amit másokért teszel.
Ha nem változtatod meg a jelenlegi beállítottságodat, akkor a tested jelezni fogj, hogy nélkülözöl, és súlyproblémák merülnek fel.

 Louise Hay - Mona Lisa Schulz: Minden rendben
https://hu.scribd.com/doc/184454174/Louise-L-Hay-Mona-Lisa-Schulz-Minden-rendben


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése