2013. október 10., csütörtök

Mire jó az El Camino?

Wild Judit 2013. 10. 06., 21:59 Origo

Lássuk be, irodában ülő, kocsmázós városi lányként kellett egy kis elszántság ahhoz, hogy néhány száz kilométert gyalogoljon az ember az El Caminón. Két éve találkoztam először valakivel, aki lesétálta a teljes távot, s akkor irigykedve azt gondoltam, milyen jó lehet egy teljes hónapig kiszakadni a mókuskerékből, és teljesen más életet élni.

Idén júniusban egy esti kocsmai beszélgetésben teljes erőbedobással győzködtem valakit arról, hogy menjen el az El Caminóra, mert ott biztos talál választ arra, mit kezdjen az életével. Aztán hirtelen rájöttem: minek győzködök én mást, amikor én akarok menni? A gondolatot tett követte: ha nem is egy hónapra, de szeptember első két hetére leszerveztem magamnak az utat.
A zarándokok útja
A Szent Jakab-út (gyakran spanyol neve - Camino de Santiago - után El Caminónak is nevezik) ősrégi zarándokút. A kelta időkben a Tejút szimbóluma volt, és a maival ellenkező irányban járták be a zarándokok. A mai út Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. Compostelába nemcsak egy kiindulópontból lehet eljutni, viszont az út fő része azonos. Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja.
Forrás: Wikipedia

A testsúly tíz százaléka

Kiszámoltam, hogy átlagosan 27 kilométert kell mennem egy nap ahhoz, hogy a León nevű városból indulva körülbelül 300 kilométeres séta után időben megérkezzek Santiago de Compostelába. Mégis, hogy lehet erre felkészülni? Először is: kell egy barátnő, aki már megtette ezt az utat, és hasznos tanácsokkal lát el a pakolnivalót illetően.

Szárítókötél kilátással: Galicia a magasból (Galériához kattintson a képre!) - Fotó: Wild Judit


Hogy a legfontosabb kellék a megfelelő bakancs, az mindenki számára evidens, ám arra már kevesebben gondolnának, hogy a lista második helyén a jó füldugó áll. Ha ugyanis a sokszor zsúfolásig megtelt zarándokszállásokon aludni is akarunk, nagy hasznát vehetjük. Hátizsákunk nagyon kevés ruhát, ám annál több praktikus tárgyat tartalmazzon, például nagy mennyiségű tapaszt (vízhólyagokra), fejlámpát (a reggeli sötétben való botorkálást megkönnyítendő), vagy biztosítótűt, mellyel az előző nap kimosott, de meg nem száradt pólót és bugyit erősíti az ember a hátizsákjához. A lényeg: a hátizsák ne nyomjon többet, mint a testsúlyom tíz százaléka.

Természetesen rendelkeztem edzéstervvel is. Budapesten belül párszor elsétáltam 8-10 kilométer távolságban lévő helyekre, s elégedetten tapasztaltam, hogy 5 km/óra a sebességem. Ez az edzésmennyiség kevésnek tűnhet - és az is volt. De nem hiszem, hogy fel tudtam volna készülni arra, hogy mindennap 15-20-25 kilométert fogok gyalogolni.

Mindig a sárga úton

Szép, napsütötte szeptemberi napon érkeztem Leónba. Első dolgom volt az önkormányzati zarándokszállás felkeresése, ahol megkaptam a zarándokútlevelem. Ezután ráléptem a várva várt, sárga nyíllal jelölt Útra. A bakancsom az első kilométer után nyomni kezdte a bokacsontomat, a második kilométer után pedig már annyira szorított, hogy úgy döntöttem, inkább zokni-túraszandál kombóban megyek tovább.

A El Camino jelei: a kagyló és a sárga nyíl
(Galériához kattintson a képre!) - Fotó: Wild Judit

Mint később kiderült, nem én voltam az egyetlen, aki szandálban vágott neki az Észak-Spanyolországot átszelő útnak, sőt a vízhólyagoktól szenvedő zarándokok többsége rendszerint pár napra strandpapucsra cserélte a bakancsát. A nyolcvanéves dél-afrikai bácsika pedig nem cicózott, tornacipőben sétálta végig a közel 800 kilométeres távot.

Amikor az ember rálép erre az útra, mely egyes szakaszokon erdei ösvény képét ölti, más szakaszokon az autóút mellett halad, azonnal egy nagy család, közösség tagja lesz. Körülbelül nyolc és fél perce voltam zarándok, amikor a mellettem elhaladó ékesen Buen Caminót kívánt nekem, és ezt a mondatot legalább kétszázszor kaptam meg, és kétszázszor mondtam el az út során. A családiasság azonban akkor nyilvánul meg igazán, amikor probléma adódik.

Márpedig probléma mindig adódik egy ilyen hosszú úton. A folyamatos terheléstől már a második napon begyulladt a térdem, amire én még egy kis gyaloglással válaszoltam. Életemben nem kaptam még ennyi kenőcsöt, masszírozást, magnéziumtablettát, reiki kezelést és jó tanácsot, mint ott, a többi zarándoktól. Egy amerikai hölgy még a bakancsát is felajánlotta, de mondtam neki, hogy a térdfájásomhoz nincs köze annak, hogy szandálban gyalogolok. A közösség tagjai ugyanis megosztják egymással, amijük van. Ha épp kenőcsre van szükséged, kenőcsöt adnak, ha ételre, akkor ételt.

Inspiráló táblák (Galériához kattinston a képre!) - Fotó: Wild Judit

Egy tipikus nap

Pár nap gyaloglás után az élet meglehetősen leegyszerűsödik. Íme, a tipikus caminós nap: kelés reggel 6-kor, esetleg fél 7-kor, ami az én késői kelésekhez szokott lelkemnek itthonról nézve eléggé durván hangzott. Ott viszont mi sem volt természetesebb. Egyrészt a nyári hőségben sokkal jobb a napi kilométeradag nagy részét még délelőtt megtenni, másrészt pedig úgyis mindenki csörög-zörög a hálóteremben már reggel 5-től kezdve.

Kelés után cicamosdás, öltözködés, pakolás, amit az opcionális reggeli követ, majd fél 7-7 tájékán indulás. Ilyenkor még sötét van Spanyolországban, általában fél 8-8 körül pirkad, ezért a fejlámpának igen jó hasznát vettem. Az aznapra kiporciózott gyaloglásmennyiséget nálam 5-6 kilométerenként szakította meg egy-egy kávé vagy süti az útszéli kávézókban, avagy az előre elkészített szendvics elfogyasztása egy tisztának tűnő fűcsomóra kuporodva.

A kiszemelt célállomásra az esetek többségében délután 2-4 között sikerült megérkeznem, ami azért volt fontos, mert az olcsóbb, önkormányzati támogatással működő, valamint magán-zarándokszállások hamar beteltek. A sikeres megérkezés és egy kevés pihenés után jöhet a zuhanyozás, a ruhamosás és a teregetés. A napirend következő pontja beszélgetés a többiekkel, vagy a közeli élelmiszerbolt felderítése.

Ezután ismét lehet beszélgetni, sörözni vagy borozni a többiekkel, esetleg - ahogy sokan tették - naplót írni vagy vacsorát főzni, vagy egyszerűen csak élvezni a napsütést, mint a gyíkok. Ha az embernek szerencséje van, akad a szálláshelyen olyan társaság, akik túl sokat főztek, és meghívják az asztalukhoz. Ezután már csak a mosogatás van hátra, este 9-10 körül a zarándokok többsége már alszik.

Ürügy az ismerkedésre

Vízhólyag, ágypoloska, lábfájás: noha felmérésem távolról sem reprezentatív, ki merem jelenteni, hogy a zarándokok 95 százaléka e jelenségek legalább egyikével találkozik az útja során. Nekem az utóbbi kettőből jutott ki: a begyulladt térdem miatt kétszer egy-egy nap pihenőnapot tartottam. Az ágypoloskák sajnos a spanyol zarándokszállásokon eléggé gyakoriak, és ugyan mindvégig reménykedtem abban, hogy elkerülöm őket, nem sikerült.

Az utolsó két napon jelentkeztek nálam a csípések tünetei. Szerencsére a spanyol gyógyszertárak fel vannak készülve a csípésekkel tarkított zarándokok fogadására, mindenféle szer kapható a poloskák elűzésére, valamint a csípések kezelésére, vény nélkül. Ezek a mindennapos gondok egyébként remek ürügyet szolgáltatnak az ismerkedésre. A térdfájásomnak köszönhetően annyi érdekes emberrel találkoztam, amennyi tíz évre is elegendő, a dél-koreai bácsitól kezdve az új-zélandi kalandvágyó kislányig.

A beszélgetésekből kiderült, hogy a zarándokok többsége útja során egyszer-egyszer eljut oda, hogy busszal tesz meg egy-egy szakaszt, vagy a "térdesek és vízhólyagosok" egy meredekebben lejtő hegyi ösvény helyett inkább a taxit választják. Jómagam kétszer taxiztam át ilyen meredek hegyoldalt: 15 kilométer gyaloglás után úgy éreztem, hogy inkább kivágom a térdem, minthogy azon a lejtőn akár egy métert is meg kelljen tennem.

Mennyi az annyi?

A caminós élet egyszerű, és viszonylag kevés pénzből is meg lehet oldani az utazást. Találkoztam olyanokkal, akiknek napi 5 euró volt a költségvetésük: ők vagy az adományalapon működő szállásokon aludtak, vagy sátorban. Az étkezést pedig az olcsó, mindenütt kapható kenyerekkel oldották meg, valamint a szállásokon oly sokszor található, "ingyen elvihető" részleggel, ahol a többi zarándok hagyja a számára felesleges ételeket, holmikat.

De találkoztam olyan lánnyal is, aki megérkezve egy-egy városba-faluba, a gyaloglás után nyilvános tereken énekelt még pár órát, amivel megkereste magának az aznapi kosztpénzt. A caminós "középosztály" azonban többnyire az önkormányzati vagy magán-zarándokszállásokon alszik, melyek ára 5-10 euró közt mozog egy éjszakára. A hostelekéhez képest alacsonyabb árért cserébe (a hostelek árai egy éjszakára 20-25 euró közt vannak) meg kell szokni, hogy minimum negyedmagammal alszom egy szobában, de voltam hetvenágyas szálláson is.

Az önkormányzati zarándokszállás O'Cebreiro városában: közel hetvenágyas terem (Galériához kattintson a képre!) - Fotó: Wild Judit


Az étkezést tényleg meg lehet oldani akár 1-2 euróból, de választhatjuk a 10 eurós zarándokmenüt vagy a jóval drágább éttermeket is. A zarándokmenüt amúgy a gyaloglásban nagyon megfáradt embereknek találták ki, legalábbis ami a mennyiséget illeti. Egyszer fizettem be a háromfogásos ebédre, és akkora adagokat kaptam mindenből, mintha öt nagymamám tálalt volna egyszerre.

Miért is jó mindez?

Mindenkinek másért. Találkoztam egy angol mérnökkel (mellesleg Tom Hanksre hasonlított), ő a fizikai határait szereti feszegetni, azért sétált 800 kilométert. Másvalaki a régi zarándokok életét akarta kipróbálni, ezért választotta az északi Camino utat, amely Észak-Spanyolországban, a tenger partján fut, s amely igencsak hegyes-völgyes. Egy spanyol lány azért sétált 500 kilométert, mert felmondott a munkahelyén, és ki akarta találni, mit is kezdjen magával. Az olasz fiú pedig simán csak kalandra vágyott. Én a magam részéről ki akartam szellőztetni a fejem, egy kis nyugalomra vágytam, meg egy kis testmozgásra. És végül, de nem utolsó sorban a határtalan óceán órákig tartó bámulására. Mindent megkaptam.

Az út vége, ahol a szokás szerint mindenki elégeti egy ruhadarabját, amit a zarándoklat közben hordott
Fotó: Wild Judit


Santiago de Composteláról korábbi élménybeszámolónk itt olvasható.

Kapcsolódó:
   Mennyei Prófécia - teljes film
   A Mennyei Prófécia c. könyv és film üzenete, pontokba foglalva

The Celestine Prophecy / A mennyei prófécia
(2006)

John Woodson (Matthew Settle) drámai véletlenek sora folytán Peru őserdejébe kerül és részt vesz kilenc ókori pergamentekercs felkutatásában. A tekercsek tartalma világméretű megvilágosodást eredményezhet és a spiritualitás eddig nem tapasztalt mélységeivel ismertetheti meg az emberiséget. Korrupt egyházfők igyekeznek megakadályozni, hogy a prófécia napvilágra kerüljön. Ettől kezdve John sorsát rejtélyes véletlenek irányítják. Akivel csak találkozik útja során, közelebb viszi a kilencedik tekercs titkának megfejtéséhez, de nem fut-e ki az időből?

A Kézirat próféciáinak lényege: a csodák természetes velejárói az emberi létnek: nem hinni kell bennük, hanem támaszkodni rájuk.

Redfield regénye valóságos kultuszt teremtett: a könyv hatására világszerte sokan változtatták meg életüket. A mennyei prófécia tanulságait, további lehetőségeit elemzik, kutatják a legkülönbözőbb tudományágak képviselői. 


Banánról

Sosem fog ugyanúgy gondolkodni a banánról, miután erre a felfedezőútra jön velem. A banán magas rost tartalma és benne a három természetes cukor - glükóz, fruktóz és szacharóz – szinte mágikus erőt kölcsönöznek az emberi testnek.

A banán harcol a depresszió ellen, okosít, másnaposságot gyógyít, enyhíti a reggeli rosszulléteket és másnaposságot, véd a vese rák, a cukorbetegség, a csontritkulás és a vakság ellen. Meg tudja gyógyítani a szúnyogcsípés viszketését és kifényezi cipőjét. Ha még úgy véli, hogy a banánt hagyjuk a majmoknak, gondolja át újra.

  - A banán segít leküzdeni a depressziót magas triptofán tartalma miatt, amely szerotoninná alakul - ami az agyban egy boldog hangulat ingerületátvivő.
  - Egyen meg 2 banánt egy megerőltető edzés előtt, hogy extra energiát nyerjen és stabilizálja vércukorszintjét.
  - Egy banán az edzések során fellépő izomgörcsök és az éjszakai lábikragörcs ellen is védelmet nyújt.
  - A vizelettel való kalcium veszteség ellensúlyozására is jó, valamint erős csontokat épít.
  - Javítson hangulatán, és csökkentse a menstruációt megelőző és alatti fájdalmakat, görcsöket. Kiváló stresszoldó is egyben.
  - A banán jó duzzanat csökkentésére, véd a II-es típusú cukorbetegség ellen, támogatja a fogyást, erősíti az idegrendszert, és segíti a fehérvérsejtek termelődését, köszönhetően magas B-6 vitamin tartalmának.
  - Javítson vérképén és enyhítse a vérszegénység tüneteit, a banánban lévő vas által.
  - Magas kálium tartalma miatt csökkenti a vérnyomást. Véd a szívroham és  a stroke ellen.

*A banánevés segíti az emésztést*

  - Gazdag pektinben, a banán segíti az emésztést. E mellett finoman kelátképző is, eltávolítja a méreganyagokat és nehézfémeket a szervezetből.
  - A banán prebiotikumként is szolgál, serkenti a barátságos bélbaktériumok növekedését a bélben. Emésztőenzimeket is termelnek, hogy  segítsék a tápanyagok felszívódását.
  - Székrekedése van? A banán magas rosttartalma segít normalizálni a bél perisztaltikáját.
  - Hasmenése van? A banán megnyugtató hatással van az emésztőrendszerre és segít visszaállítani az elveszett elektrolitok egyensúlyát hasmenés, hányás után.
  - A banán természetes savlekötő, megszünteti a savas refluxot és  gyomorégést.
  - A banán az egyetlen olyan gyümölcs amely nyersen is fogyasztható anélkül, hogy a gyomorfekélyt súlyosbítaná mert filmes bevonattal látja el a gyomrot maró savak ellen.

*A banán nyújtotta természetes gyógymódok*

  - A banánevés segít megelőzni a veserákot, védi a szemet makula degeneráció ellen, és erősíti a csontokat a kalcium felszívódásának növelésével.
  - A banán segít a tanulásban azáltal, hogy éberebbé teszi a tanulókat.
 - Vizsgák előtt mindenképp fogyasszon el egy banánt, hogy a magas káliumszintet kihasználva növelje koncentrációkészségét.
  - A banán magas antioxidáns tartalmú, semlegesíti a szabad gyököket és védelmet nyújt a krónikus betegségek ellen.
  - Egy banán étkezések között segít stabilizálni a vércukorszintet és csökkenti a reggeli rosszulléteket.
  - Kenje be a pók harapást, szúnyogcsípést vagy csalánkiütést a banánhéj belsejével, hogy enyhítse a viszketést és irritációt.
  - Stabilizálja a vércukorszintet olyannyira, hogy ha étkezések között banánt eszik, mást nem is fog kívánni.
  - Egy banán a testhőmérsékletet is csökkentheti, és lejjebb viszi a lázat, vagy segít egy forró napon.
  - A természetes hangulat-fokozó triptofán segít enyhíteni a szezonális affektív zavarokat (SAD).
  - A dohányzásról való leszokást választaná? A banán nagy mennyiségű B-vitamint, valamint káliumot és magnéziumot tartalmaz, csökkentve az elvonási tüneteket.
  - Szemölcsöt is eltávolíthat úgy, hogy egy darab banánhéj belsejét a szemölcsre teszi és ragtapasszal leragasztja.
  - Dörzsölje a banánhéj belsejét bőr kézitáskájára, vagy cipőjére és száraz ruhával gyorsan fényesítse ki azokat, ragyogni fognak.

Ja, és persze ne felejtsük el, hogy a banánból isteni finom turmixokat is lehet készíteni. Most már tudom, miért annyira boldogok a majmok.

Az eredeti szentiratok 98 %-át nem tették be a Bibliába




"Az 1945-ben előkerült pergamenek alapján kimondható, hogy az eredetiszentiratok 98 %-át nem tették be a Bibliába (mivel e pergameneken a 100 %szerepel). A maradék részt pedig sok helyen átírták. És ma csak ezt a meghamisított Bibliát olvashatja a legtöbb ember."

-"A Talmud Jézust állandóan NIMRÓD fiának nevezi."
- (Talmud = a zsidó vallás szent könyve.)
 "Nem kellett tolmács, Jézus HUN nyelven szólalt meg."
-Ez az én testem . Ez az én vérem ."

"Egyetlen nyelv van, amiben egy új szó keletkezik, ha e 2 szót összerakjuk(test-vér): a MAGYAR." (Szántai Lajos, művelődés-történész)

Így teszi Jézus egy mágiával a "testvéreivé" a tanítványait (szimbolikusan), így "adja át beléjük" az ő lelkületét. -"A Jézus név szanszkritül azt jelenti: a FÉNY FIA. Héberül viszont nem jelent Semmit, tehát Nem héber név, tehát Jézus Nem héber származású !"

-"A 3 király, aki Jézus bölcsőjéhez megy (az eredeti írásokban) a PÁRTUSbirodalom küldöttei: SZKÍTA mágusok !
Ugyanis Pártiában meghalt a király, és egyenes-ági fiú örökös hiányában akirálynő unokaöccse volt a jogos örökös, vagyis Jézus! EZT jelzi a tömjén, mirha és arany küldése a küldöttekkel. Viszont a héber vallás szerint ezeknek az ajándékoknak Semmi értelmük sincs, sőt a tömjén még törvénysértő is."

-Jézus az ács fia "A héberben ugyanaz a szó jelenti az ácsot, ami az arámiban a HELYTARTÓT. A Pártus királynő húgának a férje egy (Pártus) helytartó volt Izraelnek az északi területén (ahol a kánaániták* éltek), és az Ő fia volt Jézus !"

Kik voltak a kánaániták:
"Akik Kánaán földjén éltek (vagyis a mostani Izrael területén), mielőtt a zsidó nép (Jáhve* parancsára) oda nem ment, és le nem mészárolta a 90 %-ukat, hogy elfoglalja a (gazdag és fejlett) országukat. A megmaradt 10 % lakosság az északi területre szorult ki. A kánaániták ábécéje 24 betűből állt, amiből 18 a székely rovásírásban is szerepel! Templomaikban egy szent SÓLYOM volt az oltár fölött!" [Turul = Kerecsen-sólyom]
"Az Eredeti ószövetségben a kígyó helyett egy SÓLYOM mondja Évának, hogyegyen a tudás fájáról." (Egyébként miért lenne bűn enni a Tudás fájáról? Bűn a Tudás??
 
Ki volt Jáhve: "Jáhvét kérte Mózes, hogy mutassa meg magát. Jáhve mondta: Abba belehalnál (!) Mózes erősködött, hogy látni akarja. Jáhve megjelent, és rátámadt Mózesre, aki egy bárányt dobott elé, így Jáhve azt falta fel, és Mózest nem bántotta." (Mózes 2. könyve)

-"Jáhve egyetlen ábrázolását találták meg: ami egy szamárfej, vörösszemekkel.
Szamárnak egyedül Széth-et ábrázolták még (az egyiptomi mitológiában), aki aharag és a káosz istene, akit Hórusz győz le, a jóságos SÓLYOM-fejű isten. Jézus egyszer azt mondta, hogy ő volt Hórusz (egy korábbi életében).
Vallás-történészek szerint pedig Jáhve és Szét (is) azonos."

A Rítus című (2011-es) filmben egy Vörös Szemű Szamárban ölt testet egydémon. Alaje pedig ezt írta: "Jehovah egy földönkívüli volt a Földön több ezerévvel ezelőtt, aki azt akarta, hogy istenként tiszteljék."

Ne haragudjunk a zsidó népre!
- 1.) Mert csak a tudatlanságuk miatt követték egy náluk "nagyobb" lényparancsát !
- 2.) A holokausztkor visszakapták amit adtak, ezzel Törlesztették a karmikus adósságukat !
- 3.) A mostani (vagyis a 9.) földi civilizáció első népe (Hérodotosz ésPompeiiusz írásai szerint) a SZKÍTA nép: a Szelídség, Megbocsátás, Vendég-szeretet és a Szeretet (vagyis a Fény) népe volt !
Legyünk méltó utódaik az Aranykor kezdetén ! Mutassunk példát ezekből !
- (Rockefeller végeztetett egy kutatást, hogy melyik nép DNS-e alegdominánsabb (bízva abban, hogy az övé), de a MAGYAR jött ki eredményül !)
- 4.) Nincs rossz nép, rossz ember, rossz sejt, . , csak Eltévelyedett !
- 5.) "Ne ítélkezzetek, nehogy fölöttetek is ítélkezzenek." !
 
Hogy is volt akkor?

1.) Jézus 12 éves korában került el Izraelből és 30 évesen tért vissza. A kettő között keleten tanult és tanított (Egyiptomban, Indiában és Tibetben), amit mind kivágtak a Bibliából !
> > A Koránban és tibeti írásokban viszont szerepel Jézus ezen útja ! (őkIsszának nevezik).
2.) "Halála" után 300-400 évvel különböző zsinatokon:
- Kivették Jézus tanításaiból a reinkarnáció, asztrológia, numerológia tanait, és hogy "Isten országa Bennetek van !" , "Ugyanaz a Fény van Benned. "

Ezek "helyébe" írták: hogy Isten rajtad Kívül, elérhetetlen magasságokban van, és így az Isten és közted szükség van egy közvetítőre: a papságra.

De elkerülte a figyelmüket ez a 2 rész: Károli Gáspár fordítás, 82. zsoltár 6. vers: "Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan." Illetve: "Én vagyok a világ világossága" - mondta Jézus. Később pedig a tanítványainak mondta: "Ti vagytok a világ világossága." - Tehát nem azt mondja, hogy .. én vagyok az Isten fia, ti pedig csak emberek, hanem hogy ugyanazok vagyunk !

Kitalálták, hogy legyen bűn, amiért büntetés jár, és hogy legyen pokol,és ördög. Míg Jézus azt tanította: "Nincs bűnös, csak tudatlan. Ezért meg kell Tanítani! Nincs gonosz, csak beteg. Akit a Szeretet gyógyíthat meg !"

Próbálták összemosni Jézus tanait a zsidó vallással (ami valójában Ég és Föld) :
Elnevezték Jézus tanait Újszövetségnek, Jézus származását átírták zsidóra, és egy zsinaton kimondták, hogy Jézus apja: Jáhve. [Ez még a papok között is akkora felháborodást váltott ki, hogy lázadás tört ki az egyházban! Miért? Jáhve Egyiptomban csecsemőket ölt (Kivonulás 11.1), Kánaánban pedig népirtást végeztetett. Jézus tetteiből és szavaiból pedig mindig a SZERETET áradt. Még keresztre feszítése közben is: "Bocsáss meg nekik Atyám, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek." Ugye, nem mindegy hogy ki az apja?]

- "A női princípium kitörlése:
- Az Atya, Anya és Fiú szent-háromságot átírták Atya, Fiú, Szentlélek -re. Jézus mindig azt mondta: " az Isten és az Istennő ." Mindenhonnan kiradírozták, hogy: Istennő. A történetből (ahonnan csak tudták) kitörölték Mária Magdolnát - Jézus
> > legKözelebbi Tanítványát - a 12 tanítvány közül ", de Leonardo Da Vinciodafestette az "Utolsó vacsora" című művére Jézus mellé. Jézus, amikor feltámad, Mária Magdolnával találkozik először (mintha megvárná, míg a többiek elhagyják a sírt), és Jézus úgy szólítja Mária Magdolnát, ahogy egyik tanítványát sem ! Ez a megszólítás csak a legközvetlenebb tanítványnak járt ki !Mária Magdolnát (aki Egyiptomban tanult, és felnőtt korára már nagy hatalmú mágus főpapnő volt), "bűnös nővé" írták át, amit később egyesek prostituáltként értelmeztek.

Visszatérve,és összefoglalva: az írások szerint Jézus:
A SÓLYMOT tisztelő kánaániták PÁRTUS helytartójának fia volt, PÁRTIA trónörököse !
Akit SZKÍTA névre kereszteltek, aminek a jelentése: a FÉNY fia!
Tudott HUNUL!
A Talmud NIMRÓD fiának nevezi. (Talán arra gondolnak, hogy leszármazottja.) 
Mondjuk ki: Jézus az ősi MAGYAR népbe született le. Trónörökös volt, de az uralkodás helyett az emberiséget tanította, félelmet nem ismerve, tűzön-vízen keresztül adta át az embereknek a Fényt. Tegyük mi is ezt. 
SZERETET Mindenkinek.
Forrás:
http://tudnodkell.info/az-eredeti-szentiratok-98-at-nem-tettek-be-a-bibliaba
Prenoszil Sándor
(Kérem minden olvasótól, használja józan ítélőképességét.
Mindenki vizsgálja meg az üzeneteket, és kérje ki Szíve véleményét, hiszen az sosem téved!)