2013. október 6., vasárnap

Aradi vértanúk emlékére


Kerecseny János AZ ARADI TIZENHÁROM

Döbbenet volt az ország lelke akkor, Egyetlen sóhaj morajlott tova,
Mint vészes rianás, gáttörő tavaszkor, Ugy dűbörgött Kossuth nagy kora.
Vijjogva szállt a zord halálmadár, Mint pokolból szabadult szörnyü rém:
Sötétség lett urrá e szent hazán, Mert Világosnál kialudott a fény.
Egy jajszó sikoltott a honfiszájon
- Az aradi Tizenhárom!....
Az Óriás, ki lelke tűzborával Tizmillió magyart harci lázba vert, Lángajkára fagyott utolsó dalával Már Mars hadisten kebelén pihent...
Nem pergetett már riadót koboz szava, Elnémultak pacsirták és sasok,
De égre zugott a holt Petőfi sóhaja, Mint üllőn csengö, villámló vasok S végig dörögte a vérszagu világon:
Az aradi Tizenhárom!....
Egy szó jajdult csak a meghökölt világon - Még a kancsukás cár is felnyögött: A frank, a belga, német és angol határon Kegyelmet követelt a Titán-Száműzött. Döblingbe űzött börtön posztján Gyilkos tollával a Legnagyobb Magyar, Mint ketrecbe láncolt fenséges oroszlán, Ki kétségbeesetten saját husába mar, A boltra irta: - mint gyújtó, égi árom:
Az aradi Tizenhárom!.....
Öklét rázta a Becsület szava, A Jog, Igazság, Szeretet felorditott, Kegyelmet kért a félvilág maga, Ám a győző halálharangot konditott. S az örűlt ördög, a fattyuvérü rém, A hesseni herceg szerelem fia. Hóhér - Haynau, kinek gyilkolás volt a kéj, Akarta, hogy vérben égjen Hunnia...
És fennakadt a szörnyü vérvádon:
Az aradi Tizenhárom!...
A döbbenet tépett milljó sziv-eret, Egyetlen sóhaj morajlott tova: De nem mozdult meg a lelkiismeret. S a hősöknek meg kellett halnia! És meghaltak, dicsön, mint az istenek... Életük munkája: történelem. Nevük tizmilljó magyar szivben remeg S élni fog, amig csak egy magyar terem! Dicsőségük zsoltár a honfiszájon:
Örökké él az aradi Tizenhárom!...
(Budapest, l939. Turulszárnyon)
  
http://lendvaykati.gportal.hu/portal/lendvaykati/image/gallery/1272403798_70.gif

 Az aradi vértanúk utolsó mondatai 

Isten adta a szívet, lelket nekem, amely népem és hazám szolgálatáért lángolt.
  Vécsey Károly 

Nemsokára Isten legmagasabb ítélőszéke elé állok. Életem parányi súly csupán, de tudom, hogy mindig csak Őt szolgáltam.
 Török Ignác 

A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot.Schweidel József 

Minket az ellenség dühös bosszúja juttatott ide.
 Poeltenberg Ernő 

De rettenetes volna most az elmúlásra gondolni, ha semmit sem tettem volna az életemben! Alázatosan borulok Istenem elé, hogy hőssé, igaz emberré, jó katonává tett.
 Nagy-Sándor József 

A világ feleszmél majd, ha látja a hóhérok munkáját.

Leiningen-Westerburg Károly 

Ki tehet arról, hogy ilyen a magyar sorsa? Krisztus keresztje tövében érett apostollá az apostolok lelke, és bitófák tövében kell forradalmárrá érni a magyar lelkeknek.
 Lázár Vilmos 

Krisztus keresztje és a bitófa oly rokon! És az isteni áldozat mellett oly törpe az én áldozatom!
Láhner György

Milyen különös, hogy Haynau bíró is keresztény és én is az vagyok.
Csak az ördög keverhette így össze a kártyákat.
 Knézich Károly 

Istenem, az újkor ifjúsága egész ember lesz-e? Árpádok dicső szentjei, virrasszatok a magyar ifjúság felett, hogy Krisztusé legyen a szívük és a hazáé az életük.
 Kiss Ernő 



(Thorma János: Az aradi vértanúk kivégzése) 

Aradi vértanúk

Az aradi vértanúk, Barabás Miklós litográfiáján Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos
Az aradi vértanúk azok a honvédtisztek, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.
Valamennyi aradi vértanú a szabadságharc kezdetén aktív, vagy kilépett császári tiszt volt, a szabadságharc végén a honvéd hadseregben közülük egy altábornagyi, tizenegy vezérőrnagyi és egy ezredesi rangot viselt.
Lázár Vilmos ezredest azért kezelték tábornokként, mert a szabadságharc végén a tábornokokhoz hasonlóan önálló seregtestet irányított. Kossuth Lajos 1890-ben, az egyetlen fonográfon is rögzített beszédében Aradot a magyar Golgotának nevezte.
„ A föld alól, a magyar föld alól A vértanúk szent lelke földalol:
E nagy napon, hol emlék s béke leng, A bús bitókra hittel nézzetek!”
Juhász Gyula: Vértanúink
Forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/Aradi_v%C3%A9rtan%C3%BAk
 






BATTHYÁNY LAJOS (Pozsony, 1807. február 10.
– Pest, 1849. október 6.) az első felelős magyar miniszterelnök

Édesapját korán elvesztette, könnyelmű anyja pedig nem törődött vele, ezért egy bécsi intézetben nevelkedett, majd fiatalon katonai pályára lépett.
A zágrábi akadémián jogi tanulmányokat folytatott. 1831-ben átvette az ikervári birtoka irányítását. Korszerűsíteni kezdte uradalmát, közben egyre inkább bekapcsolódott a politikai életbe.
1834-ben Pozsonyban házasságot kötött a 18 éves Zichy Antóniával. 1830-tól felsőtáblai tag a reformországgyűléseken, és néhány évvel később már a főrendi ellenzék egyik vezető alakja.
1841-ben az Iparegyesület, 1847-ben az Ellenzéki Párt elnökévé választották. 1848 március elején már nem volt kétséges, hogy ha megalakulhat a magyar kormány, akkor annak vezetője csak Batthyány lehet. Március 17-én V. Ferdinánd kinevezte miniszterelnökké.
Bár alkotmányos monarchista volt, a pillanat kínálta lehetőséget igyekezett azonnal kihasználni: egyik legelső intézkedéseként körlevélben utasította a hatóságokat a jobbágyfelszabadítás haladéktalan kihirdetésére – még a törvény királyi jóváhagyása előtt. Szimbolikus jelentőségű, hogy a forradalmi törvények királyi szentesítésének napján, április 11-én tette le a kormányfői esküt. 1848-ban, az első népképviseleti országgyűlésre június 23-án először a kiscelli, majd a sárvári kerület is őt választotta követnek.
A kormányfő elfogadta és vissza is igazolta a kiscelli mandátumot, de Szél József megyei első alispán kérésére – aki báró Mesznil Viktor celli megválasztását helyezte kilátásba – a sárvári képviselőség megtartása mellett döntött. (A követválasztás dokumentumai) Nevéhez fűződik a nemzetőrség megszervezése, és az első tíz honvédzászlóalj felállítása. Szeptember 9-én Jelačić betört az országba, 10-én Batthyány lemondott, majd visszavonult ikervári kastélyába. Vidos József seregében harcolt. Néhány hét múlva a pesti országgyűlésre utazott. Tagja volt annak a békeküldöttségnek, amelyet az országgyűlés menesztett Windischgraetzhez. A herceg 1849. január 8-án elfogta Batthyányt. Budán, Pozsonyban, Laibachban, majd Olmützben raboskodott. Útban Ausztria felé Jánosháza lakossága ki akarta szabadítani Magyarország volt miniszterelnökét és a többi foglyot. 1849. április 27-én Somlóvásárhely felől osztrák dzsidások által őrzött 18 szekér érkezett a településre.
A szekereken élesre töltött fegyverű katonák vigyázta foglyok ültek.
A jánosházi vendégfogadó udvarára gördültek be a szekerek, amelyeken a foglyok között forradalmárok voltak, köztük három gróf: Batthyány Lajos, Károlyi István, Zelenszky László. A foglyokat a vendégfogadóban szállásolták el: a grófokat egy kisebb szobában, a többieket pedig egy nagy teremben. Az esti és éjszakai órákban Jánosházán és környékén egy forradalmi jellegű, nagyszabású népmozgalom bontakozott ki a foglyok kiszabadítására. 28-án hajnalban az összegyűlt tömeg körbezárta az épületet és követelte a foglyok szabadon bocsátását.
Az őket őrző katonák vezetője, Langh kapitány a tömeg értésére adta, hogy élve vagy halva, de a foglyokat tovább kell szállítania, és felkérte Batthyányt, nyugtassa meg a tömeget. Ő a fogadó tornácának korlátjához lépve, eleinte kissé remegő hangon, majd egyre magabiztosabban tett eleget a parancsnak. Kijelentette, hogy nem fél a bíróság ítéletétől, és kérte a tömeg szétoszlását. Rövid beszédét – kezét szívére téve – így fejezte be: „Köszönöm a hazafias jóindulatot, melyet irántam és előttem többnyire még ismeretlen fogolytársaim iránt itteni ünnepélyes, de mindnyájunkra vészessé válható megjelenésükkel tanúsítottak. Isten áldja meg önöket a jóindulatért még késő unokáikban is, de éppen ennek az Istennek, a kiben mindnyájan bízunk, szent nevében kérem önöket, barátaink, hagyjanak minket, a mint eddig az ország fővárosából idáig békében jöttünk, békében vonulni tovább is. Ne kívánják halálunkat idő előtt, s ne idézzék föl, a mint már mondtam s most könyörögve újra mondom, a mit kerülni lehetetlen volna, Jánosházának végpusztulását.” A felkelők vezetői kézszorítással búcsúztak a volt miniszterelnöktől, akinek ez volt az utolsó nyilvános szereplése.
A jánosházi felkelők ezen a napon beavatkozhattak volna a magyar történelem menetébe, ha Batthyány is úgy akarta volna…
Az ellene indított felségárulási per során az olmützi haditörvényszék csak rövidebb börtönbüntetésre ítélte. Bécsi ellenségei azonban, akik mélységesen gyűlölték amiatt, hogy egy közülük való „nagyúr” ellenük szegült, rábészélték a hadbíróságot , hogy ítélje halálra, de rögtön ajánlják is kegyelemre s így Batthyány szabad lehet. Ezután hazahozták Pestre, ahol Haynau teljhatalommal rendelkezett.
Október 5-én közölték vele halálos ítéletét. Sikertelen öngyilkossági kísérletét követően másnap Pesten kivégezték. Forrás:http://www.cellbibl.hu/lexikon/batthyany_lajos.htm
 

Balogh Márton : Az aradi tizenhármak balladájahttp://www.youtube.com/watch?v=VUhw1r-x0cM


Palágyi Lajos: Az aradi vértanúk 

Szabadságharcunk letűnt napvilága,
Te vakító nap a század delén,
Nem pazaroltad sugarad hiába,
Bár vak sötétbe halt az égi fény,
Eszméiden nem győzött az enyészet,
Örökbe hagytad halhatatlan részed',
Fényeddel fényt hint késő századokra
A tizenhárom vértanú alakja.

Ki a homályból te ragadtad őket,
Dicssugárt rájuk dicsfényed vetett,
Az eszmény nélkül tespedő erőknek
Te adtad a rajongó ihletet.
S midőn napod már a nagy éjbe dőlt rég,
Világosságod bennünk tündökölt még ;
S haláluk is azért volt, hogy mi abban
Azt lássuk, a mi benned halhatatlan.

Haláluk ! Fagyos rémülettől dermedt
Egy ország lelke, látva ily halált ;
Bár milljó sebből vérezett a nemzet,
Milljó tekintet a bitókra szállt ;
Lesujtva, némán és kővémeredten,
Vad iszonyattal csüngtünk ama tetten,
S a bősz sikoltás, mely keblünkből tört ki,
Ajkunkra fagyva, nem tudott kitörni.

S martir-haláluk végig kelle néznünk ;
S hogy mit jelent ez, látnunk kelle jól :
Az ő haláluk, a mi csúfos végünk,
A végitélet egy nemzetre szól ;
Jöhet új tavasz, új kor fakadása,
E népnek nem lesz már föltámadása,
A vértanúkkal ott pihen egy sírba,
Népek sorából kitörülve, - irtva.

Majd az iszonyt zokogó gyász követte,
És sírva-sírt hantjuknál a haza ;
Majd egész nemzet lobbant gyülöletre,
Szivében tombolt bosszu vihara ;
A bosszuállás rettentő igéje
Egy nemzedéknek volt gyönyöre, kéje,
Fojtott harag a szivek mélyin lázadt,
Tűréstől égett arczokon gyalázat.

Enyhet nyujt a legégőbb fájdalomnak,
Vigaszt reménytelennek az idő ;
A vad keserv, a szenvedély elhamvadt,
Sírjukhoz már zarándokol hivő,
S nem a halálnak borzalmára gondol :
Lelkesedést merit a sírhalomból,
Fölidéz multat, régi nagy időket,
S ugy érzi lelke, hogy nem haltak ők meg.

Nem haltak ők meg! Ha az eszme él még,
Melyért ők éltek s éltük áldozák.
Nem haltak ők meg! Hogyha lelkük fényét
Tisztán, tündöklőn örökül hagyák.
Nem haltak ők meg ! Csak ha már nem lüktet
Szivünkben heve az ő hős szivüknek,
Ha ama nagy czél csak bolygó kisértet,
Akkor meghaltak s oh hiába éltek !

Mert mint a költő lénye él a dalban,
Midőn a test már régen hamu, por ;
Mint mesterműben lángol halhatatlan
Ihlett művészed lelke : régi kor :
Úgy szabadsághős halhatatlansága,
Ha utódokban ég tovább a lángja,
Tett mestere, szent küzdelem mártirja
Halhatlanságát más szivekbe irja.

Klió hiába jegyzi fel a tettet,
Ha meg nem őrzi élő köztudat,
De a mi ott él, mélyén a sziveknek,
Nem semmisült meg, mert mindegyre hat.
Oh áldott harcznak áldott vértanúi,
Századok fognak tőletek tanulni.
S dicsőt, nagyot ha tesznek egykor mások,
Az is, dicsők, a ti nagy alkotástok !

Férfiak, kikben nincs önzés, önérdek,
A kikben ember-méltóság lobog,
Kik fölemelnek porba sülyedt népet,
Hazát hóditnak s szent ember-jogot,
Kik mindent, mindent a világnak adnak,
Kincset, gyönyört maguktól megtagadnak
S vállalnak büszkén vértanú-keresztet,
Az ő példájuk követői lesznek.

És lesznek, mert a történet nem áll meg,
Időnek méhe meddő nem lehet ;
És lesznek, mert kitör, a mit homály fed,
Mit nemesek, jók szive rejteget.
És lesznek, mig hí az a czél, a végső,
Elaggott fajra ifja nemzedék jő,
Viharral, vészszel bátran megdaczolhat
S mi még ma ábránd, azt kivívja holnap.

S ők élni fognak, élni mindörökkön,
Szent lesz, örökké szent a sírgödör,
A míg az eszmény ki nem hal e földön,
Míg a magyar szellem magasba tör ;
Az igét, melyért éltet áldozának,
Szivébe irták az egész hazának ;
Utódtól fogja hű utód tanulni,
Hogyan kell élni s hogyan kell meghalni !


Ady Endre: Október 6. 

Őszi napnak mosolygása,
Őszi rózsa hervadása,
Őszi szélnek bús keserve
Egy-egy könny a szentelt helyre,
Hol megváltott - hősi áron -
Becsületet, dicsőséget
Az aradi tizenhárom.

Az aradi Golgotára
Ráragyog a nap sugára,
Oda hull az őszi Rózsa,
Hulló levél búcsú-csókja;
Bánat sír a száraz ágon,
Ott alussza csendes álmát
Az aradi tizenhárom.

Őszi napnak csendes fénye,
Tűzz reá a fényes égre.
Bús szívünknek enyhe fényed
Adjon nyugvást, békességet;
Sugáridon szellem járjon
S keressen fel küzdelminkben
Az aradi tizenhárom.


Illyés Gyula: Október 6.

Kezét - mert ő ölt, maga a király -
egy nép arcába törölte bele.
Nem volt e földnek Petőfije már!
Igy kezdett lenni Ferenc Józsefe.


Gyulai Pál: A hősök sírja 

Egy sírban, az erdő-szélen,
Háromszáz hős alszik mélyen,
Mély sebekkel eltemetve,
Emlék nélkül, elfeledve.
De lehajlik a zöld erdő,
Rájok élő koszorút sző,
És mint álmaik haragja,
Harsog, zúg a bérc patakja,
Éjfél tájban, sírjok ormán,
Felgyúl néha egy-egy villám,
És felindul a természet,
A menny mintegy leborúl,
S mintha volna végitélet,
Mindent egy hang kiált túl.
Mintha trombiták harsognák
Nem veszett el a szabadság,
Az igazság ünnepel!
Lelkünk szélyeljár a légben,
Örök bíró él az égben,
Nem estünk hiába el.
 





Mihály Arkangyal üzenete: Az Új Kezdet Csírái




Írta: Mihály Arkangyal üzenete Celia Fenn-
2013. szeptember 26. csütörtök, 14:38

AZ ÚJ FÖLD ENERGIÁI. 2013. SZEPTEMBER

Mihály Arkangyal üzenete Celia Fenn-en keresztül. 2013. szept.11.

Föld, Víz, Levegő, Tűz, Éter (Szellem, Szer-Elem): Az Új Kezdet Csírái

**
Fény Szeretett Családja!

Az Indigó és Kristály nemzedék Látomásának és Hangjának megnyilvánulása által egy Új Álom kezd formába szökkenni a Földeteken. Ugyanakkor szertefoszlóban vannak a Régi Álmok és Régi Energiák, káoszt és zavarodottságot okozva visszahúzódóba vannak, és már nem tudják, azt milyen kiutat találjanak maguknak. Lehet, mégis hogy úgy tűnik nektek ebben az időben, azt veszitek észre, hogy a Régi Energia szembeszáll, harcra kel az Újjal.

Szeretteim, ne essetek abba a hibába, hogy ezeket a kaotikus energiákat felettébb idegesítőnek és félelmetesnek tartsátok. Értsétek meg azt, hogy ez egy olyan folyamat, ami gyógyító és tisztító szándékkal érkezik. Így szembe fogtok kerülni olyan régi mintákon alapuló manipulációkkal és illúziókkal, amelyek olyan próbák alá vetnek bennetek, hogy arra ösztönöznek majd, hogy kikerülhessetek egy újfajta rabszolgasorsból, való behódolásból, de ez alkalommal már megtanulhattok ,,nemet" mondani nekik, amikor is összekapcsolódtok a Hatalmatokkal és Önvalótokkal, mert az Önvalótok az Isteni Fény energiájából származik.

Egyszerűen szólva, amikor az Isteni Fényetekkel a Hatalmatokba kerültök, akkor már nem lehetséges az, hogy azok, akik a félelembe szeretnének taszítani bennetek, lehúzhassanak. Azok a régi eszközök, amelyek eddig megteremtették a félelmeiteket és manipulálták eddig az emberiséget, már nem működnek. A Nyitottság és Átláthatóság/Tisztaság Fényt hoz mindenbe és mindenkibe, azokba is, akiket még eddig nem ért el a Fény vagy nem nyíltak meg erre.

Szeretett Családunk! Ebben a munkátokban most használjátok a tisztánlátásotokat, hogy vegyétek észre azt, ami a legfontosabb számotokra, vagy azt, ami nem szolgál már bennetek, ebben az időben. Mivel ti mindannyian választásokat, döntéseket hoztatok, elhatároztátok, hogy a Jövőtök felé vezető útra léptek az Új Föld Magasabban rezgő Tudatosságának energiájával, ne feledjetek emlékezni arra, hogy amikor választásokat és döntéseket hoztok, ti vagytok a Föld Őrzői és Vénei/Bölcsei, és össze vagytok kapcsolódva, kötve a Bolygótokkal és Minden Életformával a Földön. Ahogy a Galaktikus Tudatosság energiái felszínre kerülne a Földön, akkor megértitek azt is, hogy ti nemcsak egyszerűen Emberek vagytok, hanem Galaktikus Emberek is és képesek vagytok felismerni azt is, hogy mind az Isteni Energiák és mind a Galaktikus Energiák szerves részei is vagytok, azok, akik létrehozzák az életmintákat, életformákat és a létezést a Földön.

Tudnotok kell azt is, hogy a Kozmoszban és a Galaktikában az Energiák és a Fény működését/mozgását az ,,Isteni Intelligencia" és az ,,Isteni Akarat" bontakoztatja ki és határozza meg, így minden Életforma kialakulását és Evolúciós folyamatot a Galaxisotokban is. A leghatalmasabb csillagrendszertől kezdve a legkisebb atomig, ugyanúgy minden az Isteni Szív és Szeretet és Bölcsesség mintáit követi.

Nektek Szeretteim, mivel Intelligens és Érző életformában vagytok, azt a képességet kaptátok ajándékba, hogy eldönthetitek, választhatjátok azt, hogy társ-teremthettek/együtt- teremthettek a Teremtővel. És ez most sokkal hangsúlyosabb, mint valaha bármikor, az, hogy használhatjátok a Bölcsességeteket és Döntésképességeteket az életetekben, és akkor nem tudnak visszarántani bennetek a manipulációkba és az illúziókba, amely annyira gyakori esemény volt a régi energiák Földjén. Most egy Új Ciklus, egy Új Kor van születőben, és ne feledjétek összpontosítani az Új-ra.

Ne felejtsétek el azt, hogy az Új Energia a Szív Energiájából és Szeretetből van. A Szeretet mindig Ébren van, a Jelenlétben árad és Megengedő. Ez a Szeretet az, amely megengedi azt, hogy eléggé szeressétek magatokat ahhoz, hogy tudjatok ,,nemet" mondani akkor, ha valakik megpróbálják manipulálni az energiáitokat és félelembe, és szorongásba akarnak taszítani bennetek. Ez az a Szeretet, amely megengedi nektek, hogy ,,nemet" mondjatok akkor is, amikor valakik, a régi energiák és módszereivel erőszak alapján próbálkoznak elérni bennetek, és ez az Szeretet, amely megengedi azt nektek, hogy ,,Igent" mondjatok az Új Föld Álmára és a Bőségen és Békességen alapuló Új Földi életre. Mi tudjuk azt persze, hogy ez nem könnyű, de a Szeretet megadja nektek az Erőt és a Hatalmat, ahhoz hogy átkelhessetek az Új Föld Energiáiba, és részesei lehessetek ennek az Új-nak a megnyilvánításában.

Az Új Föld Megnyilvánítását a Fény Lények, az Angyalok, a Tündérek és a Manók az Elementális Energiák fogják segíteni nektek. Számos Fény Dimenzió mindannyi Élőlénye érdekelt ebben és kiveszik a részüket az Új Megnyilvánításában. Fény Szeretett Családja, ami fontos viszont, az hogy TI VAGYTOK AZ ÚJ FÖLD ELSŐDLEGES MEGTEREMTŐI. Az hogy mit választatok magatoknak és hogyan döntötök a Földről ebben az időben?

A FÖLD

A Föld a Ti otthonotok, az a bolygó, ahol most élte. Ez a fizikai hazátok, amíg testben tartózkodtok. A Paradicsomi Kert Bőségkamrájaként teremtették meg, azért hogy minden élőlényről gondoskodni tudjon. A testeteket is úgy tervezték meg, hogy egészséges és elégedett legyen és egy boldog hordozója/járműve a Szellemeteknek és a Lelketeknek. A Felébredéseteknek egy fontos fejezete az volt, hogy megértsétek azt, miért tértetek el az eredeti tervezéstől azáltal, hogy a félelem és manipuláció csapdájába kerültetek, és hogyan tudtok kikerülni ebből, megtalálni az utat az Öröm, a Bőség és a Világosság állapotába.

Szeretteim ez is egy Választás kérdése. Ez a Galaxis Szabad Akaratának és Választásának a Szent Elvén/Lényegén alapszik. Ti nem Rabszolgának jöttetek ide és ez a helyzet, amiben vagytok, soha sem ezt jelentette. A Szeretet Energiái nem a Rabszolgaságba taszításról szólnak, mert ez az Egyensúly és Bőség Energiája. Vannak, akik arról próbálnak meggyőzni titeket, hogy nem választhattok, de valójában folyamatosan azt teszitek. Nap, mint nap úgy ébredtek, hogy döntenetek kell arról, hogy hogyan szeretnétek élni. És ez mindig Veletek kezdődik el, olyan kis, apró választásokkal például, hogy mit szeretnétek enni, és hogyan osszátok be az időtöket. Ti döntitek el azt, hogy hogyan...

A kis döntéseitek határozzák meg a nagyobbakat. Ha úgy érzitek, hogy jogosultak vagytok az életetekre, akkor nem fogtok félni és álljatok fel, álljatok végre a sarkatokra és hozzatok olyan döntéseket, amivel az életetekben létrehozhatjátok a Békét a Földön.

Szeretteim! Ne vesztegessétek az időtöket el arra, hogy dühösek vagytok azért, mert azt érzitek, hogy nem vagytok hatással a saját életetekre. Inkább kezdjétek meglátni azt, hogy kis döntéseitekkel, nap, mint nap hogyan lehet a Földet egy sokkal jobb, élhetőbb hellyé tenni. Személyesen egytől-egyig elkezdhetitek a változásokat létrehozni.

Törekedjetek arra, hogy vigyáztok, gondoskodtok a fizikai testetekről, így válasszátok ki a nektek legjobban megfelelő tápláló ételeket, azért mert Szeretitek Magatokat. Tegyetek erőfeszítéseket arra, hogy napoztok, és rendszeres testmozgást végeztek, azért mert Szeretitek a testeteket. És törekedjetek arra, hogy tisztán és harmonikusan tartjátok a környezeteteket, azért mert Szeretitek Magatokat és Szeretitek a Földet, és minden apró tett nagyon is számít.

Látjátok Kedveseim! Ahogy erőfeszítéseket tesztek, azért hogy megtanuljátok a Tisztaság és Szépség Áramlását és Egészség megtartását az életetekben, úgy ezt a Frekvenciát erősítitek meg mindenhol, körülöttetek. Ti hoztátok létre azokat a kis ,,övezeteket" ennek, és minden ilyen kis ,,övezet" egy erőteljes frekvencián rezeg. Egyre több ember tud így majd csatlakozni a Földön, a Szeret és Tisztaságon keresztül., ehhez a Kollektív Frekvenciához.

Arra kérünk benneteket, hogy működjetek együtt a Földről és testetekkel való gondoskodás céljából a Föld Elementáljaival. Legyetek tisztában azzal, hogy amit esztek, az tiszta étel, amit isztok az tiszta víz, és azon a helyen ahol éltek elkezdhetitek a legmagasabb frekvenciákat létrehozni. Ez az, amit mi Szeretetnek nevezünk az életetekben, Felébredettként, Tudatában élő, a Teljes Jelenlétében létező Embernek lenni.

A VÍZ

Fény Szeretett Családja!

Az Óceánok, Folyók és a Föld Vízfajtái nagyon fontosak a Bolygótoknak s ugyanúgy nektek is. A Bolygótok 80%-át víz tölti ki, ugyanúgy a testeteket is. Ti, Vízalapú Lények vagytok és a vízi létezésben voltatok mielőtt a Bolygóra kerültetek volna. Hasonló lények voltatok, mint akik most az Óceánokban élnek. Az Óceánok a Történelmetek jelentős részét képezik és Ti is részét, képezitek az Ő történetüknek.

A Földeteket úgy tervezték, hogy mind a Sósvizű Óceánok és mind a Tiszta Édesvizek is egyaránt előfordulhassanak rajta. És mégis vannak sokan olyanok, ennek ellenére, akik szennyezik a vízforrásaitokat és megpróbálják leszűkíteni azokat a területeket, ahol friss vízhez juthatnátok. Szeretteim, azt szeretném, ha tudnátok, hogy vannak bizonyos ,,mítoszok" a tudományos körök vélekedéseiben, miszerint ellenőrzés alatt kellene tartani a vízforrásokhoz való hozzáféréseket és használatot. Az egyik ilyen mítosz az, hogy a víz csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre a bolygón. Van bőségesen friss víz a bolygón, és folyamatosan érkezik és kap utánpótlást egy körkörösen visszatérő forrásból, az űr mélyéből. Kezdetben az ,,Égboltotok" (megj. : Atlantiszi kettős Terembúra") tartotta meg a vizet a Föld környezetében, egy hatalmas (kristályos jég) burok formájában, de ez nem bizonyult elégségesnek számotokra, és éppen ezért az Elohim Teremtők levették ezt a burkot, hogy kívülről szabadon érkezhessen be és juthassatok hozzá, a Föld környezetén kívülről. A Magasabb tudatosságot, hordozó vizet így pótolni tudta a Föld és szárazföldi részébe és az Óceánokba raktározta el, mert úgy tervezték meg a vízpótlást, hogy a Föld vizei képesek lehessenek megtartani nemcsak a Föld fizikai, hanem az étertestében is a magasabb tudatosság rezgését. De amikor nem fértek a friss és tiszta ivóvízhez, akkor nem vagytok képesek megtartani ezt a frekvenciát.

Ha a Földből kinyerhető tiszta és friss ivóvizet tudnátok inni, akkor azonnal érezhetnétek a különbséget, ami a palackozott és kezelt víz és a friss és tiszta víz között létezik.

Szeretteim!

A Szeretet hangján szólunk hozzátok! Itt az ideje, annak hogy együtt dolgozzatok a Víz Elementálokkal és Angyalokkal, és elkezdjétek megkeresni a tiszta víz forrásait, amit születési jogotoknál fogva megérdemeltek. A tiszta víz segíteni fog bennetek, abban, hogy a fizikai testetek magasabb frekvencián rezegjen és megtalálhassátok az összhangot a Magasabb Önvalótokkal.

Ez segíteni fog nektek abban, hogy megtisztítsátok a régi energiáktól és mérgektől a testeteket, és hogy összhangba legyetek az érzelmi testekkel. Az érzelmeitek szoros összefüggésben vannak a bolygó vizeinek mágneses áramlásával. Vizeitek megtisztításával, sokkal könnyebben tudtok létezni a Földön, és képesek lesztek felszabadulni az érzelmi blokkoktól és kiegyensúlyozatlanságoktól.

Szeretteim!

Szeretettel kérünk bennetek, hogy amikor isztok, Szeressétek Magatokat és a Bolygótokat és kezdjétek el megkeresni a Tisztaságot magatokban és a vizeitekben. Dolgozzatok együtt a Víz Elementálokkal, éljetek ezekkel az áldásokkal, dolgozzatok együtt a Kristályokkal, vagy bármi olyan módon, módszerrel, amiről tudjátok azt, hogy visszahozza nektek a Tisztulásotokat és Tisztánlátásotokat.

Amikor így tesztek, akkora a Szeretet Ösvényét hozzátok létre, az Új Föld Magasabb frekvenciájának rezgésével. Minden aprónak, kicsinek vélt tett is számít, segíti a Tisztaság és Összpontosítás magasabb mezejének, terének kialakulását. Mindegyikőtök hozzájárulhat ehhez a maga módja szerint.

A SZÉL

A Szél az a levegő, amit belélegeztek. Minden egyes lélegzet, a ti és minden egyes lény életben maradását segíti a Földön.

Szeretteim!

Megállnátok-e egy pillanatra azért, hogy elgondolkozzatok ezen a gyönyörű ajándékotokon, azért mert a Levegő Elementálok, a Növények és a Fák lehetővé teszik számotokra azt, hogy friss és tiszta levegőt tudjatok belélegezni mindenkor? Nap, mint nap az Elementálok és a növények azért dolgoznak, hogy megtisztítsák a mérges gázokat, és oxigént termeljenek, hogy tudjatok lélegezni. De a Földön sokan megnehezítik a munkájukat azzal, hogy továbbra is folytatják a mérges gázok kibocsátását, amelyet olyan mértékben, muszáj nekik megtisztítaniuk, amely már veszélybe sodorná az életrendszereiteket.

Arra kérünk bennetek, hogy dolgozzatok együtt a Levegő Elementáljaival és legyetek tudatosak az Otthonotok és környezetetek levegőjének minőségére. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy tiszta levegőtök legyen biztosítva, amely jótékonyan hat a lélegzésetekre, fejlődésetekre és lehetővé teszi azt, hogy visszatérjetek a legkívánatosabb egészségetekhez és boldogságotokba.

Jól jegyezzétek meg azt, hogy a fák és a növények a friss és tiszta levegő miatt vannak itt, hogy lélegzéseteket ezzel segítsék. Tegyetek meg mindent, amit csak lehet, hogy elősegítsétek azt, hogy az otthonotokban tiszta levegő legyen, ezért minél több fát ültessetek el környezetetekben, ha tehetitek. Minden egyes kicsi tett is segíti megmutatni azt a Levegő Elementáljainak, hogy erőfeszítéseket tesztek azért, hogy az Új Föld Energiája hozzájárulhasson az a Teljes Jólétetekhez és Egészségetekhez.

Szeretteim! Tanítsátok meg a gyermekeiteknek, hogy az a levegő, amit belelélegeztek, szintén Élő Lényektől való,. Az Elementál Energiáikon keresztül Szeretetükkel és Támogatásukkal gondoskodással vannak értetek, azért hogy minden, ami szükséges nektek, az meglegyen. Meglehet, hogy azt találjátok majd, hogy a gyermekeitek már tudják mindezt!

Megtaníthatjátok őket arra, hogy a fák és növények azzal segítik fenntartani az életeteket, hogy oxigént termelnek és semlegesítik a mérges gázokat. És ez az a Szeretet, amit a Levegő és Levegő Elementálok éreztetnek veletek. Nem kellene-e tehát köszöneteteket kifejezni nekik munkájuk elismeréseképp, hogy így mutatják ki a Szeretetüket, ahogy segítenek nektek.

A TŰZ

Fény Szeretett Családja!

A Tűz Elementálokkal szintén együtt dolgoztok nap, mint nap annak érdekében, hogy az élet fennmaradjon tovább is a Földön. Minden nap, amikor a Nap felkel, Élettel és Fénnyel tölti el a Földeteket. A Tűz Elemek biztosítják az Átalakítás és Szintézis folyamatának üzemanyagát, amely annyira fontos az életetekhez a bolygón. Ezt a Fényt használják fel a Növények a Fotoszintézis Eljáráshoz, amely olyan táplálékokat állítanak elő nektek, amely energiával látja el a testeteket és fenntartja az életeteket. Az Elementálok, így a Tűz Elementálok nélkül a Földön nem lehetne most élet.

Szeretteim! Ugye tudnátok ezért hálásak, és tisztelettel lenni a Tűz Elementálok felé. Ha nem is veszitek figyelembe azt, hogy mekkora erővel bírnak ezek az Elementálok, az nagyon helytelen lenne, mert ez az elem nagyon pusztító is tud lenni, nemcsak az erdőtüzekre gondolunk, amik a rossz mezőgazdasági gyakorlatok eredménye, hanem a Nukleáris ,,baleseteket" is említve, hiszek ezek mind a hozzá nem értő tervezés és hozzáértés hiányosságairól árulkodnak. Hány város épült köré, vagy közel egy atomerőműhöz, és mennyi élet, beleértve, ember, növényi, állatit is került veszélybe, mert visszaéltek a Tűz Elemmel.

Szeretteim!

Van más sok módszer arra, hogy energiával lássák el a Világotokat. Az Indigó Nemzedék itt van, készen áll arra, hogy utat mutassanak a Fenntartható energiaforrásokról és a Tűz energia helyes használatáról, amely tekintettel van az Életre és a Bolygótokra egyaránt. Arra ösztönzünk titeket, hogy hallgassátok meg őket, mit mondanak erről és mik az elképzeléseik ezzel kapcsolatban. Olyan sok mindent tudnak felkínálni nektek. Ne utasítsátok el őket, csak azért mert eléggé dühössé válhatnak olykor a ,,harcos" energiájukkal. Az Indigó Harcosok messzemenően kiállnak azért, amiben hisznek, mert abban hisznek, hogy az utazásuk célja az, hogy Átalakító változásokat hozzanak létre az Új Földért. Szeretettel kérlek bennetek, hogy találjátok meg az Energia helyes, nem romboló, hanem a minden életet támogató használatát a Földön.

A Szellem

Fény Szeretett Családja! A Szellem egy újfajta módon kezdett el belépni a világotokba, amióta elkezdődött a Felemelkedés folyamata. Ahogy aktiváljátok a Fénytesteteket, akkor képesek lesztek, vagytok meghívni a Szellemeteket és Lelketeket, hogy a szívetekbe vessenek horgonyt. A testetek sejtszintű frekvenciális rezgése így képessé válik arra, hogy a Magasabb Tudatosságot hordozó járművetek legyen. Ahogy megtisztítjátok a testeteket, úgy a Világotokon belül, képessé váltok a Szeretet és Isteni Együttérzés Szabad Áramlására és akkor képessé váltok a Magasabb Tudatosság és Bölcsesség megértését átadni a Föld és az Új Föld hálójába. Ahogy a Testetek rezgése megnövekszik, úgy egyre inkább együttrezeg veletek a Fény Testetekben a Fény Frekvenciája, és ekkor szükségét fogjátok érezni annak, hogy a Fény Igazsága szerint éljetek, és annak megfelelően éljetek, Akik Valójában Vagytok. Meg fogjátok találni annak a módját, hogy tiszteletbe tartsátok az Élet és a Testetek csodáját és valamennyi életformát a Földön.

Szeretteim! Az, az Élet, amit a Földön élhettek, azt az ajándékot a Szellemtől kaptátok, mint Fizikai Létezők. Ahogy felébredtek a Szellemi Természetetekre, ugyanúgy ráébredtek az Isteni Tervezés általi ajándékra, Szépségre és Szeretetre, amit, mint Galaktikus Emberek csak kaphattok.

Vannak sokan olyanok, a Magasabb Birodalmakból, akik közvetlenül veletek dolgoznak azért, hogy felébresszenek mindenkit, akit csak lehet a Földetek és a Testetek Tiszteletére, arra az ajándékra, amit a Szellemtől kaptatok.

Szeretteim! El szerettük volna mondani nektek azt, hogy mi a legfontosabb kérdés/feladat, ami most történik a Földön. Minden más kérdés, egy magasabb manipuláció és illúzió eredménye, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmeteket az igazi megoldandó problémáitokra és arra, hogy szembe tudjatok nézni a rátok váró feladatokkal, az Új Föld megnyilvánítása során.

Ez olyan egyszerű, csak el kell kezdenetek a saját életetekben, nap, mint nap beépíteni a valóságotokba a Föld és az Élet elismerését. De megtehetitek azt is, hogy az illúziót követve helyet adtok a félelemnek és szorongásnak az energiáitokban. De mi azt szeretnénk sugalmazni, hogy amikor Erősek vagytok és Öntudatosan a saját hatalmatok szerint élitek az életeteket, akkor nem fogtok félni és nem fogjátok hagyni azt, hogy a látszatot kiábrándulást hozó illúziók felülkerekedjenek rajtatok. Így összpontosítsatok az életeteket érintő valódi kérdésekre, arra hogy hogyan nyilvánítsátok meg azokat, amik szükségesek az életetekben, ahhoz hogy hathatós Társteremtői legyetek a Szellemnek.

A Szeptember 22.-i Napéjegyenlőség felé

Szeretteim, ahogy a Napforduló felé közelítetek, egyre erősebb kiegyensúlyozatlanságot és káoszt fogtok rendbe hozni, mivel az Oroszlán kapu erőteljes új energiái és az Új Föld Álma összeintegrálódnak, és elkezdenek formát ölteni a Földön. Ebben az időben, mi azt kérjük tőletek, hogy figyelmeteket összpontosítsátok majd az Élet Ajándékaira és a Föld Ajándékaira. Azt kérjük, hogy tartsátok tiszteletbe a Földet, az Óceánokat, Folyókat ás a Szél, Tűz, Víz, Levegő, Éter (Szellem, Szer-Elem) elemeket és az összes életformát a Földön.

Csak Minden Életforma Tiszteletben tartásával és Elismerésének Tudatosságával lesztek képesek létrehozni/megteremteni egy másfajta Földet. Ti már képesek vagytok erre, belépni az ,,Új Földre", mert már rendelkeztek az ,,Új Tudatossággal". A Régi Tudatosság és Felfogóképesség módszerével nem tudtok felemelkedni az Új Földre.

Arra kérünk bennetek, hogy kapcsolódjatok össze velünk a Szeptemberi Napéjegyenlőség idején, a Földön, a valamennyi Életforma Tiszteletbe tartásának és Nagyszerűségük Elismerésének gyönyörű Ünnepén és fejezzétek ki Hálátokat azoknak az Angyaloknak és Elementális Lényeknek, akik segítik az életeteket a Földön. Szeretettel és Hálaadással telten, készek lesztek előrelépni egy új valóságba.

Közreadja: Földicsillagok: Link

Forrás: EARTH, WATER,WIND, FIRE AND SPIRIT : THE SEEDS OF THE NEW BEGINNING

ARCHANGEL MICHAEL through CELIA FENN

The New Earth Energies September 2013

http://starchildglobal.com/NewEarthEnergiesSeptember2013.html