2012. április 19., csütörtök

Éteri kötelékek- kötődések feloldása



Ha két ember szoros kapcsolatban áll egymással,akkor éteri kötelékek vagy hajszálvékony fonalak formálódnak, hogy ezen keresztül kapcsolódjanak egymáshoz.
Ezek ugyanolyan kötelékek amelyek az anyát és gyermekét összekapcsolják. Lehet vékony ez a kötelék, de kötődés idejétől és milyenségéből adódóan, kialakulnak egészen vastag éteri kötelékek is. Ezekben a egymástól kiinduló és egymáshoz kapcsolódó kötődésekben energia áramlik.
Ezek a kötelékek lehetnek pozitív és negatív töltetűek. Azokat az embereket, akik egymást szeretik, tisztelik, megbecsülik- pozitív éteri kötelékek kötik össze. De ezek a kötelékek akkor negatívvá változnak, ha a kapcsolat végett ér és a pár egyik tagja továbbra is ragaszkodik a másikhoz birtokolni akarja. Normális körülmények között, ha egy kapcsolat véget ér, akkor ezek a kötelékek/fonalak lassan szétválnak, hacsak nem fordítják át barátsággá a kapcsolatukat.
Ha egy kapcsolathoz bármilyen jellegű félelem társul, akkor egészségtelen kötődés alakul ki a másik emberhez.(Némely esetben a kötelékek a személytől egy-vagy több tárgy felé is vezethetnek, amelynek az elvesztésétől fél.
Ezeket az éteri kötelékeket, lelki szemünkkel láthatjuk és pszichikus érzékeléssel észlelhetjük. A kötelék túlsó végén lévő személy energiát vonhat el tőlünk anélkül, hogy tudnánk róla. De küldhet a szálon keresztül negatív energiát is felénk, orvosilag meg nem magyarázható betegségeket okozva.

A gyógyítókat és a segítőkész embereket, egy csomó ilyen éteri kötelék kapcsolja azokhoz, akiknek segítenek. Ez egyáltalán nem attól függ, hogy elfogadnak e pénzt a segítségért.
Ilyen esetben kötelékek akkor alakulnak ki, - ha a segített személy függővé válik a segítőjétől.
Minél hosszabb ideig tart egy kapcsolat, annál vastagabb a kötelék.
A legvastagabb köteléken áramlik a legtöbb energia az egyik vagy a másik irányba.
Krónikus betegségben/fájdalmakban szenvedőket rendszerint vastag kötelékek kötik közvetlen családtagjaikhoz. Ezeket a kötelékeket minden esetben a félelem táplálja és egészségtelenek, zavaróak. Semmi közük nincs a szeretethez, és egészséges szeretetteljes kapcsolódáshoz.
Éppen ezért ezeket a kapcsolódási pontokat le kell választani. A kötelékek leválasztása nem azt
jelenti, hogy elhagyjuk a másikat, hanem azt, hogy elengedjük a kapcsolat egészségtelenül működő részét.
Mondok egy példát a jobb érthetőség kedvéért:
-ha valaki rá van csatlakozva a te energetikai rendszeredre, akkor csapolja az energiádat,
- úgy töltekezik belőled mint ahogy a benzinkútnál tankoljuk az üzemanyagot.
Nem tudsz annyi kávét inni, nem tudsz annyit aludni, hogy pótold az elvesztett energiát amit az éteri köteléken keresztül csapoltak meg és ezáltal elszívták az energiádat.
Akiknek munkájához hozzátartozik mások megsegítése pl: gyógyítók, tanácsadók, tanárok stb...egy csomó éteri kötelék fűzi a betegeihez, tanítványaihoz.
Ezért nagyon fontos, hogy minden egyes alkalommal mikor segítesz valakinek, elvágd az éteri kötelékeket.
 

Éteri kötelékek elvágása Michael Arkangyal segítségével:

A munkához kérd Michael Arkangyal segítségét.
- Michael Arkangyal hívlak Téged, kérlek válaszd le rólam a félelem összes kötelékét, amelyek elszívják az életerőmet és energiámat.
Mivel Michael Arkangyal kezében fénylő kard van, nyugodtan várd meg amíg elvágja ezeket a kötelékeket. Gyógyító energiákat fog küldeni a helyére neked és kötelék túlsó oldalán lévő személynek is. Akik érzékenyebbek az energiákra, azok testi és légnyomásbeli változásokat fognak érzékelni mialatt Michael elvágja, leválasztja köteléket. Azt követően pedig, több energiát, a fájdalmak enyhülését és megszűnését.

Makacs kötelékek elvágása:

Michael csak akkor képes elvágni a kötelékeket, ha kész vagy elengedni a nehezteléseidet az iránt, akihez a kötelék a kötelék fűz.
Ha ragaszkodsz a haragodhoz és nem vagy hajlandó megbocsátani, akkor a kötelékeket nem lehet elvágni. Ha fenn áll ez a helyzet nálad is, akkor tedd hozzá a következőket amikor Michaelt hívod.
- Kész vagyok minden fájdalmat békére cserélni.
Kérem, hogy minden fájdalom helyére béke költözzön.

Különleges kötelékek elvágása

Végig veszed gondolatban az összes múltbéli és jelenlegi személyeket akikkel kapcsolatod, kötődésed volt, és egyenként kéred a kötelék elvágását.

Tapadós kötelékhálók eltávolítása

Az új kötődések egy pókhálóhoz hasonlítanak, mivel vékonyak, de tapadósak.
Mikor Michael Arkangyal elvágta őket, az eredmény olyan volt, mintha késsel akarnánk elvágni a pókhálót.
Ilyenkor Rafael Arkangyaltól kell a segítséget kérni.
- Kérd Rafael Arkangyal segítségét,lásd és érezd:
- hogy Rafael egy tisztító habos flakonnal odamegy hozzád, majd testedet végis-végig befújja habbal.
A hab (hasonló a tűzhelyek tisztítására használt habokhoz)- azonnal feloldja a félelem- kötelékeket, amelyek az új ismerőseidhez kötnek, vagy olyanokhoz akikkel a kapcsolatod rövidebb életű volt.
Amikor a hab mát teljesen feloldta a kötelékeket, akkor Rafael zöld színű gyógyító folyadékot fúj rá, mint egy spray-ből és eltávolítja vele a habot. Így minden köteléktől megszabadultál.

Függőség-kötelékek elvágása

Ülj le és gondolj arra a viselkedésre vagy szokásodra, amelytől szeretnék megválni. Fontos, hogy valóban akard, hogy valóban meg tudj szabadulni tőle.
- Képzeld el, hogy azok a dolgok vagy helyzetek amelyek után szenvedélyes vágysz, ott fekszenek az öledbe. Majd lásd és érezd, hogy a gyomrod felett lebegnek 30 cm-rel.
Figyeld meg a gyomrod, a dolgokhoz való kötelékek szövedékét. Azért a gyomor (napfonat), mert erő-akarati központ, olyan mint egy fa gyökere.
Gondolatban kérd meg Rafael Arkangyalt, hogy vágja el az összes szövedéket.
Ezután könnyedén távozik tőled a dolog.
Ekkor Rafael, smaragdzöld fénnyel veszi körül a hasadat, hogy begyógyítson minden sérülést.
Miközben mélyen lélegzel,- gyógyító fény kerül a testedbe, a kötelékek elvágott vége felől.
Miközben lélegzel, Rafael erőteljes gyógyító energiája betölt minden korábbi ürességet, elmulaszt és kiegyensúlyoz minden korábbi aggódást és egyensúlytalanságot.

Tárgyakhoz fűző kötelékek elvágása

Az anyagi tárgyakhoz való éterikus kötődésnek árulkodó jele, ha semmilyen áron nem tudsz attól a bizonyos dologtól "megszabadulni".




Negatív programok megszüntetése



  Az alábbi szertartások a Spirituális Gyógyítás c. könyvből valók , amiket az Atlantiszi Kristálysebészek hagyományai alapján írtak le.



MANIFESZTÁCIÓK  MEGSZÜNTETÉSE



FIGYELEM: Egyszerre csak egy manifesztációt szüntessünk meg, sohase többet egyszerre!!!

1. Felvenni a kapcsolatot a belső gyermekkel, a felettes énnel, és az égi segítőkkel, kérni a segítségüket. Befelé figyelni.

2. Négy fehér mécsest vagy gyertyát gyújtani, illatlámpát, füstölőt stb. használni, a háttérben szóljon halk meditációs zene.

3. Az alábbi mondatok mindegyikét NÉGYSZER HANGOSAN elmondani:

                              


                                      - KÉREM (4X) -


Kérek minden illetékes égi lényt, különösen MICHAEL, SARAHEL, GABRIEL, és RAFAEL arkangyalokat, hogy szabad akaratukból jöjjenek, és segítsenek a mostani szándékomban!

Szeretett felettes én, szeretett belső gyermek, minden szellemi vezető és spirituális tanácsadó, kérem, hogy segítsetek megszüntetni a múltban felépített manifesztációimat, amelyek egy karmikus folyamatot zárnak le, és a kristályos jövő megteremtéséhez többé nincs szükség rájuk.

A magam részéről ezennel véget vetek az alábbi manifesztációnak:  ..............................
.......................................................................................................................
                              
                                                                     .....................................................................................................................................................


Ezennel véget vetek továbbá az összes negatív, vagy pozitív polaritású manifesztációnak, bármikor, bárhol, bárhogyan és bármivel teremtettem is meg, amennyiben nem szolgálják a javamat, illetve ellentétesek a szellemi törvényekkel, a jelenlegi rendeltetésemmel, illetve a jelen életre szóló közös kozmikus tervünkkel.


a magam részéről ezennel véget vetek az efféle manifesztációk mindegyikének, és feloldozok a kötelezettségei alól minden ehhez kapcsolódó felet, lényt, energiapotenciált stb.



                              
                                            BOCSÁNATOT KÉREK MINDENKITŐL, AKIT ILLET.
                              
                                       MEGBOCSÁTOK NEKIK, ÉS MEGBOCSÁTOK MAGAMNAK.


Ezennel kölcsönös megbocsátásban és szeretetben véget vetek a manifesztációk által keletkezett összes energiapotenciálnak és kapcsolódási szálnak, bármikor, bárhol, bárhogyan és bármivel kapcsolódtak is, és köszönettel visszaadom az univerzum fényének.


                              
                                                           ÍGY LEGYEN  ----  MOST!
                              
                                        ( ezt a folyamatot intenzíven, képszerűen el kell képzelni )



Szeretett felettes én, szeretett belső gyermek, kérem, ezennel töröljetek az auránkból, a személyes AKASHA-krónikánkból és valamennyi testi sejtből minden, ezzel a manifesztációval kapcsolatos energetikai tömörülést, információpotenciált és adatot, és csak az univerzális információ esszenciáját hagyjátok meg.


Ezennel végérvényesen megszüntetem e manifesztáció minden következményét és korlátját.


                              
                                    SZABAD VAGYOK --- MINDENKI LEGNAGYOBB JAVÁRA

                              
                                                             KÖSZÖNÖM ( 4X )


                              
          ---------------------------------------------------------------------------------------------------

4. A négy fehér gyertyát még égni hagyjuk, és közben szeretetben, tiszteletben és hálával fenntartjuk a kapcsolatot a felettes énnel és a belső gyermekkel. Nyugalomban és békességben érünk célhoz.

5. Adott estben egy későbbi időpontban megismételhetjük ugyanezzel a manifesztációval ezt a szertartást.



==============================
===================================================================================================



                              
                                                 MEGSZABADÍTÁS AZ ELEMENTÁLOKTÓL

                              
                                        ( Az elementálok elküldése a fénybe ) ------a teremtő(je) helyett




1. Felvenni a kapcsolatot a belső gyermekkel, a felettes énnel, és az égi segítőkkel, kérni a segítségüket. Befelé figyelni.

2. Négy fehér mécsest vagy gyertyát gyújtani, illatlámpát, füstölőt stb. használni, a háttérben szóljon halk meditációs zene.

3. Az alábbi mondatok mindegyikét  HÁROMSZOR HANGOSAN elmondani:


                              
                                                                 - KÉREM (4X) -



..............................
......................................................................................( az elementál /ok neve )

Én ..............................
................................................................................. vagyok.
    ( a saját keresztnevünk )

A te/ti teremtőd/ teremtőtök nevében szólok.

Ő alkotott meg ( titeket ). De az Ő akaratából most hozzám kerültél/ (kerültetek). Ezért nekem is és neked/ (nektek) is az az érdeked/ (érdeketek), hogy én cselekedjem a teremtőd/ (teremtőtök) helyett. Köszönöm a munkádat/ (munkátokat), amely ezennel véget ért.

Ezennel teljesítetted/ (teljesítettétek) a feladatodat/ (feladatotokat).

Életed/ (életetek) napjai leperegtek.

Én, ..............................
..........(a saját keresztnevünk), a te/ (ti) teremtőd/ (teremtőtök) helyett ezennel nagy nagy szeretettel
 visszaküldelek téged/ (titeket) ..............................
............................ (név /nevek ) az univerzum fényébe.

                              
                                                                    MOST!



( Vizualizálni, amint egy fénygömb áthatja és feloldja az elementálformát/ - formákat. A maradékot/ maradékokat a kozmoszba küldjük, mintha csillag/ok lenne / lennének.)


                              
                                                             MEGTÖRTÉNT!



                              
                                                    ------   KÖSZÖNÖM     ( 4x )   -----





::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


A saját magunk által teremtett elementál elküldése ugyan ez a szertartás, csak az " ő alkotott meg titeket" helyett ezt modjuk: ----    Én vagyok a te/ ti megteremtőd, én alkottalak meg titeket. ezáltal nagyon szoros, kölcsönös kapcsolatban állunk, mind a mai napig.  ---------------

Innentől ugyanaz, mint az előző, ( köszönöm a munkádat.... stb.)



::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
AZ ISTENRE, AZ ÖNMAGUNKRA, A CSALÁDUNKRA ÉS AZ IDEGENEKRE MONDOTT ÁTKOK MEGSZÜNTETÉSE


FIGYELEM: Egyszerre csak egy átkot szüntessünk meg, sohase többet egyszerre!!!

1. Felvenni a kapcsolatot a belső gyermekkel, a felettes énnel, és az égi segítőkkel, kérni a segítségüket. Befelé figyelni.

2. Négy fehér mécsest vagy gyertyát gyújtani, illatlámpát, füstölőt stb. használni, a háttérben szóljon halk meditációs zene.

3. Az alábbi mondatok mindegyikét NÉGYSZER HANGOSAN elmondani:

                                                            
        - KÉREM (4X) -


Kérek minden illetékes égi lényt, különösen MICHAEL, SARAHEL, GABRIEL, és RAFAEL arkangyalokat, hogy szabad akaratukból jöjjenek, és segítsenek a mostani szándékomban!

Szeretett felettes én, szeretett belső gyermek, minden szellemi vezető és spirituális tanácsadó, kérem, hogy segítsetek kölcsönös egyetértésben visszavonni az alábbi átkot, annak minden következményétől megszabadulni, hogy kötetlen és szabad legyek, és újra korlátozások nélkül járhassam a saját személyes utamat a Teremtés Isteni tervének keretein belül.

Kérlek segítsetek megszüntetni minden, az Istenre/ a magamra/ az őseimre/ a családomra /XY-ra (a nevet behelyettesítni) mondott átkot, amelyek egy karmikus folyamatot zárnak le, és a kristályos jövő megteremtéséhez többé nincs szükség rájuk.

Kiváltképpen azt az átkot (egyszerre mindig csak egyet!9 amelyet.......................
...........................................(behelyettesíteni annak a nevét aki mondta) Istenre/rám/az őseimre/ a családomra mondott. (esetleg nevet/ neveket megadni)

az alábbi tartalommal:..................
...........................( a témát a lehető legpontosabban megadni)

..............................
......-án ( a dátumot vagy időszakot a lehető legpontosabban megadni)


 Ezennel  feloldozok a kötelezettségei alól minden ehhez kapcsolódó felet, lényt, energiapotenciált stb.



                              
                                            BOCSÁNATOT KÉREK MINDENKITŐL, AKIT ILLET.
                              
                                       MEGBOCSÁTOK NEKIK, ÉS MEGBOCSÁTOK MAGAMNAK.


Ezennel kölcsönös megbocsátásban és szeretetben véget vetek az előbbi dologról szóló átok által keletkezett összes energiapotenciálnak és kapcsolódási szálnak, bármikor, bárhol, bárhogyan és bármivel kapcsolódtak is, és köszönettel visszaadom az univerzum fényének.


                              
                                                           ÍGY LEGYEN  ----  MOST!
                              
                                        ( ezt a folyamatot intenzíven, képszerűen el kell képzelni )



Szeretett felettes én, szeretett belső gyermek, kérem, ezennel töröljetek az auránkból, a személyes AKASHA-krónikánkból és valamennyi testi sejtből minden,  az imént megszüntetett átokkal  kapcsolatos energetikai tömörülést, információpotenciált és adatot, és csak az univerzális információ esszenciáját hagyjátok meg.


Ezennel végérvényesen megszüntetem ennek az átoknak minden következményét és korlátját.

                              
                                                                 ÍGY VAN
                              
                                    SZABAD VAGYOK --- MINDENKI LEGNAGYOBB JAVÁRA

                              
                                                             KÖSZÖNÖM ( 4X )


                              
          ---------------------------------------------------------------------------------------------------

4. A négy fehér gyertyát még égni hagyjuk, és közben szeretetben, tiszteletben és hálával fenntartjuk a kapcsolatot a felettes énnel és a belső gyermekkel. Nyugalomban és békességben érünk célhoz.

5. Adott estben egy későbbi időpontban megismételhetjük ugyanezzel a manifesztációval ezt a szertartást.


Váljék tested lelked egészségére! 


Vidd Hírét a Magyaroknak studióbeszélgetés Iby Dubával Pap Évával és Sághy Enikővel






A Turul alakja ősvallásunkban



"
Figyeljük a Turulmadár érkezését, a Tudás népének újjászületését"

A Turul alakja ősvallásunkban

E fenti mottót Szőke István Attila jól ismert verséből választottam, melyet számtalanszor megzenésítettek, így gondolom, sokan közülünk hallották már. Tartalma nagyon időszerű, ugyanis a Turul hamarosan eljön hozzánk, vagy talán már most köztünk van, ezért hálát adhatunk Istennek, hogy ebbe a korba, a Nagy Magyar Feltámadás korába születhettünk. De ne szaladjunk ennyire előre.
A "Hivatalos" álláspont szerint a Turul egy totemállat volt, egy a sok közül. Primitív módon őseink (a finnugorokhoz hasonlóan) a nép eredetét egy-egy ilyen mitikus ős jelenlétével magyarázták, így kézenfekvő, hogy zászlaikra is turulmadarat tűztek.
A valóság azonban egészen más, ennél sokkal lenyűgözőbb és gyönyörűbb. Mint tudjuk, finnugor származtatásunk nem helytálló, így most is vissza kell nyúlnunk szumír (saját nyelvünkön MAH-GAR) őseink hitvilágához. Az ő nyelvükön a TUR-UL jelentése: a kisebbik fény, vagy a fény fia. A TUR szógyök (fiú, kisebbik) visszaköszön a Turáni-alföld, Túr folyó, de szűkebb hazám, Tura városának nevében is.
István király idején egy német térítő megkérdezett egy magyar parasztot arról, hogy ki a mi Üdvözítőnk. Amaz egészen egyszerűen azzal felelt, hogy a Turul. A Turulmadár pedig az Árpádok címerpajzsát díszítette, így a kissé korlátolt gondolkodású idegenek elkönyvelték, hogy a magyarok bálványimádók, ezt pedig nem szabad eltűrni - tehát fel kell lépni ez ellen.
Valójában a Fény Fiának szerepe még az Üdvözítő szónál is jóval több.
A közkeletű "elgyengült fény" a Napra vonatkozik, mert Turulnak nevezték a fentieken kívül a téli napforduló napját is, ekkor táltosaink kivonultak a szent helyekre, és fiatal kerecsensólymokat röptettek. Ezek a madarak hozták el újra a fényt a tél sötétségének uralma után.
A Turult nem csak a gyönyörű Emese-mondából ismerhetjük.
Tudvalevő, hogy királyaink mindig is a nap fiaként tartották magukat számon, legyen szó akár az egyiptomi, akár a hun-magyar uralkodókról. A Nap fiát legtöbbször "csodafiúszarvasként" ábrázolják, a mezopotámiai mondakörben a Napot az agancsai között hordó elgyengült Csodaszarvast a napmadár emeli karjai közé és segíti új életre. Őseink hite szerint a Turul hivatott a felső világot az alsóval összekötni, ez a hagyomány népmeséinkben töretlenül tovább él, ugyanis Fehérlófiát is egy madár hozza fel a fényre.
Természetesen az akadémiai történelem-szemlélet nélkülözi a karizmatikus és csodálatos mondakör eleven hagyományait, csak a materiális szemléletből tud kiindulni. Így fordulhatott elő, hogy a Leningrádi Ermitázs múzeum megszámlálhatatlan szkíta leletének egyikét, egy gyengülő szarvas-fiút az égbe ragadó valóságosan fénylő Napmadarat így degradálnak le: "hegyi kecskére csapó sas aranylemezből, kőberakásokkal"
De kérem, egy szarvasagancsot elég nehéz kecskeszarvnak elnézni, ezért bátorkodom megjegyezni, hogy felmerül a tudatos félrevezetés gyanúja.
 De térjünk vissza egyik eredetmondánkhoz. Anonymusnál ezt találjuk:
"Az úr megtestesülésének 819. esztendejében Ügek (?), aki Magóg király nemzetségéből való igen nemes vezére volt Szkítiának, aki feleségül vette Dentumogyerben EUNE-DU-BELI-ANI vezérnek Emese nevű lányát. Ettől fia született, aki Álmos nevet kapta. Azonban csodás eset következtében nevezték el Álmosnak, mert anyjának álmában egy isteni látomás jelent meg Turulmadár képében s mintegy rá szállva teherbe ejtette őt.
 Egyszersmind úgy tetszett neki, hogy méhéből forrás fakad és ágyékából dicső királyok származnak..."
Dr. Mihály Ferenc az "EUNE-DU-BELI-ANI" nevet az Adiabene-beli kifejezéssel azonosította, és ez helytálló is, mert Jézus Urunk édesanyja is Adiabene pártus tartományból származott. De most vizsgáljuk meg szumír őseink nyelve szerint: ENE-DU-BELI-ANA jelentése: Az uralkodó Ég Fia.
Emese ősanyánk neve pedig "megszentelt asszony" jelentéssel bír.
Mindezek alapján tehát egyfelől a pártus Emese és Jézus rokonságáról, valamint arról a tényről beszélhetünk, hogy az Üdvözítő a Turul képében újra eljött közénk.
Óvakodjunk azonban attól, hogy a Fény Fiát egyértelműen Krisztussal azonosítsuk! Egyrészt azért, mert az ő működése előtt a Turul-mitológia már kifejlett rendszer volt keleten, másrészt az Üdvözítő minden korban eljöhet hozzánk, a magam részéről például úgy vélem, hogy többek között Szent László képében, aki pontosan ezer évvel Jézus halála után született.
Egyébként Atilla Nagykirályunk mondájában is szerepel őseink "szent madara", egyes értelmezések szerint ő adja át Isten kardját a hősnek. Atillát azután Isten ostoraként kezdik emlegetni, ez a kifejezés viszont szintén a Turulhoz kapcsolódik. Ipolyi Arnold 1845-es Magyar Mythológiájában a következőket olvashatjuk:
"Az elavult Turul nevet krónikákban Astur névvel találjuk magyarázva."
 Nos, az astur (a mai olasz astore is) sólymot jelent. Ennek fényében illene elgondolkoznunk, hogy mit is fejez ki valójában az Atillára vonatkoztatott "Isten ostora" elnevezés. Köztudott, hogy az összetételt nem a magyarok, hanem az idegen népek alkották, kiknek valószínűleg nem csekély félni valójuk volt az Úr haragjától és Nagykirályunktól. A "flagellum Dei" tehát őket ostorozza, de nekünk Atilla maradjon csak Isten Szent Sólyommadara, s hogy e név ne látsszon profánnak, legyen egyszerűen a Fény Fia, Turul.
Ősi soron, éppen Emese mondájából adódóan, minden Árpád-házi királyunk a Napisten földi megtestesítője volt, de a későbbiek is, pl. Mátyás (amint az eredeti képekkel díszített Szent Korona érintette homlokát), szakrálisan átlényegült, a lelkébe a Turul költözött. Meggyőződésem, hogy az Újszövetség keresztelési jelenetében szereplő madár (és ezt rési bizánci festmények is megerősítik) nem a zsidók "áldozati galambja", hanem egy sólyom volt.
Szittya szokás volt ugyanis a sólyomra, mint a lélek hordozójára tekinteni.
A Pártus Birodalomból előkerült egy kőtábla (Badinyi: Igaz történelmünk vezérfonala Árpádig, 249. o.), melyen a Szentlélek ábrázolása egyértelműen és minden kétséget kizáróan a sólyomhoz köthető.
A Turulmonda szép példája annak, hogy az uralkodói hatalom fentről, Istentől származik. Nem adok igazat annak a "tudományos" szemléletnek, miszerint a magyar uralkodók pusztán európai társaik, az angol, német, francia királyok vagy a római "istencsászárok" mintájára hirdették azt, hogy hatalmuk Istentől származik. Népünk ugyanis nemesebb lélekről tesz tanúbizonyságot, bármelyik történelmi korszakról legyen is szó. Így tehát nem tudom elképzelni, hogy a Vérszerződésnél véletlenül választották volna Álmos vezér örökös családját.
Sokszor ismételt tény az is, hogy az ősturáni hagyomány szereti "az égre írt" üzeneteket, s lám, a Turul is fenn van a csillagképek között, a Csodaszarvas társaságában. Ugyanakkor szinte hallom már a jól ismert szavakat: "amint a mennyben, úgy a földön is..." Ezek szerint nem csak a mennyben, de a valóságban is létezik egy turulmadár, a mi madarunk. Ez pedig az un.
Altáji kerecsensólyom, mely ma veszélyeztetett faj. Előfordulási helye Eurázsiának Mongóliától a Kárpát-medencéig terjedő része.
Véletlen lenne csupán, hogy ez a büszke madár, az ural-altáji más néven turáni népek ősi szállásterületét választotta élőhelyéül?
Megjegyzendő és nem lebecsülendő, hogy a kazah testvéreink zászlaján ugyanez a madár látható, mely semmi esetre sem sas, jól kivehető, hogy sólyom. A kettő között elég nagy különbség van, méretben és egyebekben is. Régebben például a parasztok lelkendezve mesélték, ha láttak egy-egy sólymot a vadászterülete fölött, amint éppen elbánt a nála jóval nagyobb betolakodóval, egy sassal.
Szólnunk kell még a női jellem Turul-alakjának ábrázolásáról.
 A szumírok IM-DUGUD néven is említették azt a madárszerű lényt, amely mindenkor Innana istenanya segítője, így vele kapcsolatban sokszor találkozhatunk alakjával. IM-DUGUD emeli az égbe az istennőt, pontosan úgy, ahogy a Nap fiát jelképező szarvast. Az égberagadás pedig egyetlen cél miatt történik, az Istenanya áldott állapotát készíti elő. Innana (Éneh) egyik elnevezése ez volt: "a szűz, aki szül". Így lehetséges az, hogy már Kr.e. 4000 évvel ismerünk olyan leleteket, melyeken a Szűzanya kifejezés fogalmazódik meg.
Az égberagadás jelenete a Nagyszentmiklósi aranykincs 2. számú korsóján látható, a 7. korsó pedis az ezt követő állapotra utal, tehát láthatjuk rajta a Turul ölelő karjaiban tartott, s az Élet Vizével megtermékenyített, életfát tartó szüzet.
A "pogány ősmagyarok" egyáltalán nem voltak pogányok, pogány vallás pedig csak a marxizmus óta létezik: elméletben. Anonymus leírja, hogy Árpád tisztelte a tüzet, és a szent helyeket, de egyedül csak a Mindenható Egy Istenhez könyörgött. Ezért sem lehet a Turulmadár hitét bálványimádásnak, totemizmusnak tekinteni, és minduntalan finnugor sámánisztikus elemekhez hasonlítani. Nekünk nem sámánjaink, hanem táltosaink voltak. (TAL-TUS - az ősi tudás tudója.) Esetleg mágusaink, mert a mágus szó is a tudás (Mag) kifejezésből származik. Az őrző szent emberek mindig tudták, hogy mi, azaz ki is a Turul valójában, és várták, ma is várják visszatértét. Mert a Tudás Népe csak akkor születhet újjá, ha újfent elérkezik hozzánk az Üdvözítő.
 Igaza van a költőnek, Sőlősi Sándornak:


"A Turul, Napisten képmása, jelképe.
Tiszteli, ápolja Turán minden népe,
amióta csak a történet rója
számtalan évektől, sok ezer év óta"

Pásztor Árpád Atilla

forrás:http://maghar.gportal.hu/