2019. január 8., kedd

„Gondoskodj, TE!”


Az üzenetet az Úr egy szentség hírében meghalt nápolyi ferences szerzetespapnak,Don Dolindo Ruotolnak adta,aki 1882-ben született,s a boldoggáavatása folyamatban van.
"Miért vagytok nyugtalanok és zavarodottak? 
- Hagyjátok rám a gondjaitokat, minden ügyeteket, és megnyugszotok. 
Bizony mondom nektek, minden valódi, vak és teljes odaadási gesztusotok meghozza az eredményt, amire vágytok, és megoldja a kibírhatatlan helyzeteket! 
Az, hogy rám hagyatkoztok, nem azt jelenti, hogy aggódtok, nyugtalankodtok és kétségbeestek, majd végül izgatottan megkértek, hogy segítsek.
Az Istenre-hagyatkozás azt jelenti, hogy nyugodtan becsukjátok lelketek szemét, és átadjátok magatokat nekem, hogy fölvegyelek a karomba, és átvigyelek a túlsó partra, mint egy anya az alvó kisgyermekét. 
Ami zaklatottá tesz és nagyon árt nektek, az a rágódás, az egy gondolat körüli forgás, az aggodalmaskodás, amivel kínozzátok magatokat, mert azt hiszitek, hogy mindenáron nektek kell mindent megoldani. . 
Pedig mennyi mindent tudok tenni, ha a lélek lelki és anyagi szükségleteiben hozzám fordul, rám néz és azt mondja: „Gondoskodj, TE!”, és közben becsukja a szemét, és megnyugszik bennem! .
Kevés kegyelmet kaptok, ha gyötritek magatokat, hogy megkapjátok, de nagyon sokat kaptok, ha az imátok a teljes önátadás és bizalomteli ráhagyatkozás.
A szenvedésben imádkoztok, hogy vegyem el, de úgy vegyem el, ahogy ti elképzelitek. 
Hozzám fordultok, de azt akarjátok, hogy én alkalmazkodjak a ti elgondolásotokhoz. 
Olyanok vagytok, mint az a beteg, aki orvoshoz megy, mégis ő maga akarja meghatározni, hogy milyen legyen a gyógymód. Ne így imádkozzatok, hanem úgy, ahogy tanítottalak titeket a Miatyánkban: „Szenteltessék meg a Te neved!” - ez azt jelenti: Dicsőítsen meg ez a bajom és szorongatásom. . 
„Jöjjön el a Te országod” azt jelenti: Minden építse a Te országodat bennünk és a világban. .
„Legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is” azt jelenti: Tégy ebben az ügyben úgy, ahogy a legjobbnak látod az öröklétünk és a földi életünk szempontjából.”
Ha igazán azt mondjátok: „Legyen meg a Te akaratod!”, vagy: „Gondoskodj Te!”, akkor beavatkozom egész mindenhatóságommal, és megoldom a kilátástalan helyzetet. 
És ha azt látod, hogy a helyzet rosszabbodott, ahelyett, hogy javult volna, akkor se nyugtalankodj! 
Csukd be a szemed, és mondd bizalommal: „Legyen meg a Te akaratod, gondoskodj Te!” 
Bizony mondom neked, gondoskodni fogok, beavatkozom, mint egy orvos, és akár csodát is teszek, ha kell.
Azt látod, hogy a beteg állapota rosszabbodott? 
Ne nyugtalankodj! Csukd be a szemed, és mondd: „Gondoskodj Te!” 
Bizony mondom neked, gondoskodni fogok."Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése