2018. október 4., csütörtök

Kiss Balázs Kunó: Októberi energiák - Tudatosság a négyzeten




Ebben a hónapban most főleg a Merkúré lesz a főszerep, ami Hermész analógiája: ő az, aki a mitológia szerint közvetít az emberek és istenek között. Lefordítva a szimbólumokat, ez annak a képességnek a megjelenítése bennünk, ami képes meghallani a isteni sugallatot, ami lefordítja emberivé az istenit. Alacsony szinte persze csak újabb agyalások, újabb elméletek és újabb holt tudás hajszolásáról szól. Na de "magas" szinten alkalmazva tényleg az elmén, egón túli hangok meghallásának eszköze.
Ez a Merkúr most nagyon aktív szerepet kap októberben, tehát igencsak nagy lehetőségnek várnak ránk a tudatosodás terén. Persze aki elveszik a hétköznapokban, az nagyon belezavarodhat az érvek-ellenérvek, valamint a jó és rossz választások birodalmába.
Ha ilyen döntési helyzetekbe, agyalnivalókba ütköznél, tudd, hogy a megoldás egy karnyújtásnyira van: ott van benned. Csak meg kell hallanod.

Októberi energiák 

A hónap eleji Merkúr–Szaturnusz kvintil egy csodás lehetőséget szimbolizál az értelem és elme területén. A gondolkodás csak abban az esetben az ellenséged, ha hagyod, hogy a múltadból és a félelmeidből táplálkozzon. Ha az elmédet átjárja az isteni éned, akkor az elme, mintegy beolvadva az isteni intelligenciádba, a barátoddá válik, és így a korlátozó, félelmekkel teli gondolatokon könnyedén túl tudsz lépni. A kvintil egy értelmen túli üzenet, amikor olyan lehetőségek bontakoznak ki, amelyeket „ép ésszel” felfogni nem lehet. Ezt szokás véletlennek vagy mágiának hívni. A mai kor embere nem szokta észrevenni ezeket a mindennapi csodákat, mert az elme zakatolása elfedi őket előle. Most szinte egyik pillanatról a másikra rengeteg megoldás rajzolódik ki, amelyek valójában eddig is ott voltak a szemed előtt, csak nem akartad azokat észrevenni. Megérted, mi az, ami valódi az életedben, és mi az, ami korlátozó és bezár.
* * *
Ha a napokban egy icipici félelem is felüti fejét az érzéseid között, akkor azonnal csapj le rá. A szorongások igen korlátozóak lehetnek mostanában számodra. Ha sikerül ezekkel szembenézned, akkor hatalmas előrelépéseket tehetsz meg életedben. Sokszor az legtöbb ember nincs is igazán tisztában a korlátozó hiedelmeivel, egyszerűen természetesnek veszi, hogy nem tesz meg valamit. Ez az időszak most kiváló arra, hogy számba vedd a vágyaidat, álmaidat és azokat az érzéseket, amelyekkel önmagadat korlátozod. A tisztánlátás most a legfontosabb, amihez „segítséget” is kapsz: könnyebben fogod megtalálni azt, amit elrejtesz magad elől.
 * * *
Egy messianisztikus konstelláció, a Szaturnusz és a Holdcsomópontok feladatokat szimbolizáló kapcsolódása jelenik meg. A Szaturnuszról már tudod, hogy azokat a problémákat mutatja meg az életedben, amelyek elől menekülsz és másokra hárítod a felelősséget. A Holdcsomópontok pedig mindig valamiféle „karmikus” eredetű, azaz lezáratlan történet megoldását kínálják. Tehát a napokban úgymond sorsfordító felismerések vagy események támogathatják életedet – esetlegesen nem túl kellemes módon. Ne védekezz, ne menekülj, ne a félelem legyen az első gondolatod, mert ezzel pont azt mutatod magadnak, hogy a felelősséget a problémáidért megint másokra hárítod. Itt az idő, hogy szembenézz magaddal és saját gyengeségeiddel.
Október 9

Újhold, helyi idő szerint hajnali 5 óra 48-kor a mérleg jegyében. A mai napon próbáld félretenni az elmédet, s keresd a belső csöndet minden körülmények között. Ne terheld magad felesleges információkkal, ne most dönts, ne most analizálj (lásd tegnap). Hogy figyelmed minél fókuszáltabb legyen, érdemes ma tudatosan koncentrálnod a légzésedre! A tiszta belső és külső világ most szinte kiált a megvalósulásért. Érdemes ma szépséget varázsolnod magad köré, harmóniába rendezni például az íróasztalodat, hétköznapra is szépen kiöltözni. Ezek mind-mind erősítik benned az átalakulást.

Október közepe

önzésed, vagy az, hogy megmutasd milyen hatalmas is vagy? Ezekre a kérdésekre nincs rossz válasz. Tehát ha van benned egy olyan hajtóerő, ami szeretné megélni, hogy milyen szabadon költekezni, akkor ne nyomd el magadban, mert azzal csak többet ártasz. Éld ki bátran, de tudatosan – és azt fogod tapasztalni, hogy a megélt érzés elmúlik. Ha viszont folyamatosan lelkiismeret-furdalás közepette költekezel, akkor soha nem fog tudatosan feloldódni ez az erő benned. Csak nézz, tapasztalj, és engedd a változást! Élj minél jobban a teremtő erőiddel, gyakorolj, próbálkozz minden nehézség ellenére is! Kihívásokkal találkozhatsz a napokban, de fontos tudnod, hogy mindez érted van. Azért, hogy minél jobban elengedd az akaratot, és begyakorold, hogyan is tudsz másoknak példát mutatni a teremtő fényeddel. Ne akarj látszani – és mindenki látni fog! Ne akarj haladni – és odaérsz mindenhová! Ne akarj semmit – és tiéd lesz minden! Ezekkel a szavakkal az elme nem tud mit kezdeni – te is csak érezz! Fontos, hogy hagyatkozz a sugallatokra, az intuíciódra!
* * *
Engedd meg, hogy a Merkúr bolygó egyik fontos aspektusáról beszéljek. A napokban ugyanis ez az égitest fontos – és tudatosságot igénylő – figyelmet kap. A Merkúr, más néven Hermész volt az az istenség, aki hírvivőként az emberi és a felsőbb, isteni világ között közvetített. Innen ered a hermetikus tudás fogalma is, ami már egy magasabb szintű „tudást” jelent, és túlmutat a háromdimenziós valóságon. Éppen ezért Merkúr a „beavatás” szimbóluma is. Általa beavatást nyersz a hermetikusan elzárt dolgokba, azaz a megismerés és tudatosság létráján egyre feljebb és feljebb lépkedhetsz. Másképp láthatsz rá a mindennapi életedre. Megvilágosodhatsz, ha úgy tetszik. A napokban egy ilyen „beavató” energiahullámon utazol, tehát egyre mélyebb (vagy, ha úgy tetszik, magasabb) megismerésben lehet részed. Minél kevésbé tudatosan állsz hozzá, annál kilátástalanabb lesz számodra a valóság, ám ha képes vagy tudatodat kitágítani, hatalmas felismerésekre tehetsz szert.

Október második fele

A vénuszi (párkapcsolat, egyensúly, harmónia, szerelem) energiák igencsak felfokozódnak ma és egész héten. A Vénusz kvadrát kapcsolatba kerül a Lilith-tel, így ez a párkapcsolati drámák terén mutat nagy változásokat. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a társad képében szembetalálkozol azokkal a lelki drámákkal, amelyeknek ideje van széttörni egy kapcsolatban. Például, ha állandóan féltékenykedsz, akkor bizony előtérbe kerül: miért is vagy egyáltalán féltékeny? Kishitű vagy és nem bízol magadban? Szükséged van valakire, hogy melletted legyen? Mástól teszed függővé a boldogságodat? Félelmeid vannak? Ilyen drámát okozhat az is, ha csak a megszokás miatt vagy együtt valakivel, ha félsz elhagyni egy kapcsolatot, mert anyagi biztonságot ad neked, ha birtokolni akarod a másikat, és így tovább… Amikor az elmével egy egyszerű érzést a másikra hárítasz (például azt, hogy hűtlen), akkor az valójában mind-mind rád mutató energia, amivel nem mersz szembesülni, mégis belőled fakad. Azért teremtettél magadnak ilyen társat, hogy ennek feloldásában segítsen. De ide vehetnénk bármilyen drámaesszenciát, ami egy párkapcsolatban jelen lehet – ezek bármelyike most előtérbe kerülhet.
* * *
Újabb felszabadító energia jelenik meg, a folyamatos belső, lelki oldódások most egy szinten könnyebbé válnak. A mélyre tekintés ideje ez. Érdemes megvizsgálnod, hogy mit tapasztaltál e hónapban a legbelsőbb félelmeiddel, a határtalanság érzetével, a spiritualitásoddal kapcsolatban? Ha mélyebb megértésre vágysz, azokat mindig saját befektetett energiáid eredményeképpen fogod igazán megtapasztalni. Hiába is tárja készen bárki eléd azokat, neked kell feldolgoznod, megemésztened.

Október 24

Telihold, helyi idő szerint kora este, 18 óra 46 perckor a skorpió–bika tengelyen. Ez most egy csodás üzenetet közvetít. Ne feledd, a Telihold napjain mindig érdemes pihenned, hiszen a szembenállás feszítő ereje mindent felerősít. A Hold a Halak csillagkép egy nagyon pici szeletkéjénél áll, annál a halnál, amely éppen kiemelkedik a körforgásból. A Halak csillagkép két legfontosabb üzenete az összegzés és a lezárás. A csillagkép két halat ábrázol, akik egy közös pontból – az összegzés pontjából – indulnak „felfelé” és „visszafelé” a csillagos égen. Ez a szimbólumok nyelvén azt jelenti, hogy mindig az összegzés pillanatában dől el, hogy létre tud-e jönni a teljes elengedés és megváltás, ahonnan egy újabb és magasabb szintre tud emelkedni a lélek. Az itt álló Telihold azt erősíti fel benned, hogy egy hatalmas körforgás ért most a végéhez, és lelki szinten emelkedés történik. Ahogy a pillangó a bábját nézi, amely széthasadva mögötte maradt, úgy számodra is idegennek és elképzelhetetlennek tűnik, hogy az valamikor Te voltál. Nézz hátra előző életedre (mármint az e testben megélt korábbi tapasztalataidra, régi önmagadra), és figyeld meg, milyen idegen a régi éned, talán már rá sem ismersz… Csak engedd meg, hogy eltöltsön ez az információ.
A Telihold utáni fogyó hold idején érdemes böjtbe vagy fogyókúrába kezdeni. Most különösképpen szeretném neked tanácsolni, hogy az elkövetkező 14 napban iktass be böjtöt, vagy legalábbis változtass tudatosan az ételviteli szokásaidon. Érdemes odafigyelned rá, hogy a napi 2–3 liter folyadékot vidd be a szervezetedbe, de kerüld az üdítőket és a szénsavas italokat.

Október vége
Ma továbbra is érvényes a kilépés üzenete, azaz a változtatásra és a haladásra fordított erőid áldásosak! Változtass, tegyél valamit másképp, mint szoktál, az apró dolgoktól kezdve egészen a nagy lépésekig. Ha valami már régóta húzódik az életedben, itt az ideje, hogy meglépd azt, amit már jó ideje meg kellett volna. Amire érdemes odafigyelned: ne valami ellenében keresd szabadságod megtapasztalását, tehát ne MEGSZABADULNI vágyj, hanem szabaddá lenni! Ne menekülj el a kihívások és nehézségek elől, hanem egyszerűen csak változtass! A lépéshez szükséges erőt szimbolizáló Mars jelenleg a Bak csillagképben jár, úgyhogy minden lépésed lassúnak és megfontoltnak tűnhet, de amit most teszel, az valódi és időtálló lesz. Élj ezzel az áldásos időszakkal!
* * *
Most mindent megérthetsz, miközben szellemi energiáid segítségével egy nagyon szép lebontásnak lehetsz szemtanúja. Magad mögött hagysz mindent, ami már nem támogat. Most eltűnik minden olyan gondolat, eszme és hitrendszer, amire eddig az életedet alapoztad, és nem állta ki az idő próbáját. Aki illúziókra építkezett, az most hatalmasat zuhan, és keményen megütheti magát. De hidd el, ez tényleg érted van! Ugyanis nagyon mélyen megerősíthet abban, hogy ami viszont működik, arra bátran támaszkodhatsz! Érdemes este meditálni, valamilyen előadásra, színházba menni, vagy akár egy jó filmet megnézni. Ezekkel kikapcsolhatod zakatoló elmédet, és hagyhatod beáramlani a Felsőbb Énedtől érkező erőket. A zenélés, éneklés, dobolás, hangtálazás, illetve más hanghoz, színhez, képhez köthető kreatív tevékenység ma szintén nagy erővel hat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése