2018. szeptember 13., csütörtök

Szeptemberi energiák - Sorsforduló


Erre a hónapra tömören a "sorsforfuló" kifejezést használom - de mit is jelent ez?
A messianisztikus bolygók rengeteg szerephez jutnak szeptemberben, ami azt jelenti, hogy az életünkben most nem az apró-cseprő ügyek, hanem az igazán lényeges, sok-sok éve vagy évtizede cipelt minták kerülnek terítékre.
Ez nem azt jelenti, hogy valamiféle oldás vagy gyógyulás jön el, hanem az, amit magad előtt tolsz, most már nem tolhatod tovább.
A saját "sorsod" elől úgymond nem tudsz elmenekülni, az egyszer úgy is utolér: és most van az egyszer.
Ez a "sors" nem valami rajtad kívülálló dolog, amit az univerzum erőltetne rád, hanem ez TE magad vagy.
Azok a démonaid, akiket elzárva tartottál a szekrényben.
Azok a gondolatok és érzések, amiket még éjszakai magányodban is alig mersz bevallani magadnak: mindez most a felszínre bukkan.
Amit érdemes most tudatosítani, hogy ne menekülj tovább.
Az érzéseid és tetteid tekintetében merd bevallani, hogy ki is vagy valójában és mit is szeretnél igazán.
Ne légy megalkuvó, nem most van itt az ideje a kompromisszumoknak.
Borítsd ki a bilit, tépd le a ragtapaszt a régi sebekről: egyszóval légy kíméletlenül őszinte Önmagaddal.
Szeptember első harmada
A Jupiterhez most 5 bolygó is csatlakozik fényszögkapcsolatokkal, ami elképesztő mértékben kiemeli a jelentőségét. A Jupiter a bölcsesség, igazság és tudás jelölőjeként most arra hívja fel a figyelmedet, hogy a világképed elképesztő mértékben meg van „birizgálva”. Amit hittél, tudtál, az most átalakul, konfrontál, ütközik és újjáépül. A Merkúr-kapcsolódás miatt most különösen figyelj a gondolataidra. Ott van benned most minden problémádra a megoldás, akár hiszed, akár nem. Azért nem hallod meg, mert a hangok a fejedben csak a megszokott monológokat mondják. Keress a napokban tiszta pillanatokat, amikor kicsit eltereled a figyelmedet. Menj el sétálni a természetbe, keresd a kapcsolatot Gaiaval, mert ekkor kitisztul a fejed, és meghallod azt, amire szükséged van.
Szeptember közepe
Egy olyan fényszög alakul ki a napokban, amelyről még soha nem írtam a 2012 óta megjelenő Csillagleső lapjain. Ez a Jupiter és a Plútó közti szextil kapcsolat a mostani égi helyzetet tekintve még erőteljesebb szerephez jut. A szextil ugye az egymásnak ellentmondó, egymástól idegen gondolatok és dolgok új rendbe alakulását szimbolizálja. Ez az „ÉS” világa, ahol egyszerre vagy ilyen és olyan. Egyszerre vagy tudatos ÉS szenvedéssel teli. Ne akarj egyszerre csak ilyen vagy olyan lenni, legyél „és-ember”. A világnézeted most ütközik és VÉGLETESEN átalakul. Ez azt jelenti, hogy szembejönnek számodra elképzelhetetlen dolgok azért, hogy beilleszkedjenek a gondolatvilágodba. Ennek ellenállhatsz, de a Plútó végletessége és változást szimbolizáló tükre miatt nem érdemes ezt tenned. Legyél mostanában minél inkább megengedőbb!
* * *
Adott a lehetőség, hogy a benned dúló ellentéteket feloldva új valóságokat, új ideákat teremts. Olyat, ami még soha nem volt – csak rajtad és a Felsőbb Éneddel átitatott képzeleteden áll minden. Ez egy hatalmas fejlődési lehetőség számodra, nagyjából olyan, mint amikor egy kisgyermek már nemcsak a szájába veszi a dolgokat, hanem elkezdi felfedezni, hogy mi mire való, és ezáltal végtelen lehetőségek nyílnak meg előtte. Ilyenek voltunk eddig mi is, emberek: kisbabák (nyállal a képünkön), a szánkba vettük a tárgyakat, ám most, ahogy növünk, rájövünk, hogy az eddigi „szájbavevős” gondolkodás millió más dologra is jó, amire eddig nem is „gondoltunk”… Hiszen hogyan is lehetne a gondolkodás eszközével meglátni valamit, ami túl van a gondolkodáson?
Szeptember második fele
Megérkezik egy igen erős szellemi támogató energia is hozzád. A vízöntőben álló Mars és a mérlegben álló Nap–Merkúr együttállás most hatalmas kibillentő erőt jelenít meg benned, ami téged támogat. Óriási energiákat tudsz mozgósítani, hogy kitörj a régi mintáidból és korlátaidból. Nem baj, ha most öles léptekkel haladsz, nem kell figyelned a részletekre, bátran lőj túl a célon, mert a lényeg, hogy kimozdulj, és mozgósítsd a szellemi és fizikai erőidet. Amire figyelj, hogy ne bántsd se magad, se másokat. Emlékezz, a Mars magas szintje az Önmagad meghaladása – így most ne a külvilágot akard leküzdeni, hanem pusztán a saját régi lényedet…
* * *
A Mars elérte a leszálló Holdcsomópontot. A régi energiák teljes elengedése zajlik most, s a Mars mint „erőszimbólum” vagy „energiaszimbólum” azt mutatja, hogy most tudsz kilépni abból a nem működő rendszerből, amivel az életedet eddig irányítottad. Nem kell tenned semmit – csak az a fontos, hogy tudatosítsd: ez most megtörténik és kész. Napközben nyugodtan állj meg, vedd szemügyre, milyen indulatok vagy ösztönök vannak jelen benned, és néhány sóhajtással engedd el őket. A Neptunusz a napokban aktivációba kerül, tehát a különböző részeiddel való teljes egyesülés ideje jött el. Előhívsz a múltadból minden erőt, amivel mások ellen törtél – ezek megváltása most megtörténik. Belső békédet a régi módszerekkel nehezen tudod a továbbiakban megőrizni, ezért „szintetizálj”, azaz olvaszd be saját lényedbe azt is, amit nehéz elviselned.
(Forrás: Kiss Balázs Kunó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése