Ugrás a fő tartalomra

Bölcsességek • Okosan válassz, mert amit kérsz, azt meg is kapod!
 • Nemcsak szemmel látunk s nem mindenki lát, kinek szeme van, mert : a lélek lát, a szem csak észrevesz.
 • Restség a test butasága, butaság a lélek restsége.
 • -„Amennyiben javamat és minden létező javát szolgálja.”  (amikor valamilyen kívánságunk van)
 • A gyermek születése azt jelentette, hogy testet adtak egy lélektárs számára. Nem várják el, hogy az emberek hibák, fogyatékosság nélkül jöjjenek a világra. Mindenki láthatatlan drágakövet rejt magában, akármilyennek született, s ezt csiszolni, formálni kell.
 • Amit a másikban becsülünk, azt a tulajdonságot magunkban is erősíteni akarjuk. A nem tetsző cselekedet, megjelenés vagy viselkedés pedig arra figyelmeztet, hogy ne kövessük a rossz példát.
 • Másra csak a saját életünkkel tudunk hatni, azzal, ahogy és amit cselekszünk. Mindenki meg tud változni, ha akar. Az a helyes, ha valaki a maga jószántából változik meg.
 • Ha megsértünk valakit, magunkat sértjük meg. Ha megsértünk valakit, magunkat sértjük meg… Egyetlen egész vagyunk, őseinket, meg nem született unokáinkat, miden életet beleszámítva.
 • Így vagy úgy, addig kell újra meg újra próbálkozni, amíg nem sikerül megtennünk, amire elszántuk magunkat.
 • Ők (az Igazak) a mi fogalmaink szerint nem ülnek évente ünnepeket. Valamikor az év során mindenkinek kijut az ünneplésből, de nem a születésnapjáról emlékeznek meg, hanem egyéni adottságait, a közösségért tett érdemeit, szellemi, lelki fejlődését magasztalják. Eszükbe se jut, hogy az öregedés ünneplésre méltó volna: ám a fejlődés annál inkább.
 • A Földet nem lehet birtokolni, hiszen mindenkié, hozzátartozik minden létezőhöz.
·         Minden újszülött életében először ugyanazt a bátorító kijelentést hallja, ezt súgják a fülébe: „Szeretünk és segítünk utadon.”
·         Itt az öregek jelentik a törzs összetartó erejét, ők mutatnak példát a többieknek.
·         Szerintük valami csak akkor igazán ajándék, ha azt adjuk neki, amire vágyik. Nem lehet ajándék az, ami csak nekünk tetszik, és úgy erőszakoljuk rá a másikra. Az ajándék nem köthető feltételekhez, azt önzetlenül adják. S aki kapja, azt csinál vele, amit akar… az ajándékozó nem várhat cserébe semmit.
·         Esti ima: „Uram, add meg nekem, hogy beletörődjem a megváltoztathatatlanba, adj bátorságot, hogy a változtathatót megváltoztathassam. Add, hogy fel tudjam ismerni a különbségeket.”
·         Minden teremtmény csak annyi szenvedést okoz, amennyit maga is elvisel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Húzz egy kártyát

Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a gombot és vége a fájdalomnak!

Yin Shun Jyutsu egy japán orvos, aki szerint az egyes ujjainkon lévő “gombok” megnyomásával elfelejthetjük a fájdalmakat, a lelki akadályokat és az álmatlanságot, valamint sok más dolgot.
Hüvelykujj
Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.
Mutatóujj
Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.
Középső ujj
Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.
Gyűrűsujj
Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.
Kisujj
Ezen az ujjon lévő “gomb” megnyomásával v…

Sarlós Boldogasszony napja július 2.

Kedveseim!

Sarlós Boldogasszony napjával nagy változások következtek be a
természetben és az életünkben is. Égi Édesanyánk sarlója elvágja a régi
szálakat, kapcsolatokat, hogy újak jöhessenek életünkbe. Egy lehetőség
életünk megújítására az Ő segítségével és jóváhagyásával.
Ismerjétek meg e napnak a dolgait és Boldogasszony erejével kezdjetek
életetek megújításához az újító erők segítségével.
Fohászkodjatok az Égi Anyához. Minél többen fordulunk oda, kérésünk
annál foganatosabb.


Áldás havának 2. napja,
Sarlós Boldogasszony ünnepe


Boldogasszonyunk e napjának az elnevezése utal a régi sarlós aratásra, amikor a nők még sarlóval arattak. Nem véletlen, hogy Boldogasszonyunk jele a Holdsarló (a Hold a nőiesség). A hagyomány szerint a férfi aratott, az asszony pedig a nyomában járva sarlójával felnyalábolta a levágott gabonát, és kötözte a kévét. 

Kalotaszegen a férfi halott fejfájára ekevasat, az asszonyokéra orsót vagy sarlót festettek. A sarló megszentelt, mind fizikai síkon, mind szellemi síkon érte…