2018. június 7., csütörtök

Ahogy a hopi indiánok látják…




„A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk.”

Ahogy a hopi indiánok látják…

„Az idő körbejár. És eljut egy pontra, amikor ismét megújul. Először van egy tisztulási szakasz, majd ezután következik a megújulás. Most nagyon közel kerülünk ehhez az időszakhoz. 
Elmondták nekünk, hogy látjuk majd Amerikát megjelenni és eltűnni. Bizonyos értelemben Amerika haldoklik. Azért, mert elfelejtettük a tanításokat, hogyan éljünk a Földön. /…/
A mi hitünk szerint, ha nem vagy kapcsolatban a Földdel, és nem érted meg annak lényegét, mély lelki valóságát, hogyan élj a Földön, akkor nem jársz sikerrel. /…/
Amerikában Kolombusz érkezésekor hatvanmillió indián volt. Hatvanmillióról mindössze nyolcszázezerre csökkent a létszámunk. Tehát majdnem kipusztítottak minket…
Minden dolog lelki. Mindennek van lelke. Mindent a Teremtő hoz el nekünk. Az Egyetlen Teremtő, akit különböző nevekkel illetnek.
Csak néhány telet töltünk itt a Földön, aztán a Lélek világába távozunk. A Lélek világa: a Minden.
Testünk nagy része víz. Egészségünk megtartása érdekében jó vizet kell inni. Mielőtt az európaiak ide jöttek, ihattunk bármelyik folyóból. Ha az európaiak a mi szokásaink szerint éltek volna itt, még mindig ihatnánk a folyóinkból. Mert a víz szent.
A levegő is szent. A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk.
Amikor a földet, a vizet, a levegőt elrontják, akkor ez a pusztítás megszüli saját ellenhatását. Az anyaföld reagál.
A hopi jövendölések azt mondják, hogy a viharok és az áradások nagyobbak lesznek.
Amikor a változásokat képes vagy fejlődésként szemlélni, akkor érkezett el az idő. Semmi sem marad ugyanaz.
Darwin azt mondta, az ember a majomtól származik.
Mi azt mondjuk: a ti elődeitek lehet, de nem a mieink. Meg kell tanulnunk újra hinni a Lélekben. Ez lehet az első lépés.
Az embernek mindent Lélekként kellene kezelnie. Legyünk tudatában annak, hogy mi egy család vagyunk. Nem létezik olyan, hogy vég. A formája változik ugyan, de az Élet maga végtelen."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése