Ugrás a fő tartalomra

Ahogy a hopi indiánok látják…
„A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk.”

Ahogy a hopi indiánok látják…

„Az idő körbejár. És eljut egy pontra, amikor ismét megújul. Először van egy tisztulási szakasz, majd ezután következik a megújulás. Most nagyon közel kerülünk ehhez az időszakhoz. 
Elmondták nekünk, hogy látjuk majd Amerikát megjelenni és eltűnni. Bizonyos értelemben Amerika haldoklik. Azért, mert elfelejtettük a tanításokat, hogyan éljünk a Földön. /…/
A mi hitünk szerint, ha nem vagy kapcsolatban a Földdel, és nem érted meg annak lényegét, mély lelki valóságát, hogyan élj a Földön, akkor nem jársz sikerrel. /…/
Amerikában Kolombusz érkezésekor hatvanmillió indián volt. Hatvanmillióról mindössze nyolcszázezerre csökkent a létszámunk. Tehát majdnem kipusztítottak minket…
Minden dolog lelki. Mindennek van lelke. Mindent a Teremtő hoz el nekünk. Az Egyetlen Teremtő, akit különböző nevekkel illetnek.
Csak néhány telet töltünk itt a Földön, aztán a Lélek világába távozunk. A Lélek világa: a Minden.
Testünk nagy része víz. Egészségünk megtartása érdekében jó vizet kell inni. Mielőtt az európaiak ide jöttek, ihattunk bármelyik folyóból. Ha az európaiak a mi szokásaink szerint éltek volna itt, még mindig ihatnánk a folyóinkból. Mert a víz szent.
A levegő is szent. A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk.
Amikor a földet, a vizet, a levegőt elrontják, akkor ez a pusztítás megszüli saját ellenhatását. Az anyaföld reagál.
A hopi jövendölések azt mondják, hogy a viharok és az áradások nagyobbak lesznek.
Amikor a változásokat képes vagy fejlődésként szemlélni, akkor érkezett el az idő. Semmi sem marad ugyanaz.
Darwin azt mondta, az ember a majomtól származik.
Mi azt mondjuk: a ti elődeitek lehet, de nem a mieink. Meg kell tanulnunk újra hinni a Lélekben. Ez lehet az első lépés.
Az embernek mindent Lélekként kellene kezelnie. Legyünk tudatában annak, hogy mi egy család vagyunk. Nem létezik olyan, hogy vég. A formája változik ugyan, de az Élet maga végtelen."


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Húzz egy kártyát

Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a gombot és vége a fájdalomnak!

Yin Shun Jyutsu egy japán orvos, aki szerint az egyes ujjainkon lévő “gombok” megnyomásával elfelejthetjük a fájdalmakat, a lelki akadályokat és az álmatlanságot, valamint sok más dolgot.
Hüvelykujj
Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.
Mutatóujj
Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.
Középső ujj
Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.
Gyűrűsujj
Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.
Kisujj
Ezen az ujjon lévő “gomb” megnyomásával v…

Sarlós Boldogasszony napja július 2.

Kedveseim!

Sarlós Boldogasszony napjával nagy változások következtek be a
természetben és az életünkben is. Égi Édesanyánk sarlója elvágja a régi
szálakat, kapcsolatokat, hogy újak jöhessenek életünkbe. Egy lehetőség
életünk megújítására az Ő segítségével és jóváhagyásával.
Ismerjétek meg e napnak a dolgait és Boldogasszony erejével kezdjetek
életetek megújításához az újító erők segítségével.
Fohászkodjatok az Égi Anyához. Minél többen fordulunk oda, kérésünk
annál foganatosabb.


Áldás havának 2. napja,
Sarlós Boldogasszony ünnepe


Boldogasszonyunk e napjának az elnevezése utal a régi sarlós aratásra, amikor a nők még sarlóval arattak. Nem véletlen, hogy Boldogasszonyunk jele a Holdsarló (a Hold a nőiesség). A hagyomány szerint a férfi aratott, az asszony pedig a nyomában járva sarlójával felnyalábolta a levágott gabonát, és kötözte a kévét. 

Kalotaszegen a férfi halott fejfájára ekevasat, az asszonyokéra orsót vagy sarlót festettek. A sarló megszentelt, mind fizikai síkon, mind szellemi síkon érte…