2017. december 18., hétfő

Az idők nehézségét lelketek könnyebbsége által tudjátok emberi méltósággal megélni.


Az emberiség most egy olyan utat jár be, amelyben eldől, hogy öncélú, önhatalmúvá válik, vagy Istennek adja át a Teremtést, az irányítást, és Vele együtt társteremtőként működik tovább!
Istenbe vetett hit és bizalom által, életedben nagyobb magasságokat tudsz bejárni, igaz a mélységek is mélyebbek lesznek.
Sokszor érsz el egy olyan állapotba, amikor lelked felmérhetetlen kétségeivel, fájdalmaival szembesülsz.
Ezt az utat mindig nehézségként élitek meg, és ez így van.
A lélek egy szenvedési, tisztulási folyamaton megy keresztül, amelyben, saját emberi korlátaival találkozik.
Megtapasztalja emberi létét, - ebből kifolyólag megéli azt a tapasztalást, hogy ő Isten nélkül, Isten segítsége nélkül, - NEM JUTHAT EL ABBA AZ ÁLLAPOTBA, AMELYBEN EMBERKÉNT, ISTENIEN HAT!
Lehet, hogy most bonyolultnak, értelmezhetetlennek tűnnek sokatok számára ezek a szavak és gondolatok. De most ebben a Világban és Rendben, az emberiség megérett rá, hogy emberi testben, isteniként, Istennel összefogva és együttműködve teremtse meg a saját maga valóságát.
Egy olyan rendszert és társadalmat, amelyre az Aranykori állapot lesz jellemző!
Ez az Aranykori állapot, egy újfajta rendszert helyez előtérbe, amelynek fontosságát az Istenbe vetett hit és bizalom adja!
Most csak arra kérlek benneteket, nézzetek saját lelketek mélyére és hozzátok meg azt a döntést, amely választásul szolgál:
- Kit szolgálsz?
- A magad ura leszel, öncélú érdekeket mozgatsz meg, - vagy képes vagy már egy összefogottabb, magasabb szemléletet is magad elé állítani és részt venni ennek a megvalósításában?
A megtérés nem egyszeri dolog!
A megtérés az, amikor egy viszonyt, kapcsolatot alakítottál ki Istennel, amikor Ő rajtad keresztül munkál.
Amikor átadod magad az Ő akaratának, és rajtad keresztül teljesedik be az Ige.
Egyszeri, alkalmankénti megtérések is vannak!
Általában az emberek ilyenkor bizonyos felismerésre tesznek szert, de ez soha nem hosszú életű.
Ilyenkor nem vonod be Istent a hétköznapjaidba, mindennapi pillanataidba, hanem az Ő vezetése nélkül kívánsz cselekedni.
Nagyon nehéz ezt elmagyarázni, főleg annak, aki még nem élte át ezt a csodát.
Más ember az, aki Engem tükröz vissza és istenien Bennem él, mint az, aki csak beszél Rólam, és hitében azt tartja, hogy lelkét Hozzám emelte.
Különbözőek vagytok, különböző törvényeket alkottok, és törvényszerűséggel hattok.
A cél, egy olyan szemlélet létrehozása: - amelyben nem Istentől függetlenül, hanem Vele együtt, társteremtőként alakítjátok az életeteket, és úgy veszítek kezetekbe saját sorsotok irányítását!
A megtérés kapcsán nem kell demagóg és egyházi fogalmakra szorítkozni!
Nem az a cél ebben a folyamatban, hogy Isten vegye át a hatalmat feletettek. Hanem az, hogy a ti jóváhagyásotokkal, beleegyezésetekkel, együtt működésetekkel (mivel Őt magadba engeded, és így rajtad keresztül tud hatni), érjétek el azt a célt, amelyben létrejöhet egy olyan tudatosság, - ahol nincs alá, és fölé rendeltetett viszony, - hanem EGYÜTTHATÁS működik.
Az idők nehézségét lelketek könnyebbsége által tudjátok emberi méltósággal megélni. Hiszen ISTEN benned munkálva óriási erőt ad ahhoz, hogy a környezetedben és saját házad táján olyan dolgokat vigyél véghez, melyet egyébként ISTEN munkálkodása nélkül képtelen lettél volna végrehajtani.
Belső HANG által lejegyezte: Lendvay Katalin







2017. december 18. Nyilas Újhold – Hittel teljes teremtés

Amikor Isten megtapasztalja magát benned....


Amikor Isten megtapasztalja magát benned, egy új világ nyílik meg benned.
Milyenségét az Istenélmény adja, amely kiemel ebből a világból. 
Ezáltal egy magasabb valóságból látsz magadra, s látod meg az összefüggéseket. 
Léted és értelmed nem csupán az emberi szempontokat szemléli, hanem megérti és tudja, hogy most Isten munkál benned, s bármi is a tapasztalás, bármily fájdalmas az, Isten kedvét leli benne, mert a Lélek érlelődik általa, továbblép, egy magasabb szintrelép,- oda,- abba az isteni szférába, ahol az egység és teljesség által Krisztusban újjászületetté válik.
Az emberi lélek különös tartalommal bír. Egy olyan eszenciát hordoz magában, mely Fény természetű.
A Lélek fénye mindenkiben benne ragyog. De amikor megistenültté válik, akkor különös fényt áraszt ki magából, s különös tartalommal bír,- felemelkedetté válik.
Utat nyit a szabadság felé, mert kiérlelődött, s olyan szférába helyezte magát, melyben egységet alkot a Teremtőjével. Áldás!
Szeretettel: Lendvay Katalin