2017. augusztus 1., kedd

Csillagmag: Augusztus



Augusztus eleje
A Mars a napokban elhagyja a Rák csillagkép közepét, a Jászol csillaghalmazt, és elindul az elengedő ága felé.
Az ELENGEDÉST tudod a hónap hátralévő részében gyakorolni – ugyanis az ember szereti a jó dolgokat megtartani, és csak a rossztól megszabadulni. Csakhogy a túl sok felhalmozott „pozitív” élmény, gondolat és emlék hosszú távon tönkretesz – mintha túl sok cukrot ennél, és a szervezeted már nem lenne képes megbirkózni vele, ugyanígy van a lelked a sok mézes-mázos élménnyel. Félsz ezeket elengedni, hiszen akkor mi maradna neked? Az elengedés teljessége a téged ért sérelmeken túl a pozitív dolgok elengedését is tartalmazza.
Ne ragaszkodj semmihez – köszönd meg, hogy átélhetted, köszönd meg, hogy tapasztalhattál, és ennyi. Jön a következő élmény, ami vagy ilyen lesz, vagy olyan, de aztán megint csak a következő jön, és így tovább a végtelenségig. Ne ragaszkodj semmihez!
A Mars az előző hónap utolsó hetében szépen lassan megközelítette a Rák csillagkép befogadó ágát, így ez az időszak a BEFOGADÁSRÓL szólt. A befogadás azt jelenti, hogy minél több mindent engedsz be, annál több leszel – és itt nem csak a jó és pozitív dolgokra kell gondolni. A befogadásod akkor lesz teljes, ha semmilyen szinten nem állsz ellen az életnek, és minden mozzanatát át tudod engedni magadon, vagyis még a negatív dolgoknak sem állsz ellen. A Mars most pont erre tanít: ne harcolj, ne küzdj az elfogadhatatlan ellen!

Augusztus 8
Telihold az oroszlán–vízöntő tengelyen. Érdemes napon sütkérezned, de könnyebben leéghetsz ma – hiszen a Telihold mindent felerősít. A fokozott oroszlán-jelenlét miatt ugyan a Nap ereje jóval erősebb, de ez egy kiváló időszak arra, hogy feltöltsd a testedet a Napból érkező energiákkal. Képzeletben lélegezd be a Nap erejét, hőjét, és érezd, hogy szétárad az ereidben, tested minden porcikájában! Érdemes ezt a gyakorlatot egész augusztusban tudatosan végezni, ráadásul így növelheted a bőröd ellenálló képességét is a napsugárzással szemben, amelyről eddig azt gondoltad, hogy káros. A Nap fénye egyben szeretetenergia is, tehát ez nagyban fogja erősíteni az önszeretet képességét. Ne feledd, a Telihold napján mindig érdemes pihenni és munkakerülőnek lenni, mert többet ér egy pihenéssel töltött Telihold, ami után hosszú időre kipihent leszel, mint hogy túlfeszítsd magad, és utána úgy érezd, hogy nincs energiád.

Augusztus közepe
A Nap és a Jupiter szextil kapcsolata ezt hozza el: a benned kialakult igazságok, amelyek szerint az életed működik (például hogy hogyan lehetne valaki egyszerre szeretni- és utálnivaló?), azok most a tettek mezején lassan átalakulnak.
Akit eddig imádtál, most megmutatja a másik arcát, és csalódhatsz benne, esetleg elítélheted. Akit eddig lenéztél, megmutatja szeretetteli minőségét, ám lehet, hogy előítéleteid felhőjében ezt te észre sem veszed.
Idén (főleg a Plútó kvadrát kapcsán) sokat írtam a jupiteri szimbólumokról – most végre összeállhat a kép!
Érdemes visszalapoznod a Jupiterről írtakhoz, mert most képes leszel más szemmel értelmezni az ott olvasottakat.
A napokban egyszerre NÉGY szextil fényszög is aktív, ami – poláris szemüvegen keresztül nézve – igen megnyugtató és kellemes. A szextil mindig az összeütköző, egymással ellentétes energiák feloldását szimbolizálja. Például míg a harmadik dimenziós elme számára egy dolog nem lehet egyszerre két helyen, addig a multidimenziós valóságban ez teljesen normális.
Ugyanúgy, ahogyan te is lehetsz egyszerre kedves és borzalmas személyiség.
S amíg az egyik felé törekszel, és a másikat próbálod kipurgálni magadból, addig a Valóságban ugyanazt az energiát püfölöd és dédelgeted egyszerre. Ez egy nagyon komoly szétszakítottság-érzéshez vezet. A szextil elhozza a két ellentét (példánkban a kedvesség és a háklisság) egybeolvadását, átalakulását, de úgy, hogy neked nem kell döntened arról, melyik is legyél.
Ez persze elmével nem elképzelhető, tehát ha most gondolatban azonnal megkérdezted, hogy „hogyan?!”, akkor nyugodtan hagyd el az agyalást, és engedd meg, hogy az élet kibontakozzon előtted.
* * *
A Vénusz és a Neptunusz szextil kapcsolata igen izgalmas oldást hoz! A tökéletes lelki, szellemi és fizikai harmónia megtapasztalása történik. Nincs más dolgod, mint figyelni, érezni, töltekezni, feloldódni. Adj fel minden ellenállást, legyél egy hatalmas befogadó Kehely, amibe beáramlik az univerzum csöndje és bölcsessége. Belső titkok nyílnak ki előtted, mint egy virág, amelynek magja aztán termékeny talajra hull benned, hogy kihajthasson. Minden görcsösség és akarat feloldásának az ideje.
A félelmek transzmutálása zajlik, az elme feloldódik és eszközzé válik a magasabb tudatosság gyűjtőlencséjében. Csak hagyd megnyilvánulni a Teremtő erőket, adj nekik keretet, teret, és figyeld, ahogyan az új dolgok kihajtanak.
* * *
A világgal való harmónia megszületik, ha képes vagy feláldozni magadból a múlandót. A párkapcsolatok szintjén is egy nagy változás küszöbén állhatsz, ami nem feltétlenül jelenik meg egyértelműen a hétköznapi eseményekben, inkább egyfajta belső állapotváltozás során érzékelheted. Hordozhat feszültségeket, de itt nem szakításról vagy hasonlókról van szó természetesen, hanem átalakulásról. Rajtad áll, hogy képes vagy-e gyökeresen és minőségileg alakítani a párkapcsolatodon, vagy inkább hagyod elhervadni magadban a szerelmet.
Ha nincs társad, attól még az energia ugyanúgy megjelenik, de akkor inkább a világ valamely részével való együttlétre utal.
A Vénusz és a Plútó szembenállása a rák–bak tengelyen erősen megkérdőjelezi a régi mintákat benned – de nem csak ezt, hanem azt is, hogy konkrétan milyen elvárásaid, illetve milyen haladási irányod is van a párkapcsolatodon belül? Érdemes az ezekre a kérdésekre adott válaszokon kicsit elidőzni…
A két leglassabban mozgó égitest (a Plútó és a Neptunusz) fényszögkapcsolatai elképesztően ritkák, ezért ha ők „találkoznak” így, az mindig valamilyen korszakalkotó változást jelent. Igaz, most sem ívmásodpercre pontos, de mégis igen megközelítően szextil kapcsolatba kerülnek, így mindenképpen foglalkoznunk kell ennek az üzenetével.
Képzeld el, hogy angyal vagy, és az égben csücsülve az időtlenségben, egy távirányítóval a kezedben nézed az emberiség történelmét. Ha felgyorsítod a képet, akkor az évek másodpercekké alakulnak, és olyan változásokat veszel észre, amiket a perc-emberek soha nem képesek meglátni, mert (jó esetben) évtizedekben gondolkoznak csak. Ám így angyalként jól látszik egy olyan perspektíva, amiben sok minden értelmet nyer.
Ez az angyal így kiáltana fel a 2017-es év nyarát nézve: „Ahá, ez itt a Neptunusz–Plútó szextil!” – és egy jót mosolyogna.
A Plútóról július 9-én írtam bővebben, de tömören annyit kell elmondani róla, hogy a minőségi változás szimbóluma: amikor valami átalakul egyik végletből a másik végletbe. A Neptunuszhoz tartoznak a ködök, az illúziók és a függőségek, így most ezek is szépen lebomlanak és meggyógyulnak az életedben. Ezért a megszokott cselekedeteid, mint például a dohányzás, tv-nézés, internetezés vagy más függőségben tett tudattalan tettek is eltűnhetnek, viszont ez egy szinten űrt hagy maga után. Ahhoz, hogy megkönnyítsd a régi minták lebomlását, gondoskodj róla, hogy legyen mivel megtöltened a keletkezett ürességet. Fontos, hogy ez ne valamilyen újabb hárítás, terelés legyen, hanem valódi tartalom.
Sok mindent „elvehet” ez a szextil kapcsolat, amit megszoktál már, de valójában csak korlátozott és elvette tőled az egység megtapasztalását… de szükséged volt rá, különben nem ragaszkodtál volna hozzá. Most tehát sok minden a nyakadba dőlhet, és szembesülhetsz a függőségeiddel, hárításaiddal és illúzióiddal. A Plútó sosem fájdalommentes változásokat mutat, de a szextil most egy kicsit finomít rajta: ha bölcs vagy, akkor szinte észrevétlenül képes vagy átsiklani egyik állapotból a másikba, ha szembe mersz nézni magaddal…

Augusztus második fele
Ezekben a napokban talán nehezebben megy az, amit szeretnél. Most nyugodtan feladhatod az ellenállást, elengedheted az akaratot, és próbáld meg észrevenni, hogy a sors merre irányít. Az életed maga a sorsod; ami történik veled, az minden esetben, minden pillanatban sorsszerű. Figyeld meg az áramlatait, mert a te aktív közbeavatkozásod nélkül is megtörténik minden. Lásd meg, hogy számodra mi az a legkevesebb(!) tevékenység, amit meg kell tenned az életed működéséhez. Figyeld meg, vajon ez mit jelent rád nézve? Vajon mennyi a „felesleg” úgymond? Hol a lendület, hol a vágy? Honnan fakadnak ezek?
A Mars aktivitása tovább fokozódik, mert a Jupiterrel is szextil fényszögben. Ez most egy csodálatos lehetőség a személyiségedből fakadó akaratod istenivé alakítására. Tehát képes lehetsz feloldani önmagadat a saját magad nagyobb egységébe… ehhez nem kell mást tenned, mint hogy nem teszel, nem akarsz semmit sem.
Csak létezel, és arra ügyelsz, hogy gondolataidnak és tetteidnek milyen irányultsága legyen.
* * *
Ezekben a napokban alakul ki a Szaturnusz–Lilith együttállás – ezt három felkiáltójellel, hatalmas karikákkal és színes filccel jelöltem be a jegyzeteimben. A Szaturnusz a nagy tanító, a Küszöb Őre: azaz csak azt viheted tovább magaddal az utad során, ami valódi. Ami mentes minden programozottságtól, a világból épített személyiség-darabkától. Ami csak a lényed tiszta esszenciáját tartalmazza. S ha lenne ennek ellentéte, akkor az a Lilith lenne.
A dráma, amikor mindenki más a hibás, csak te nem.
Amikor a világ tükrében az ember nem látja saját magát, és energiát akar rabolni a társaitól, hogy így tartsa fenn az illúzióit, amiket a személyiség teremtett. És ez most összeomlik. Nem fogsz neki örülni – legalábbis a jól felépített személyiséged nem örül majd neki. Szenvedni és drámázni fog. Sikítani a fájdalomtól és a világ szörnyűségeitől. Ám a Tudatod, a Lelked és Isteni lényed felszabadul. És megtapasztalja a Lét Örömét. Melyiket választod?

Augusztus vége
Egy olyan fényszögkapcsolatról kell most beszélnem, amiről még soha sem írtam az elmúlt 5 évben a Csillagleső hasábjain: a Jupiter és a Szaturnusz szextiljéről (mint ahogyan a korábban említett Neptunusz és Plútó szextiljéről sem… micsoda sorsfordító időket élünk!). Tehát, ismét egy lebontás és dráma – lásd a Szaturnusz és a Lilith üzenetét –, hiszen a Jupiter így szextilben áll a Lilithtel is. Nehéz ezekről az energiákról pontosan értekezni, hiszen minél „messianisztikusabb” valami, annál nehezebben megragadható a mindennapokban. Folytatás a másik oldalon.
A Jupiter–Szaturnusz szextil azt üzeni, hogy a hited és világod rendjét működtető igazságaiddal szembesülsz, azokat meg kell tapasztalnod teljesen és végletesen a lelked legmélyéig, mert csak így tudod megélni, mennyire Valódi mindaz, amiben hiszel. S amiben hiszel, azt tapasztalod, ezért ha a világban eluralkodó hazugságokra és illúziókra alapoztad az életedet, akkor amint azok szépen lassan leomlanak, egyfajta talajvesztettséget érezhetsz, igencsak erőteljesen. Magas szinten viszont ez az energia segít stabilizálni Hited erejét. Megjelenik ez a kérdés, azért, hogy megtapasztalhasd hitedet, bőségedet, és hogy hagyd leomlani a nem időtálló igazságokat. Ha mostanában találkozol valamivel, ami eltűnne az életedből, akkor azt nyugodtan engedd el. Keresd a külvilágodban a biztonságot, stabilitást, csakúgy, mint a párkapcsolatodban is.
Igen áldásos idők, a korábban említett Lilith-energiák mellett is csupa „pozitív” potenciálokat tükröző fényszögkapcsolatok állnak augusztus utolsó napjaiban a horoszkópban. Azaz minden „sikerül” látszólag, minden megoldható és minden átalakítható.
Az, ami eddig nehézséget okozott, most könnyedén módosul, változik.
A legjobb, amit tehetsz, ha nem gondolkodsz, és nem akarod aggyal irányítani az egészet. Hiszen az elme megszólalhat: „Huhúúú, a Csillagleső azt írta, hogy most minden sikerül, akkor gyorsan csináljunk egy kis pénzt, egészséget és új párkapcsolatot” – és bamm, máris csalódni fogsz, mert ez nem fog sikerülni.
Az lesz rendben, ami szaturnuszi: azaz a Tudatosságodnak és az Isteni Önvalódnak megfelelő módon alakul az életed.
Lehet, hogy elveszítesz ezt-azt, de ezekre nem volt szükséged az életben, még ha az elme ragaszkodott is hozzá. Örvendj inkább a változásnak! Érted van minden, és ezt most könnyedén érezheted!

  Szeretettel, Kunó
http://csillagmag.hu/