2016. szeptember 16., péntek

2016. szeptember 16. Halak Telihold – Kapcsolati megtisztulás





A mostani Telihold az érzékeny és intuitív Halak jegyében köszönt ránk. Ahogy már megszokhattátok Telihold napján százszoros energiák hatnak ránk, ezért amellett, hogy elkezdődik az elengedés időszaka, érdemes ilyenkor varázslatot is elvégezni szabadulásunk megsegítésére.

Az elkövetkező időszak kapcsolataitokat helyezi a középpontba, ezek felülvizsgálatára biztat benneteket. Az “itt és mostra” kell koncentrálnotok, és álmaitok felé vezető út akadályait elengedni. Meg kell találni az egyensúlyt a jövőbeli célok és az elköteleződéseitek között.
Az Újhold szeptember 1-én csodás lehetőségeket hozott, hogy önmagatok lehessetek, most ezt a munkát folytathatjátok azzal, hogy elengeditek és lezárjátok azokat a kapcsolatokat, amik kihasználnak, rabolják az időtöket, energiátokat, és ezzel saját céljaitok megvalósításában gátolnak benneteket. Ezek az emberek tőletek várják a problémáik megoldását, de eközben lépéseket nem tesznek, így segítségetekkel nem hagyjátok őket felnőni, saját életútjukon elindulni. Amikor megoldjátok helyettük gondjaikat, felesleges terheket véve magatokra, akkor ők eközben nem változtatnak, viszont benneteket jelentősen korlátoznak.
Ez persze nem jelenti az, hogy legyetek önzőek, de át kell vizsgálnotok kapcsolat-rendszereteket, és fel kell ismernetek, kiknek vagytok valóban fontosak, ki az akikre ti is számíthattok, ha nektek van szükségetek segítségre.
Gondoljátok át családi, pár, baráti és üzlettársi kapcsolataitokat, és engedjétek el azokat, akiket csak önmaguk érdekel, és kihasználják jóindulatotokat, segítőkészségeteket. Ugyanígy érdemes elengedni mindazokat, akikkel már nem egyezik életfelfogásotok, értékrendetek, gondolkodásotok. Stabil barátságokra, támogató kapcsolatokra törekedjetek, amiben működik, az adok-kapok egyensúlya.
A barátok mellett vizsgálat alá kell vonni párkapcsolatotokat is, főleg azoknak, akik már jó ideje azt tapasztalják, hogy csak hitegetik őket, de valóban elköteleződni nem szeretne a másik fél. Ezek a bizonytalanságban tartó kapcsolatok saját önmegvalósításotoktól veszik el az energiát, és még önbizalmatokra is rossz hatással lehet.Gondoljátok át, és akár írjátok is össze, kik azok az emberek, akiket bármikor felhívhattok, ha bajban vagytok. Ha kétségeitek vannak azzal kapcsolatban ki kerüljön a listára, akkor legyetek szigorúbbak. Épp lemerülő félben van a telefonotok, már csak egy hívásra elegendő a töltöttség. Kit hívnátok? Ki lenne az, aki bármikor venné a cipőjét és segítségetekre sietne?
Aztán nézzétek meg a témát a másik oldalról is. Kik azok, akik csak akkor hívnak, ha bajuk van, és soha eszükbe sem jut megkérdezni veled mi van? Akik csak panaszkodnak, és panaszkodnak, és a velük való beszélgetés után úgy érzitek, mintha teljesen lemerültetek volna energetikailag? Ezek azok az emberek, akikkel jobb, ha lezárjátok a kapcsolatot, és tovább léptek.
Nem csak álmodozni kell a boldogságról, az élet élvezetéről, hanem lépni kell, lerakva minden kapcsolati béklyót, ami megakadályoz ebben. El kell vágni azokat a kötelékeket, amik madzagon rángatnak, és elszívják erőtöket.

Nem árt azonban magatokba is nézni. Saját érzéseitek közül is érdemes megszabadulni, minden olyantól, ami a másik ember kisajátítását sugallja, a túlzott ragaszkodást, amivel ti tehetitek lépés képtelenné. Az éremnek mindig két oldala van. Egyfelől vannak emberek, akik kihasználnak, de lehet, hogy azért jelennek meg életetekben, mert bennetek teng túl a segítő szándék, és az áldozatvállalási hajlam. Írhatnám úgy is, hogy megmentő komplexus. Ezek azok, amik gyermekkori minták, meggyőződések formájában dolgoznak a tudat alattitokban, és befolyásolják mindennapjaitokat.
Most itt az ideje, hogy elengedjétek ezeket és frissítsétek ezt a lejárt verziójú „háttérprogramot”.
A következő feladat tehát az, hogy nézzetek magatokba, milyen áldozati minták, korlátozó hitrendszerek, vagy félelmek az áldozattá válástól dolgoznak bennetek. Engedjétek el azokat a hozzáállásokat, hogy „nekem már csak ez jutott” vagy „anyám/apám is így élt, ezt örököltem”. És engedjétek el a félelmet is attól, hogy saját életetekben hasonlóan áldozattá váltok.
Bármikor változtathattok ezen! Ezek csupán korlátozó hitrendszerek, amit belétek neveltek, de bármikor dönthettek úgy, hogy elvágjátok a karma láncolatát és megoldjátok végre a generációkon átívelő problémát, és új mintát alakítotok ki.
Egy dologra figyeljetek! A Telihold amúgy is érzékenységet és feszültséget hoz, de a Halak jegyében ez fokozottabban jelentkezik, és a Mars bolygó befolyásának „köszönhetően” ez lobbanékonysággal is járhat. Lehetőleg ne dühből cselekedjetek, mindig vegyétek elő a józan eszeteket, és vizsgáljátok meg alaposan a problémát.
Este pedig végezzétek el a varázslatot, kérve Angyalaitok segítségét az elengedésben!
Mindenkinek csodás napokat kívánok!
írta: Dudás Marcsi