2016. április 4., hétfő

Vizualizáció és egészség – a Simonton-módszer



A gyógyítók évezredek óta alkalmazzák a teremtő vizualizációt a gyógyítás segédeszközéül.
Az emberek azt hitték, hogy gonosz szellemek szállták meg a testet, és okoztak betegséget, a vizualizációt pedig arra használták, hogy kiűzzék ezeket a negatív elemeket a beteg testéből. Az ókori Egyiptomban Hermész isten követői vizualizálták, hogy fittek, egészségesek. Az egyiptomi varázslópapok imádságok és vizualizációk keverékéből szőtt varázsigéket használtak. A sámánok úgy gyógyítottak, hogy vizualizációjukban nagy utazást tettek, hogy megtalálják a beteg személy lelkét, és visszahozzák neki. A navaho indiánok még ma is csoportos vizualizációval segítik a betegeket, hogy újra egészségesnek lássák magukat. 
Az 1920-as években Edmund Jacobson, amerikai kutató egyike volt azoknak, akik a test és lélek közötti kapcsolatot kutatták. Felfedezte, hogy amikor egy önkéntes képzeletben futott, lábizmai önkéntelenül is összehúzódtak.
Az orvosi szakma legalább ötven éve érdeklődik a vizualizáció lehetséges gyógyító ereje iránt. Az orvosi társadalom rájött, hogy a stressz egy sor egészségi problémát okoz, mint például magas vérnyomást, fekélyt és agyvérzést. Ha elménk betegséget válthat ki, akkor bizonyosan használhatjuk jó egészség kiváltására is. A vizualizáció erre tökéletesen alkalmas.
1965-től Dr. Carl és Stephanie Simonton számos rákbetegnek segített vizualizálni, hogy testük meggyógyul. Dr. Simonton megfigyelte, hogy azok a páciensek, akik életszemlélete pozitív volt, nagyobb valószínűséggel gyógyulnak meg, mint pesszimista társaik, vagy akik már feladták a reményt. Azt is megfigyelte, hogy számos végső stádiumban lévő rákbeteg megérte, hogy részt vegyen egy eseményen, vagy ünnepségen, amit örömmel vártak. Tudta, hogy az elme befolyásolni képes az emberek immunreakcióit, kísérleteket dolgozott ki, hogy segítsen betegeinek pozitív hozzáállást kialakítani az élethez és a gyógyulásukhoz.
Carl Simonton elkezdte tanítani betegeit, hogy relaxáljanak. Amint a betegek megfelelően ellazult állapotba kerültek, azt mondta nekik, hogy képzeljenek el egy nyugodt, békés jelenetet. Ezután vizualizálják a rákot, majd képzeljék el, amint immunrendszerük tökéletesen működik. Ezután a páciensek elképzelték, amint egy fehérvérsejt-hullám veszi körül a rosszindulatú daganatot, és magával viszi a rákos sejteket, amelyeket a sugárzás már megölt, vagy legyengített. A gyakorlat végén a betegek azt vizualizálták, hogy ismét jól vannak és egészségesek.
A gyermekek hihetetlen fogékonynak bizonyultak a Simonton-módszerre, valószínűleg azért, mert könnyebben tudják a fantáziájukat használni, mint a felnőttek. Következésképpen sok kórház interaktív videó játékokat ad a gyermekeknek, akik a játékban legyőzhetik a betegségüket.
Garrett Porter kilencéves volt, amikor operálhatatlan agytumort diagnosztizáltak nála. Elképzelt egy Csillagok háborúja jellegű csatát, amelyben ő vezette a tumor ellen háborút viselő űr zászlóaljat. A tumor öt hónapon belül eltűnt, és nem volt szükség több terápiára. Néhány évvel később ő és kezelőorvosa, Pat Norris, könyvet írt tapasztalatairól Miért én? Tanuljuk meg használni az emberi lélek gyógyító erejét címmel.
Azonban a betegség megölését célzó vizualizáció nem mindenki számára alkalmas megközelítés. Tehát nekik másfajta megközelítésre van szükségük, például azt vizualizálni, hogy a betegség elolvad, vagy feloldódik. Egy közismert vizualizálási módszer, amikor a betegséget egy barnacukor halomként képzeljük el, mely feloldódik, amint meleg vizet öntünk rá. Egy másik lehetőség elképzelni, amint a betegséget beszippantja egy hatalmas porszívó. Természetesen a képeknek nem kell orvosi szempontból pontosnak lenniük, csak annyira, hogy a beteg világosan el tudja képzelni.
Fontos, hogy a betegséget gyengének és hatástalannak lássuk, a gyógymódot viszont erősnek és hatékonynak. Például képzelhetjük a betegséget kicsinek, szürkének és a félelemtől remegőnek. A gyengeséggel szembeni erő hangsúlyozására vannak, akik ilyen jeleneteket képzelnek el, mint harc zsaruk és betörők, vagy Szent György és a sárkány között. Egy beszélgetés során egy nőbeteg elmondta, hogy ő egy nagy kutyát képzelt el, amint egy kiskutyával harcol. A kiskutya hanyatt feküdt, és feladta. Betegsége szintén feladta, és eltűnt.
Ötéves korában Valere Althouse súlyos skarlátbetegségen esett át. Állandóan láza volt, és hullani kezdett a haja. Végül kómába esett, és kórházba került. Noha öntudatlan volt, tudta, hogy az orvos azt mondja szüleinek, hogy már nem semmit sem tudnak tenni. Valere soha nem hallott a vizualizációról, de elméjében azonnal képet alkotott arról, hogy ő ismét jól van, és egészséges. Vissza akarta kapni a haját is, de azt szerette volna, ha a haja inkább göndör volna, nem pedig egyenes, mint azelőtt. Az orvosok csodálkoztak, hogy túlélte, és még jobban meglepődtek, hogy a láz nem okozott agykárosodást. Haja újra kinőtt, de göndör lett, pont úgy, ahogyan elképzelte.
Az elme gyógyító ereje még egy negatív kísérletben is bebizonyosodott. Dr. Thomas Holmes a washingtoni egyetemről kísérletet végzett, amelyben önkénteseken szövettani vizsgálatot végeztek az előtt és az után, hogy bizonyos témakört megvitattak. A kísérlet sikerével kapcsolatban Dr. Holmes elmondta: „szövetkárosodást okoztunk, csupán azzal, hogy beszéltünk az anyós látogatásáról”.
Ez is igazolja az elme bámulatos hatalmát és hatását a testre. Egészen új perspektívába helyezi a mondást: „orvos, gyógyítsd magad”.
Természetesen, ha beteg vagy, a lehető legjobb orvosi tanácsot kell megszerezned magadnak. Azonban kreatív vizualizációt is kellene végezned olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz, egészségesnek és teljesnek látván magadat.
forrás: Richard Webster: Teljesítsd be vágyaidat!/ edesviz.hu

http://betegsegnyelv.hu/blog/vizualizacio-es-egeszseg-a-simonton-modszer/

Sürgős üzenet minden csillagmagnak.... és a többieknek 2016.03.29.




SÜRGŐS ÜZENET MINDEN CSILLAGMAGNAK, FÉNYMUNKÁSNAK, IKERLÁNGNAK, A 144000-NEK, GYÓGYÍTÓKNAK, ÖREGEKNEK, (öreg lelkeknek) BÖLCSESSÉG-ŐRZŐKNEK ÉS A TÖBBIEKNEK ...








Engedj el minden félelmet
Engedj el minden ítéletet
Bocsáss meg mindenkinek
Emlékezz, hogy 
Mi Egyek vagyunk

Ez egy sürgős üzenet a bolygószintű kialakulás felé tartó, bekövetkező eseményről  az erőteljes paradigma-váltás terén. Sok fontos dolog van, amiről tudni kell. Azt szeretném mondani kezdetnek, hogy csak az Ego tud ellenállni vagy ellentmondani ennek az üzenetnek, és mi tudjuk, hogy ezt kivédeni semmivel sem tudjuk. Ez az üzenet el fog érni mindenkit és megkapják azok, akiknek meg kell kapniuk a többiek pedig tekintet nélkül tapasztalni fogják azt, aminek jönnie kell. 
Egy erős energiaváltozás jön, és most azért vagyunk itt, hogy tudatosítsuk veletek, hogy 2016. április 9-én du. 11 órakor lesz a PDT szerint (amerikai csendes óceáni idő), (Magyarországon ápr. 10. reggel 8 óra) és az azt követő 3 órában. Egy erőteljes energetikai üzenet, amit távolból adnak át és megmutatják számtalan sok embernek a Földön. Ez az üzenet a szeretet, a béke, a hódolat, a megbocsájtás, a gyógyítás és a hatásos vibrációs lét eszköze, amelyet direkt módon küldenek az egyéneknek az ő energiamezőjükön keresztül. Ez azt jelenti, hogy hatalmas energiamennyiség megy át rajtatok keresztül ez az idő alatt. Ez úgy folyik át rajtatok, mint egy erősítő rendszeren. Minden személy aki a ti tudatmezőtökben van, anélkül, hogy tudná, hogyan és miért, meg fogja ezt kapni rajtatok keresztül. Nincs félnivaló. Nem fogják tudni, ki az, aki eljön. Ha eléggé átadjátok magatokat és ébren vagytok, amíg ez megtörténik, mindannyian érezni fogjátok a boldog szeretet, békét és a sürgős ünneplési vágyat.
Amíg van néhány dolog, amit mi választunk, hogy közel legyen hozzánk, kérjük legyetek tudatában, hogy ez lesz az első azokból a robbanásszerű változásokból, amik végbe fognak menni. E program bizonyos pontjainak nagyon specifikusaknak és részleteseknek kell lenniük, de mindazok, akik már képesek bekapcsolódni a kollektívába, szintén meg vannak hívva, hogy elküldjék az energiákat. Ez fontos. Csak a ti érzésetek, nem az üzenet van megerősítve, nincs szükség a küldő nevére.
Átadva magatokat a teljes transznak, meditatív és/vagy tudattágító állapot lehetséges, ami fontos ehhez, hogy annyira hatékony legyen, amennyire csak lehetséges. Ehhez megfelelő zenét adva (szabadon választottat vagy lírikust) segíti a folyamatot. Ha egyszer ebben az állapotban lesztek, hozzátok magatokat az érzelmileg lehetséges legmagasabb rezgésbe. Megbocsájtás, béke, szeretet, boldogság, nevetés, bármi, ami jön. Nevetés, sírás, felszabadulás. Bármilyen pozitív érzelem kerül előtérbe, azt ki kell fejezni a tömegek felé. Harsogjátok szét azokat az érzéseket és küldjétek el mindezt a jót bárkinek, akit el tudtok képzelni. Engedjétek meg az elméteknek, hogy gyorsan végigszaladjon az arcokon, akiket ti irányítotok, akár tudjátok kik ők, akár nem. Kérlek, győződjetek meg arról, hogy azoknak külditek, akiknek a leginkább szükségük van rá és emlékezzetek, hogy ez MEGBOCSÁJTÁST jelent aggódás vagy bírálat nélkül. 
Újra...MEGBOCSÁJTÁS, 
AGGÓDÁS, ÉS ÍTÉLKEZÉS NÉLKÜL. 
Bárkinek, aki ezt úgy olvassa, hogy megérti, együtt-rezeg és emlékszik, hogy ez az idő, amit azért választottunk a most és 2016. április 9. éjjeli 11 óra időpontok között (PDT), (Magyarországon 10-én reggel 8 -10) hogy minden félelem eltávozzon. Vége legyen minden ítélkezésnek. Mindenkinek megbocsássanak. Mindenkit szeressenek. Emlékezzetek, hogy Egyek vagyunk. Ez nagyon  fontos!
Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni nektek a fontosságát annak, amit teszünk. Vagy velünk dolgoztok, vagy mi gyógyítunk titeket. Nem ítélkezünk, melyik oldalon álltok, de tudjátok az időnek ebben a pillanatában vagy egy vagytok itt a gyógyítók közül, akik teljesen készen állnak ezt tenni, VAGY azok vagytok, akiket gyógyítanak. Részünkről nincs következménye ennek. Véletlenül se ítéljétek el magatokat. Ha úgy találjátok, képtelenség, hogy a gyógyítókhoz tartoznátok, akkor az egyik következő hullámban lesztek képesek kapcsolódni hozzánk, és mi éppen olyan kedvesek vagyunk, nem számít . Nektek már megbocsájtottak és szeretnek. Ez egy óriási idő arra, hogy kifejezzétek a szeretetet és a megbocsájtást mindenkinek az életetekben, akikkel ezt még nem tettétek meg. Emlékezzetek, csak az egotok az, ami ellenáll ennek vagy azt hiszi, hogy nem nektek kell bocsánatot kérni és szeretetet közölni. Nem számít, mások hogyan reagálnak vagy hogyan fogadják az üzenetet. Ne féljetek a következményektől. Emlékezzetek, aki igazat mond, az mindenen keresztül folytatja a munkát. Ez az.
Induljatok és gondtalanul küldjétek a bocsánatkéréseteket, a szereteteteket, a megbocsájtásotokat és a hálátokat. - Ho’oponopono.  Ez a legegyszerűbb üzenet, amit akár el lehet küldeni email-en, nyomtatni, üzenni vagy bárkinek elmondani, aki a kihívást jelentő listádon van:      „Sajnálom. Kérlek bocsáss meg. Szeretlek. Köszönöm.”
Ezt mind el tudjuk küldeni. Bármilyen pozitív választ kapva, folytassátok azt, negatív reakció esetén mondjatok le róla és hagyjátok el.
Ugyanígy fontos a látomásotok. Kérlek, szakítsatok időt a korlátok nélküli igazi élet elképzelésére és arra, hogy ez milyen lenne számotokra. Fejezzétek ezt ki pozitív gondolatokkal (nem a rosszat tagadva -ford. megj.). Más szóval „mi egy forrásokkal ellátott gazdaságban élünk” szemben azzal a fogalmazással, hogy „ egy pénz nélküli világban élünk”......”egy békés és biztonságos világban élünk”, szemben a „mi olyan világban élünk, ahol nincs háború vagy bűntény” stb. Találjátok meg a leghatékonyabb módszert annak a világnak az elképzelésére, amiben szeretnétek élni. Képzeljétek azt el, és kössétek össze annak az energiájával most. Képzeljétek el az életeteket korlátok, ellenállás, konfliktus, hiány és fájdalom nélkül. Képzeljétek el az életeteket tele békével, szeretettel, bőséggel, kacagással és tökéletes élményekkel. Akartok egy kis házban élni a parton? Lássátok, érezzétek azt, kapcsolódjatok hozzá. Akartok egy kastélyt? Lássátok, érezzétek azt, kapcsolódjatok hozzá. Akartok egy kuckót az erdőben vagy egy farmot, vagy élni egy kedvetekre való közösségben? Lássátok, érezzétek azt, kapcsolódjatok hozzá.
Néhányan nem hiszik el, mi történik. Nem szükséges meggyőzni őket róla. Azok közületek, akik egyetértenek ezzel ebben a pillanatban, ebben az életszakaszban és ebben az eseményben, azok éppen követnek és bíznak. Ez történik és mi készen állunk.

Emberiség, sajnáljuk. Bocsássatok meg nekünk. Szeretünk titeket. Köszönjük. 
Földanya, sajnáljuk. Szeretünk titeket. Köszönjük.
 Az állati birodalomnak, sajnáljuk. Bocsássatok meg nekünk. Szeretünk titeket. Köszönjük.
Minden növénynek és fának. Bocsássatok meg nekünk. Szeretünk titeket. Köszönjük.
Minden érző lénynek, akiket még nem említettünk. Bocsássatok meg nekünk. Szeretünk titeket. Köszönjük.
Az univerzum minden része jószándékú lényeinek. Bocsássatok meg nekünk. Szeretünk titeket. Köszönjük.
Kérjük, kapcsolódjatok hozzánk most. Készen állunk és várunk békével és hálával.

Testvérek, kérlek osszátok meg ezt az üzenetet távolba és messzire!
 Ez egy jó hír, amit megjósoltak sok könyvben. Nem számít, milyen vallásúak vagytok, vagy milyen úton jártok. Mi Egyek vagyunk. Minden kilátás Igaz és Helyes most, csak a szeretet és egység az egyetlen törvény.
Ez a jó hír, amiről azt mondták, hogy kihirdetik a végső idők eljövetele előtt. A végső idők átalakítanak, nem rombolnak le. Nem kell félni.
Ez az a pillanat, amire mindannyian vártunk. Azok közülünk, akik tudják ezt a szívünkben, a megváltottak között vannak. A prófécia pillanata elérkezett, és a hívők és nem hívők egyformán látni fogják. Biztosítunk titeket erről.
Testvérek, itt az ideje, hogy ezt az üzenetet osszátok meg, beszéljetek róla, rögzítsétek és szórjátok szét a szerző ismertetése nélkül. Ez az üzenet az emberiség üzenete. A szeretet és egység minden, ami most van. Minden más egy gyorsan elmúló illúzió.
Hódoljatok és kövessétek az Igazságot, hogy megvalósuljon itt a Földön.
Amen. Amun. Amin. A’ho. Így legyen! És így van. Az akaratotok meglesz a Földön, mert az a  Mennyekben van. Áldás legyen.
Namaste. Ho’oponopono. Ubuntu.
Hála és köszönet Mindenkinek és Minden Egynek közületek.