2016. február 6., szombat

Takaró Mihály : "Magyar kultúra tegnap, ma, holnap"

N1 KÁVÉZÓ - vendég: Takaró Mihály "Nem szabad politikai alapon megítélni az irodalmat!"
Rendkívüli irodalomórát tartott az N1 Kávézóban Takaró Mihály, író, irodalomtörténész. Beszélt a magukat manapság írónak és költőknek aposztrofáló emberekről, és az olvasók hatalmáról is. Tanár úr részletesen mesélt Wass Albert munkásságáról, akinek életét hosszú évek óta kutatja. Sőt arról is, hogy Sztálin hogyan mentette meg a magyar kommunistáktól Herczeg Ferencet.



Heffner Attila és Barátai - Békeima - Peace Mantra


Jelenleg zajló folyamatok 1. rész






2016. február 6. (Jégbontó hava)
A Földön minden egyes élet szent. Minden egyes megnyilvánulási forma a maga szentségében, testett öltött valóságában egy életformát képez, életét adja annak a principiumnak, melynek gyökerét a teremtés fázisa hozta létre.
Mi Angyalok, akik egy magasabb valóságból származunk, ebben az időben egy fokkal még közelebb kerültünk hozzátok.
Minden egyes megnyilvánulási forma, mely áthatja a teret, az Univerzumot, egy olyan változási formán megy keresztül a mostani időszakban, amely átlényegülésként jelenik meg bennetek.
Minden egyes Fényhordózó végigmegy ezen a folyamaton.
A fizikai testet erősen megviseli ez az átalakulás. Sokszor influenza szerű tüneteket produkál.
Minden alacsony rezgés, minden olyan frekvencia, mely lerakódást képez a testekben, tisztulni kíván. Abban az esetben ha elnyomjátok ezeket a tüneteket, nem tudnak kellő intenzitással feltisztulni bizonyos bennetek lévő megkövesedett információminták, melyek elnehezítik a testet, és ennek hatására nem képes a teljes, az adott fényspektrum befogadására.
Ebben az időben amit tehettek, hogy fokozottan figyeltek magatokra.
Napi rendszerességgel tisztítsátok a benneteket és a körülöttetek lévő energiarendszereteket. Könnyebb és lédúsabb táplálékot fogyasszatok, többet pihenjetek, és meditáljatok.
Kérjétek a Szellem vezetését és irányadását.
Ez a változási szakasz, egészen az év végéig jelen van, de ebben az időszakban felerősödött egy szakasza, melyben lehetőség van az egyednek, egy fokozottabb tisztulásra.
Ez a tisztulás egyben egy önvizsgálatot is jelent, melyben megvizsgálod, hogy az eddigi tanultak szerint éled-e az életedet, és olyan minőséggel és formával kapcsolódsz-e a körülötted lévő világhoz, melynek rezgései támogatólag hatnak a körülötted élő emberiségre.
Minden egyed, a saját szintjén és létformájában egy változási folyamaton megy keresztül.
Ez alól az állatok, és a növények sem kivételek. Az utóbbiak fotoszintézis által alakítják át magukat.
A külső megjelenési formájában nem változnak, belül szerkezetileg egy jelentős változáson mennek keresztül. Mindez azért lehetséges, mert a fotonöv egy sugárzási tendenciába ért, és olyan sugárzást bocsát ki magából, hogy a fotoszintézis folyamata egy magasabb rezgési frekvenciára lépett, és így, ezáltal az emberi táplálékláncolat egy szélesebb spektrumú rezgéstartományba helyezkedik.
Bizonyos egyedek létsíkot váltanak, mert olyan megerőltető számukra az átalakulási folyamat, hogy ezt ebben a testben nem tudnák elviselni.
Amit tehettek ebben az időszakban, befelé fordulással egy olyan rezgéstartománya helyezkedtek, ami megkönnyíti a változási folyamatokat. A belőletek felszabaduló árnyékrészeitek, folyamatos jelenlétének elkerülése érdekében még fokozottabb figyelmet fordítsatok testetek, lelketek tisztán tartására.
A szférából áramló Fény olyan rezgéstartományba helyez, ami egy állandósult energiaszintet (stabilitást) hoz létre a számotokra.
Szeretettel: Áhimé- Feketéné Lendvai Katalin


Kelyhek Királynője,- A szakrális csokor ereje



Feketéné Lendvai Katalin: Kelyhek Királynője,- A szakrális csokor ereje 



Méhünk minden emberi élet kapuja. Amikor tiszteljük és becsüljük a méhünket, akkor az az erő, a kreativítás és szépség csatornájává válik, és öröm lesz úrrá a földön.
Ám amikor hangja nem kerül meghallgatásra, megválaszolatlan és elutasított marad, akkor méhünk betegségek forrásává lesz.

A női méh kollektív állapota földünk állapotát tükrözi. Amikor oly sok nő szenved daganatoktól, cisztáktól, frigiditástól és erős menstruációs vérzéstől, amikor oly sok nő él át szexuális agressziót és szükségtelen méheltávolítást, akkor diszharmónia borítja el a földet.
A női méh állapota közvetlenül a női elmét, lelket és tetteket tükrözi.
Méhünk érzelmeink tárházául szolgál. Magába gyűjti minden érzésünket – jókat és rosszakat is egyaránt. Mára kollektíven elértük a „negatív méh-energia” állapotát.
A természetellenes életvitel, az egészségtelen életmód állandósította a negatív méh energiát, és ez viszont válaszként táplálja az emberek problémáit a földdel, más emberekkel szemben, valamint a nők gondjait méhükkel kapcsolatban. A nő méhének állapota minden kapcsolatát visszatükrözi.
Amikor a nő méhe egészséges, akkor élete ezt az egyensúlyt tükrözi.
Az a szeretet és törődés, amellyel a nő a méhével bánik, visszatükrözi valós emocionális, spirituális, fizikai és mentális egészségi állapotát.
Sajnos napjaink világában túl sok nő szenved valamilyen betegségbe torkolló méhelváltozástól.
Mi nők, ahogy gyógyítjuk és átformáljuk méhünket, megváltoztathatjuk a sorsunkat csakúgy, mint a földünk sorsát.
Nőtársaim, itt az ideje, hogy újra kezünkbe ragadjuk az irányítást! Az életünkkel kell megvédenünk méhünket, mert méhünk minden kreativitásunk, teremtőerőnk szülőhelye.
Nőtestvérek, lépjetek be méhetek szívébe napi meditációtok során, és jól figyeljetek.
Méhetek arra vágyik, hogy rajtatok keresztül szóljon. Méhetek közli veletek, hogy mire van szüksége.
Méhetek megmondja, hol, és merre jár. Megmondja mi módon akar meggyógyulni.
A méh semmiben sem téved, mindent tud. Méhünk elraktározza életünk minden eseményét.
Elraktározza minden interakciónkat és reakciónkat a kapcsolatainkon túl is.
Érzi gyanakvásainkat, és mindent befogad attól, aki szereti. A méh sohase felejti el a leckéket vagy az áldásokat. Ahogy belépünk méhünk mélyébe, fel fogjuk fedezni, hogy méhünk emlékszik, és kész arra, hogy beszéljen velünk minden félelméről, és minden öröméről.
Méhünk a saját nyelvén szól hozzánk. A méh énekel és sóhajt.
Amikor fájdalomról beszél, akkor daganatok keletkeznek.
Amikor gyönyörről beszél, mely figyelmes és gyengéd párunkkal való interakcióból árad, szerelem ébred. A méh néha igent mond, ám gyakrabban mond nemet.
Amikor ujjong, akkor kisbabák születnek. Amikor sikít és kiállt, megalvad a vér.
Hallgass figyelmesen méhedre: sajátítsd el a nyelvét, és fogadd el a tanácsát.
Itt az ideje, hogy méhünk mélyére hatoljunk. Légy bátor: ne félj saját valóságodtól, mert az igazság az alap, melyen keresztül végbemehet a gyógyulás. ( Queen Afua- Szakrális Nő)