2016. szeptember 7., szerda

A BOLDOGSÁG ÚTJA







A következőkben 3 gyakorlatot fogok bemutatni Gerald O´Donnell-től.

Gerald Floridában él, ahol ír, meditál és megosztja tudását a világgal. Azt állítja, hogy mindannyian egy illúzióban élünk, és képesek vagyunk befolyásolni ezt az illúziót. Arra tanítja az embereket, hogyan valósítsák meg álmaikat.

A következő technika abban segít, hogy elindulhass a nagyobb boldogsághoz vezető úton. A bemutatásra kerülő gyakorlatokat tanácsos beiktatni mindennapjainkba, mert feloldanak sok régi, megrögzült gondolatmintát, melyek nem szolgálják a javunkat. Ha rendszeresen gyakoroljuk ezeket, akkor felkészítenek bennünket a spirituális- és személyiségbeli fejlődés magasabb szintjére. 


1. gyakorlat: A létezés új módja

Ez a gyakorlat életünk megváltoztatásának egyik kellemes és hatásos eszköze. Segítségével feloldható az anyagi javak üldözéséből származó stressz (és annak melléktermékei, mint a félelem, elszigeteltség, frusztráltság, harag és depresszió) Ugyanakkor nagyon egyszerű a technika. Növeli a magasabb Éned rezgésfokát. A mottója: "mosolyogj a világra és a világ visszamosolyog rád!"

Felkeléstől lefekvésig az egész nap folyamán képzeld el, hogy belülről mosolyogsz a külvilág realitásaira tevékenységed folyamán! Képzeld el, hogy elméd legmélyebb zugaiból, szíved mélyéből mosolyogsz és ezt a boldogságot és mosolyt szemeid és arckifejezésed által kivetíted a külvilágra!

Nem számít milyenek a körülményeid, meg fogod tapasztalni, hogy szemeid mosolyogni fognak és hamarosan ajkaid is.

Ezalatt képzeld el, hogy szíved folyamatosan egy belső mosolyt sugároz, mely a puszta lét örömével teli!

Kb. 2 hét elteltével jelentős változásokat fogsz tapasztalni. Nemcsak a külvilággal való kapcsolatodban, hanem abban is, ahogyan a világ a maga valóságát feléd vetíti. Félelmeid kezdenek eltűnni és a belső béke és szeretet érzése fog elárasztani.

Figyeld meg, hogy az emberek keresni fogják társaságod és "belső szereteted"!


2. gyakorlat: A tanú

Helyezkedj el és csukd be szemed 5 percre! Fordítsd befelé figyelmed! Válts át gondolkodó emberi lényből gondolataid kívülálló, távoli, független megfigyelőjévé! Kezeld úgy gondolataidat, mintha tárgyak vagy egy előadás részei lennének! Figyeld gondolatmeneted, a gyakran összefüggéstelen gondolatok egymásutánját! Ne elemezz semmit!

Tanulj meg átváltani a két állapot között: amikor gondolataidban benne vagy és amikor kívülállóként, teljesen passzívan szemléled őket! Érezd a változást elmédben a két állapot közötti átváltáskor! Menj bele gondolataidba, majd húzódj vissza a megfigyelő szintjére!

Ismételd ezt egy ideig és meg fogod tapasztalni, hogy gondolataid egyre elszigeteltebbé válnak!
Növeld a gyakorlat hosszát kétnaponta 2-3 perccel, míg el nem éred a 20 percet!

A gyakorlat következő része: 

Amint figyeled gondolatmeneted, válassz ki egy érdekesnek tűnő gondolatot és merülj bele teljes figyelmeddel! Fókuszálj erre a gondolatra, amilyen hosszan csak tudsz, a többi gondolat kizárásával! Ha más gondolat megzavar, ne told el, hanem lásd elhaladni, mintha idegen dolog lenne tudatod számára!

Elsőre lehet, hogy még egy percig sem tudsz kitartani, de próbáld meg fokozatosan 7 percre növelni a gyakorlat hosszát!

A gyakorlat utolsó része a gondolatok kitörlése. Ezt úgy csináljuk, hogy egy sötét semmire koncentrálunk. Ha felmerül egy gondolat, képzeld el, hogy fehér fényt sugárzol rá! Képzeld el, hogy a fény feloldja ezt a gondolatot és a képernyő ismét elsötétül!

Próbáld meg 5 percig fenntartani ezt az állapotot! Kezdd 1-2 perccel!


3. gyakorlat: A mozi

Ez a gyakorlat a "filmbe belépés és abból kilépés" gyakorlata. 

Első lépésben válassz ki egy filmet és nézd meg, lehetőleg nagy képernyőn! Engedd, hogy magával ragadjon a történet! (Válassz olyan filmet, amibe szívesen "belemégy"!)

Amint megfeledkezel önmagadról és kezdesz "belépni" a jelenetbe, vond el figyelmed a képernyőről és vizsgáld újra a realitást! Most lassan kapcsolódj be újra a jelenetbe, de ezúttal maradj néző (megfigyelő)! Tartsd fenn egy pillanatra ezt a kettős tudatosságot, majd engedd el és merülj bele ismét a jelenetbe, elfeledkezve valódi belső lényedről! Ismételd meg ezt a gyakorlatot újra és újra!

Addig folytasd ezt a mentális visszahúzódást a realitásba és újra belemerülést a filmbe, míg rá nem érzel erre az érzésre!

Ez egy nagyon hatásos technika.

Ha már könnyedén megy a gyakorlat, használd a mindennapjaidban! Különösen akkor, ha tevékenységed során félelem vagy stressz merül fel. Hamarosan képes leszel belső megfigyelőként tekinteni külső énedre és a realitásra.
Ez a gyakorlat elmélyíti tudatosságod és nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá fogsz válni.
Forrás: https://plus.google.com/111878794621310246302/posts/W3Crw8B6e45

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése