Ugrás a fő tartalomra

Teremtsd meg - Fogadd be - Tartsd megTeremtsd meg - Fogadd be - Tartsd meg
A Hit ereje
Kapcsolat és Kapcsolódás,
Munka és Küldetés

Sokan addig képzelitek el a Nagy Beteljesülést, amíg megtörténik. Nem láttok utána, mert azt gondoljátok, ha már megvan, akkor nincs dolgotok.
Nos, ez nem igaz.
Amikor elérsz valamit az életben, legyen az bármi, azt megtartani is tudni kell. Nem két kézzel görcsösen markolni. Tartani a kezedben, két nyitott tenyeredben. Mint a víz, amit ha markolsz, kifolyik a kezedből. Az érzések, gondolatok és a fizikai sík áldásai is ugyanilyenek. Nem szeretik a börtönt, a kényszert és a kötőféket.
Bármi is az, amit szeretnél megkapni, ne csak addig lásd, amíg megkapod. Lásd utána is. Lásd, ahogyan befogadod az életedbe, és a befogadás érzését is éld át. Mert így lesz teljes az a Nagy Beteljesülés.
Ahhoz, hogy megtartsd, dolgozni kell érte. Akár egy kapcsolatról van szó, akár munkáról, küldetésről, családról. Minden nap bele kell tenned valamit, minden nap egyensúlyban kell tartanod, hogy működjön. Táplálni kell, szeretettel, fénnyel. Másképp elhalványodik, elgyengül és eltűnik, mert nem törődsz vele, nem gondozod. Nem hiába hasonlítják a szerelmet, az életet kerthez, és az sem véletlen, hogy sok meditáció asztrális motívuma a kert.
Amikor valamiért dolgozol, úgy, hogy már megvan, annak örömnek kell lennie, mert önmagadat teszed bele. Nem lehet fáradtság, kötelesség, mert az már megint inkább távolít, mint közelít hozzá. Ahogyan azt is, aki veled együtt benne van.
A kapcsolat ezért akkor tökéletes, ha kapcsolódás is.
A munka pedig azért, mert küldetés is.
Én soha nem akarnék állást - szoktam nektek mondogatni. Talán még munkát sem. Sokkal inkább küldetést, amely örömmel és hálával tölt el attól kezdve, hogy felkelek, egész nap ez az öröm, lelkesedés tölt ki. Vannak persze rossz napjaim nekem is, de inkább úgy fogalmaznék, rossz óráim, melyeket hamar áthangolok magamban, mert a rossz napot lehet jóvá is tenni egy kis érzelmi-gondolati váltással. Erre használom a zenét, a teremtést és a meditációt.
A küldetés és a kapcsolódás egy összefonódó út, egy bizonyos idő után két ember életében, és éppen az a szép benne, hogy ezt megbeszélniük sem kell. Természetes.
Mint ahogyan az is, hogy a kapcsolódásért és a küldetésért dolgozni kell. Egyensúlyban tartani, nyitott tenyérrel, szeretettel és fénnyel. Minden nap.
Idealisztikusan hangzik? Lehet.
Azonban valóság.
Hiszen minden valóság, amit azzá teszünk.
Hit kérdése.
Vörösné Végh Eszter
2016. augusztus 23.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Húzz egy kártyát

Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a gombot és vége a fájdalomnak!

Yin Shun Jyutsu egy japán orvos, aki szerint az egyes ujjainkon lévő “gombok” megnyomásával elfelejthetjük a fájdalmakat, a lelki akadályokat és az álmatlanságot, valamint sok más dolgot.
Hüvelykujj
Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.
Mutatóujj
Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.
Középső ujj
Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.
Gyűrűsujj
Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.
Kisujj
Ezen az ujjon lévő “gomb” megnyomásával v…

Sarlós Boldogasszony napja július 2.

Kedveseim!

Sarlós Boldogasszony napjával nagy változások következtek be a
természetben és az életünkben is. Égi Édesanyánk sarlója elvágja a régi
szálakat, kapcsolatokat, hogy újak jöhessenek életünkbe. Egy lehetőség
életünk megújítására az Ő segítségével és jóváhagyásával.
Ismerjétek meg e napnak a dolgait és Boldogasszony erejével kezdjetek
életetek megújításához az újító erők segítségével.
Fohászkodjatok az Égi Anyához. Minél többen fordulunk oda, kérésünk
annál foganatosabb.


Áldás havának 2. napja,
Sarlós Boldogasszony ünnepe


Boldogasszonyunk e napjának az elnevezése utal a régi sarlós aratásra, amikor a nők még sarlóval arattak. Nem véletlen, hogy Boldogasszonyunk jele a Holdsarló (a Hold a nőiesség). A hagyomány szerint a férfi aratott, az asszony pedig a nyomában járva sarlójával felnyalábolta a levágott gabonát, és kötözte a kévét. 

Kalotaszegen a férfi halott fejfájára ekevasat, az asszonyokéra orsót vagy sarlót festettek. A sarló megszentelt, mind fizikai síkon, mind szellemi síkon érte…