2016. február 25., csütörtök

Isten tenyerén



Both Gábor 6 éven keresztül forgatott portréfilmje, amelyben megelevenedik egy székely néni élete és mindennapjai. Sajnos Gizi néni 2014 májusa óta már nincs köztünk, de ezeken a képkockákon és a család emlékében örökké megmarad.
Anasztázia, a Szibériában élő remetenő arra ösztönöz mindenkit, hogy készítse el a saját család-könyvét. Ez a film részben a család filmje, hiszen általa generációk sora láthatja majd, milyen volt Gizi néni, hogyan élt. A még meg nem született dédunokák és ükunokák is.

Isten tenyerén - a film eredeti címe "Három generáció" lett volna, ám végül emellett döntöttem. Sokan azt gondolják, Székelydálya olyan messze esik Magyarországtól, Budapesttől, hogy az már az Isten háta mögött van. Bármily furcsa, a kis falut Isten inkább a tenyerén hordozza, noha ezt néha még az ott lakók sem így látják.
2015. tavaszától Gizi néni unokájával, a feleségemmel abban a házban fogunk élni, ahol a felvételek készültek. Azt a kertet fogjuk ugyanolyan szeretettel gondozni, amit a nagymama is ápolt és művelt hosszú évtizedeken át. Így tudjuk leginkább továbbörökíteni a szeretetét, az emlékét - és szelleme biztosan segíteni fog majd bennünket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése