2015. november 21., szombat

Rögzítsd a figyelmed kellemes dolgokra




"Az Univerzumot egyáltalán nem érdekli miért és mi miatt bocsátasz ki egy bizonyos jelet magadból. Egyszerűen a rezgésedre válaszol annak természetének megfelelően. Ha tehát szeretetet, jólétet, harmóniát érzel –teljesen mindegy mi indította el-, akkor erre a jelre fog válaszolni azzal, hogy még több hasonló eseményt, körülményt ad abból amit kisugárzol – és így elindulhatsz egy felfelé ívelő spirálban. Rögzítsd a figyelmed kellemes dolgokra, sütkérezz, fürödj bennük – még akkor is ha nem valóságosak és csak a képzeleted szüleményei. Ne feledd az Univerzumnak csak az számít hogyan érzed magad, amilyen jeleket közvetítesz. Váljon szokásoddá az, hogy jó érzéseket keltő gondolatokra összpontosítasz."

- Abraham-Hicks





Ébredések - Felkészülés a változásokra - 2015.11.20.


Mit jelent a rezgésszint?

Amikor először hallottam a rezgésszintről és annak emelésének fontosságáról hirtelen olyan érzésem támadt hogy valami nincs rendben a felfogásommal. Alapvetően egy eléggé racionális ember vagyok és általában így is közelítek a dolgokhoz, számomra fontos hogy logikusan is összeálljon a kép. A rezgésszinttel kapcsolatosan sokáig hiányérzetem volt. Értettem is meg nem is. Végül elkezdtem apránként összerakni a képet amit most megosztok veletek is. Bizonyára sokszor hallottátok már hogy világunkban minden energia, minden rezgés. Mivel ezt fizikusaink mondják, az emberek elfogadják, bár sokan közülünk nem teljesen értik mit is jelent ez valójában. A rezgést úgy kell elképzelni mint amikor egy gitár húrját megpendíted és az elkezd finoman rezegni. Ha lassítva, felnagyítva néznéd ezt a rezgést az alábbi ábrához hasonlót látnál. Az ábrán különböző frekvenciájú hullámok láthatók. Legnagyobb frekvenciát a legalsó hullám mutat. Minél magasabb egy hullám  frekvenciája annál gyorsabban rezeg.

Egyébként az érzékszerveid úgy vannak teremtve, genetikailag kódolva, hogy a külvilágodból értelmezni tudd a különféle rezgéseket, vagyis a tested érzékszervei dekódolják számodra a külvilágod rezgéseit.
Mindennek van egy rezgési frekvenciája,  ezt a tudósok már kimutatták.   Mi emberek szó szerint érzékeljük ezeket a rezgéseket az érzékszerveinken keresztül. A fülünkkel olyan rezgéseket fogunk amelyeket hangok formájában érzékelünk. A szemünkkel olyan rezgéseket, amelyeket formákra, színekre alakítunk. Pl ha kinézel az ablakon és látsz egy piros autót, akkor tudnod kell, hogy annak más rezgése van mint egy kék autónak stb. Minden színnek más a rezgési frekvenciája, pl a zöldnek 612-522 THz  a frekvenciája. Hasonlóképpen az illatoknak is van frekvenciája illetve amikor tapintunk valamit akkor is tulajdonképpen két rezgés találkozik, a kezed rezgése egy felületként érzékelt rezgéssel.
Mi emberek hajlamosak vagyunk tökéletesen azonosulni a testünkkel. Ha belenézek a tükörbe csak és kizárólag a testemet látom, akkor hát hol itt a hiba? Tévedés nincsen, valóban csak a fizikai testünket látjuk a szemünkkel, azon viszont ritkán elmélkedünk hogy a szemünk csak bizonyos frekvencia tartományt képes értelmezni. Mi van azokkal a frekvenciákkal amelyeket a szemünk nem regisztrál? És ha már itt tartunk, mi van azokkal amelyeket a fülünk nem észlel, amelyeket az öt érzékszervünk közül egyik sem észlel? Azt már tudjuk, merthogy a műszereink mérni tudják, hogy vannak például ultraibolya sugarak, amelyeket a szem ugyan nem érzékel, de attól még léteznek, hogy vannak olyan magas vagy alacsony rezgésű hangok amelyeket a műszereink mérni tudnak, de a fülünk nem észlel. Mi van azokkal a rezgésekkel, amelyeket a műszereink sem tudnak kimutatni? Badarság lenne azt állítani hogy azok nem léteznek, hiszen tudjuk hogy pár évtized alatt milyen óriási technológiai fejlődésen mentünk keresztül, ami nem állt meg, és folyamatosan újabb és újabb felfedezéseink, finomításaink lesznek, amivel talán újabb frekvenciákat is mérni tudunk majd. Ha valamilyen rezgés  kívül esik az általunk érzékelhető tartományokon, a létezése még nem vonható kétségbe. Ilyen energia a gondolati energia, az érzelmek energiája, a spirituális energia.
Gondolj most egy kicsit a hangra mint rezgésre. Biztosan te is tapasztaltad már hogy amikor egy koncerten  a dobokat erőteljesen, hangosan ütik, szó szerint érzékelni tudod a testedben   a rezgést, a lüktetést. Amikor megpendítenek egy húrt a gitáron az is rezegni kezd. Ahogyan rezeg a gitár húrja körülbelül úgy rezegnek testedet alkotó energia részecskék, persze egy teljesen más frekvencián. Tovább gondolva, finomítva, pontosan úgy rezegnek a gondolataid, az érzelmeid, a spirituális energiád. Pontosan úgy rezeg minden ami téged körbevesz, bár lehet hogy nem érzékeled az érzékszerveiddel, mert kívül esik azon a tartományon ami még érzékelhető. Aki működtetni tudja a hatodik érzékét az más rezgés tartományokat is érzékel, de erre kevesen képesek
Tehát, ha el tudjuk fogadni hogy a bennünket körülvevő világban minden rezeg, a következő lépés, hogy elfogadjuk, nekünk is van egy rezgési frekvenciánk, vagyis a bennünket alkotó sejtek, molekulák, atomok úgyszintén rezegnek. Ha már voltál biorezonanciás kezelés, akkor meg is mérték a frekvenciádat. Most pedig lépjünk még egy szintet, de ehhez szeretnék egy hasonlatot mondani.
Tudatosságodnak 3 megjelenési formája van, akárcsak a víznek. Nagyon szeretem ezt a példát, mert kézzelfoghatóvá válik számunkra a jelenség. A tudatosságodnak szilárd formája a tested, folyékony formája az érzelmeid, tudatosságod gáz formában a gondolataid. A fizikusok nagyon szépen elmagyarázzák hogy a jégnek (vagyis a víznek szilárd formában) a rezgése a legalacsonyabb, a víznek magasabb, a gőznek még magasabb. A saját rezgésünk is ehhez hasonlítható. A rezgésszintek a fizikai testtől az érzelmeken keresztül a gondolatokig emelkednek, illetve hatással lehetnek egymásra, de ez legyen egy másik bejegyzés témája.
A következő szint a benned lakozó spirituális energia, amelynek hatása van az összes többire, vagyis a tudatosságodra, az érzéseidre, gondolataidra.
Most már érteni fogod a válaszomat arra a kérdésre hogy „Mit jelent a rezgésszintem?”A rezgésed a te személyes spirituális energia frekvenciád. Ez egy összegzése az eddig megélt életeidnek, a valaha is gondolt gondolataidnak és cselekedeteidnek. Ez az energia körülveszi és áthatja tested minden sejtjét, porcikáját. Ez a rezgés tulajdonképpen lelked esszenciája, olyan mint egy ujjlenyomat, csak és kizárólag rád jellemző. Ahogyan nincs két egyforma hópehely, úgy nincs két egyforma rezgésű lélek sem. Teljesen egyedi és különleges vagy. A rezgésedben visszatükröződnek a gondolataid, érzéseid, hiedelemrendszered, szavaid, az ahogyan bánsz magaddal és másokkal.Amikor alacsony szinteken rezegsz a fényrészecskéid lassabban rezegnek és tömörebbek. Az energiádat szó szerint nehéznek érzed. Jó példa erre a depresszió. Ilyenkor az energiád nagyon nehéz, szó szerint lehúz. A korlátozó hiedelmek, a félelem, harag, neheztelés, hibáztatás, bűntudat, irigység, ítélkezés, szégyen, függőség, önbecsülés hiánya, mohóság alacsony rezgéseket generálnak, de azt hiszem ezzel már tisztában vagy.A rezgésszint emelésének fontosságáról és mikéntjéről már sokat írtak. Ezen a honlapon vagy a blogban is találsz ilyen jellegű írásokat, ezért itt nem szeretném tovább boncolgatni a témát.Figyeld gondolataidat és érzéseidet, mert kitűnően tükrözik rezgésszintedet, illetve visszahatnak rá. Használd ki ezeket a rendelkezésedre álló eszközöket.
Forrás: http://valasztasereje.hu/ingyenes_oktatas/mit-jelent-a-rezgesszint/