2015. október 5., hétfő

Mi a feltétele annak, hogy az egyik ember képes legyen valóban segíteni a másiknak?




Mi a feltétele annak, hogy az egyik ember képes legyen valóban segíteni a másiknak? Például az, hogy nem ront neki rögtön a tanácsaival, nem mondja meg, mit kellene tennie, nem oktatja ki, nem moralizál.
Ezt rettenetesen nehéz megállni, amikor valaki érzelmileg, értelmileg, erkölcsileg, világnézetileg érintve van egy helyzetben.
Ilyenkor hihetetlen erővel betör az a vágy, hogy a problémát valamilyen módon megoldjuk a másik helyett. Tanácsot adva, lebeszélve, fölháborodva vagy másképpen. Holott ebben a helyzetben jó volna az erkölcsi hozzáállásunkat nem kifejezni, és egyszerűen csak befogadni azt, amit a másik érez.
Nagy szükség volna arra, hogy ne akarjunk azonnal viszonyulni, átalakítani, megváltoztatni, minősíteni, ha a másikat abban szeretnénk segíteni, hogy sikerüljön eljutnia a létének a mélyéhez. A cél ugyanis jó esetben ez, nem pedig önmagunk igazolása.

#PálFeri
/ forrás: Nyitott akadémia/

Azrael Arkangyal üzenete:





Azrael Arkangyal üzenete:
„Drága Fénytestvéreim, kik emberi testet öltöttetek fényességetekre, kik lényetek valóját az emberi lét jellemzőivel fontátok körbe! Szeretettel veszünk körbe Benneteket, hogy ráébredjetek, utatok örömmel és szeretettel teli.
Oly különleges küldetést teljesítetek! Kérlek Benneteket, utatokat a szenvedés tudat-állapotából emeljétek fel az öröm tudati-hálójára, az öröm mentális terébe! A spirituális ébredés egy csodálatos folyamat, nem egy pillanat, ám annál izgalmasabb. Kérlek, élvezd ki minden egyes másodpercét, élvezz minden egyes felismerést! Minden felismerésed kiáramlik a kollektív térbe.
A Te ébredésed a kollektív ébredése! Mély álomból szenderül fel az emberiség: vannak, akik hamarabb, vannak, akik lassabban, ám a többség a maga fázisaiban már benne van a változásban. Azt fontos szem előtt tartani, hogy minden lélek önmaga ritmusában és önmaga szakaszában ébred, és ezek most még különbözőségeket mutathatnak. Kérlek, tekints úgy önmagadra, hogy Isten Téged küldött gyertyalángként oda, ahol éppen a jelenedben vagy!
Sokan szenvedést okozó vágyódásban vagytok, és feltételeket szabtok önmagatokban, hogy mi kellene ahhoz, hogy a fénymunka elvégezhető legyen. Saját magatokat vakítj& aacute;tok el az anyagi feltételekkel!
Az igaz, Isteni Fénymunka mindig is a szeretet, a vigasz, az együttérzés, a megbocsátás, a bíztatás, a lélekerő áramoltatása volt, van és lesz… Kérlek, nézz körbe ott, ahova az Isteni Erő, a Teremtő Forrás éppen küldött: kinek adhatnál megbocsátást, szeretetet, törődést, figyelmet! Az igaz, Isteni eredetű Fényküldöttség nem az anyagi javakról szól, hiszen amikor a fénymunkás teljes szívvel készen áll, megjelenik a feladat és az eszköz is! Mindig megjelenik az eszköz! Ám, sokan nem veszik észre, éppen azért, mert előre kigondolják, eltervezik, minek, hogyan kellene történnie, elvárásba kerülnek, kikerülne k az Isteni áramlás ritmusából, és elmennek a lehetőség mellett! Kérlek, hagyd, hogy a Teremtő saját kreativitásában, az Isteni Rend áramlásában adhassa Neked oda azt, amire szükséged van! Kérlek, a bírálkozás és ítélkezés helyett, csupán örülj annak, ahogyan, amikor és ami érkezik Tehozzád!
Kérlek, októberben, az öröm hónapjában, ebben a pár hétben és napban, figyelj arra, mennyi mindened megvan, és ne azon keseregj, hogy szerinted még mi nincsen, vagy miben szenvedsz hiányt! Mert amíg erre figyelsz, a hiányra, addig a hiánynak adsz energiát… A fénymunkád ellátásához elsősorban a szívedre van szükséged… A ki meggyógyítja szívét, azon fénylény körül leomlanak a félelem falai, melyek gátolták az Aranykor, a Krisztusi tudat és lélekállapot örömét, békéjét és bőségét. A szív gyógyulása a kulcs az emelkedéshez!
Gyógyítsd a saját szívedet és másokét! Teremts tiszta mentális tereket úgy, hogy űződ magadtól az ítélkezést, a skatulyázást, a sopánkodást, a véleményalkotást, a hitetlenkedést és kesergést… Az Aranykor a szívedben van, nem egy másik idő vagy tér zónában. Az öröm és a bőség az itt és a most lehetősége… Minden pillanatban teremtesz a dönt&eac ute;seddel: figyelmedet a sopánkodásnak, a kesergésnek, ítélkezésnek adod, vagy figyelmeddel azt keresed, mi az, aminek éppen örülhetsz…
És, én, Azrael Arkangyal, vigaszt hozok a megpróbáló percekben Teneked!”

Diktálta: Azrael Arkangyal a vigasz Arkangyala
Közvetítette: Kristályfény33

Ima Azrael Arkangyalhoz:
„Drága, Azrael Arkangyal! Kérlek, segíts nekem, hogy meglássam az Isteni rend csodáját, hogy minden az Isteni időzítésben történik, akkor, amikor készen állok a befogadásra! Kérlek, drága Azrael Arkangyal, gyógyítsd vanília színű fényeddel a szívemet, hogy el tudjam engedni az elvárásaimat és sztereotípiáimat, hogy minek, hogyan kellene történnie az én véleményem szerint! Kérlek, segíts, hogy el tudjam engedni az ítéleteimet, és az előítéleteimet! Kérlek, töltsd fel szívemet reménnyel és hittel, hogy eme felemelő energiával tölthessem én is a környezetemet! Kérlek, gy&oacut e;gyítsd meg szívemet a csalódásoktól, a keserűségektől, hogy megszűnjön bennem a szkepticizmus, és ismét bizakodva lehessek jelen! Kérlek, segíts, hogy meglássam, mindig mindenem meg van, amit megengedek magamnak, amit beengedek a jelen-létembe, hogy mindig mindenem megvan, amire éppen szükségem van a jelen-létemhez! Áldás a Mindenségben!”