2015. augusztus 22., szombat

Eileen Caddy- Nyisd meg lelked ajtaját- Augusztus 22.





Egyáltalán nem számít, hogy hol vagy, vagy éppen mit csinálsz.
ÉN mindig veled VAGYOK. De ha ennek nem vagy teljesen a tudatában, az életen csak vak ember módjára fogsz végigmenni, aki nem látja a körülötte lévő csodákat és szépségeket, és tapogatózva keresi útját a sötétségben.
Amikor viszont tudatában vagy az Én létemnek, akkor szemed valóban látni, a füled pedig valóban hallani fog. Az élet minden apró dolga új és mélyebb jelentéssel fog bírni számodra.
Nem fogsz már semmit természetesnek, eleve adottnak tekinteni, hanem észreveszed, hogy mindenben , ami az életben történik, terv és célszerűség vonul végig, ez jut kifejezésre. Mindenben, ami veled történik, valódi örömöt és felemelő érzést fogsz találni. A Szellem szemével fogsz látni. Meg fogod érteni az életben igazán fontos dolgokat, és hogy az élet csordultig tele van örömmel és boldogsággal.
Tisztán látni fogod, hogy mindabban, ami történik, nincs semmiféle véletlen.
Fel fogod ismerni az Én kezemet mindenben, és szíved szeretettel és hálával telik meg.

Kelemen - havasok 1.-2 rész Wass Albert hagyatéka - Hazajáró


A mában élek, és a megérzéseimre hallgatok


Légy te is önmagad mestere, tanulj meg örömmel dolgozni a lelkeden!


„Szomorú vagy, és azt várod, hogy fölvidítsanak. Ideges, és azt, hogy megnyugtassanak.
Gyenge vagy, s a másiktól várod az erőt. Reménytelen, s várod a reményt. Igaz, hogy mások hatnak ránk, de ne várd senkitől, hogy helyetted teremtsen benned harmóniát. S kimondom végül: ne várd senkitől, hogy ’boldoggá tegyen’. Olyan korba születtél, mely külvilágfüggő, és nem tanított meg arra, hogyan kell önmag
adat megismerni és uralni. Hogyan kell magadat naponta fölhangolni, s belül megteremteni azt, amit kívülről várnál. Nem tudom, tapasztaltad-e, de egy barátságos embernek sok barátja van.
Egy erőshöz sokan akarnak tartozni. Akiből sugárzik a harmónia, azt sokan szeretik.
Sugárzol, és a sugárzásod vonz és taszít. Foglalkozz egy kicsit többet magaddal - a lelkeddel, testeddel is.
Ne csodálkozz, hogy a testedet is mondom. Szepes Mária még a száz évéhez közel is szép ember és vonzó Nő volt. Mint egy nemes, egyiptomi királynő, olyan. Fantasztikus vonzása volt, és ereje.
Mert – ahogy manapság mondják – ’megcsinálta magát’, a szó legnemesebb értelmében.
Légy te is önmagad mestere, tanulj meg örömmel dolgozni a lelkeden!” (Müller Péter)