2012. július 6., péntek

Természetes kullancs és szúnyogriasztó emberek és állatok számára


A kullancsok nemcsak azért veszélyesek mert vért szívnak és rámásznak a bőrünkre, hanem azért is mert betegséghordozók is lehetnek. Ezzel a természetes alapanyagokat használó megoldással megpróbálhatjuk távol tartani őket...


Használjon citromot természetes kullancs riasztószerként. Márcsak azért is mert érdemes mindenki számára elkerülni a vegyi anyagokat, amelyek jelen vannak számos piacon lévő kereskedelmi rovarriasztóban, mert ismert tény, hogy a rovarriasztó sprék irritálhatják a szemet és kiütéseket is okozhatnak. Emellett összefüggésbe hozták már őket neurológiai problémákkal is. Patkányoknál az ilyen vegyszerek diffúz agyi sejthalált és viselkedésbeli változásokat okoznak. Mérgezőek a madarakra és a vízi életre is.
Mint gyakorlatilag minden háztartásban, természetes rovarölőszert elő lehet állítani olcsón és mindenféle mérgek nélkül.
A kullancsok nemcsak azért veszélyesek mert vért szívnak és rámásznak a bőrünkre, hanem azért is mert betegséghordozók is lehetnek.
A ruhák védelmére
Teljesen természetes kullancsriasztó szert lehet készíteni a következő módon.Vegyünk egy sprézőfejjel ellátott műanyag flakont és töltsük tele vizzel. Adjunk a vízhez néhány csepp palmarosa vagy citrom illóolajat. Permetezzük be vele ruháinkat és hagyjuk megszáradni. Felvéve azokat a szag elűzi a kullancsokat és nagy valószínűséggel a szúnyogokat is.
Bőrre
Bőrünket is nagyon egyszerűen megvédhetjük. Vágjunk fel szeletekre egy egész citromot és öntsünk rá forró vizet. Hagyjuk állni és lehűlni az oldatot, aztán pedig öntsük egy spré flakonba.
Megfontolás tárgyává kell tennünk ilyenkor a hosszabb napon tartózkodást, mert a citromos víz a bőrt UV fényre fogékonyabbá teszi.
Hasonló oldatot alkalmazhatunk kutyánk szőrének védelmére is. Bolhairtásra is kiváló.

Gyűjtsünk össze pár citrus gyümölcsöt, úgy mint pár citromot, narancsot, grapefruitot. Csavarjuk ki levüket egy vízzel teli lábasba, tegyük bele a gyümölcsök héját és belét is és forraljuk fel a keveréket. Hagyjuk pár órát kihűlni és összeérni. Kedvenc háziállatunk fürdővizébe 250 ml elég lesz ebből a citrus oldatból ahhoz, hogy azonnal megölje a bolhákat. A megmaradó oldatot le lehet fagyasztani későbbi használat céljára.
A citromlé bolha és kullancsriasztóként való használata:
Adjon egy rész vízhez egy rész frissen facsart citromlevet és öntse bele a spré flakonba. Ezt rögvest lehet alkalmazni a kutya bundájára. Ne felejtse el befújni az állat által használt fekvőhelyet is, mert ott is megbújhatnak a bolhák és kullancsok.

Ez a cikk nem a mi írásunk. A vitaminkereso.hu oldalról vettük át. A cikk eredeti forrása: naturasziget.hu. Szerzője: Matt Williams


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése