2015. július 25., szombat

Mesterkurzus 6 - Domján László: Félelem, hit, gyógyulás.


Zetényi Csukás Ferenc: Puszták népe


…az a baj, hogy mi magyarok nem egymással vagyunk egy-egy ügy mellett, hanem mindig valami ,vagy valaki ellen…
Mi lesz velünk? Várhatóan úgy, mint mindig, ahogyan szoktuk.

Hagyjuk,hogy szembefordítsanak bennünket…
Egymásra mutogatunk, hibásokat jelölünk ki és forog tovább a mókuskerék.
Százszor és százszor-először segíteni próbálunk egymáson, utána pedig egymásnak
esünk. Turáni-átok lenne ez? Nem hiszek benne!
Egyszerűen tudomásul kellene vennünk,hogy valamennyiünket magyar anya szült és mindannyiunkat magyar föld etetett.
Tudjátok meg! Olyan hadsereg, amely egymás között marakszik – nem győzhet!
Olyan közösség,aki nem fog össze a baj idején,csak elbukhat!
„Le kell tehát tenni az egyéni osztály és pártérdekeket és össze kell fogni a megmaradásért. Ezerszer mondtam: nincs Jobbik és nincs „ballik”, csak magyar van! Forduljunk el azoktól, akik széthúzást szítanak és tekintélyt rombolnak. Támogassuk azokat, akik fáradságot nem ismerve, ernyedhetetlenül munkálkodnak a nemzet tömörítésén, és végre oly nehezen megváltott 500 év óta annyi hiábavaló kiontott vérbe és küzdelembe kerülő nemzeti függetlenségünk megtartásán dolgoznak. Tanuljunk meg gondolkodni, okulni, akarni és cselekedni, hogy méltó és rendíthetetlen támaszai lehessünk hazánknak. Ha elérjük, hogy ebben az országban egy vezető után indul el az egész nemzet, akkor ugyanazt mondhatjuk, mint Szent István királyunk, amikor az orgyilkos ráemelte a tőrét: ha Isten velünk, ki ellenünk?
Ha mindez megtörténik, akkor újra ki fog esni a tőr az ellenségeink kezéből és
Magyarország újra elfoglalja jogos helyét, a nagy és méltó nemzetek között!”
Kérlek,hogy fogadjátok meg a szót! Nem őrzöm a „bölcsek kövét” és nem vagyok próféta,csak féltem a hazámat és a gyermekeink jövőjét.
Nyújtsunk egymásnak kezet és együtt sétáljunk fel a megbékélés dombjára…a magasból tisztábban látunk…együtt-magyarul...
Öreg Isten óvja Magyarországot!

Bízom a Lelkemben és a Sorsomban





Bízom a Lelkemben és a Sorsomban.
Legyen minden úgy ahogy lennie kell !!!
ÁLDÁS, FEJET HAJTOK SORSOM ELŐTT VEZESSEN UTAMON A BENNEM ÉLŐ SZELLEM .





Kristály kiválasztás, karbantartás: tisztítás, feltöltés, programozás






Kiválasztás, karbantartás: tisztítás, feltöltés, programozás
Fontos tanácsok:

1. Mielőtt kristályt vásárolsz, nézz utána pontosan melyikre van szükséged!
2. Első használat előtt minden kristályt tisztíts meg!
3. Ha láthatóan szennyezett vagy felszíni elváltozások vannak egy kövön, tisztítsd meg!
4. Soha ne ajándékozd el vagy add kölcsön az általad korábban már használt kristályodat, ha mégis ezt teszed, előtte alaposan tisztítsd meg!
5. Ha mások kezelésére (masszázskő, gyógyító kristály) használod, utána tisztítsd meg!
6. A kristály nem játékszer, bánj vele kellő alázattal és komolysággal!

Hogyan válasszunk?

- ráhangolódás: mielőtt kristályt vásárolni indulunk igyekezzünk lenyugodni, elménket csendesítsük le. Ha egy adott célra keresünk kristályt, először gondoljuk át, mire van szükségünk. Ha nincs határozott elképzelésünk, akkor nincs más dolgunk , mint körülnézni és figyelni azokra a benyomásokra, amelyeket a kristályok látványa, érintése idéz elő bennünk.

- szimbolikus jelentés: előre tájékozódjunk a kristályok hagyományos szimbolikájával és tulajdonságaival kapcsolatosan vagy kérjük tanácsot szakképzett eladótól, hogy a céljainknak megfelelő követ tudjuk kiválasztani.

fizikai vonzalom: lehet ezen vonzalom alapja a kristály szépsége, megpillantjuk és már tudjuk hogy ő kiválasztott bennünket....

méret alapján: célul tűzhetjük ki azt is, hogy csak egy bizonyos mérettartományba tartozó köveket gyűjtünk, hogy együtt tárolhassuk őket (pld. , hogy mindig magunknál tudjuk tartani azt a kristályt, amire szükségünk van, vásároljunk marokköveket) Figyelem: az erő nem függ a mérettől , ebből a szempontból bármekkora követ választhatunk!

intuíció: előfordulhat, hogy úgy érezzük, az egyik kristályhoz sokkal jobban vonzódunk, mint a többihez. Figyeljünk oda megérzéseinkre! Érezted már, hogy az egyik kő szinte hivogat? Ha így történik , feltétlenül engedjünk a hívásnak.

hivogató rezgések: ha egy kövekkel teli tálból vagy dobozból kell válogatnod, egyszerűen nyúlj bele és tapogasd meg, vedd tenyeredbe őket. Válasszuk azt, amelyik a legjobban simul a markunkba. Módszer lehet az is, hogy az egymás mellé, sorba helyezett kristályok fölé tartod bal kezed (balkezeseknél a jobb kezet), amelyiknél bizsergést, elektromos töltést vagy hőmérséklet változást érzel, az a te köved! Vedd meg azt!

Tisztítás:

Egy pompás kristályt kézbe fogva különféle érzések tölthetnek el. Ezek lehetnek pozitívak, megnyugtatóak, de akár negatívak, nyugtalanítóak, furcsák is. Ezek az érzések a kristályok által felvett és elraktározott információkból származnak. Önmagában ez még nem ártalmas, ám ha ezek az információk zavarni és befolyásolni kezdenek, máris terhesnek érezzük őket. Ha tehát egy kristályt veszünk a kezünkbe, nem csak annak szépsége bűvölhet el bennünket, hanem az ún. "rátapadt információkkal" is kapcsolatba kerülünk, melyeknek a kőhöz alapvetően semmi köze. Ezen információk lehetnek akár gondolatok, érzések, hangulatok vagy éppenséggel betegségekre jellemző információk.
Ezért kell minden kristályt az első használat előtt mindenképpen, de később is, időszakosan újra és újra megtisztítanunk.

Tisztítási módok:

1. felületi tisztítás
2. spirituális vagy energetikai tisztítás

1. Felületi tisztítás:

A kristályok a használat során érintkezhetnek a bőrön található verejtékkel vagy zsírral, sőt olykor már a levegőben lévő pára és az oxigénnel való érintkezés is elváltozásokat idézhet elő bennük. Emiatt néhány kő elveszítheti akár csillogását (pl. hematit) , fényét (pl. malachit), élénk színét (pl. purpurit) vagy fémes jellegét (pl. ezüst) is. Ezek a felületi változások a kövek gyógyhatásán nem változtatnak, ám azt a követ, amelyik nem igazán tetszik, önkéntelenül is ritkábban viseljük vagy használjuk - ez pedig máris nagyban befolyásolja hatását. Ennélfogva a kövek mosása és tisztítása nemcsak esztétikai vagy higiéniai kérdés, hanem az adott kőhöz fűződő viszonyunk rendszeres felfrissítését és javítását is szolgálja.

2. Spirituális vagy energetikai tisztítás:

A felületi tisztítás után a tisztaságot magasabb szintre kell emelni, hogy kristályainkban ne csak gyönyörködni tudjunk, hanem biztonságosan használni is tudjuk őket, tehát nem csak kivülről, hanem belülről is fel kell készítenünk őket az együttműködésre. Tehát vásárlás vagy használat után mindenképpen meg kell tisztítanunk kristályainkat a bennük felhalmozódott, szükségtelen, esetlegesen káros információktól.

Technikák külső és belső tisztításra:

- mechanikai tiszítás (puha, nedves ruhával, ecsettel, esetleg kefével)
- langyos vízsugárral történő átmosás (kivéve vízben oldódó kövek pl: alunit, kalkantit, ulexit)
- ritkábban fertőtlenítés (alkohollal, biológiai tisztítószer, esetleg ékszerápoló szer)
- sóval történő tisztítás
- ametiszen vagy hematiton tisztítás
- a napfény ereje
- füstölő vagy gyertya
- hangtál
- REIKI szimbólummal történő tisztítás
- tudati, mentális tisztítás.

Langyos vízsugár:
a legalapvetőbb tisztítási mód, mely során langyos , folyó vízsugár alá tartjuk 1-2 percig kristályunkat, utána puha ruhával szárazra töröljük.A vízzel való tisztítás alternatíváját jelenti az un. "csörgedező csermely" technika, amikor egy friss vizű patakba merítve tisztítjuk kristályunkat, további módszer lehet ha esőzéskor kitesszük a szabadba.
Sóval történő tisztítás: figyeljünk arra, hogy csak törés-vagy repedésmentes kristályt tisztítsunk így, hiszen a só bekerülve a repedésekbe sebezhető teszi őket. Elsősorban tengeri só használatát ajánlom, de akár sima só is megteszi. A kristályt (tegyük sós vízbe vagy) csomagoljuk be valamilyen textilbe és így tegyük bele egy tál sóba. Alkalmazásának időtartama kb. 1-2 óra
Ametiszt, hematit tisztító hatása:
Az ametiszt tisztító hatású információja így szól: "Hagyj fel a ragaszkodással és szabadulj meg mindentől, ami rád tapad!", így tudja az ametiszt megszabadítani a rá helyezett kristályokat a rájuk tapadt idegen információktól. Mivel magát a rátapadást szünteti meg, lényegtelen , hogy milyen kőről (kivéve borostyán) és információról van szó, tehát az ametiszt minden esetben hatásos. A tisztítandó követ ametisztdrúzába vagy drúzadarabra helyezzük. Ha a követ előtte folyó víz alatt már tisztítottuk, akkor elegendő neki 2-3 óra ametiszton, ha csak ezzel a módszerrel tisztítjuk, akkor viszont minimum 8-12 órával számoljunk.
Hasonló az eljárás hematit esetében is. A köveket helyezzük csiszolt hematitkavicsokra, így átveszik a ráhelyezett kristályban lévő információkat, kiürítik azt. Viszont így a szükségtelen információk a hematitban tárolódnak, amit azután szintén tisztítani kell. Ezért a két technika közül az ametisztes tisztítást ajánlom.
Napfény ereje:
A déli erős napsütést (UV-sugárzást) tűrő kristályokat folyó víz alatti tisztítás után 3-4 órára kitehetjük napfényre is, a borostyán csak ezzel a módszerrel tisztítható meg alaposan.
Füstölő, gyertya:
Használhatunk a kövek tisztítására füstölőt is. Lehet ez cédrus/zsálya/levendula keverék, illetve tömjén, dammárgyanta, indiai mirha vagy boróka is. A köveket 2-3 percre a felszálló füstbe tartjuk vagy a füstöt egy madártollal a kristályok irányába tereljük. Hasonló a módszer gyertya esetében is: ilyenkor a kristályokat a gyertya fényében, füstjében vagy a láng körül képződő hőben "megfürdetjük", de vigyázat, ne tegyük ki "tűzpróbának", semmiképpen se tartsuk közvetlenül a lángba!
Hangtál:
A követ belehelyezzük a hangtálba (pld. tibeti hangtál), a tálat egyenletes ritmusban ütögetjük vagy a peremén körözve állandó hangot csalunk elő belőle, az intenzív hangrezgés hatására 2-3 perc alatt kristályunkból eltünnek a szükségtelen információk.

REIKI szimbólummal történő tisztítás:
Reiki II-es fokozattal rendelkező személyek a megfelelő szimbólum használatával energetikai jellegű, alapos tisztítást is végezhetnek (hasonló módszerek léteznek akár a PRÁNA-ban is)
Tudati, mentális tisztítás:
Az eddig említett módszerek mellett az egyik leghatékonyabb technikának tartom a tudati, mentális tisztítást. A teljes tisztítási folyamat legyen egy szertartás az életünkben. Ráhangolódhatunk erre akár egy meditációval is, aminek a legfőbb témája a figyelem összpontosítása, a koncentráció legyen. Ezt követően figyelmünket a tisztítandó kristályra koncentráljuk és kérjük az univerzumot a kristályok megtisztítására, hogy vonja el, fogadja magába a kövekre tapadó összes idegen információt. Kérhetjük, hogy szertartásunk legyen áldásos mindazokra nézve, akik az általunk megtisztított kővel később kapcsolatba kerülnek. Kérjük, hogy minden információ térjen oda vissza, ahonnan jött vagy szabaduljon fel. Mindezekre esetleg imával is rásegíthetünk.

Kristályunk feltöltése:

Ha már jó ideje használjuk kristályainkat, előfordulhat, hogy úgy érezzük, veszítettek erejükből, hatékonyságukból., úgy. ahogy az elemek is lemerülnek egy idő után. De ne aggódjunk, semmi gond, kapcsoltjuk rá őket egy másik energiaforrásra és hagyjuk feltöltódni.

Feltöltési technikák:

- napfényfürdő
- holdfényfürdő
- visszatérés Földanyához
- a "jó társaság" hatékony ereje smile hangulatjel
- Reiki/prána energia

Napfényfürdő:
Az energia egyik legnyilvánvalóbb formája nem csak az élőlények, hanem a kristályok számára is a napfény. Helyezzük kristályunkat néhány órára napfényre (napfelkelte vagy naplemente időszaka a legalkalmasabb) , a fehér fény feltölti őket. De vigyázzunk, néhány kristály erős napfény hatására kifakulhat, színt változtathat vagy teljesen el is veszítheti a színét. Ezek az ametiszt, apatit, akvamarin, aventurin, berill, cölesztin, citrin, fluorit, kunzit, rózsakvarc, zafír és füstkvarc.

Holdfényfürdő:
Kristályunk ragyogását a Holdfény ezüstös fényével is fokozhatjuk. A növekvő vagy telihold fénye kedvezőbb a feltöltéshez (ezek a növekedést, beteljesedést jelképezik), mint a fogyó hold fénye (ami azt szimbolizálja, hogy égi szomszédunk nincs éppen ereje teljében).
A növekvő és telihold az építő folyamatokat jelképezik, a fogyó hold viszont a lebontó, tisztító folyamatokat , így pld.kedvez a gyógyulásnak. Ezt a módszert elsősorban a test folyadékháztartására ható kövek esetében érdemes alkalmazni.

Visszatérés Földanyához:
Ha kristályaink fáradtnak, kimerültnek tűnnek, engedjük őket haza édesanyjukhoz néhány napra. Csupán annyi a dolgunk, hogy textíliába vagy papírzacskóba téve elássuk őket.

A jó társaság hatékony ereje smile hangulatjel :
Növények: A növények növekedés közben energiával töltik fel környezetüket. Dugjuk a kristályunkat a virágcserép földjébe és hagyjuk, hadd szívják magukba az egészséges beltéri zöld növényeink barátságos energiáit.
Kristályhalmazok: Kristályainkat ráhelyezhetjük egy ametiszt drúzára vagy másféle , nagyobb kvarckristály tetejére (hegyikristály) , melyektől támogatást kapva, új erőre tesznek szert. Az ametiszt és hegyikristály sajátossága, hogy aljukon és oldalukon energiát vesznek fel, míg csúcsaikon leadják azt, ezáltal kedvező rajtuk más kristályok feltöltése. A hegyikristály információja abszolút semleges : "Az légy, aki vagy!", éppen ezért képes arra, hogy más köveket felélesszen és azok jellegzetes hatását, képességeit felerősítse. Legalkalmasabb erre a hegyikristály-csoport , melyre, ha ráhelyezzük a feltöltendő követ, az a hegyikristály csúcsaival közvetlenül érintkezni fog, így hatalmas, semleges energiatöbblethez jut, amelyet aztán saját információikkal ellátva ismét leadhat.
Fontos, hogy a feltöltésre szánt hegyikristályok maguk is tiszták legyenek!
Az ametisztdrúzán történő feltöltés előnye: mivel a tisztítást is végezhetjük ezen, ezért már nem lesz szükségünk külön feltöltésre, hiszen az a tisztítás során már megtörtént, így időt spórolhatunk meg. smile hangulatjel

Reiki/prána energia:
A tisztításnál említett módon nem csak megtisztítani, de az univerzum energiáival feltölteni is képesek vagyunk kristályainkat.

Kristályunk programozása:

Kristályainkat az általános feltöltésen túl meghatározott célokra programozhatjuk is. A programozás akkor a legeredményesebb, ha nem a negatív, hanem a vágyott, pozitív végkimenetelt tartjuk szem előtt. Ne arra gondoljuk, amitől meg akarunk szabadulni, hanem azokra az eseményekre és célokra összpontosítsunk, amire vágyunk, amit el szeretnénk érni.
Például: ha fogyni akarunk ne arra programozzuk a kristályt, hogy segítsen kevesebbet enni, hanem inkább arra, hogy segítsen többet mozogni és egészségesen táplálkozni.

Kristályainkat védelmi célokra is használhatjuk.
Mivel többségünket sajnos nem úgy nevelték, hogy pozitív kifejezésekben gondolkodjon, különösen akkor, amikor negatív erőkkel találjuk szembe magunkat, ezért erre a kristályok programozásakor különösen figyeljünk oda. Ha azt szeretnénk, hogy kristályunk megvédjen bennünket egy helyzetben, akkor inkább azt programozzuk be , hogy "itt biztonságban érzem magam", ez mégiscsak kellemesebb, mint hogy "senki sem fog megtámadni". Egy negatívnak tűnő helyzetben is próbáljunk meg nem elmerülni saját félelmünkben, aggodalmunkban, inkább koncentráljuk a szabadságra, örömre, pozitív hozzáállásra.

A programozáskor képzeljük el, hogy azt az életet éljük, amelyre vágyunk: boldogan, egészségesen, biztonságban, tele energiával, szeretettel, örömmel. Arra hangoljuk kristályainkat, amit szeretnénk és ne terheljük őket olyan kívánságokkal, amelyeknek az az első szava, hogy "NE"...

Mindezek mellett természetesen azt se felejtsük el, ha egy nyilvánvaló veszélyhelyzetben vagyunk, egy programozott kristály segítsége nem képes megvédeni. Pld.: egy betörés esetén ne a védelmező kristálytól várjuk a megoldást/segítséget, inkább hívjuk a rendőrséget...smile hangulatjel

A kristályt tehát egy vágy, cél vagy szándék emlékeztetőjének programozhatjuk be.

Egy egyszerű mód a programozásra:

- tisztítsd meg kristályodat kívül és belül egyaránt
- vedd a kezedbe a kristályt
- vizualizáld a célt, amire vágysz, minél élénkebb képek felidézésével, részletesen, beleélve magad abba az állapotba, hogy a cél már meg is valósult és abba, hogy ez milyen pozitív érzelmeket vált ki belőled
- mindeközben képzeljük el, hogy a kép, ami megjelent elménkben, átáramlik a kristály belsejébe, minden egyes lélegzetvételünkkel egyre mélyebben beágyazódik abba.
- most öntsük szavakba szándékunkat, fogalmazzuk meg megerősítés formájában és mondjuk ki hangosan vágyunkat, pld: ha fogyni szeretnénk mondjuk azt, hogy "egészségesen és mértéktartóan étkezem" (ha úgy jobban tetszik akkor a megerősítést leírhatjuk egy papírra is, amit éjszakára a kristály alá tehetünk)
- vigyük a kristályt magunkkal mindenhová, valahányszor kísértést érzünk olyan dolgokra, melyek megakadályozhatnák a kitűzött cél, vágy elérését/betartását, érintsük meg kristályunkat, ami eszünkbe juttatja célunkat és segít erősnek maradni az oda vezető úton.

A programozott kristály pompás ajándék is lehet, de ekkor közöljük a megajándékozottal, hogy milyen cél elérésére programoztuk be.

Forrás:
Michael Gienger: A kristályok karbantartása
Corrine Kenner: A kristályokról kezdőknek