2015. június 20., szombat

VARGA ISTVÁN: CIVIL ÖSSZEFOGÁST! - 2015 06 05


Nép(be)Vándorlás -- Szaniszló rendesen beolvas



2015. Június 20. szombat – 21. vasárnap





Felvállalás és elengedés – avagy a tojáshéj lekerül…

Ideje, hogy önálló lábra álljunk, elsősorban tudati, szellemi szinten, majd ebből adódóan akár gyakorlatilag is. Ez a hétvége igen fontos fordulatot jelent a jelenleg zajló folyamatokban!
A szimbólumok világában a tojás (világtojás) igen különleges, sokrétű jelkép.
Sárgája a Nap, fehérje a Hold analógiája. A tojás belseje jelképezheti belső, saját kis világunkat is, a héj pedig azt, ami elválaszt attól, hogy a való világgal, a Mindenséggel eggyé váljunk, abba kilépjünk, nyissunk, önálló életre kelve.
Az, hogy mikor érünk meg feltörni a tojás héját, egyéni idő kérdése és nem köthető életkorhoz. Van, aki már nagyon fiatalon érettnek mondható, ám van, aki középkorúként, vagy idős emberként sem érett meg arra, hogy önálló tudattal létezzen a világban. Az a bizonyos tojáshéj a fenekünkön – ezen a hétvégén azonban képes lekerülni, hogy egyenes derékkal, kellő öntudattal induljunk neki az önálló létezésnek.
SZOMBATON a Nap elhalad Nimród válla, a Betelgeuse csillag felett. Ez a váll tartja meg a Tejutat! Itt tehát arról szól az idő, hogy felvállalható egy, a hétköznapi-emberi szinteknél jóval magasabb rendű életút, küldetés! Ez a nap így nagy részben a felvállalás napja, a valódi hívásaink, hívatásaink érzésének tudatos követése kerül előtérbe. Ez leggyakrabban úgy zajlik, hogy a környezetünk, a külvilág, az átlag ember ellenkezik, kinevet, esetleg totálisan hülyének néz. Ez is a „kiképzés” része, nem gyengítő, hanem erősítő tényezőként van jelen. Ha azt érezzük, hogy valami dolgunk van, ha megvan a belső bizonyosság, akkor ne legyen kérdés.
A Hold az Oroszlán jegyében haladva együtt áll a Vénusszal (délelőtt), majd a Jupiterrel is (késő este). Igen érdekesnek ígérkezik ez a nap és sok szempontból kellemes, kedvező, amúgy meg tanításokkal teli lehet, hála tanítómesterünknek, a Jupiternek, aki az oroszlán lehajló fejénél haladva, nem kímél meg attól, hogy saját magunkban keresgéljük az igazságokat (nem pedig kívül, másra hárítva). E napon megélhetünk csodás érzelmi harmóniát, megvilágosodást érzelmi téren – kapcsolati működésekben, családi egység és bizalom-élményt, ölelésre táruló szívek repesését, feltétlen szeretet gyakorlását.
Lényegi dolog emellett, hogy a már említett, termékeny erőinket, női minőséget jelképező Vénusz, e hétvégén áll együtt a Rák csillagkép ollójával, az Acubens csillaggal! Pár napja már az elengedő szeretet képességét, megélését jelzi bennünk, ezen a hétvégén pedig tetőzik ez a folyamat. Ideje van bárminek, ami levágás, elengedés, saját egyéni útra lépés, elszakadás, önállósodás. (Könnyen megfigyelhető ez például a kisgyermekeknél, akik életkoruktól függően a leválás bizonyos szintjére tudnak most lépni: elhagyják édesanya ölét, kimondják az első szavakat, megteszik az első lépéseket, elengedik a segítő kezet, először takarítják ki önállóan a szobájukat, elkezdenek vágyni az egyedüllétre, vagy először mennek el egyedül egy egy hetes nyári sátortáborba – igen, igen, nálunk épp ez utóbbi aktuális..)
De lehetséges az is, hogy már nem kérünk tanácsot a szüleinktől, vagy hogy 30-40-50… évesen van ideje elhagyni a kedves mama szoknyaszegélyét és nem hajlani tovább az érzelmi zsarolásra.
Az elengedő szeretet megmutatkozhat a baráti kapcsolatokban is, vagy a párkapcsolatunkban, ahol emberi módon, a másikat nem birtokolva és átformálva, hanem az ő önálló egyéniségét elfogadva vagyunk képesek szeretni.
VASÁRNAPRA is vonatkozik ez az elengedő, leválva is élő, áramló szeretet. E napon a Fény Győzelmét ünnepeljük a kozmikus évkörön. A Nap most éri el a Földről nézett útjának legmagasabb pontját, most a leghosszabbak a nappalok, most a legtöbb a Fény! Ez a külső világosság egyenértékű azzal a belső fényesedéssel, ami az év ezen időszakában elérhető, megélhető. Most van igazán ideje a tiszta rálátásnak.
Az MCSE jelenségnaptára szerint, 16:38-kor történik meg a nyári napforduló – innen kezdve a Nap már a Rák jegyében halad a Zodiákuson, az égbolton azonban továbbra is Nimród felfényesülést lehetővé tevő, beavató csillagai alatt.
A Rák idején a belső otthon, a belső szentély megteremtése, megélése az, amiről az idő szól. A külső otthon, a család is fontos szerepet kap, illetve az anyaság is. Fényt vihetünk a lelki szintekre.
Zentai Anna asztrológus
Forrás: http://tisztatudat.com/junius-20-szombat-21-vasarnap

Őseink Hagyatéka - Ősi jelképeink - 2015.05.15. hatoscsatorna


A negatív érzelmek hatása az egészségünkre




Az emberi tapasztalat része egy sor érzelem, kezdve a boldogságtól a szomorúságig, a szélsőséges örömig és a depresszióig. Mindegyik érzelem különböző érzéseket hoz létre a szervezetben.
A testünk különböző vegyi anyagokat bocsát ki, amikor megtapasztaljuk a különböző dolgokat, melyek boldoggá tesznek bennünket, és minden vegyi anyag azon dolgozik, hogy 
egy más környezetet hozzon létre a testünkben. 
Például ha az agy szerotonint, dopamint vagy oxitocint szabadít fel, akkor jól és boldognak fogod érezni magad. Ezzel ellentétesen, ha a szervezeted kortizolt szabadít fel, miközben stressz ér, egy teljesen más érzéssel jár, ami túlélő módba kapcsolja a testedet.

Mi van akkor, ha folyton negatív dolgokra gondolunk? Vagy mi a helyzet, amikor pozitív gondolataink vannak? Mi történik akkor, amikor nem terhelnek bennünket sem pozitív, sem negatív érzelmek? Vizsgáljuk meg, hogyan hatnak mindezek a testünkre és az életünkre.

Pozitív vs. negatív

Van-e kettősség a világunkban? Persze mondhatjuk, hogy bizonyos mértékig van, és sok időt töltünk annak meghatározásával és megítélésével, hogy mit kell pozitívnak tekinteni, és mit tekinthetünk negatívnak.
Az agy egy nagyon hatékony eszköz, és ahogy meghatározzuk, hogy valami micsoda, vagy minek kellene lennie, az eredményt elkezdjük kifele játszani a világba. Észrevetted már például, ha valaki elveszít valamit, mérges lesz és hirtelen negatív, letört és rossz hangulatú? Míg ha valaki mással történik hasonló, egyszerűen túlteszi magát rajta, és folytatja a napját, mintha mi sem történt volna. Ebben az esetben ugyanazt a tapasztalatot egyikük mégis negatívan látja, a másikuk nem. Tehát a dolgok eredendően pozitívak és negatívak? Vagy mi határozza meg, hogy egy tapasztalat pozitív vagy negatív?

A felfogás határozza meg

Egy pillanatra belegondolva talán rájössz, hogy valójában nincsenek pozitív vagy negatív tapasztalatok, kivéve azt, amit annak határozunk meg. Ezért egy élmény vagy helyzet igazi felfogásának van valódi ereje, hogy hogyan érzünk, ha megtörténik, és hogy ez milyen hatással lesz a testünkre. Miközben mindig azon dolgozunk, hogy túllépjünk minden egyes tapasztalat meghatározásán, és bekerüljünk egy elme-tudatosság állapotba, ahol egyszerűen elfogadunk minden tapasztalatot annak, ami, és mintegy tanulásként fogjuk fel, talán nem jutunk el idáig, és ezért fontos megértenünk, hogy bizonyos érzelmek befolyásolják az egészségünket.
"Ha valaki jó egészség után sóvárog, az embernek először meg kell kérdeznie magát, hogy készen áll-e arra, hogy megszüntesse a betegsége okait. Csak akkor lehetséges segíteni neki." - Hippokratész
Az elme és a test kapcsolata

Az elme és a test közötti kapcsolat nagyon erős, és bár vizuálisan nem látható, az elme testre gyakorolt hatásai mélyek lehetnek. Lehet egy általánosan pozitív mentális hozzáállásunk, és foglalkozhatunk közvetlenül a belső kihívásokkal, és átfordíthatjuk ezt egy egészséges életmódba, vagy lehetünk negatívak, önpusztító gondolatokkal, és nem foglalkozva a belső problémáinkkal, talán még álcázzuk is ezeket a kérdéseket bizonyos állításokkal és pozitivitással anélkül, hogy megtalálnánk az utat, és ezzel létrehozhatunk egy egészségtelen életmódot. Miért van ez?

Az érzelmeink és a tapasztalataink alapvetően energiák, és testünk sejtmemóriájában tárolhatók. Tapasztaltad már életed során, hogy az érzelmek nyomot vagy fájdalmat hagytak a tested bizonyos területein? Mintha még mindig éreznél valamit, ami megtörtént veled? Valószínűleg azért, mert a tested ezen területén még mindig maradt a tapasztalatból felszabadult energia. A következő érdekes ábra megmutatja a test azon területeit, melyekre a különböző érzelmek hatással lehetnek.

Amikor fájdalom, szorító érzés vagy sérülés van a tested bizonyos területein, ez gyakran valamilyen önmagadban meglévő érzelmi kapcsolatra utal.
Első pillantásra nem tűnik annak, mivel általában nem nagyon vagyunk kapcsolatban önmagunkkal és az érzelmeinkkel ebben a gyors tempójú világban, de gyakran ez az igazság.
Amikor valakinek már krónikus hát-, térd-, nyak- vagy vállfájása van, és ha a testgyakorlat, fiziológiai vagy bármilyen fizikai kezelés nem gyógyítja, akkor érdemes elkezdeni foglalkozni a mögöttes érzelmekkel. Sokan temérdek időt és pénzt fordítanak fizioterápiára, és hiszik, hogy majd jobb lesz, és valamit nem vesznek figyelembe.
Minél többet foglalkozik valaki a tudattalan gondolatmintákkal és az érzelmekkel az egész testen, annál inkább fellazul és eltűnik a fájdalom.

Ha megbetegszünk, vagy sok feszültséget és fájdalmat érzünk, sokszor a testünk kér bennünket, hogy figyeljünk magunkra, és találjuk meg a békét újra önmagunkkal és a környezetünkkel. Ez mind tanulási és egy növekedési folyamat, melyet nem kell elítélnünk, sem félnünk tőle.

Van hozzá erőd

Davis Suzuki írta "A szent élet"-ben, hogy a harag, a gyűlölet és a féltékenység kifejezésekor kilélegzett levegőben lévő molekulák mérgeket tartalmaznak.
Ha felhalmoznák ezen mérgeket 1 órán keresztül, az elég lenne 80 tengerimalac megöléséhez. El tudod képzelni, hogy milyen kárt okozol a testednek, ha negatív érzelmek és feldogozatlan élmények maradnak az egész szervezetedben?

Ne feledd, hogy megvan ahhoz az erőd, hogy átvészelj bármit, amit az élet hoz számodra. A negatív és pozitív fogalmi címkézés helyett, mely minden tapasztalattal kapcsolatban van az életedben, próbálj meg a dolgokra egy nagyobb képként tekinteni. Kérdezd meg magadtól, hogyan segíthet ez látni vagy megtanulni valamit? Miképp használhatod a felfogásod megváltoztatásához? Törölnöd kell néhány érzelmet magadban? Fel kell ismerned valamit a másikban, és el kell azt fogadnod? Bármi lehet, és ahelyett, hogy egyszerűen reagálsz, lassíts a dolgokon, és figyelj. Meg fogod találni az eszközöket az érzelmek és a betegség gyors feldolgozásához, amikor annak látod őket, amik valójában, és rá fogsz jönni, hogy miért jöttek. Amíg úgy gondolod, hogy azért vagy beteg, vagy vannak fájdalmaid, mert mindez nincs az irányításod alatt, akkor továbbra is ellenőrizhetetlen módon fogod mindezt folytatni, amíg fel nem ismered, hogy legtöbbjük felett igenis te gyakorlod az irányítást, hogy mit vonzol a szervezetedbe.

forrás:ujvilagtudat.blogsp
ot.hu

Cseppely Zsuzsanna: Nyisd ki a szárnyadat!




Muzsikát hallani
A lelked csodája
Áldott csendből épül
A mennyei házad!
Szent otthonod
Lelked szépségét tükrözi
Minél igazabbul élsz
Annál több fény övezi!
Rajtad áll
Miként éled most az életed
Ne más mondja meg
Hol és mikor lehetsz,
És mit tehetsz!
Repülj!
Nyisd ki a szárnyadat
Hatalmas lényed
Ontsa a napsugarakat
Tündöklő Fényed
Ne fogd vissza már
Rajongva szeress
Áldott Napmadár!
2015-06-20

Királyok, harcosok, táltosok


A Tejúton haladó Nap és Mars szombaton kerül egy erővonalra a Nimród csillagkép legfényesebb csillagával, mely vállalásainkra irányítja figyelmünket.
Az itt haladó bolygók a rálátásról, világosságról, cselekvésről és aktív teremtésről szólnak.
Ezért hát az aktuális kérdések arra vonatkoznak, vállaljuk-e tetteink következményeit, belátjuk-e, milyen felelősséggel tartozunk teremtményeinkért, felvállaljuk-e tudatosan is saját sorsunkat.
Továbbá: vállaljuk-e azt az erőt, amit azért kaptunk, hogy küldetésünket teljesítsük. És vajon odaállunk-e tenni a dolgunkat, vagy (üres kifogásokat használva pajzsul) megfutamodunk küldetésünk, hivatásunk elől az első adandó alkalommal?Felvállaljuk-e lényünk árnyoldalait, szembe merünk-e nézni a bennünk lakozó démonokkal?Fejlődési folyamat az is, ahogyan visszavesszük a hatalmat, az irányítást saját életünk felett, és válunk fokról fokra saját sorsunk királyává.Csak érdekességképpen írom, hogy a csillagos égen Nimród király fény-nyila teríti le a Bikát, aki immár (hogy a Nap fényessége kilépett szarvcsillagai közül) a harcos saját belső, sötét (lehúzó) erőit testesíti meg. Ugyanakkor a magyar hagyomány azt tartja, hogy a táltos útjának egyik fontos beavatása, amikor megküzd a bikával.Biztos véletlen az egybeesés.Pálcák a kézben, áldás az úton.

Forrás: http://www.lilithcadmon.hu/tarisznya/kiralyok-harcosok-taltosok