2015. június 1., hétfő

Csillagmag,- Júniusi energiák





Kedves Barátom!

Most ismét összeállítottam neked egy hasznos válogatást a 2015-ös Csillaglesőből. 
Számomra nagyon jól esett átolvasni így előre a hónapot, mert most "elképesztő" dolgok várnak ránk. Azt hiszem sok szinten vízválasztó lesz ez a hónap. No, de beszéljen helyettem a csillagos ég:
* * *
2015 június - részlet a Csillagleső 2015 c. könyvből 
Egy Isten Ujja konstelláció rajzolódik ki a hónap elején a csillagos égen, amivel idén még nem találkoztunk. Tavaly is csak egyszer alakult ki ez a bolygóállás, 2013-ban viszont tobzódtunk ebben a fényszög-kapcsolatrendszerben. Ez egy ritkán kialakuló, 3 fényszögből álló alakzat, ami mindig igen erőteljesen hívja fel valamire a figyelmet. Kicsit tényleg egy ujjhoz hasonlít a horoszkópban, ami szó szerint rámutat egy égitestre: ez most a Plútó. A Plútó a végletek szimbóluma, amikor egy adott cselekedet, gondolat, érzés tekintetében az ember a legszélsőségesebb megnyilvánulásokat képes produkálni. Ilyen például a halálos szerelem, amikor úgy érzed, hogy belehalsz – tipikusan plútói megnyilvánulás. Egyfajta „minden vagy semmi” hozzáállás a dolgokhoz, ami arra szolgál, hogy az egyik végletből aztán hirtelen és radikálisan átcsaphass a másik végletbe: ez a minőségi átalakulás. Alacsony szinten a csöbörből-vödörbe szindróma, mint amikor valaki kilép egy házasságból, mert elviselhetetlen volt a társa, majd a következő – megmentőként várt – párkapcsolat ugyanazt a helyzetet fogja elhozni, csak más szereplővel. Tehát a váltás – például egy szakítás – nem mindig minőségi. Utóbbi azt jelenti, hogy – példánkhoz ragaszkodva – az új párkapcsolat már tényleg magában hordoz egy másfajta minőséget, amelyben szinte nyoma sincs az előzőnek. Nos, ez a Plútó jelentése, és az Isten Ujja ide mutatva abban próbál meg téged: tudsz-e minőségi változást véghezvinni az életedben? Nézd meg, hogy milyen területen vagy mostanában végletes, amikor alig ismersz magadra – azon a téren eljött az átalakulás ideje. Valaminek meg kell halnia benned, hogy valami új születhessen.
Az Isten Ujja konstelláció három érintett bolygója közül a másik kettő a Jupiter és a Mars. Most az előbbiről szeretnék írni, hiszen a korábban említett Hit témaköre kapcsán ezzel érdemes foglalkozni. A hitrendszered tekintetében is minőségi változást vihettél végbe – tipikusan azt szokták erre mondani, hogy egy világ dőlt össze benned. Ez megrázó és fájdalmas tud lenni. Ha ezek után még van hozzá erőd, azt nézd meg, hogy hajlandó vagy-e az önmagadról alkotott képet az új világodhoz alakítani? Mennyire hiszel abban, hogy te ilyen meg olyan vagy? Lehet, hogy mostanában olyan élmények érnek, amelyek miatt felül kell bírálnod magad.
A Hited mindenen átsegít. Érezd, amint átalakulnak azok az erők, amelyeket eddig arra használtál, hogy másokon keresztülvidd az akaratodat. Már nem kell AKARNOD, nem kell követelőznöd, legyőznöd senkit ahhoz, hogy elérd a célodat. Hihetetlen módon pont azokkal az emberekkel és pont úgy találkozol, ahogyan nektek, együtt, közösen tökéletes. Itt már nincs szükség az akaratnak, az erőnek egy régi, több ezer éves módon történő használatára. Egyszerűen elindítod a teremtésed a Hited és Bölcsességed alapján, és figyeled, ahogy a mag szárba szökik, rügyek pattannak ki és gyümölcsöznek. Tüzes energiák vannak jelen, valamint sok levegő – ami ezt a tüzet táplálja. Érdemes ezt a két elemet ma (és a napokban) megmozgatnod: mozogj sokat, lélegezz sokat, a transzlégzés is kiváló eredményeket hozhat ezen időszak alatt. Menj ki a természetbe, ejtőernyőzz, próbáld ki a siklórepülést, ez segíteni fog az energiák átalakításában, levezetésében. Keresd, hogyan tudsz ezekben a napokban kimozdulni a megszokott helyedről. Figyeld, hogy merre visz az intuíciód, és ott mit kell csinálnod!
* * *
A Nap és a Mars szinte egész hónapban folyamatosan együtt haladnak! Ez egy nagyon izgalmas és energikus üzenetet szimbolizál, amely minden nap jelen lesz. Hatalmas, aktív erő, a cselekvés és „pörgés” ideje, amikor úgy érzed, létre kell hoznod valamit a két kezeddel, valamit tenned kell, mert különben felrobbansz. Ugyanakkor igen aktív szexuális energiák is jelen vannak, tehát ebben az időszakban próbáld mindenképpen megélni vagy szublimálni, átalakítani ezt, de semmiképpen sem elfojtani. Általánosságban is elmondható, hogy óriási aktivitást jelképez! Amire érdemes odafigyelned, hogy a dominanciádat tudd kezelni, átformálni. Ne másoknak akard megmutatni az erődet, tetteidet, hanem önmagadnak! Ez minden hétköznapi helyzetre igaz.
Mielőtt Árész (azaz Mars) a Hadak Ura lett, a növényeket felügyelő istenség volt – tehát szimbólumában az erő (Fény) a központ (Nap) felé törekszik, miközben magokat hoz, terjed. A növények az égéshez szükséges oxigént állítják elő, tehát a növények által szimbolizált energia tulajdonképpen táplál, de fordított irányban, mint ahogyan az égés. Így a Mars tüze mindig egy belső, tápláló tűz, amivel az anyagot – a Vénuszt, az anyagot – tulajdonképpen kifordítja (ez a fejtegetés nem az elmének szól, keresd magadban a szimbólumokat). Tehát a férfi-erő, a Mars-erő a Földből gyökerezik, abból emelkedik ki, majd oda is fordul vissza, mint ahogyan a növény is kihajt, növekszik, majd magot hoz, és a Mag a földre hull. Így teszi a Mars láthatóvá a láthatatlant, miközben ellentétes irányban táplál, mint a Vénusz. A Vénusz (a nő) folyamatosan kapcsolatban áll a Forrással, miközben a Mars (a férfi) feléje törekszik; ez a törekvő erő kerül most emelésre, hiszen a Bika csillagkép szarvánál járva már a Tejútra emelkedünk.
* * *

2015.06.15

A Szaturnusz visszatér a nyilasból a skorpió jegyébe, és egészen szeptember 18-ig fog itt járni. Ez egy fontos váltás, mert a Szaturnusz általában két-két és fél évig van egy jegyben. Tavaly év végén lépett át a nyilasba, ami egy két éves periódusnak vetett véget. A skorpióban újra a belső szenvedély megtalálásán és előhívásán van a fókusz. Illetve ez egyrészt mutatja a szexualitással kapcsolatos blokkok feloldását is, amivel – emlékezz vissza 2014-re – elég sok munkád lehetett a párkapcsolat területén. (Legalább is tavaly nagyon sok olyan párkapcsolati konfliktusnak voltam a tanúja baráti és tágabb ismeretségi körömben is, ahol a szenvedély és szexualitás területe bizony rendesen meg lett bolygatva. A lényeg, hogy most újra visszatért a skorpióba, és újra terítékre kerül a REND kérdése a spiritualitás világában! Azaz a titkok világában, a lélek mélységeiben, a lelki stabilitásod terén a Szaturnusz „levágja” azt, ami már nem időtálló, nem valódi. Így visszatekintve már teljesen érthető 2013 és 2014 nagy spirituális összeomlása, hiszen a 2012 évi dimenzióváltás és a maja naptár szerinti világvége elmaradt – legalábbis, abban a formában, ahogyan arra az emberek vágytak volna. A bőségteremtő-hisztéria – mint spirituális maszlag – szintén nem hozta meg a várt eredményt. Természetesen ezen a téren a VALÓDI dolgok kialakításának volt itt az ideje – és egy ilyen időszak most két hónapra újra beköszönt. Valódi alatt azt értem, hogy a rózsaszín maszlag lehántásával természetesen egy VALÓDI spirituális valóságot találsz majd – csak általában az emberek nem erre kíváncsiak, hanem a rózsaszín maszlagra.
* * *
Sok évet kell várni, hogy egy Jupiter–Uránusz trigon kialakuljon, most éppen ebben a hónapban egzakt. Valójában április eleje óta tart ez a konstelláció, és egészen július közepéig jelen lesz – ezért is kellett olyan sokat foglalkoznunk már a Jupiterrel. Ha van időd és kedved, arra bátorítalak, hogy lapozz vissza a könyvben egészen április elejéig, és onnantól kezdve ahol a Jupiter jelét látod (négyes alakú jel, lásd oldalt), nézd meg, hogy van-e az adott napra valamilyen jupiteri üzenet. Ha ezeket most egyben átolvasod, akkor sok mindent megérthetsz!
Az Uránusz a korlátok szétfeszítését szimbolizálja – így e csodás és ritka kapcsolódás által most hatalmas mértékben alakulhat a világképed, a vallásokhoz és ideológiákhoz való viszonyod! A hited kitágulhat, több minden „belefér” ezentúl számodra. Igaz, ezzel az is együtt jár, hogy sok minden összeomlik benned és körülötted – megkérdőjeleződnek a vallási dogmák (hiszen eddig a Szaturnusz a nyilasban járt), illetve az emberi törvényekbe vetett hit. Miért is kellene adót fizetni azzal a módszerrel, ahogy most tesszük? Rájöhetsz, hogy vannak erre sokkal jobb megoldások is! És még millió „ember által alkotott törvény” tekintetében támadhat zseniális ötleted. Nyugodj meg, az egész világon zajlik most ez a forradalom.

 Sok szeretettel,
Kiss Balázs Kunó